View Full Version : Nesto kao virtual aranzer???
Domestos
14-10-2008, 10:06 AM
Pozdrav!
Postoji li program koji se ponasa kao aranzer? Znaci, da izaberem ritam, upisem progresiju i sve je gotovo za 10 minuta. Ovo mi treba da olaksam snimanje demo pjesama.
Domestos
14-10-2008, 10:14 AM
Hvala. Odmah cu da pogledam.
sinewave
14-10-2008, 10:19 AM
mozda ti i ovo bude zanimljivo...
http://www.native-instruments.com/index.php?id=bandstand
Domestos
14-10-2008, 10:32 AM
E hvala vam, skidam oba programa. Inace sviram gitaru pa mi je dosadilo da stalno zivkam prijatelja klavijaturistu sa aranzerom da snimamo demo pjesme. Pa onda dok njemu objasnim kako ide pjesma, pa dok je snimimo na komp sa aranzera...zlo! Hrpa posla.
Mogli
14-10-2008, 06:54 PM
Sve je to truba. Bolje to odradi na klavijaturi aranzeru, pa izbaci kao midi.
akordeonista
17-10-2008, 10:25 PM
One Man Band (mislim da je aktuelna verzija 10) ili Live Styler (ne znam tacno najnoviju verziju). To su ti aranzerski softveri i ponasaju se bas kao aranzerske klavijature! Ali treba prvo da njega namestis da bi radio kako treba, nije sve bas tako jednostavno. I za te klavijature je neko sedeo pa snimao i namestao ritmove!
Tribal_kg
18-10-2008, 03:44 AM
Koristim One Man Band 10 i ok je.. Nije puno komplikovan.
@akordeonista: Jel si koristio ovaj Live Styler? Kakav je u odnosu na OMB 10? Sad sam skinuo pa me zanima da li da se bakcem ili ne. :)
akordeonista
18-10-2008, 02:40 PM
Nisam, koristim OMB10 i jos uvek u njemu cackam, podesavam ritmove itd. OMB10 koristim u kombinaciji sa Brainspawn Forte-om u kom redjam VST instrumente koji mi trebaju.
Live Styler bi trebalo da bude slican sa OMB10. Ako si vec u njemu podesio sve ritmove i boje mislim da ti je nepotrebno da se sad igras sa LS-om. Nije to bas mali posao (vremenski!).
Tribal_kg
18-10-2008, 03:09 PM
Danas sam instalirao i odmah izbrisao. Previse sarenila, a i mrzi me da provaljujem. Inace, OMB 10 koristim u vezi sa Chainer-om. To je nesto poput Forte-a. Probao sam Forte ali ovaj mi lakse radi posao. Uglavnom, moze lepo da se namesti da svira. Steta samo sto OMB cita samo Yamahine ritmove. Kad konvertujem ritmove sa Korga retko kad dobijem zadovoljavajuci rezultat.
akordeonista
18-10-2008, 06:08 PM
Ja imam problem sa konverzijom Korgovih ritmova ako imaju Chord Variation (CV 1,2,3,4,5,6) a neki ritmovi mi imaju po 3-4 CV-a. Nesto Style Works pokazuje problem pri konverziji tih ritmova. Desava li se to i tebi?
Jos jedna mana OMB10 je ta sto ritam 7/8 prima samo po dvotaktima, ne moze nikako da se namesti da procita samo jedan takt i nastavi dalje. To je problem kad su prelazi u pitanju, pritisnes Fill In a OMB umesto da odsvira jedan takt i nastavi dalje varijaciju koju si odredio, posle Fill-a ima pauzu od 1-og takta i tek onda nastavlja da svira varijaciju.
Problem je u tome sto mu Beat metar (one lampice kod oznake za tempo) kuca u cetvrtinama a ne u osminama pa tako fakticki imas takt 7/4 a ne 7/8. Da bi uskladio Beat metar i svirku, morao bi da snimis ritam u taktu 7/4 i duplo ubrzas tempo! To samo po sebi ne bi bilo problem da metronom OMB10 nije limitiran na 250 otkucaja u minuti (125 otkucaja u taktu 7/8) sto je sporo za veci deo repertoara u ovom ritmu!
akordeonista
19-10-2008, 12:34 AM
Steta samo sto OMB cita samo Yamahine ritmove. Kad konvertujem ritmove sa Korga retko kad dobijem zadovoljavajuci rezultat.
Probaj da izbrises sve kontrolere na trakama u ritmu, trebalo bi da pomaze! Meni se desavalo da na ritmu prave problem gitare (posto koristim Real Guitar u kom odredjene midi poruke prave "dar-mar") ali kad izbrisem kontrolere na samoj traci te poruke sam ritam ne salje na Real Guitar i nema problema!
Pretpostavljam da sve te kontrolere u Korgu namestaju zbog njegovih boja koje trpe odredjene izmene tona u zavisnosti od kontrolera!
Tribal_kg
19-10-2008, 02:30 AM
Probacu mada poceo sam i sam da experimentisem sa pravljenjem ritmova.
A sto se tice sedmica (7/8), mislim da imam par komada koje rade kako treba. Vecina zajebava kod prelaza ali imam par koje su okej. Videcu da proberem pa da ti okacim ako hoces.
akordeonista
19-10-2008, 11:27 AM
Koristis li neki sempler za boje u svojoj kombinaciji? Ako da, interesuje me koji i kako si konvertovao semplove za njega?
Probao sam sa Awave Studio-om da konvertujem semplove za Emulator X2 (njega koristim) ali ovaj nema taj format (.Exb)? Imas li neku ideju kako to uraditi?
Tribal_kg
19-10-2008, 11:44 AM
Ja koristim Direct Wave. Njega sam poceo da koristim jer nijedan drugi nije citao konvertovane boje kako treba. :shock:
Mozda da probas da konvertujes u neki format pa onda u Extreme Sample Converteru da prebacis u format za Emu X2?
Inovative_kg
24-10-2008, 06:23 PM
mozda ti i ovo bude zanimljivo...
http://www.native-instruments.com/index.php?id=bandstand
Ja ovo nisam kapirao kao klasican aranzer.. Jedino da ucitas MIDI u njega pa da biras instrumente koji sami po sebi ( bar prema mom misljenju ) nisu nista posebno.. Ako se odluci za tako nesto, meni je mnogo bolje da svakom od midi kanala u sekvenceru dodeli zaseban VSTi ( naravno, dobrog kvaliteta )..Ja nigde u bandstandu nisam video spremljene ritmove i tome slicno,mada mozda gresim, jer se nisam previshe baktao sa bandstandom ( koristio sam ga samo na jednom karaoke partiju kada sam midije pustao kroz njega i za takav posao mi je bio skroz oke :) ).
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.