PDA

View Full Version : Valja l' ova?

disco violence
21-10-2008, 02:49 PM
Uradio sam svoju stariju stvar ponovo, pa me interesuje kako vam se cini?
Pesma se zove Black hawk down, a mozete je poslusati ili skinuti na adresi
http://www.numberonemusic.com/discoviolence/music/
Svaki komentar je dobro dosao.Pozdrav.

cAAc
21-10-2008, 05:51 PM
Uradio sam svoju stariju stvar ponovo, pa me interesuje kako vam se cini?
Pesma se zove Black hawk down, a mozete je poslusati ili skinuti na adresi
http://www.numberonemusic.com/discoviolence/music/
Svaki komentar je dobro dosao.Pozdrav.
dugo te nije bilo :))) kstra bre samo smor sto je pola teksta ne razumljivo

pozz

cAAc
21-10-2008, 05:55 PM
evo razer i njegova devojcica djuzgaju uz ovu stvar :rotfl:

disco violence
22-10-2008, 10:23 AM
dugo te nije bilo :))) kstra bre samo smor sto je pola teksta ne razumljivo

pozz
Pozdrav, nema me vec duze vremana jer sam zapao u kreativnu blokadu, ali ne onu da mi fali ideja, nego onu drugu jos goru, imam toliko ideja i toliko projekata sam zapoceo da ne znam odakle da pocnem, sta sa cim da povezem, tako da se vec duze vrtim u krug, a ne zavrsavam nista, ali sam sada cvrsto odlucio da pocnem da radim drugacije i prvo da zavrsim neke stare stvari pa da tek posle predjem na nove.
To sto je pola teksta nerazumljivo, verovatno je posledica toga sto radim sam pa vrlo dobro znam sta gde pevam pa mi se cini da i drugi ljudi to kontaju, ali izgleda da to nije slucaj (a meni se bas cinilo da sam po prvi put dobro odradio vokal) ima tu i onoga peva se na engleskom pa je malo teze, najbolje resenje je da okacim tekst, za koji mislim da je jedan od najboljih koje sam napisao da ljudima bude lakse da skontaju o cemu govorim(nije me uvek lako razumeti)

alfom
27-10-2008, 07:00 PM
Ja probao preslušati - ne može!
Listati - ne može!
Downloadovati - ne može! :confused:

Maiv
27-10-2008, 08:53 PM
Da meni isto ne radi...

strooyaa
28-10-2008, 05:13 AM
stvar funkcionise do nekle...
kao da imas neku "rupu" oko 600hz. bas probaj da izvices vise kik ga je mnogo sakrio. probaj malo da odradis nesto sa stereo pozicijom ritam elemenata ili npr pusti snare u aux sa kratkim delayom (16tina) i panuj skroz levo, isto tako gitare uradi nesto cudno sa njima, mislim zvuk je vec ok ali ispadaju mnogo rok i ne zvuce ko da su pravljene u 21veku. kapiras sta hocu da kazem. dodaj malo svinga ritmu jer posle 8 bita pocinje da smara. verovatno znas da najbolje dance stvari rokaju do zore bez obzira koliko je sadrzaj repetativan:) probaj sa nekim udaraljkama koje se ponavljaju svakih 8 ili 12 bita neke sasave zvuke tek da te svaki put natera da jos vise slusas, da zadrzi paznju. i ovaj sint sto pici preko basa u strofi probaj da izdefinises malo, deluje mlitavo i skloni ga iz centra. vox place za presencom i boostom oko 300hz. sto se tice aranzmana moras da provalis kada treba da se "isprazni" stvar, ovako je sve vreme sve! to smori vrlo brzo. isto tako poigraj se sa makro dinamikom pesme. vidi da izbegnes limiter na masteru i zajebi fade out to rade oni sto neznaju kako da zavrse a ti ako si sve ovo sklopio sigurno mozes i kraj da smislis :)
stvar je generalno ok ali teba jos dosta rada na "sitnicama"
srecan rad
pozz

vasko
28-10-2008, 10:00 AM
stvar funkcionise do nekle...
kao da imas neku "rupu" oko 600hz. bas probaj da izvices vise kik ga je mnogo sakrio. probaj malo da odradis nesto sa stereo pozicijom ritam elemenata ili npr pusti snare u aux sa kratkim delayom (16tina) i panuj skroz levo, isto tako gitare uradi nesto cudno sa njima, mislim zvuk je vec ok ali ispadaju mnogo rok i ne zvuce ko da su pravljene u 21veku. kapiras sta hocu da kazem. dodaj malo svinga ritmu jer posle 8 bita pocinje da smara. verovatno znas da najbolje dance stvari rokaju do zore bez obzira koliko je sadrzaj repetativan:) probaj sa nekim udaraljkama koje se ponavljaju svakih 8 ili 12 bita neke sasave zvuke tek da te svaki put natera da jos vise slusas, da zadrzi paznju. i ovaj sint sto pici preko basa u strofi probaj da izdefinises malo, deluje mlitavo i skloni ga iz centra. vox place za presencom i boostom oko 300hz. sto se tice aranzmana moras da provalis kada treba da se "isprazni" stvar, ovako je sve vreme sve! to smori vrlo brzo. isto tako poigraj se sa makro dinamikom pesme. vidi da izbegnes limiter na masteru i zajebi fade out to rade oni sto neznaju kako da zavrse a ti ako si sve ovo sklopio sigurno mozes i kraj da smislis :)
stvar je generalno ok ali teba jos dosta rada na "sitnicama"
srecan rad
pozz

e to se zove konstruktivan komentar! bravo!

disco violence
28-10-2008, 10:28 AM
Pozdrav svima tek sada sam primetio vase komentare, ne znam zasto i sam sam popizdeo na ovaj sajt gde sam ostavio pesmu, jer nekoliko dana ni ja nisam mogao da dodjem do nje, sada sam probao da je cujem i uspeo, bitno je kada kliknes na listen jos jednom kliknuti na pesmu i inda će je pustiti.
Strooyaa, ?to bi rekao Vasko, e to se zove konstruktivan komentar, u svom dugogodi?njem amaterskom bavljenju muyikom naucio sam otprilike da izvucem dobar zvuk pojedinačnih instrumenata,ali jo? ne znam kako da ih rasporedim u miksu da svi detalji dođu do izra?aja, ba? zbog toga sam gitaru uradio da zvuči kao da je sa kraja pro?loga veka, veruj mi pokusavao sam da sa mnogo boljim zvukom ali njega bih izgubio u miksu.Sa sintom imam najveći problem jer ovo je pribli?no ono ?to sam hteo da postignem, nisam imao snage vise da eksperimentisem. Postoji i druga verzija ove stvari na mom sajtu
ovo je samo remix zato se mo?da toko bezveze zavr?ava, utisava...
www.discoviolence.com (http://www.discoviolence.com)

Maiv
28-10-2008, 11:04 AM
Ja bi vise istaknuo vokal - kao da je negdje iza cijele stvari.
Ritam je malo pre trom - probaj se jos malo poigrat s releaseom na kompresoru i mozda zamjenit kick.
mozda neke stvari izbacit iz centra da malo prodise sve...

To su bili konstruktivni komentari, inace mi je stvar kao stvar bas dobra, nebi dirao nest puno u aranzmanu.

disco violence
30-10-2008, 07:07 AM
Ja bi vise istaknuo vokal - kao da je negdje iza cijele stvari.
Ritam je malo pre trom - probaj se jos malo poigrat s releaseom na kompresoru i mozda zamjenit kick.
mozda neke stvari izbacit iz centra da malo prodise sve...

To su bili konstruktivni komentari, inace mi je stvar kao stvar bas dobra, nebi dirao nest puno u aranzmanu.
Ne znam da li je do mene,ali meni vokal zvuci dovoljno glasno, mo?da je stvar u tome ?to ja znam ?ta se peva?! Kik sam layerovao, mislim da sam konacno posle dosta godina skontao kako dobiti dobar bubanj u battery-u, a ti kitovi su stalno bili tu pored mene, samo ih je trebalo dobro probrati.

DaBear
30-10-2008, 08:26 AM
nije lose za pocetak....na malim zvucnicima se sve cuje.
Moze gitara malo da se Zamasti...glas je nekako "tup" kao da je pod jastukom i u principu glas je najgori (akcenat, nacin pricanja..)
Ja bi mu stavio neku distorziju (na glas ) i onda bi sve imalo vise smisla...
Na bubnju (ritam) smara ono sto noga stalno ide du du du du, svaki cas...

Aranzman (struktura pesme) je los...malo smara. Slusaj malo dance da vidis kako treba napraviti da nije dosadno...
Neznam koliko "black hawk down" sample ima veze sa onim sto on prica..izgleda kao da nema...

riff na gitari bije los.
Tekst je MNOGO GLUP! sramota....napisi novi
I na onaj "jeahh" stavi neki reverb, ili delay bas je amaterski..

ja bi sve nabio kroz kompressor da ga pumpa i onda ce biti jos uzbudljivije

slusah Deep Dish (album od prosle godine..) ima puno gitara i cool je i da vidis kako rade glas i aranzmane..evo jedan primer..

http://www.youtube.com/watch?v=zPf_SgQjddE&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=2TDdN_ARBAI&feature=related jedan riff sve vreme a radi do jaja..

itd...nije lose za pocetnu ideju!

disco violence
30-10-2008, 09:32 AM
nije lose za pocetak....na malim zvucnicima se sve cuje.
Moze gitara malo da se Zamasti...glas je nekako "tup" kao da je pod jastukom i u principu glas je najgori (akcenat, nacin pricanja..)

Aranzman (struktura pesme) je los...malo smara. Slusaj malo dance da vidis kako treba napraviti da nije dosadno...
Neznam koliko "black hawk down" sample ima veze sa onim sto on prica..izgleda kao da nema...

riff na gitari bije los.
Tekst je MNOGO GLUP! sramota....napisi novi
I na onaj "jeahh" stavi neki reverb, ili delay bas je amaterski..

ja bi sve nabio kroz kompressor da ga pumpa i onda ce biti jos uzbudljivije

slusah Deep Dish (album od prosle godine..) ima puno gitara i cool je i da vidis kako rade glas i aranzmane..evo jedan primer..

http://www.youtube.com/watch?v=2TDdN_ARBAI&feature=related jedan riff sve vreme a radi do jaja..

itd...nije lose za pocetnu ideju!
Sve ovo ?to si rekao ima smisla jedino se za tekst ne bi slozio, tačno ću morati da ga okačim ovde.

disco violence
30-10-2008, 09:38 AM
Deep Dish ima masnu produkciju, odlicno zvuci, da li možes da mi preporučiš neki dobar break beat u kombinaciji sa gitarom?Pozdrav.

awacs
30-10-2008, 10:56 AM

Tako je - treba da zvuči k'o neki ludi ulični prorok sa megafonom. Tako bi i tekst (koji vaistinu jeste malo, hm... linearan) dobio smisao. Va?nije je da se istakne bes i nasekiranost, nego da se razume svaka reč.

I to je potpuno tačno. Fraza (pattern) na bubnju traje jedan jedini takt, pa nije ni čudo ?to brzo počne da smara. Zapravo u svakom taktu groove kreće ispočetka. Mo?da je to bila ideja, al' ne radi posao.

Ali ono ?to je zaista dobro je ona "gnjava?a" u pozadini koja zvuči kao neki digitalni diđiridu. To je super. I da, meni je i gitara skroz OK. ?ta me briga iz kog je veka ako dobro le?i.

E sad, nisam siguran da je autor hteo da to bude ba? "dance". Mislim, ako je hteo onda je proma?io temu. Pre bih rekao da je ideja ba? u tome da sve bude tako linearno. Mene stra?no asocira na ono ?to su nekada davno radili D.A.F. i lično bih i?ao u pravcu te vrste minimalizma i repetitivnosti. Opet to nikako ne znači da pesma ne treba da ima groove. Jedino ?to mi zaista smeta su oni već pominjani ?esnaestinski kickovi u svakoj četvrtoj četvrtini.

Pozdrav

"7"
30-10-2008, 12:26 PM

... eto, koliko ljudi toliko razlicitih ukusa... meni se cini da ova druga pesma "radi" samo zato sto je original veoma poznat, inace sam se smorio cekajuci da se nesto desi... a u ovoj prvoj mi je podjednako dosadan onaj "Billy Jean" bas koji ide od pocetka do kraja.

@ Disco Violence - meni se pesma svidja, jeste malo monotona ali mi je osnova ok, mozda kada bi je malo prearanzirao i doradio ritam... i ono jeah jeste lose uradjen... distorzija na glas +1 IMHO

Pozz