View Full Version : Eksterna zvuchna - da li mi stvarno treba?
Husky
16-10-2008, 08:25 PM
Do sada sam koristio desktop rachunar za neke moje zezancije u Ableton itd. i ta njegova zvuchna mi je sasvim godila, dok je nisam sprzhio ( duga pricha). Sada uskoro planiram da neshto sa drushtvom snimimo u studiu, i nosio bih midi klavijature i laptop, elektroniku bih shta kod kuce, shta u studiu odradio. E sada, koristio bih laptop (186 GHz, 500 Mb rama, 120 Gb Hd, Windows XP), i LEM Wireless Mic, pa kontam da mi treba neka eksterna USB zvuchna. Sada ja vas pitam:
1. Eksterna muzichka do 210 evra, da ima input za mic, gitaru, midi... Da mozhe da podrzhi gomilu VST...
2. Da li USB 2 mozhe da podrzhi tolko informacija? (da obradjuje elektroniku u realtime, i mic, klavijature, i gitaru (nije obavezno))
3. Shta meni stvarno treba? Pitam iskusnije chlanove. Kako to profesionalci rade? da li ja na probu donosim laptop i eksternu, da bih mogao da koristim midi kalvijature i elektroniku, ili sve to na desktopu uradim kod kuce, pa donesem nekako drugachije? Ili nosim ceo desktop .D
Hvala unapred.
Do sada sam koristio desktop rachunar za neke moje zezancije u Ableton itd. i ta njegova zvuchna mi je sasvim godila, dok je nisam sprzhio ( duga pricha). Sada uskoro planiram da neshto sa drushtvom snimimo u studiu, i nosio bih midi klavijature i laptop, elektroniku bih shta kod kuce, shta u studiu odradio. E sada, koristio bih laptop (186 GHz, 500 Mb rama, 120 Gb Hd, Windows XP), i LEM Wireless Mic, pa kontam da mi treba neka eksterna USB zvuchna. Sada ja vas pitam:
1. Eksterna muzichka do 210 evra, da ima input za mic, gitaru, midi... Da mozhe da podrzhi gomilu VST...
2. Da li USB 2 mozhe da podrzhi tolko informacija? (da obradjuje elektroniku u realtime, i mic, klavijature, i gitaru (nije obavezno))
3. Shta meni stvarno treba? Pitam iskusnije chlanove. Kako to profesionalci rade? da li ja na probu donosim laptop i eksternu, da bih mogao da koristim midi kalvijature i elektroniku, ili sve to na desktopu uradim kod kuce, pa donesem nekako drugachije? Ili nosim ceo desktop .D
Hvala unapred.
1. EMU 0404 USB je najče?ći izbor za tu lovu, ima sve ?to treba?
2. Sto se tice brda VSTa tu ti neće ba? pomoć kartica tog ranga, treba ti jači laptop:wink:
3. Nema nekog univerzalnog recepta... mozes ponesti sve a mozes i donest CD pa stisnut play:D
Husky
17-10-2008, 06:24 AM
U novom sadu sam, beh u artistu, i nemaju 0404 usb, mitros nema + prodavac je imao losha iskustva sa tom karticom. U artistu imaju Line 6 - UX2, ali mi izgleda kao igrachka zbog ona dva meracha. Od m audia mi se svidja MobilePre USB, Fast Track USB, i najvishe (ali najskuplji) Fast Track Pro USB.
Znachi da li da vijam
0404 usb 2 (nema ga u ns) ili
line 6 - UX2 ili
da uzmem jedan od m audievih?
Hvala unapred.
Ma sve su te kartice u tom rangu slicne, nekima neke rade savrseno - nekima neke druge.
Ja imam edirol ua-25 koja je nesto slicno i meni radi sasvim ok.
Line6 je vi?e za gitariste i nema midi. Ako nema emu 0404 uzmi M-audio Fast track pro.
Husky
17-10-2008, 04:27 PM
nadjoh ovaj lexicon omega, ima sve shto mi treba jako sam hepi, i taman kad htedoh da ga kupim, nadjem na post gde kaze da ima jaako velik output latency i da ne mogu puno VST na njega. da li je to tacno???
Husky
17-10-2008, 04:37 PM
ili ovaj alpha...
midi mogu i preko posebnog usb.
DA LI CE MI PODRZATI CUBASE / ABLETON???
STAVIM PUNO PLUGINA I VST!!!
voomighty
19-10-2008, 04:03 PM
kolicina plugin-a i vst-a nema veze za karticom, vec sa procesorom na racunaru...
akordeonista
19-10-2008, 08:59 PM
Kao sto covek vec rece, broj VST instrumenata i drugih Plug-inova ne zavisi od zvucne karte vec od jacine procesora, velicine RAM memorije itd. dakle, zavisi od jacine samog racunara!
Od kartice ti zavisi kasnjenje zvuka (latency), kvalitet konverzije zvuka (AD/DA konverzija), broj ulaza/izlaza itd.
Omega je najveca u tom nizu "jeftinih" Lexiconovih kartica i koliko znam nije se lose pokazala. Uz nju dobijas i neke dosta dobre reverbe sto uopste nije lose. Jedino je problem sto je kod nas, bar koliko sam uspeo da vidim, dosta skuplja nego recimo kod Thomann-a:
http://www.thomann.de/gb/lexicon_omega_studio.htm (Thomann.de)
http://alcpro.com/shop/product_info.php?cPath=46_49&products_id=108 (ALC Beograd)
Evo jos jedne, bar se meni cini, interesantne kartice:
http://www.thomann.de/gb/tascam_fireone.htm
Na njoj imas imas i neke kontrole za sekvencere sto moze da ti olaksa rad!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.