View Full Version : API 500 rack
spidermusic
08-10-2008, 01:52 PM
Postovani forumasi, poznavaoci studiske opreme,
Nedavno mi je, zahvaljujuci angazovanju jednog od uvazenih clanova ovog foruma, stigao API 500 rack sa P1 preampom. Voleo bih da cujem preporuku kojim preampovima, eq-ima ili kompresorima biste vi popunili preostalih devet mesta u ovom rack-u? Pored preporuke na odmet ne bi bilo i neko obrazlozenje.
Pozz i unapred hvala
Vlada Spider
HeatMan
08-10-2008, 03:35 PM
api 512c, gr mp-500 nv, LaChapell 583s (bice i E varijanta, sa eq-om), RMS Tubule 500, OSA "big daddy" :)
to je ono za shta bih ja skupljao pare... :)
poz
Sale
edit: sad tek vidim da trazish obrazlozenje.. mislim da ti je u danashnje vreme najbitnije da imash dobre micove i preampe.. dosta stvari mozesh ITB da uradish, a i usput imash dosta vrhunske opreme i verujem u tebe da cesh se snaci.. dakle, ja bih krpio pare samo za dobre preampe, a posle ako ostane i za kvalitetni outboard.. to je moje mishljenje..
spidermusic
08-10-2008, 04:21 PM
Hvala Sale na preporuci. U tom pravcu i ja razmisljam, ali nije lose cuti preporuke i savete iskusnijih.
Btw, iako je off topic, kako sviraju Quested-i? Jesi li sada posle duze upotrebe zadovoljan?
HeatMan
08-10-2008, 04:50 PM
super su... planiram da te zovem... meni su ekstra.. cesh da cujesh..
Manley
08-10-2008, 04:55 PM
dva pre-a, dva eq-a, dva compresora, deeseri dva komada i ostaje ti dva za routing ;)
veruj mi da sam skoro sve od 500 formata probao i da sta god uzmes neces pogresiti....sve su nijanse i na kraju stvar ukusa
clusterchord
08-10-2008, 06:58 PM
ja bi krenuo s klasikom, API512C, Avedis MA5 (Neve1073), A Designs EM-PEQ (Pultec), po 2 komada..
pa onda poslije i probao nesto egzoticnije..
sto se tice GR, koji mi je najdrazi "novi" dizajn koji sam cuo, pa na kraju i kupio, razlika izmedju 500 i normalne verzije je hmm.. "samo" 600 dolara ako se uzimaju 2 kanala. a ovako trose svaki po 2 mjesta u racku. osobno razmisljam da jednostavno zamijenim ME1-NV sa ME-2NV, i imam ga standalone. osim inserta prije izlaznog trafo-a i dodatnog nebalansiranog izlaza, ima nekih posebnih trikova koje su stavili u njegovo napajanje, kojih nema kad ga pogonis u 500 racku.
samo razmisljam naglas. osim API i GR, gore navedene nisam probao, al me neki mp3 i ljudi koji imaju i original 1073 i MA5 toliko napalise, da cim uzmem rack narucujem MA5 i API. :D
kompresor jos uvijek gledam van 500 formata. najverojatnije Purple MC77.
spidermusic
08-10-2008, 07:25 PM
Hvala, zaista korisni komentari.
A ima li gde avedisa u Evropi?
Koja je zvucna razlika izmedju GR i MA5?
spidermusic
09-10-2008, 08:58 AM
Dakle, ES-proaudio je zastupnik za nekoliko americkih proizvodjaca, pa i za Avedis. Evo i linka: http://www.es-proaudio.de/
A ima li gde avedisa u Evropi?
Koja je zvucna razlika izmedju GR i MA5?
To ovde jedino Manley da ti javi ....
Ja mogu da ti dam GR pa se igaraj .... a za ma5 .... sacekacu da mi se Manley javi sa ponudom koju ne mogu da odbijem :D
Pozdrav
Kontam da su slicne sprave, osim sto MA5 ima dugme za super:D
Kupuj dok se ne ozenis:D:wink:
spidermusic
10-10-2008, 10:52 AM
Moze se to kupovati i posle. Znam iz sopstvenog iskustva. Zato pozuri sa zenidbom.:D
Je l' vi to nesto na moj racun ? :rotfl:
Pozdrav
spidermusic
10-10-2008, 04:27 PM
Je l' vi to nesto na moj racun ? :rotfl:
Pozdrav
Ma ne, nikako! :rotfl:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.