View Full Version : 500 series + rack konzola/mixdesk
HeatMan
29-10-2008, 12:03 AM
shta mislite o toj ideji?
ima li toga uopshte da se kupi? poshto verujem da cu u "skorije" vreme pocheti da skupljam 500 series preampe/eq-ove i compove.. dobro.. to mi je san.. jednog dana ce se ostvariti, boze zdravlja i boze pravde.. :D
elem, naleteh na ovo chudo:
http://vintageking.com/Tree-Audio-500-by-Inward-Connections
svi ga hvale.. naleteo sam na josh jedan.. al je samo 500 series.. al ne znam di je..
sad, mene interesuje postoji li 500 series/rack varijanta? znachi mesto di bi mogo da turim neki eq iz 500 serije, i lupam, distressor..
vidim na girslatzu su neki likovi pravili sami svoje konzole.. od rekova, i rek lanchboksova.. skroz zanimljivo.. al fale fejderi i dobra analogna sabirnica + npr ssl bus comp...
islim da je 500 serija, chudo koje ce tek zaziveti.. ovo joj nije vrhunac, definitivno..
kapiram da bi mogao neki struchni tim elektrichara i nas da se skupi i da se napravi neshto od chega bi se moglo, naposletku, i zaraditi.. hahahah..
ili postoji tako neko chudo?
poz
edit: nadjoh jedan homemade.. interesantno.. http://www.tonelux.com/messina.html
Danny Lou
29-10-2008, 08:19 AM
opa! planiras skupljati ovakve stvarcice? moram da se selim u srbiju i k`o lord da zivim od hiphop-a :grin::grin::grin:
DaBear
29-10-2008, 09:29 AM
malo su oklempili cenu !!!
Imas i ovo http://www.tonelux.com/
dobro je, puno faca ih koriste, mozes da sklapas sta ti treba, kad ti treba, dodajes itd....
pregledaj dobro sta ima...
a posle roknes jedan 500 odozgo u rack..
Danny Lou
29-10-2008, 12:51 PM
de si dabear nema te? obavezno postavi onaj intervju iz fm (ako je izasao), sve sa slikama :grin: pozdrav!
@ Heatman ..... malo si se zaneo :)
Koliko god da su 500 rack varijante relativno jeftine.... to uopste nije jeftin sport .....
Tako da bolje kupi api 500 rack sa 6 mesta .... jer ce ti trebati dosta para da samo to napunis .... a kamo li ove mixere
Pozdrav
Rhino
29-10-2008, 01:43 PM
A ako napunis i 1/4 ovog mixera, mogu li da se preselim kod tebe na neko vrijeme?:)
spidermusic
29-10-2008, 02:15 PM
Heatman, lepo si ti sve ovo zamislio, ali od ideje do realizacije dug je put. Umetnost je napuniti i API 500 rack sa sest i deset mesta, a kamoli jos napraviti i Tonelux-ovu konfiguraciju miksera. No, svakako je zanimljivo otici na Tonelux site i poigrati se Configulizer-om. Ubacujes komponente, a sa starne, kao u nekoj video igrici, ti se ispisuju cene u dolarima, od kojih ti se moze zavrteti u glavi. Zabavi nikad kraja!:)
DaBear
29-10-2008, 02:16 PM
de si dabear nema te? obavezno postavi onaj intervju iz fm (ako je izasao), sve sa slikama :grin: pozdrav!
evo me..malo se "otrgao"...u bizziju sam - sto bi se reklo. U nekom velikom poslu, prvodi se kraj, zapocinje se jos veci i tako dok ne poludis!!
za fm, bice sve...obavezno!
HeatMan
29-10-2008, 03:11 PM
opa! planiras skupljati ovakve stvarcice? moram da se selim u srbiju i k`o lord da zivim od hiphop-a :grin::grin::grin:
hahahhahahahahahhaah taj fazon... ma planiram da opeljeshim nekog bogatuna, il ko onaj iz moldavije da nasledim 900 miliona od nekog tamo kolena.. hahah..
ma ja chisto informativno.. i hocu da vidim shta vi mislite o tome..
da bih kupio to morao bih da prodam oca, majku, babu, sestru, zenu, bubrege, i srce.. valjda bih dobio dovoljno novaca za praznu konzolu.. heh..
HeatMan
29-10-2008, 03:15 PM
A ako napunis i 1/4 ovog mixera, mogu li da se preselim kod tebe na neko vrijeme?:)
ako napunim, nece biti gde da se preselish ahhahah
Rhino
29-10-2008, 03:27 PM
Tsssss, uvjek ima neka zackoljica:D
HeatMan
29-10-2008, 03:41 PM
^taj fazon..
e da.. poshto imam u poslednje vreme problem sa izrazavanjem.. kako na forumu tako i ovako.. ne mogu da saberem misli (verovatno zbog neispavanosti), a kamoli da sklopim rechenicu koju ce svi razumeti.. moram da pojasnim..
ne planiram da kupim.. ali zelim da chujem vasha mishljenja o ovome.. po meni je ovo zaista dobra ideja.. i kao shto rekoh, stvar koja ce tek da zazivi.. ali je problem u samo jednoj stvari:
cena..
koliko bi realno ovo trebalo da koshta? mislim, 500 serija je po meni format koji je namenjen uglavnom home studijima.. a ovo bi bio kao advanced home studio.. :? i mislim da je previsoka cena za kupovnu moc..
evo sad se kina i rusija udruzuju da pobede inflaciju, i privrednu krizu.. :?
eto.. opet odluta mozak.. :?
poz
....... mislim, 500 serija je po meni format koji je namenjen uglavnom home studijima..
Al' ga ti izvali :shock:
Hajde na spavanje , umesto da pises po forumu ..... red je
Pozdrav
Danny Lou
29-10-2008, 09:49 PM
Tsssss, uvjek ima neka zackoljica:D
k`o sto se kaze: "jebene finese" :rotfl::rotfl:
il ko onaj iz moldavije da nasledim 900 miliona od nekog tamo kolena.. hahah..
Cela Moldavija nema toliki drzavni budzet...
Prosecna plata 30$, najvece plate imaju policajci, skoro 90$, zenu mozes da kupis za 120-130$ (u vlasnistvo), sa 1000$ dolara mita, resavas sve zakonske probleme koje bi ikada i ikako mogao da imas tamo...
Bila skoro emisija o tome na TV-u... Proucavala je u stvari trgovinu ljudima, pa su ovi podatci izneti da bi govorili u prilog tome kako i zasto devojke pristaju na to...
Igrom slucaja znam i licno da su teska beda i sirotinja, tako da pricao 900.000.000 bilo cega, kao i prica o seriji 500, home studijima, konzolama, svemirskim modulatorima... govori da je vreme za "Laku noc deco".
Banujem te do sutra popodne "u zdravstvene svrhe"... :)
STUDIOTON
29-10-2008, 10:30 PM
:rotfl:
HeatMan
29-10-2008, 11:04 PM
Cela Moldavija nema toliki drzavni budzet...
Prosecna plata 30$, najvece plate imaju policajci, skoro 90$, zenu mozes da kupis za 120-130$ (u vlasnistvo), sa 1000$ dolara mita, resavas sve zakonske probleme koje bi ikada i ikako mogao da imas tamo...
Bila skoro emisija o tome na TV-u... Proucavala je u stvari trgovinu ljudima, pa su ovi podatci izneti da bi govorili u prilog tome kako i zasto devojke pristaju na to...
Igrom slucaja znam i licno da su teska beda i sirotinja, tako da pricao 900.000.000 bilo cega, kao i prica o seriji 500, home studijima, konzolama, svemirskim modulatorima... govori da je vreme za "Laku noc deco".
hahahahah.. ma bilo na vestima choveche.. i znam to za moldaviju.. to su i oni sami rekli.. kaze da je lik sad unajmio zajebano neko obezbedjenje iz rusije, i savetnike..
ako fox laze, i ja lazem..
poz
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.