Log in

View Full Version : Joemeek stripovi - ima tko?

StypeBones
07-10-2008, 11:05 AM
daklem...ima li tko kakvih iskustava sa Joemeek sixQ i TwinQ channel stripovima ?
po cijeni mi se cine dosta povoljni a opet ostavljaju dojam boljih uredjaja nego sto je npr. Behringer. IMHO

stajp

Reinhardt
12-10-2008, 10:09 PM
threeQ- bestbuy EVER!

bolji (korisniji) i od duplo skupljih sprava IMHO

Monroe/Rampart
12-10-2008, 11:37 PM
neka malo detaljnija iskustva? posto sam ga pred neko vrijeme razmisljao uzet, al onda sam skupio dovoljno love za voicemastera, kojeg sam se brzo rijesio posto mi je bio previse, hmmm, limen (zvukom, that is)...nakon toga sam rijesio skupit jos love i uzet nesto tipa novog 1 ch. dakinga ili seventh circle audia, ali me i dalje zanimaju joemeek stvari posto su mi one njihove vintage, danas discountinued, sprave ostale u lijepom sjecanju iz jednog studija ovdje...u biti, jedino sta me i odbilo od 3q/6q-a je to sta su ljudi govorili da ovaj novi joemeek nema veze sa starim tj. da je stari joemeek danas toft el.

Reinhardt
14-10-2008, 09:27 PM
neka malo detaljnija iskustva? posto sam ga pred neko vrijeme razmisljao uzet, al onda sam skupio dovoljno love za voicemastera, kojeg sam se brzo rijesio posto mi je bio previse, hmmm, limen (zvukom, that is)...nakon toga sam rijesio skupit jos love i uzet nesto tipa novog 1 ch. dakinga ili seventh circle audia, ali me i dalje zanimaju joemeek stvari posto su mi one njihove vintage, danas discountinued, sprave ostale u lijepom sjecanju iz jednog studija ovdje...u biti, jedino sta me i odbilo od 3q/6q-a je to sta su ljudi govorili da ovaj novi joemeek nema veze sa starim tj. da je stari joemeek danas toft el.

threeQ nije fensi & schmensi sprava kojom ces zadivit klijenta, nije sprava koja ce te
oboriti s nogu svojim "a class" sonicnim potpisom.. to je jednostavno sprava
koja posteno odradi svoj posao sa vrlo malo muke.

uzmi 2 komada, zasharafi ih jedan do drugog i imash vrlo solidan 2ch strip u 1U!
(meni se najbolje pokazao na bubnju)

Rhino
14-10-2008, 09:32 PM
Ja imam VC1Q

To je starija serija... Jos dok je gosn Fletcher bio tamo...

Dobra sprava, nemam neke zamjerke...

Monroe/Rampart
14-10-2008, 09:40 PM
hvala na odgovoru, a jos amlo konkretnije me zanimalo koliko je "sonically" taman? ovi stariji modeli su imali taj topli, masni zvuk, ali ovi novi su navodno relativno transparentni (osim kad se doda onaj "iron" mode, ali ne vjerujem u nista sta je bonus, a ne dio redovitog lanca), a kontao sam uzet neki malo tamniji i jeftiniji pre "down the line" posto su svi ostali koje sad kontam uzet relativno cisti...imaju, sto kazes, svoj karakteristican potpis na zvuku, al osim ako ne uzmem slucajno solo610, sve je to relativno transparentno, ne...

Reinhardt
14-10-2008, 09:46 PM
ma uzo i ja nedavno solo610, i toliko je svestran da ga treba imati minimum 2 komada (jedan za DI, jedan za micpre):)

OFF
14-10-2008, 11:12 PM
Pricas za solo 610 ili joemeek?:wink:

Tiki the Boyler
15-10-2008, 09:32 AM
Imam TwinQ i u poređenju sa nekim drugim spravama fakat jeste malo taman i trom. (što se, ruku na srce, kod loših vokala pokazuje kao dosta dobro, ali je recimo za pošteno sviranu bass gitaru malo problematično)
S druge strane, kompresor mu je neviđeno agresivan. Da, jeste opto i recimo da je to za očekivati, ali Ratio moram podešavat za klasu niže nego što sam to navikao. (3:1 na vokalu već zabija)
Iron koji si pomenuo se meni pokazao kao dosta dobra fora... Snimim lead vokal sa Iron, a backove bez njega... i u miksu to jako lijepo čuči bez pretjeranih EQ i dinamičkih intervencija.

Sve u svemu... imajući u vidu ono što sam uložio (nešto ispod 600EUR) i ono što sam dobio (dva pristojna kanala koja mogu preko SPDIFa uvesti u kartu tako da mi ostaju slobodne analogne linije za ostale uređaje) ja sam izuzetno zadovoljan.

Reinhardt
15-10-2008, 06:35 PM
Pricas za solo 610 ili joemeek?:wink:

ko? ja?

da, 610 je dojaja

psionic
15-10-2008, 07:29 PM
Slabo ja citam te joemeek stripove... Vise volim alan forda :D

StypeBones
20-10-2008, 03:58 PM
Slabo ja citam te joemeek stripove... Vise volim alan forda :D

LOL ! :)

ljudi, hvala na odgovorima. Otprilike sam i mislio da JoeMeek spada u kategoriju proizvoda koji uredno odradjuju svoj posao za ulozen novac. To mi je bilo bitno, kao i cinjenica da posebno ne farbaju sound na ovaj ili onaj nacin.

stipone