View Full Version : Bezbolni prelazak na drugi komp
Danny Lou
23-10-2008, 05:59 PM
treba stici novi komp... opet borba oko instalacije vst-ova, preseta, cuda, ovoga, onoga, gubitak svih drugih preseta (ko ce o tome brinuti u jeku stvaranja)... koja je fora da se to samo preslika na novi komp? ili mora ici pjeske?
kako vi to radite???
Rhino
23-10-2008, 06:29 PM
Ja sam sve pjeske prije par mjeseci
mozes da pokusas da napravis image ali posto su najverovatnije u drugom kompu i druge komponente, najverovatnije od toga nema vajde... morace to peske... a sto se tice preseta, prekopiras ih na novi komp, ne vidim tu neki problem...
Pozz
Dexxy
24-10-2008, 01:00 AM
Ponovo sve. Druga ti je ploca i sve ostalo.....
boggy
24-10-2008, 01:09 AM
+1 za "ponovo sve"
pozdrav
bogi
Osim ako ne radi Diviner, pa na svoj gotov sistem za RuDAW, doda deo tvojih instalacija, pa sve to vrati na tvoj komp i radi savrseno ;) Sto bi se reklo, "moze sve, ako znas".
alfom
24-10-2008, 08:27 AM
Najbezbolniji prelazak na novi comp je : "PONOVO SVE!", jer kasnije ne boli glava na ponovnim formatiziranjima i 'ponovo sve' poslu.
A ti se potrudi, dok novak ne bude kod tebe, da pohranis presete i arhivu na CD/DVD-e i sve O.K. :wink:
Pazi kako ces particionirati diskovlje i reci tamo u KI Sistemima ili gdje si vec narucio, da ti oni ne postavljaju nista od soft. sistema!
Kakvu si narucio konfiguraciju? Kakva graficka? Kakva zvucna? Koliko RAM-a?
I da si postavio onaj XP sto sam poslao nasem drugaru i rekao ti da uzmes od njega ! Obavezno, da ne bi bilo :wc: !!!
Color
24-10-2008, 09:25 AM
Uh Uh... Uopste ne zavidim!
Ja se vec mesec dana borim, al mi je situacija jos zaje..nija. Sa PC-ja prelazim na Mac Pro... :cry: Mislim, da se razumemo, nisam ja tuzan sto prelazim sa PC-ja na Mac Pro, nedaj boze :D , nego sto nema kraja prebacivanju projekata i osposobljivanju istih....
boggy
24-10-2008, 11:28 AM
Uh Uh... Uopste ne zavidim!
Ja se vec mesec dana borim, al mi je situacija jos zaje..nija. Sa PC-ja prelazim na Mac Pro... :cry: Mislim, da se razumemo, nisam ja tuzan sto prelazim sa PC-ja na Mac Pro, nedaj boze :D , nego sto nema kraja prebacivanju projekata i osposobljivanju istih....
hmmm... kako god.... lakse je kada stara mashina ne "nestaje"... barem imas odakle da "prepises", pogledas kako je sta bilo.
pozdrav
bogi
mikac
24-10-2008, 12:31 PM
Instaliraj Norton Ghost. I NA NOVOM I NA STAROM KOMPU!!!
Zatim sa starog kompa iskloniraj sistem tj. napravi backup-ove particija. Onda to
prebaci na novu masinu i u nortonu nadji opciju Restore a Drive i to je to. :grin:
Ako hoces da C: particiju "prebacis" na novi komp iskopiraj image na nekoj drugoj particiji,
zatim podigni sistem sa Norton Ghost diska i onda sledi uputstva.
Color
24-10-2008, 01:12 PM
hmmm... kako god.... lakse je kada stara mashina ne "nestaje"... barem imas odakle da "prepises", pogledas kako je sta bilo.
pozdrav
bogi
Naravno, zato jos uvek pored drzim mog vernog druga PC-ja, koji me sluzio (da kucnem u drvo) 3 godine i zaradio za brata Mac Pro-a :D I ostavicu ga, jer se nikad ne zna kad ce zatrebati povuci neke fajlove ili sta god... U krajnjoj liniji, backup masina :-)
Dexxy
24-10-2008, 07:38 PM
Instaliraj Norton Ghost. I NA NOVOM I NA STAROM KOMPU!!!
Zatim sa starog kompa iskloniraj sistem tj. napravi backup-ove particija. Onda to
prebaci na novu masinu i u nortonu nadji opciju Restore a Drive i to je to. :grin:
Ako hoces da C: particiju "prebacis" na novi komp iskopiraj image na nekoj drugoj particiji,
zatim podigni sistem sa Norton Ghost diska i onda sledi uputstva.
To ne moze.....drugi je komp skroz...hardver...drugi hard diskovi. Nece cak da prepozna vsti i sve ostalo, drugi chipset...bla, bla...mora ponovo...
Ne mora.
MEni je moj sistem prebacen sa starog na novi bez ikakvog problema, ali je radio covek koji zna.
Rhino
24-10-2008, 08:00 PM
Ne mora.
MEni je moj sistem prebacen sa starog na novi bez ikakvog problema, ali je radio covek koji zna.
Podijelite to znanje sa nama obicnim smrtnicima, za ubuduce:mase:
Dexxy
24-10-2008, 08:08 PM
Mora, na kraju kad pocne da ti secka i koci, mora 100% Osim ako je isti proizvodjac MB, chip set-a, drajveri mogu da se deinstaliraju stari da se instaliraju novi, moze sve to u reg da se rucno ocisti...ali sto se tice Vsti oni ne mogu ako su na drugom HD, zbog serijskih brojeva ....
Podijelite to znanje sa nama obicnim smrtnicima, za ubuduce:mase:
Vrlo rado, kad bih znao.
To ce vam reci Diviner, koji je to odradio kod mene besprekorno jos proletos.
Dakle... Da ne bude zabune ili pogresnih interpretacija, sledi detaljan opis situacije...
Meni crkava sistem posle 5 godina koriscenja u sred sezone. Ja panicno zovem Mihajla, koji dolazi iz NS u ZR nesto posle spustanja slusalice.
Sa sobom nosi svoj sistem koji ugradjuje na RuDAW, ali je caka sto moj sistem mora da bude identican, da bi sve to nastavilo da radi sutradan tamo gde sam i stao.
On je onda iskoristio svoj sistem kao bazu, a moj sistem selektivno, uzimajuci (kako, nemam pojma, to on zna) banke i instalacije instrumenata i kopirajuci ih na njegov sistem. Onda je instalirao drajvere za moju plocu i procesor jer ja imam MSI, a u RuDAW ide Asus. I tako mi je do jutra napravio MOJ sistem sa NOVIM windovsom i sa nekim instrumentima koje ja cak i nisam imao, a zadrzao je raspored mojih foldera i sve kako je bilo kod mene tako da sam ja sutradan kliktao na aranzmane i nastavljao sa poslom tamo gde sam stao dan pre toga, kao da se nista nije desilo, osim sto je sistem postao bolji i brzi.
Zatim...
Pre par nedelja ja uzmem RuDAW novi...
Dodje Mihajlo, ukljucimo komp, napravimo Ghost tog mog sistema sa starog kompjutera i prebacimo ga na novi. I pogodite? RADI SAVRSENO!
Da nesto nije valjalo, valjda bi se za ovoliko vremena celodnevnog rada vec ispoljilo na bilo koji nacin, ali nije. SVE JE SAVRSENO!
I tako... To je moje iskustvo... Da znam u detalje, rado bih podelio sa vama, ali iz ugla posmatraca, to je bila akcija koja je trajala par sati namesto par nedelja koliko treba da se to sve inace instalira sto ja imam (terabajt + poseban hard za Vienu, ali se to ne racuna...).
Znate sada koga treba da pitate za savet :wink:
Tolerancija
27-10-2008, 03:13 AM
?ta sve ide različito u novi komp? malo je ploča zeznuta, (ovisi koja je arhitektura) ali uglavnom sve mo?e da se uradi, ako zna?.
HeatMan
27-10-2008, 05:21 AM
hmmm.. imam ideju.. pa ako neko hoce, moze proba.. u svakom sluchaju dok mihajlo ne dodje, moze da se proba.. mislim, meni je logichna..
instaliraj na novi komp sistem i sva sranja (osim cubase-a i tih audio gluposti) :D i napravi bekap sistema.. just in case..
e onda, prebaci sve diskove sa stare mashine u novu. i imenuj ih apsolutno isto kao shto su bii u staroj mashini.. ili to ili kopirash sve na nove diskove.. tvoja stvar.. znachi, samplebanks, tezi vst-ovi, solo semplovi i sve shto ti je vazno.. sve projekte i sve..
nakon toga instaliraj cubase.. wavelab.. ili shta god da koristish.. onda iskopiraj sa stare mashine steinberg vst folder preko ovog koji je novi cubendo napravio.. zaboravih tachno koji je naziv, al ono.. znash i sam.. tamo di mecesh sve plugove.. u sv sl.. to bi valjda trebalo da bude to..
ako ti se plugovi nalaze kao i na staroj mashini na istom mestu.. tj isti disk, isti folder/podfolder.. onda bi po nekoj chistoj logici trebalo da radi normalno..
al opet, mislim da je pametnije instalirati sve ponovo.. da bi izbacio gluposti koje ti nisu bitne.. ako imash toga..
poz
alfom
27-10-2008, 06:11 AM
instaliraj na novi komp sistem i sva sranja (osim cubase-a i tih audio gluposti) :D i napravi bekap sistema.. just in case..
e onda, prebaci sve diskove sa stare mashine u novu. i imenuj ih apsolutno isto kao shto su bii u staroj mashini.. ili to ili kopirash sve na nove diskove.. tvoja stvar.. znachi, samplebanks, tezi vst-ovi, solo semplovi i sve shto ti je vazno.. sve projekte i sve..
nakon toga instaliraj cubase.. wavelab.. ili shta god da koristish.. onda iskopiraj sa stare mashine steinberg vst folder preko ovog koji je novi cubendo napravio.. zaboravih tachno koji je naziv, al ono.. znash i sam.. tamo di mecesh sve plugove.. u sv sl.. to bi valjda trebalo da bude to..
ako ti se plugovi nalaze kao i na staroj mashini na istom mestu.. tj isti disk, isti folder/podfolder.. onda bi po nekoj chistoj logici trebalo da radi normalno..
poz
REGISTRY baza :confused:
Mogu samo Library, ali ne i od Bromstick Bas-a, ako ga koristi, a mislim da to neda ni Hypersonic.
To moze samo sa onim besplatnim *.dll koji su plugins koji se sastoje samo od tog jednog fajla. Svi drugi imaju programski dio i klasicni su softveri koji se postave npr. u Program Files i ulaze sa svim elementima u registri bazu podataka.
Samo ti Lou postavi sve ponovo i ne boli te glava.
I oglasi se vise sta si odlucio!
Ako budes koristio Gost-a i slicne kerefeke, napisi kako si prosao.
Danny Lou
27-10-2008, 06:32 AM
ne oglasavam se zato sto novi komp jos nije stigao :D najbitnije je saznati gdje se smjestaju preseti kad ides na "put into preset menu as" pa to onda samo prebaciti nazad kad se instalira...
a sta mislite da li bi moglo kada bih na OVAJ sistem instalirao drajvere od novog kompa i onda samo napravio image na novom hardu i onda uninstalirao stare drajvere?
a sta mislite da li bi moglo kada bih na OVAJ sistem instalirao drajvere od novog kompa i onda samo napravio image na novom hardu i onda uninstalirao stare drajvere?
Nema to veze sa drajverima nego sa hardverom (+ kako mislis da ti nesto radi sa pogresnim drajverom?). Kod promene ploce i procesora skoro uvek dolazi do problema i potrebna je reinstalacija, mada izgleda ima ljudi koji odlicno poznaju win i registry bazu (Diviner) pa to mogu i da srede. Nista te ne kosta da probas. Napravis Image pa ga ubacis u novi komp, ako ima problema uradis Repair Win, pa ako ni tad ne valja onda reinstal. Fora je samo u tome sto ako ti prebacivanje ne uspe (sto je verovatnije), izgubio si duplo vise vremena, zato se vecina odmah opredeljuje za reinstal.
@ Oggy - raspored foldera i izgled samog win-a nisu zavisni od ploce i procesora a ako ste radili do jutra onda je imao vremena i da instalira sve ponovo a banke pojedinih vsti se ionako kopiraju na hard (sa dvd-a ili tvog starog kompa nebitno je)... mada sacekacemo Diviner-a da nesto kaze, sigurno on ima neke keceve u rukavu :wink: .
I meni se ranije desavalo da prebacivanje uspe, ali smesno u odnosu na to koliko puta nece da radi, tako da se odavno odlucujem odmah za reinstal s tim sto su mi sve banke na posebnoj particiji tako da ne moram da gubim vreme kopirajuci ih ponovo vec samo pokazem plugin-u putanju do njih.
Pozz
Danny Lou
27-10-2008, 08:35 AM
Nema to veze sa drajverima nego sa hardverom (+ kako mislis da ti nesto radi sa pogresnim drajverom?).
ma nisam mislio preko ovih mojih nego da u sistemu stoje dupli drajveri...
bilo bi najbolje da svi vst-ovi funkcionisu na jedan jednostavan nacin pa da samo im pokazes putanje... masa je njih koje moras ponovo instalirati (samo banke)
allegrosteva
27-10-2008, 08:36 AM
Ja sam skoro menjao plocu i cpu i to mi je oduzelo ceo dan i ako uskoro budem to opet radio znam kako cu-bezbolnom palicom i odo u zemljoradnike
66musicman
28-10-2008, 02:21 AM
Sa Win-a na Win (XP) magicna rec je sysprep.
Sa Win-a na mac ne postoji magicna rec, vec apsolutno ni peske nego puzeci.
diviner
04-11-2008, 08:52 AM
Ne postoji nacin da vam objasnim kako se sve to radi...Sve je process try, hit or error, pa postupcima eliminacije nalazite rjesenja...Naravno, bitno je enormno iskustvo, pa vodite racuna da ja sa tim radim godinama, svaki dan (tako da u neku ruku kada vidim problem vec znam tacno sta treba probati uraditi, ali i dalje cesto ne znam sta tacno uraditi dok ne probam dve ili tri varijante). Ne postoji upustvo, kao sto ne postoje 2 sto posto identicna kompa (po hardverskoj, a kamoli softverskoj konfiguraciji).
Inace kod Oggy-ja jesmo radili bas po njegovim rjecima, a proces je trajao tako dugo upravo zbog onog gore try, hit, error pa u krug (ali tu nam nije vrijeme oduzimao win i podesavanja istog, to se relativno brzo odradi, vec gomila plugova i ogromne banke koje treba posebno podesavati, a neki i ne rade, a to skontate tek kada zavrsite instalaciju koja traje pola sata, pa ajd jovo nanovo)...
Inace kod Oggy-ja jesmo radili bas po njegovim rjecima, a proces je trajao tako dugo upravo zbog onog gore try, hit, error pa u krug (ali tu nam nije vrijeme oduzimao win i podesavanja istog, to se relativno brzo odradi, vec gomila plugova i ogromne banke koje treba posebno podesavati, a neki i ne rade, a to skontate tek kada zavrsite instalaciju koja traje pola sata, pa ajd jovo nanovo)...
A koliko bi trajao da nisi ti dosao, vec da sam krenuo da instaliram ispocetka? 2 nedelje? 3 nedelje...? :) Glavu si mi spasao tada ;)
Dexxy
04-11-2008, 11:38 AM
Ne postoji nacin da vam objasnim kako se sve to radi...Sve je process try, hit or error, pa postupcima eliminacije nalazite rjesenja...Naravno, bitno je enormno iskustvo, pa vodite racuna da ja sa tim radim godinama, svaki dan (tako da u neku ruku kada vidim problem vec znam tacno sta treba probati uraditi, ali i dalje cesto ne znam sta tacno uraditi dok ne probam dve ili tri varijante). Ne postoji upustvo, kao sto ne postoje 2 sto posto identicna kompa (po hardverskoj, a kamoli softverskoj konfiguraciji).
O tome i ja pricam. To je skoro sve iz pocetka. Za neke vsti ne mora ponovna instalacija data folder vec samo dll koji moraju biti u c particiji. Banke tj. data folderi su na drugom disku i kad se pokrene vsti on te pita gde ti je data folder i to je reseno. Tako da trebalo bi po mom misljenju svez win, to je 29 minuta(zavisi od kompa) najmanji posao. Ovo ostalo za par sati je gotovo.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.