Log in

View Full Version : Drugari dajte savet ako znate...

Klarinetista
29-10-2008, 08:29 PM
Pozz svima!
Evo ovako: Da li neko zna koji software osim Band in a Box ima realtime MIDI harmonizaciju, tj:
ti mu na ulaz das midi akord i midi melodiju, a on ti na izlazu daje TAKODJE MIDI istu tu melodiju razvijenu u 2-3-4 glasa na osnovu informacije koju je dobio iz MIDI akorda gorepomenutog.
Valjda sam napisao dovoljno razumljivo:banghead:
Sustina je u tome da mi ne treba vst tipa Antares Harmony ili MuVoice ili DecaBuddy, jer svi oni razvijaju audio ulaz na vise glasova, trazim neki software koji mi razvija harmoniju u MIDI formatu.

Svaka pomoc je dobrodosla.
Ajd pa hvala unapred svima sto citaju ovu glupost od posta:ups:

Maiv
29-10-2008, 09:07 PM
A sta fali band in a boxu? hocu reci zast njega ne koristis?

Klarinetista
29-10-2008, 11:08 PM
Pa zato sto mi je malo komplikovano da izvedem to sto sam naumio za live svirku. Mada ne kazem da necu pokusati, BIAB je stvarno ok, a ta fora sa realime midi harmony je VRH:da:

E, da: slobodno preporucite mozda i neku hardversku spravu koja ima opciju realtime midi harmonization (npr neki aranzer ili sl, sta znam...)

Hvala jos jednom

psionic
30-10-2008, 10:50 AM
Korg PA2x :)

Gulanfer
30-10-2008, 11:03 AM
ako sam te dobro razumeo , ti hoces da pevas a da midi keyboardom dajes akorde koji ce od tvog glasa praviti pratece vokale u tom akordu ? ako je to sto hoces, to mozes sa hardware-om tipa TC helicon quintet ( kao najjeftiniju varijantu pomenute firme ) . Doduse , mislim da se vise ne proizvodi ali ga mozda mozes naci polovnog negde...

http://www.tc-helicon.com/Quintet

izvinjavam se unapred ako ovo nije odgovor na tvoje pitanje...

Maiv
30-10-2008, 02:08 PM
Nije to to, njemu treba aranzer ali bez boja, znaci kad stisne akord da mu program raspisuje cijeli aranzman i da to sve izlazi u midiju van. Ja iskreno ne znam ni jedan drugi osim BIBa. Mozda ima neki hardverski??

Klarinetista
30-10-2008, 02:52 PM
E pa ne moze tc, on razvija audio harmoniju, meni treba sprava ili softver koji ce od MIDI ulaza, jedan glas, da pravi takodje MIDI, u vise glasova prema zadatoj informaciji o tonalitetu...

Jbg, ovo je ideja:
Ja u svom bendu sviram duvace (saxovi i klarinet). E sad, pored svih duvaljki imam i wind midi controller YAMAHA WX5, koji je po svojoj prirodi monofoni instrument. Ovo gore mi treba da uz pomoc WX5 melodiju koju sviram razvucem u celu duvacku sekciju, a za to je potrebna MIDI harmonizacija. Nedostatak BIAB je taj sto je opcija realtime midi harmony (koja je inace fenomenalno resena i poseduje svaki voicing koji mogu da zamislim) po defaultu predvidjena za koriscenje sa klavijature, pa ima split point i slicne opcije koje meni kao duvacu ne odgovaraju. Setup sa BIAB bi podrazumevao da imam 2 midi ulaza na 2 razlicita kanala (a nisam siguran da BIAB to dozvoljava), to onda povlaci da informaciju o akordu moram da pustim kroz npr midiox na transponovanje pa posle kroz midi merger da bi zajedno sa midi kanalom od melodije isla u BIAB i jos neke gluposti... Pa tek onda na red dolazi midi izlaz iz BIAB u neki vst, (a sta cemo ako zelim vise vst-ova:banghead: ). Sve u svemu velika komplikacija sa neizvesnim krajem, stvarno bih to voleo malo jednostavnije da resim, ako moze:(

Maiv
30-10-2008, 09:46 PM
Ak sam te dobro shvatio ti trebas neku vrstu brassa dobit. Znaci u ritmu kojem ti sviras da imas samo duplanje glasova u harmama?

Uspio sam dobiti nest tak u Liveu, on ima midi plugin "scale" u koji uneses ljestvicu koju hoces, napravis jos dva kanala sa istom ljestvicom ali stavis prije ljestvice pitch za 4 odnosno 7 gore. Time dobijes kvintakorde koji pasu unutar ljestvice:) Na svaki kanal stavis vst koji hoces i to je to. Problem je jedino ak ima akorada koji nisu u tonalitetu...

Inovative_kg
30-10-2008, 10:43 PM
A sto ne probas da pozajmis neki od CME kontrolera od nekog i da na njega prikacis wind controler, da ti CME bude samo veza izmedju BIAB-a i kontrolera? U sustini signal koji izlazi iz kontrolera je isti, mislim da ga CME ne odvaja od onog iz klavijature vec da kontroler dodeljuje samoj klavijaturi, sto znaci da ako na kontroleru sviras C3 (lupio sam :) ), imaces isti efekat kao da si pritisnuo C3 na samoj klavijaturi:). Ne mogu da se setim da li bese sve verzije CMEa imaju opciju za kacenje wind controlera ili zamo UF8-ica. Ne kazem da je ovo sve moguce, nisam nikada probao, ali trebalo bi, to je moja pretpostavka :)

akordeonista
31-10-2008, 09:28 AM
ako sam te dobro razumeo , ti hoces da pevas a da midi keyboardom dajes akorde koji ce od tvog glasa praviti pratece vokale u tom akordu ? ako je to sto hoces, to mozes sa hardware-om tipa TC helicon quintet ( kao najjeftiniju varijantu pomenute firme ) . Doduse , mislim da se vise ne proizvodi ali ga mozda mozes naci polovnog negde...

http://www.tc-helicon.com/Quintet

izvinjavam se unapred ako ovo nije odgovor na tvoje pitanje...

Lepo ti je covek pomenuo, uzmes neki od TC-jevih sprava (Voice Live i sl.) koje su namenjene upravo ovome i iz kompa (ili nekog modula sa kojeg vuces boje - saxofone ili sta vec) ides direktno u tu spravu a iz nje u miksetu!
Samo mi nije najjasnije kako bi da zadas akorde?! To moze ako recimo klavijaturista putem midi kabla bude ukljucen u tu spravu i onda on svira akorde a ti sviras akusticni klarinet i on na razglas izlazi viseglasno.

Druga opcija je da u kompu imas dva midi prikljucka ili da ti jedan midi kontroler (klavijatura ili taj duvacki) ide na USB. Plus bi morao da instaliras neke "virtuelne midi kablove" tipa MidiYoke. Pretpostavljam da bi koristio VST instrumente ili semplere. U tom instrumentu koji bi koristio izaberes kao midi ulaz port na kom ti je Wind kontroler a kao izlaz jedan od MidiYoke portova (ima ih 8). U programima Antares Harmony ili Deca Buddy za akorde izaberes, ako postoji takva opcija, midi port na kom se nalazi klavijatura a kao ulaz izaberes onaj port na kom se nalazi VST instrument sa kog zelis da guras boje.
Nisam nikad radio ovo ali pretpostavljam da bi trebalo da funkcionise!

Klarinetista
31-10-2008, 11:30 AM
Samo mi nije najjasnije kako bi da zadas akorde?! To moze ako recimo klavijaturista putem midi kabla bude ukljucen u tu spravu i onda on svira akorde a ti sviras akusticni klarinet i on na razglas izlazi viseglasno.

http://www.tc-helicon.com/default.asp?id=10503
Ovo sam kupio i radi skoz ok, vucem npr gitaru sa aux iz miksete na to , a dobijam midi akord na izlazu:shock: .

Poenta je da mi sve ovo treba za LIVE svirku, zelim da oponasam BRASS sekciju, znaci npr tenor sax, trombon i truba-svaki ima svoju notu koju svira. Mozda mogu da postavim neke snimke koje sam snimio kod kuce sa BIAB u ovom setupu, cisto da cujete koliko mocno i realno zvuci.:D Smo sto je mnogo komplikovano i prilicno nestabilno za live setup, za sada...:cry:

Klarinetista
31-10-2008, 11:32 AM
Inace u bendu nema klavijature...:D

Klarinetista
31-10-2008, 11:43 AM
Ono sto sam uspeo kod kuce:
Dva midi ulaza (wx5->vl70m kao prvi, TC harmony control guitar kao drugi) idu na Magmu u kojoj su 2 pulsara. Zatim ovaj drugi midi ide kroz pulsarov midi split/transpose-12, pa kroz midi merge zajedno sa prvim midijem u BIAB (ovo sam morao jer BIAB dozvoljava samo jedan MIDI ulaz:banghead:
Izlaz iz BIAB ide na Hypersonic2.
Audio izlaz iz Hypersonic2 se mesa sa audio izlazom iz vl70m sa Turbo chipom u samoj mikseti ciju funkciju u ovom trenutku vrsi jedan TC Studio Konnekt 488-)
Sve ovo gura Laptop IBM R60 uz latencu 6ms na izlazu, zahvaljujuci SCOPE drajverima, uz kvalitet 48kHz/24bita.

Medjutim, nije sve tako ruzicasto: setup nije najstabilniji zbog BIAB, eksterne midi kontrole za kontrolere pa cak i patcheva skoro i da nema, nema ni midi kontrole u BIAB za menjanje voicinga itd:banghead: