View Full Version : cubase sx3:export audio mixdown..
Reinhardt
15-10-2008, 10:45 PM
..REAL TIME ili ne?
koja je uopce razlika (zvucna) u odabiru jedne ili druge opcije?
Probas jedno i drugo i obrnes faze , ako je tisina .... onda je isto ....
Meni , razlika i ako mozda postoji nije dovoljno velika da bih je cuo ..... ( s' druge strane cuo sam da postoje ljudi koji cuju razliku u ditherima .... ja to ne mogu )
Pozdrav
Ako imas neke DSP efekte u mixu, onda moras REALtime
Ako imas neke DSP efekte u mixu, onda moras REALtime
Ne kapiram .... imam UAD i PoCo i exportujem normalno .... mislis na hardware ???
Pozdrav
Ne, mislim na UAD. Meni zna da pucketa, ako nije realtime.
Reinhardt
15-10-2008, 11:24 PM
..mislis, zna da pucketa ako JE realtime?
To je nesto do tvog kompa ..... meni sve radi kako treba
Pozdrav
Ne,zna da zeza ako nije realtime.
Mozda je do podesavanja latencije, cesto mi se desava da ne podizem latenciju kad mixam jer komp ne zakucava, pa onda UAD ne moze da stigne bez realtime :confused:
Tribal_kg
15-10-2008, 11:51 PM
Znam da u upustvu za E-MU pise da mora da se koristi Real Time Export ako se u projektu koriste E-mu dsp efekti.. I u praksi je tacno.. Ja cesto koristim delay sa emu karte i moram na real time.
Danny Lou
16-10-2008, 03:09 PM
pun k* cekanja pri eksportu, otice mi zivot u eksport! oce li da izmisle nesto da olaksa i ubrza???
alavuk
16-10-2008, 04:03 PM
sta pa toliko ti to exportujes ?
Danny Lou
16-10-2008, 06:26 PM
jebi ga svaki kanal posebno
silicon science
16-10-2008, 06:39 PM
jebi ga svaki kanal posebno
A mixa se posebno, ima se moze se :rotfl: :rotfl:
Arthur
17-10-2008, 12:46 AM
offe, nešto tu nešto gadno ne štima. Meni je ranije na starim mašinama realtime jedva vukao sa hardova dovoljan broj kanala, i to sa prekidima. Onda sam morao da exportujem (ceo jebeni album) non-realtime, i radio je duže nego realtime, i sve je bilo ok, bez pucketanja i prekida.
offe, ne?to tu ne?to gadno ne ?tima. Meni je ranije na starim ma?inama realtime jedva vukao sa hardova dovoljan broj kanala, i to sa prekidima. Onda sam morao da exportujem (ceo jebeni album) non-realtime, i radio je du?e nego realtime, i sve je bilo ok, bez pucketanja i prekida.
Naravno .... ja sam jednom radio neki 150 kanalni projekat .... i pesmu od 4 min je exportovao 7 min .... tad sam shvatio da mi se to vise dopada , jer lepo komp uzima svoje vreme i radi svoj racun .....
Pozdrav
Dexxy
17-10-2008, 10:33 PM
Probajte ovo
http://www.meap.biz/download
mozda uspe :)
Danny Lou
18-10-2008, 06:10 AM
Probajte ovo
http://www.meap.biz/download
mozda uspe :)
jel probao ko? kako radi?
Arthur
18-10-2008, 11:23 AM
ajde ajde samo hrabro, zakorači pa podeli sa nama ;)
Dexxy
18-10-2008, 11:30 AM
Probacu veceras..... Pa ako niko pre ne proba, naravno da cu podeliti sa vama, zato sam i stavio link.....
Pozz
Dexxy
18-10-2008, 01:37 PM
Probao na brzinu i nece...:cry:
Mozda gresim negde...procitao pdf podesio sve i krene pa izbaci ovu poruku.
Danny Lou
18-10-2008, 03:45 PM
ajde ajde samo hrabro, zakorači pa podeli sa nama ;)
ma nemoj ti bi da se ja opechem i posaljem svoj kompjuter na otpad! :D
Rasta
22-10-2008, 10:32 AM
Nekoliko puta sam dozivio da offline export bude nekoliko ms duzi ili kraci od originalnih audio fileova. Nekako mi se cini da se sa realtime bude sigurniji u krajnji rezultat...
alfom
26-10-2008, 06:24 PM
Meni je ranije na starim mašinama realtime jedva vukao sa hardova dovoljan broj kanala, i to sa prekidima. Onda sam morao da exportujem (ceo jebeni album) non-realtime, i radio je duže nego realtime, i sve je bilo ok, bez pucketanja i prekida.
Ovo se meni događalo prije na istom compu koji imam i sada i sa istom 1212m kada bih vukao čak samo jedan track. Po savjetu puRe-a, vozio sam i real time, ali ništa nije pomoglo.
Otkako sam postavio novi, od suvišnih servisa i džidža-midža očišćen XP (navodno podešen za media rad), i nove emu drivere 2.1., sve je O.K. Exportujem non-real time i često mnuFile->Export->Export Selected Tracks, dakle, jednu po jednu komplet iz mixa u arhivu, bez ikakvih problema. Isto je i kada izvozim mix i vozim po 30-tak i više trackova. Upoređivao sam i dužine radi ev. skraćenja, ali sve je O.K.
Ima još jedna caka kada se dešava pucketanje, a to je nepodešenost onog što sam naveo u temi o podešavanja XP2, kada je riječ da se sistem natjera da max. koristi RAM a ne virtuelnu memoriju. Ako se ima malo RAM-a i ovaj detalj nije podešen u registriju pa sistem intenzivno koristi virtualnu memoriju, onda slabiji računar zapinje ; najčešće kod real time-a.
opustenzy
14-12-2008, 09:18 PM
Naravno .... ja sam jednom radio neki 150 kanalni projekat .... i pesmu od 4 min je exportovao 7 min .... tad sam shvatio da mi se to vise dopada , jer lepo komp uzima svoje vreme i radi svoj racun .....
Pozdrav
To sam mislio ali nisam znao kako da kazem :D
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.