PDA

View Full Version : Drvo

allegrosteva
18-10-2008, 12:52 PM
Elem, jos od kad sam bio mali decak zelja mi je bila da napravim instrument.Tokom raznih nadogranja i menjanja ostala mi je elektronika i ceo hardver za bas tako da sam resio da zelju pretvorim u delo
Da li znate gde mogu da nadjem dobro osusenu jovu, javor(tigrasti ili pticiji), crveni orah, ruzino drvo i jasen.Normalno ne planiram da upotrebim sve to na jednom instrumentu nego sta uspem da nadjem

Mitjovan
26-10-2008, 11:48 AM
Mozda bi ti bilo pametno da okrenes majstore koji se bave pravljenjem gitara, pa da sa njima porazgovaras na tu temu...
Ako se ne varam, dosta ljudi bleji po stovaristima i skladistima firmi koje se bave preradom drveta, a sami suse i obradjuju....

Ja trenutno radim gitaru kod Mirka Tasica, pa ti evo njegovog broja ako ti nesto znaci...

011 3594 347

POzz

korenjak
26-10-2008, 12:11 PM
Stovariste Paning kod pancevackog mosta u beogradu, nisu jeftini bas ali ima svega.....

pozz

shigumicu
26-10-2008, 12:26 PM
Tesko da ces naci to sto tebi treba na taj nacin. Znam par graditelja instrumenata i svi kukaju kako se tesko dolazi do dobrog drveta. Lako ces ti naci jovu ili mahagoni ili sta vec, ali tesko ces naci drvo koje je spremno za obradu (da je suseno bar 3-4-5 godina).
Najbolje ti je da kontaktiras nekog graditelja i da ga pitas da ti proda komad, kao sto rece Mitjovan.

korenjak
26-10-2008, 12:36 PM
paning prodaje suvo drvo plemenito za instrumente, ima i rebrasti javor cak....ali kazem skup je.......
graditelji nabavljaju kod njega
imam kontakt za nabavku iz inostranstva, odakle sam ja nabavljao firma se zove dik

www.dick.biz

pozz

shigumicu
26-10-2008, 12:40 PM
paning prodaje suvo drvo plemenito za instrumente, ima i rebrasti javor cak....ali kazem skup je.......
graditelji nabavljaju kod njega
imam kontakt za nabavku iz inostranstva, odakle sam ja nabavljao firma se zove dik

www.dick.biz (http://www.dick.biz)

pozz

E, to nisam znao :) .

Mitjovan
26-10-2008, 11:01 PM
Haha DICK! Ja od nji` nis` neb` uzim`o! :grin:

Mitjovan
26-10-2008, 11:02 PM
Dupli post...

stigma
27-10-2008, 09:20 AM
Mozda bi bilo dobro da prema specifikacijama pikapova odlucis koje ces drvo naruciti. Moja preporuka je Branko Radulovic, kvalitetno i povoljno...
Evo moja gitara koja samo sta nije gotova od drva by Radulovic:

Mitjovan
27-10-2008, 09:35 AM
I koliko te je izasao ovaj instrument, ako nije tajna, naravno?

Koje su mu specifikacije, drvo, magneti, hardware?

stigma
27-10-2008, 04:45 PM
Gitara se "slaze" vec pola godine tako da neznam tocnu cijenu jer sam narucivao dio po dio, a nije jos ni gotova. Drvo je kombinacija rebrasti javor i joha. Tom Anderson hum i Seymour Duncan singlovi, original floyd rose...
Eto ukratko:)

Mitjovan
27-10-2008, 04:47 PM
Hehe, i ja radim nesto bazirano na Tom Anderson-u...

Ajd ako imash neku orijentacionu cenu, cisto onako.... Moze i na pp...

Pozz, gitara izgleda bruka! :)