Log in

View Full Version : Dobra MIDI klavijatura za rad sa sekvencerom?

oaprograms
26-10-2008, 01:41 PM
Potrebna mi je pomoc, treba mi preporuka za dobru midi klavijaturu sa 5-6 oktava.

Treba mi iskljucivo za rad sa sekvencerom, pravljenje aranzmana, a da ima:
1) pre svega kvalitetne synth dirke sa aftertouchom, da imaju neki otpor, i da ne prave buku tokom sviranja : )
2) mod/wheel i dosta dugmadi, nekoliko knobova - treba mi dobra kontrola sekvencera, i play/stop i sl. dugmad bi dobro dosla,
3) da nije bas mnogo skupa, ne znam, do 200-400eur, zavisi sta ima.

Nikad nisam koristio midi klavijature, pa me zanimaju vasa iskustva, ko je radio slicne stvari.

"7"
26-10-2008, 04:11 PM
Otprilike si savrseno opisao CME UF60... za te pare prilicno sam siguran da nema bolje... ima ga u Artistu pa mozes i da probas...

Pozz

Danny Lou
26-10-2008, 05:53 PM
ja sam gatao i uzeo m-audio axiom

lesha
26-10-2008, 11:18 PM
oaprograms, odakle si?

Moritz
27-10-2008, 01:53 AM
ja sam gatao i uzeo m-audio axiom

Jos jedan glas za istu klavijaturu, odlicna sprava za razumne pare.

milos
27-10-2008, 09:43 AM
Video sam na slici kod Leshe u radnji onaj stari Novation Remote 61 samo ne znam koliko para ali mislim da bi se uklopio...

lesha
27-10-2008, 10:18 AM
Video sam na slici kod Leshe u radnji onaj stari Novation Remote 61 samo ne znam koliko para ali mislim da bi se uklopio...
pa, novation je zanimljiv zbog automap funkcije, ali i dosta skuplji, imamo trenutno i axiom 61 i cme uf50 koji ima widi (wireless midi).

oaprograms
28-10-2008, 06:42 PM
Iz BG sam. Ne znam, Axiom mi deluje super. Tj, Novation deluje najmocnije, ali je previse skup.

Jesu sve ove klavijature sa semi-weighted dirkama? Zanimalo me je mozda cak nesto sa synth dirkama, ali da valjaju i da imaju neki otpor. To mi je vise nekako za midi kontroler, posto bih kontrolisao razne instrumente. Jeste da cu onda zaliti sto nisu semi-weighted :D

Inace, izgleda da cu da odlozim kupovinu, pa mozda ulovim i nesto polovno.

oaprograms
28-10-2008, 06:44 PM
Nego, po cemu je taj CME tako dobar? Mene bas ne privlaci sto je glomazan i tezak, a ima cak manje kontrola od axioma npr. A skuplji je.

lesha
28-10-2008, 08:37 PM
btw. prodali smo istog dana i axiom i uf50, uskoro cemo sniziti cenu za novation remote 61 na nesto preko 29 hiljada, imamo i remote 61 SL verziju koja je skuplja (ipak samo ona podrzava automap za razliku od obicne verzije).
stigao je i jedan cme uf6 koji ce biti jos povoljniji, javi ako te nesto od ovoga zanima.
generalno, meni se cme svidja zbog dirki.

oaprograms
21-11-2008, 10:13 PM
Doslo mi vreme da kupim nesto...
Probao sam sad taj Axiom i nesto me nije odusevio, za trista i nesto evra. Video sam na Emu Xboard, koji je skoro duplo jeftiniji. Nisam isprobao, ali trebalo bi da su bas kvalitetne dirke. Samo me brine kako ce se ponasati prema racunaru, da li ga je tesko isprogramirati! Ako neko ima Emu X-board, nek mi kaze, jel tesko namestati sta ce koje dugme da radi, npr. da namestim record/play dugmad i slicno?