Log in

View Full Version : TrueImage problem

dexyco
22-10-2008, 12:28 AM
Ok, ovo je soft problem, ali nisam hteo da mesam temu sa audio softverom.

Dakle, kad sam radio backup, nisam isao sa opcijom "disk backup", vec "data backup" i stiklirao sve windowsove foldere, a opciju sam izabrao kako se ne bih mlatio sa brisanjem nekih fascikla koje su trenutno bile na disku. Sve u svemu, to lepo prodje, proverim ja arhive, program kaze da su ok i narezem ih na disk. Problem nastaje nakon formatiranja diska, vratim ja sve to lepo na predjasnje stanje, onda se prvo komp zadrzi na samom pokretanju sistema (kao da nesto kod boot fajlova nije kako treba) i kad pokrenem Windows, explorer prvo kilavi posteno na samom ulazu, a onda su neke stvari koje kontrolise explorer blokirane - tipa ne postoji "network connections" ili firefox i drugi programi koji zavise od nekog dela explorera ne rade...
Posto mi je komp trebao danas, nisam hteo da se zezam i pokusam sve ponovo, vec sam uhvatio instalacioni disk XP-a i izabrao opciju repair. Normalno, nekako je skarabudzio da explorer funkcionise i dobar deo aplikacija, ali je zadrzavanje pri pokretanju sistema ostalo, sada uz poruku "invalid boot.ini, booting from c:\windows". Otvorim boot.ini i vidim opciju koju do tad nisam vidjao - "/noexecute=optin". Pogledao sam na Microsoft-ovom sajtu cemu sluzi ovo, ali tamo pise da je ovo default za Win XP SP2.

E sad, ja kontam da je sve backupovano i raspakovano kako treba. Jedino sto je promenjeno jeste label particije i njen serijski broj nakon formatiranja. Da li ovo moze da predstavi problem? Da li fixboot iz windows recovery console moze da resi problem, ako bih sad image ponovo raspakovao?

66musicman
23-10-2008, 02:32 AM
fixboot & fixmbr bi trebalo da pomogne.
Nije mi sasvim jasno, je l' si posle formatiranja instalirao svez Win pa si vratio backup-ovane foldere ?
Nema bas prevelike logike backup-ovati Win foldere.Moras instalirati i sve aplikacije koje si predhodno imao.
Mozes probati i Start\Run pa upisi sfc /scannow ali predhodno ubaci instalacioni disk Win-a.
P.S.Daj malo vise objasnjenja postupno.

dexyco
23-10-2008, 12:19 PM
Prvo je formatiran disk (i to sam debilno uradio tako sto sam pustio da krene nova instalacija win-a i kopira pojedine fajlove, koje sam ja posle obrisao preko BartPE-a), tad je verovatno jos nesto pisano u mbr :?, zatim sam raspakovao arhivu, i normalno explorer nije radio. Kako bih mogao da koristim komp ovih dana, i dobio info sta da radim, isao sam preko te kopirane instalacije sa popravkom sistema koristeci Win XP disk. Interesantno je da mi uvek izbaci gresku "fajl nije pronadjen" kada pokusam da pokrenem 16-bitne programe sa C: diska, dok sa bilo koje druge lokacije programi rade. ;-)

Koliko sam skapirao, glavni problem je u tome sto ja nisam backup-ovao MBR zajedno sa podacima. Sve jedno, podaci su dobri, i sve ostalo sem MBR-a je tu. Jedino logicno resenje mi je popravka MBR-a ili upisivanje starih podataka u MBR, ako negde mogu da se nadju.

Uradio sam ovu proveru win fajlova, ispada da je sve ok posto mi nakon provere nista nije trazio, ali to je i logicno, posto je on upisivao njegove izvorne fajlove kad sam koristio opciju repair sa instalacionog diska.