PDA

View Full Version : sta mi je sa kompom?

shigumicu
17-10-2008, 05:12 PM
Pre par sati sam pokusavao da malo kloknem procesor (ne mnogo) sa 2 na 2,6 ghz i sve jeto proslo ok. Zatim sam pokusao da ga jos malo kloknem do 2,9 ghz i to nisam uspeo jer se komp restartovao. E, tu nastaje problem. Kada sam pokusao da sve opet vratim na 2,6ghz ( u biosu sve regularno podeseno na 260x10 ) posle restarta komp se postavio na 2ghz (200x10) i tako posle bilo kog pokusaja da promenim cpu host frequency on se uvek vracao na 200x10, mada kada udjem u bios lepo pise 260x10. Kada menjam mnozilac na npr. 6 on posle restarta prikaze 1200mhz (200x6), znaci menja mnozilac, a frekvenciju procesora nece. Sta bi to moglo biti? Da mi se nije proc. zabagovo?

Procesor je Intel E4400, a ploca Gigabyte ga p35 ds3
Molim vas pomozite ako znate sta bi moglo da bude, jer cu m**a svoja pojesti. :banghead:

Pozdrav i hvala unapred!

liman021
17-10-2008, 05:39 PM
ja bih na tvom mestu za pocetak u biosu otisao na opciju difolt(vracanje na stare-fabricke vrednosti.ako to ne pomogne izvadio bih malu bateriju koja se nalazi na ploci i naravno vratio posle nekoliko sekundi.ovo je polu laicki odgovor ali ipak probaj nadam se da ce uspeti.

shigumicu
17-10-2008, 07:04 PM
Vracao sam bios na difolt i nije pomoglo. Bateriju nisam vadio, pokusacu i to ili clear cmos, mada sumnjam u to jer bios menja sve parametre sem frekvencije procesora, odnosno ploce. Cak sam i fleshovao noviju verziju biosa :( .
Kao da se zabagovao neki cip na ploci ili procesor, ako je to uopste moguce, nemam pojma :confused: .

shigumicu
17-10-2008, 08:07 PM
Resio sam problem :grin: .
Uradio sam clear cmos i nije pomoglo. Tek kada sam izvadio bateriju sve je pororadilo.

Hvala liman021 :wink: .