View Full Version : lo-fi mastering
Cocchain
16-10-2008, 11:33 PM
ljubitelj sam ovakvog stila pravi hip hop, samo da bude sto prljaviji sto su proslavili dilla, maddlib idd...
cuo sam za dosta metoda pravljenja takvog ambienta, snimajuci u 8 bita, semplovati stare ploce, koristeci neki zardjali mikrofon, filtrirati visoke frekvencije...
da li ima neko da je pribegavao svoj rad ovom stilu i imate li neku svoju tehniku?
66musicman
17-10-2008, 12:21 AM
Isprobaj AudioEase.Speakerphone.VST
awacs
17-10-2008, 12:26 AM
cuo sam za dosta metoda pravljenja takvog ambienta, snimajuci u 8 bita, semplovati stare ploce, koristeci neki zardjali mikrofon, filtrirati visoke frekvencije...
da li ima neko da je pribegavao svoj rad ovom stilu i imate li neku svoju tehniku?
Pa samo upotrebi sve te metode koje si naveo, ne razumem šta zapravo pitaš. Rokaj i krljaj i to je to. I na kraju sve to zvekni u neki tube simulator da malo smekša stvar ako sve skupa ispadne previše "kockasto". To je to.
lesha
17-10-2008, 11:13 AM
lo-fi mastering
vidim da se ovde po prvi put pojavljuju novi termini u audio produkciji :D
Da i to pomalo oksimoronski :wink:
silicon science
17-10-2008, 12:35 PM
Ma kupi SB live i shibaj:rotfl: :rotfl: :rotfl: ... Automatski imas zeljenu produkciju:rotfl: :rotfl:
clusterchord
26-10-2008, 03:58 AM
ljubitelj sam ovakvog stila pravi hip hop, samo da bude sto prljaviji sto su proslavili dilla, maddlib idd...
dosta toga sto si nabrojao koristi se vec u fazi produkcije, i aranzmana... procesiranje kicka, snarea posebno... layeri... multing...itd..
osim speakerphone-a, preporucam izlazak van iz kartice, processing sto sa gitarskim pedalama, pa mikrofon na zvucnik(re-amp), analog filterima i kompresorima itd.. milion opcija koje tek trebas probati da steknes osjecaj kako sto radi/zvuci. i snimis to natrag u komp. po potrebi blendas original i ovaj sad novi procesirani kick, snare ili sto vec..
par ideja: bit decimator plugin, pa van u filter pedalu ala mooger MF-101, ili frostwave resonator. razne distortion, overdrive i fuzz pedale (ehx, fulltone itd). kompresor recimo GSSL klon kad ga se jako drive-a.. prlja i postaje agresivan.. zatim compounder, aphex 661 sa lampom..
do masteringa si daklem vec trebao poprilicno zaprljati sve sto si mislio.. sam mastering nije obicno toliko prljav, ali proci kroz kolorizirani kompresor na izlazu, i cak kroz jedno masno solid state (sa transformatorima) ili tube mikrofonsko pretpojacalo, koristeci se HI-Z inputima sluzi da sve to malo podeblja i "polijepi".
primjer za komp: gssl clon, api2500, drawmer 1968.
primjer za jeftiniji preamp: sebatron 2ch (tube), vintech 1272, phoenix nice DI/pre, 2 x Avlaon U5, UA 2-160 (tube) itd..
s time da ako radis ista ozbiljno, umjesto da tratis pare na ovu zadnju fazu, plati nekome profi analog masteringu da ti to napravi za male pare s opremom koju ces sam tesko ikad nabaviti. samo kazes covjeku koji sound oces, primjer produkcije i to je to.. al ne ovdje, vec u ameriku... mi smo slali za $70 po pjesmi, ili tako nesto... super posao je covjek odradio. ima ih dosta takvih, ta varijanta je sve popularnija...
eto, ovako na brzinu, nadam se da sam stogod pomogao.. :)
DADDY Z
26-10-2008, 12:59 PM
ma staviš lepo na myspace pa snimiš sa istog...i to je to...hehehhe
LAMPASH
26-10-2008, 02:52 PM
Ma kupi SB live i shibaj:rotfl: :rotfl: :rotfl: ... Automatski imas zeljenu produkciju:rotfl: :rotfl:
Za to nema potrebe,verovatno vec ima integrisan zvuk koji je "jos bolji":rotfl:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.