Log in

View Full Version : Oberheim OB3

on Lord
12-10-2008, 01:55 PM
Dakle Oberheim OB3 drawbar modul, 9 drawbara, 6 preseta, overdrive, perc...
iz 1995... Najveca mana je mono izlaz...
Sta mislite o ovoj spravi?
Koliko je to blizu pravom Hamm-u?
I koliko mislite da bi novca kostala ova spravica danas?

HeatMan
12-10-2008, 04:57 PM
dva puta mono izlaz ili samo jedan?

ako ti treba za nastup, kapiram.. al ako ti treba za snimanje, a imash midi kontroler, nadji si NI B3.. jako jaako dobro radi

on Lord
12-10-2008, 06:56 PM
Samo jedan mono.
Za live, naravno... a za studio B3, naravno!!!:D

milos
12-10-2008, 07:02 PM
Mislim i da Creamware ima tako nesto u ponudi od ASB boxova...

akordeonista
12-10-2008, 11:26 PM
Samo jedan mono.
Za live, naravno... a za studio B3, naravno!!!:D

A zasto ne koristis NI B4II za "live" nastupe? Navavis lap-top, klavijaturu pretpostavljam da imas i koliko shvatam imas vec NI B4. Jedino sto ti jos moze zafaliti je neka muzicka kartica koja se lako kaci na lap-top a nema kasnjenje zvuka! Osim Hammonda, ovako mozes da dobijes i jos dosta toga vrednog kao sto su sempleri, emulacije cuvenih klavijatura kao sto su NI FM7,8 (Yamaha DX7), Minimoog, Pro-53, Korg M1, NI El. Piano itd.

clusterchord
22-10-2008, 06:34 AM
imao sam pravi hammond, probao mnoge klonove ko XB ili XK, ali NI B4 mi je apsolutno groblje. ovako kuci na suho jos na trenutak zavara, ali u kontekstu drugih insturmenata pojedu ga..pogotovo live. a njegova leslie simulacija je :banghead:

moj savjet , uzmi bilo koji od starijih jeftinih hammond klonova, bilo digitalnih ko nord/xb-2/ob3 itd, bilo starih analog orgulja koje su bile imitacije, recimo original Korg CX-3 (stari ne ovaj digitalni), negdje je iz kraja 70tih..

i nabij na njega PRAVI leslie. to UBIJA. eventualno neku pedalu sa cijevi izmedju ako nema vec na sebi nesto, da ga malo sprzi, al ne previse. to je puno bolja i uvjerljivija kombinacija nego da imas i najbolji, najnoviji clone kao XK-3 i guras ga u umjetni digitalni leslie (bljuv).

slijedeca opcija ispod leslija je analogna siumlacija kao recimo Dynacord CLS-222. ali nista nije ko prava kutija... zaboravi to.. :wink:

mono izlaz je nebitan u ovom kontekstu...suhe orguje su uvijek mono.. ali stavis dva mikrofona na leslie i vozi... a ako koristis nesto kao CLS-222 (ili hughes n kjetnerr rotosphere) on ti radi "stereo" i ima stereo izlaze.

RetroMan
22-10-2008, 10:38 AM
... hughes n kjetnerr rotosphere...
Vredi li ta sprava? Razmisljam o njoj, ali nisam imao priliku da isprobam.

RM

clusterchord
22-10-2008, 11:59 PM
dynacord je dokazano bolji. prava analogija.

rotosphere je koliko znam digitalna simulacija samog leslieja (vrtenja) plus malo prave cijevi za prljanje.. daklem nekakav hibrid. u biti nisam htio da ga preporucujem. omaklo mi se..

Max
23-10-2008, 10:25 AM
Pa pravo da vam kazem ja dugo jurim nesto " ubedljivo " za leslie ( a da moze da stane u rack ) .... ima li gde ovo da se nadje ???

Pozdrav

on Lord
23-10-2008, 11:24 AM
Lesli za rek?! samo cls-222, ostalo je manje-vise tremolo efekat, i ima par pedala: boss-ova rt-20 npr, i svidja mi se dls roto-sim...

@clusterchord
E, ovako, posto se konacno neko potrudio da ostavi smislen i koristan reply, da ti detaljno objasnim situaciju:
tezgarim pop/rok..., vucem 2 klavijature, i prostor na bini je veliki problem, jos jedna klavijatura koja bi radila samo zbog orgulja ne dolazi u obzir (otpada cx-3, koji sam inace jako dugo jurio, i nalazio samo za velike pare za koje mogu da kupim i nord electro (docicu i do njega uskoro)), i onda cujem da je Aca Amadeus svoj prodao za 200e :shock::banghead:), otpada i nord electro, koji bi eventualno mogao da zameni jednu od klavijatura jer ima i wurlie i rodese i klavir koji je djoka ali je za tezgu ok, a ima i orgulje, i to sasvim korektne, i odem ja do artista, "nema", oce biti "mozemo da narucimo", kada bi stiglo "zavisi", okrenem drugara koji je uzeo nord electro rack preko njih, cekao je 10 meseci :shock::banghead:
znaci u obzir dolazi samo neki modul ili lap+zvucna+ni
od lap top kombinacije sam odustao u startu zbog: 1. lap top, opasno su ima pale cene, pa korektan lap moze da se uzme za 400e, externa zvucna je obavezna u ovoj kombinaciji, i neka, opet, korektna zvucna kosta 100-150e, za 500-550e mogu da nadjem svasta nesto drugo sto ce da zvuci bolje od ni-b4, a da ne moram da brinem za lap po raznim cudnim mestima, i opet, nemam ga gde, cak sam i razmisljao o Asus EEE pocket lap top thingy, koji verovatno moze da se iskoristi u te svrhe (video sam da neki dj-evi guraju reason ili live u njega, al 300e za digitron je mnogo
znaci modul!
e sad tu ima svacega: emu b3, roland vk-8m, hammond xm-2/xm-1, nord electro rack, Creamware B4000, voce.... i medju njima ob3 i ob3 squared
nasao sam lika koji prodaje ob3.2 ili squared, ima sve sto treba, drawbar-e, eq, overdrive (nije neki, al mogu da uzmem i pedalu neku), key cklick, harmonike 2nd, 3rd... memoriju, za upper i lower, sta nema na njemu da se podesava rucno, moze preko midija, uglavnom... super, mala sprava, ne zauzima puno prostora, nije taska za nosenje, idealno, jedino je mana, kao i kod skoro svih klonova, brzi lesli nije ni za djoku!
sada na red dolazi lesli, imam kod kuce elkin neki mini lesli, (mini znaci samo to da nije kao ormar za garderobu kao svaki drugi lesli, velik je, al ne toliko) nije nesto, ali uvek kazem da je bilo kakav pravi lesli bolji od kakvog god emulatora leslija, ako se lepo ozvuci... al gde da ja stavim to, basista ne nosi pojacalo na svirke jer nema mesta ponekad, gde da metem lesli!!!:banghead:
ali o lesliju cu da mislim kad uzmem modul prvo
eto, to je to...

Max
23-10-2008, 11:32 AM
ma kapiram , nego pitah ... gde da potrazim Dynacord ???

Malo sam trazio po netu , ali bez uspeha ....

@ Cluster

Sta ti zapravo fali kod soft leslija .... i da li je Dynacord bolje resenje za recording u studiju od softa ??? ( posto bih ga koristio iskljucivo u studiju , a nemam mesta za pravi leslie .... )

@ On Lord

Ako vec razmisljas o lap topu uzivo ..... proveri ovo ....

http://www.smproaudio.com/index.php?option=com_content&task=view&id=73&Itemid=105

Pozdrav

on Lord
23-10-2008, 11:48 AM
Trazi na ebay-u, pojavi se povremeno, ovako negde, slabo...

Znam, skupe su to sprave, i opet mi treba neki kontroler koji bi radio za drawbare i ostale stvarcice koje mogu da mi zatrebaju (overdrive, harmonici...)

Sto se tice leslija u studiju dynacord jede sve softverske emulacije, potrazi na netu, cuo sam negde semplove...

Bitch
23-10-2008, 12:17 PM
Trazi na ebay-u, pojavi se povremeno, ovako negde, slabo...

Znam, skupe su to sprave, i opet mi treba neki kontroler koji bi radio za drawbare i ostale stvarcice koje mogu da mi zatrebaju (overdrive, harmonici...)

Sto se tice leslija u studiju dynacord jede sve softverske emulacije, potrazi na netu, cuo sam negde semplove...

imas PM :)

clusterchord
23-10-2008, 03:40 PM
@ Cluster

Sta ti zapravo fali kod soft leslija .... i da li je Dynacord bolje resenje za recording u studiju od softa ??? ( posto bih ga koristio iskljucivo u studiju , a nemam mesta za pravi leslie .... )

pa fali mi sve. karakter, prezence, detalj.. ako si ikad stajao pored pravog lesliea, kad svira očigledno je.

dynacord je sigurno bolje kompromisno rjesenje. svakako bih prije njega u lanac stavio jos neku cijev. bilo pedalu od harmonixa, ili neko pretpojacalo.. da se mogu nabrijavat harmonici po potrebi.

Max
23-10-2008, 03:56 PM
pa fali mi sve. karakter, prezence, detalj.. ako si ikad stajao pored pravog lesliea, kad svira očigledno je.

Negde mi je jasna razlika izmedju softa i pravog leslija .... samo sam hteo da znam , koliko Dynacord prilazi pravom lesliju

dynacord je sigurno bolje kompromisno rjesenje. svakako bih prije njega u lanac stavio jos neku cijev. bilo pedalu od harmonixa, ili neko pretpojacalo.. da se mogu nabrijavat harmonici po potrebi.

Fala ;) .... lampa tipa Avalon .... ili nesto karakternije ????

Pozdrav

clusterchord
23-10-2008, 04:38 PM
mozes probat 737 moglo bi to dobro radit. ili UA 610 za malo prljaviju varijantu..

meni je dobro radio harmonix LPB 2ube. 200 eura.. (jedina visoko naponska tube pedala koju znam). sad sam ga prodao Don Solarisu..jbga skupljam pare..