Log in

View Full Version : Johny Cash - Hurt ...

Moritz
20-10-2008, 11:52 PM
http://www.youtube.com/watch?v=SmVAWKfJ4Go

Nisam u toj vrsti muzike ali sam danas igrom slucaja cuo ovu stvari i video spot....ostao sam bez teksta...toliko jake i iskrene emocije u nekoj pesmi nisam cuo godinama...najezim se svaki put kad cujem ( pogledam ) pesmu .
Muzika sjajna, tekst ( koji inace nikada ne slusam) fenomenalan, video savrsen....
Htedoh podeliti sa vama moje licno otkrovenje :)

Everbeatz
21-10-2008, 12:00 AM
haha

pa to je stvar od NIN u originalu

btw, Trent Reznor je tu malo popizdeo jer je nakon te stvari Johny "otisao" i ostao upamcen kao da je pesma njegova..

Arthur
21-10-2008, 12:36 AM
potpuno identičan utisak sam imao kao moritz, i do dan danas imam kad čujem tu verziju. To su uglavnom prva tri akorda koja odsviram kad se dohvatim neke akustare.

@everlast
Ne lupetaj, džoni je objavio 4 albuma American History, čak je zapaženije prošao "Personal Jesus" od Depeche mode. Nit je ostao upamćen kao njegova pesma, nit je Trent popizdeo.

e da, kuriozitet je da je produkciju ta 4 albuma potpisao Rick Rubin, bukvalno snimajući čoveka mikrofonom u krevetu na samrti.

dvuckovic
21-10-2008, 12:57 AM
Velika respektaca za baticu Casha!

HeatMan
21-10-2008, 01:04 AM
i ja sam isto fan te pesme.. i produkcije iste.. i sad ste mi srushili kule i gradove.. mislio sam da je njegova pesma u originalu.. :(

Everbeatz
21-10-2008, 01:05 PM
@everlast
Ne lupetaj, džoni je objavio 4 albuma American History, čak je zapaženije prošao "Personal Jesus" od Depeche mode. Nit je ostao upamćen kao njegova pesma, nit je Trent popizdeo.

informisi se

kopija je kopija ko god da je izvodi

i zamolio bih te, bezobzira sto si moderator, da ne uzimas sebi pravo da mi se obracas tako...

Everbeatz
21-10-2008, 01:31 PM
I've been friends with Rick Rubin for quite a while, and he asked me how I would feel about Johnny Cash doing one of my songs. I thought, "Wow," because my songs have been my therapy, a vehicle for me to keep sane. I've never really thought about writing songs for other people, and I've never tried to pitch my songs to people. And that song in particular came from a pretty private, personal place. So it seemed, well, like that's my song.

Rick sent me a CD of it. I listened to it, and it seemed incredibly strange and wrong to me to hear that voice with my song. I thought, "Here's this thing that I wrote in my bedroom in a moment of frailty, and now Johnny Cash is singing it." It kind of freaked me out

Rick asked what I thought, and I said, "You did a very tasteful job with it" -- which I did think and do think. It was a big juxtaposition for me to hear it as someone else's song now. It instantly became his song after that.

silicon science
21-10-2008, 01:40 PM
I've been friends with Rick Rubin for quite a while, and he asked me how I would feel about Johnny Cash doing one of my songs. I thought, "Wow," because my songs have been my therapy, a vehicle for me to keep sane. I've never really thought about writing songs for other people, and I've never tried to pitch my songs to people. And that song in particular came from a pretty private, personal place. So it seemed, well, like that's my song.

Rick sent me a CD of it. I listened to it, and it seemed incredibly strange and wrong to me to hear that voice with my song. I thought, "Here's this thing that I wrote in my bedroom in a moment of frailty, and now Johnny Cash is singing it." It kind of freaked me out

Rick asked what I thought, and I said, "You did a very tasteful job with it" -- which I did think and do think. It was a big juxtaposition for me to hear it as someone else's song now. It instantly became his song after that.

:) :) :) Naravno da je tako, malo ljudi zna da je album (Downward spiral) u biti post narkomanski, i svojevrsna Trentova self terapija. I sam prevod naziva albuma to kaze (narodski receno visoko si leteo al si nisko pao)... I vecina pesama je u tom polu sef-hejt fazonu, recimo "Becoming"... Pa onda refren u "Heresy" (God is dead, and no one care, if there is a hell, i'll see you there)... Album je vrlo "intiman" i s razlogom je popizdeo

Arthur
21-10-2008, 03:47 PM
ok, imaš argument, ali je i dalje izvučen iz konteksta. Ovu informaciju gore navedenu nisam do sad video i hvala na deljenju iste.

sasaristic
21-10-2008, 07:39 PM
Downward spiral je zaista remek delo i neponovljiva prica...posebno trenutka u kome je nastao....... ali ,ruku na srce J. Cash je izuo koliko je lepo izneo tu pesmu... a i Rick R. je napravio fantastican posao sa njegovim vokalom.....sirovo , retro i pravo u celo.

silicon science
21-10-2008, 07:50 PM
Downward spiral je zaista remek delo i neponovljiva prica...posebno trenutka u kome je nastao....... ali ,ruku na srce J. Cash je izuo koliko je lepo izneo tu pesmu... a i Rick R. je napravio fantastican posao sa njegovim vokalom.....sirovo , retro i pravo u celo.

Meni je to najjacha produkcija IKADA, nisam nista mocnije u zivotu chuo:da:

sasaristic
21-10-2008, 08:56 PM
Znas li kakav je bio lanac za vokale?

Everbeatz
21-10-2008, 09:31 PM
Mislim da silicon misli na Downward, a ne na Cash-a

silicon science
21-10-2008, 09:44 PM
Mislim da silicon misli na Downward, a ne na Cash-a

Da, mislim na N.I.N.

zeleni
21-10-2008, 10:13 PM
OVO JE ODLICNO, NESTO NAJJACE STO SAM CUO, Iako nisam neki fan ovakve muzike ovo se isplatilo downloadovati! POGADJA DIREKTNO :)

silicon science
21-10-2008, 11:19 PM
OVO JE ODLICNO, NESTO NAJJACE STO SAM CUO, Iako nisam neki fan ovakve muzike ovo se isplatilo downloadovati! POGADJA DIREKTNO :)

Dzoni Kesh ili N.I.N.:confused: Malo se sve zbrkalo :shock: :shock: :shock:

Everbeatz
21-10-2008, 11:27 PM
:rotfl:

Arthur
22-10-2008, 02:03 AM
ipak mislim da mislim na naslovnu :rotfl:
da, čuo sam original, nažalost, moram priznati tek posle Keshove verzije. I nije mi dao ubedljiv utisak. Ali zato mi i dan danas dupe pomera NINova pesma, bem li je u naslov, valjda "still searching for something, that can never be found". Au kad krene refren, u onom heartbeat maniru, nije mi dobro.

silicon science
22-10-2008, 10:43 AM
ipak mislim da mislim na naslovnu :rotfl:
da, čuo sam original, nažalost, moram priznati tek posle Keshove verzije. I nije mi dao ubedljiv utisak. Ali zato mi i dan danas dupe pomera NINova pesma, bem li je u naslov, valjda "still searching for something, that can never be found". Au kad krene refren, u onom heartbeat maniru, nije mi dobro.

Aaaa, to je sa valjda drugog albuma, ne zove se tako vec....:confused: Ne znam, zna Everlast. Kako je piano odradjen u toj pesmi, zloo. Cuo sam je prvi put u Natural born killers filmu. Sjajna numera:) :)

Everbeatz
22-10-2008, 12:38 PM
Pretty Hate - something I can never have??

tu i jeste "problem" sa obradama - kad je cujes kao prvu i primis se retko da ti original moze biti bolji...

Ja sam Hurt cuo '95 i Cash-ova verzija mi nije bolja, kao ni njegov Personal Jesus i Rusty Cage jer sam ih zavoleo od "originalnih" bendova i super su pesme..

ne omalovazavam Cash-a, super je matori, ali mi nije to to

Arthur
22-10-2008, 04:18 PM
jest fakt, meni je baš lepo legla ova Keshova, onako mator i izboran, baš mu lego tekst. A i Trentu je.
I ja sam tu stvart čuo prvo Natural Born killers.. odličan o.s.t.. genijalni cohen otvara disk ;)

silicon science
22-10-2008, 07:48 PM
jest fakt, meni je baš lepo legla ova Keshova, onako mator i izboran, baš mu lego tekst. A i Trentu je.
I ja sam tu stvart čuo prvo Natural Born killers.. odličan o.s.t.. genijalni cohen otvara disk ;)

To mi je chak i najbolja Cohenova pesma 8-)

Arthur
23-10-2008, 02:34 AM
hmm, nisam slušao njegov opus, ostalo mi je u mozgu neki stih "and you want to travel with her.. and you want *******... to touch her perfect body with your soul"... mada mi je ovaj waiting krvavo dobar ;)

dadson
23-10-2008, 07:38 AM
hmm, nisam slu?ao njegov opus, ostalo mi je u mozgu neki stih "and you want to travel with her.. and you want *******... to touch her perfect body with your soul"... mada mi je ovaj waiting krvavo dobar ;)

And you want to travel with her
And you want to travel blind
And you know that she will trust you
For you've touched her perfect body
with your mind.

Suzanne by Leonard Cohen

Arthur
23-10-2008, 09:11 AM
e, jest, sećam se da je bilo žensko ime u pitanju ;) savršena je.

Everbeatz
23-10-2008, 10:37 AM
jest fakt, meni je ba? lepo legla ova Keshova, onako mator i izboran, ba? mu lego tekst. A i Trentu je.

Slazem se da mu je interpretacija vrhunska - ne mogu da kazem, u sustini, da je jedna bolja od druge kad razmislim - razliciti kvaliteti izvodjenja su u pitanju - Cash je ipak neko ko ima veliku kilometrazu u muzici, a i otpevao je ovo na izdahu maltene, odatle velika snaga pesme

Arthur
23-10-2008, 10:40 AM
potpisujem od reči do reči.
pritom sam je prvi put video na TV-u, sa spotom odmah, a spot je savršen za nj.

HeatMan
23-10-2008, 04:18 PM
od spota sam se jezio svaki put.. pa sam ga skinuo i pushtao kad se probudim.. da se rasanim.. :?