View Full Version : Neznam da povezem miksetu i efekte, Pomoc
djurko
10-10-2008, 02:34 PM
Kupio sam juce miksetu SPIRIT FOLIO F1 http://home.planet.nl/~knol0401/soundcraft.jpg i DIGITECH STUDIO QUAD http://www.harmony-central.com/Events/WNAMM96/DigiTech/studio-quad.gif, i nikako ne uspevam da povezem. Molim za pomoc, naime neznam u mikseti gde da ubodem kablove i gde sta ide. Evo i opisa uredjaja na stranici http://www.manualnguide.com/dl/2794/, poz
spidermusic
10-10-2008, 06:00 PM
Aux ili send output na mikseru povezi sa input-om na procesoru, a output Left i Right sa procesora na EFX return ili na jedan od Stereo kanala na mikseru (kanali sa plavim reglerima). Pri tome Aux sa koga saljes signal u preocesor na stereo kanalu na koji vracas signal sa procesora mora biti iskljucen, inace ces signal koji vracas sa procesora ponovo poslati u procesor i tako napraviti petlju koja ce se manifestovati kao mikrofonija. Doziranje efekta po kanalima vrsis Aux potenciometrom na svakom kanalu. Aux signali se sabiraju i preko Aux master potenciometra stizu na izlaz miksera ili na ulaz procesora, tako da i taj potenciometar mora da bude otvoren.
Pozz, nadam se da ti je ovo barem malo pomoglo.:)
Reinhardt
12-10-2008, 09:49 PM
i sta bi mi sad trebali procitat manual i tebi pokazati kako se spaja?
ne kuzim:confused:
djurko
13-10-2008, 10:37 PM
Aux ili send output na mikseru povezi sa input-om na procesoru, a output Left i Right sa procesora na EFX return ili na jedan od Stereo kanala na mikseru (kanali sa plavim reglerima). Pri tome Aux sa koga saljes signal u preocesor na stereo kanalu na koji vracas signal sa procesora mora biti iskljucen, inace ces signal koji vracas sa procesora ponovo poslati u procesor i tako napraviti petlju koja ce se manifestovati kao mikrofonija. Doziranje efekta po kanalima vrsis Aux potenciometrom na svakom kanalu. Aux signali se sabiraju i preko Aux master potenciometra stizu na izlaz miksera ili na ulaz procesora, tako da i taj potenciometar mora da bude otvoren.
Pozz, nadam se da ti je ovo barem malo pomoglo.:)
Hvala puno
djurko
13-10-2008, 10:39 PM
Upravo tako :rotfl:
Mogli
14-10-2008, 12:12 AM
Predpostavljam da decko ne zna engleski, mozda je ucio neki drugi jezik...:wink:
psionic
14-10-2008, 01:36 AM
U bre, pa covek se obratio za pomoc a vi tako... Mozda su za njega izrazi korisceni u literaturi - spansko selo, a mozda jednostavno - ne zna jezik - pogotovo ne tehnicki engleski... Nemojte da ste uvek na kraj srca ni vi niste nauceni rodjeni, niti znate sve sto moze da se zna...
spidermusic
14-10-2008, 10:49 AM
Pokusao sam da mu pomognem u povezivanju, ali ne znam koliko mu je to bilo od pomoci, s obzirom da nema nove poruke koja mi na to ukazuje.
Ponekad je najbolji nacin da nesto naucis metoda pogotka i pogreske.
Pozz!
spidermusic
14-10-2008, 10:51 AM
Hvala puno
Sorry, sada tek videh tvoj post. Ukoliko ti treba jos neka pomoc, javi se!
voomighty
14-10-2008, 11:09 AM
mali OFF:
reci mi, jel na tom mixeru (posto planiram slican da kupim) ova dva poslednja (plava) fejdera regulisu i kanale 9-10 (chincheve) i 11-12 (line in) ili se 11-12 regulisu svojim LEVEL potom? dakle da li "gurajnem" plavog fejdera pojacavas sve te inpute ili samo 9-10...
hvalaaaaaa i izvinte na OFFu
djurko
14-10-2008, 02:31 PM
mali OFF:
reci mi, jel na tom mixeru (posto planiram slican da kupim) ova dva poslednja (plava) fejdera regulisu i kanale 9-10 (chincheve) i 11-12 (line in) ili se 11-12 regulisu svojim LEVEL potom? dakle da li "gurajnem" plavog fejdera pojacavas sve te inpute ili samo 9-10...
hvalaaaaaa i izvinte na OFFu
Provericu pa cu te obavestiti, poz
voomighty
14-10-2008, 03:24 PM
hvala, bash bi mi znacilo, jer planiram da uzmem soundcraft spiritfolio SX koja ima 12 mic kanala i ona 2 koja su 4 ustvari :)
e sad ako se sva 4 regulisu sa ta dva fejdera.. onada nam nista ne znaci jer nam je pogolem bend i jos bubanj stalno drzimo ozvucen.... + 2 efekta+1 DJ
:banghead::banghead::banghead::banghead:
tako da nam je ona ili knap ili mala :)
Reinhardt
14-10-2008, 09:51 PM
... Mozda su za njega izrazi korisceni u literaturi - spansko selo, a mozda jednostavno - ne zna jezik - pogotovo ne tehnicki engleski...
..a mozda nije ni trebo uzimat te sprave:D
djurko
15-10-2008, 12:13 AM
..a mozda nije ni trebo uzimat te sprave:D
Kad ne zelis da pomazes drugima ne bi trebalo ni da se javljas :mad:
djurko
15-10-2008, 12:20 AM
hvala, bash bi mi znacilo, jer planiram da uzmem soundcraft spiritfolio SX koja ima 12 mic kanala i ona 2 koja su 4 ustvari :)
e sad ako se sva 4 regulisu sa ta dva fejdera.. onada nam nista ne znaci jer nam je pogolem bend i jos bubanj stalno drzimo ozvucen.... + 2 efekta+1 DJ
:banghead::banghead::banghead::banghead:
tako da nam je ona ili knap ili mala :)
Prijatelju proverio sam, sva 4 se regulisu sa ta dva fejdera, e sad na toj mikseti sto planiras da kupis mozda je situacija drugacija, najbolje je uzeti miksetu na probu pa ako odgovara zadrzati, poz
voomighty
15-10-2008, 09:05 AM
e hvala.... jebga....
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.