View Full Version : kick i bass
babilon33
07-10-2008, 10:47 AM
skonto sam da mi bas gitara mulja kick. koje bi frekvencije u bas gitari trebo izbjeć da mi ne prekrije kick. konkretno kick iz ez drummera
google
07-10-2008, 10:54 AM
skonto sam da mi bas gitara mulja kick. koje bi frekvencije u bas gitari trebo izbjeć da mi ne prekrije kick. konkretno kick iz ez drummera
Frkvencije izmedju 78 i 88 Hz.:D
Kako to mozemo znati napamet, stvarno mi nije jasno?
Uzmi neki spectrum analizer pa vidi... ili upotrebi sidechain kompresor...
Pozz
alfom
07-10-2008, 11:52 AM
Nebitno je odakle je kick! I u ez drummeru imaš nekoliko i sam možeš kompletirati postavu bubnja, zar ne?
Treba malo kreativnosti u arr. oko izbora kika i boje bas-gitare. To je u stvari ono što ti napisa "7" : ako se najveći procenat mase RMS poklapa u slici frekventne raspodjele (kako ovo gordo zvuči), nešto će dobrim dijelom ispasti iz igre.
I ovo : panirati kick npr. malo lijevo, a bas malo desno nije grijeh : ali malo. Na snimku se pomak ne čuje, a malko će pomoći.
I igra layerima različitih freq. na kicku : to većina ovdje radi.
Sredina nije uvijek jednostavna za riješiti : ako na R0L strpaš bas, kick, doboš, vokal i još nešto što se istakne radi simetrične panorame, kako ... ?
Everbeatz
07-10-2008, 01:35 PM
kick i bass - jedna od najvecih misterija:)
- transient designer pomaze
- kompresija
- high-pass
- eq
- nivoi
kako ces upotrebiti gore navedene stvari zavisi od tebe, naravno ima fazona kako se resava, ali zasto ljudima reci sve, nek se pomuce malo, nek razmisljaju, resavanje problematike mixa bi trebala da bude licna stvar i trud:)
alfom
07-10-2008, 06:45 PM
@ Babilon33 - pa jesil' napravio i?ta? :)
babilon33
08-10-2008, 03:23 PM
@ Babilon33 - pa jesil' napravio išta? :)
hvala za tip.
http://i34.tinypic.com/2hexzl4.jpg
ma stoje radovi, čekam crijep sa ove kuće kad stari bude mjenjo uskoro. izvještavat ću vas;)
alfom
08-10-2008, 04:13 PM
HIP-HOP :grin:
Boki_R
09-10-2008, 09:37 PM
:drums:
+
:guitar:
=
:banghead:
Svesto se tice frekfencija i medjusobne netrpeljivosti instrumenata moze resiti parametric EQ sa velikim Q i frekfentnim pomeranjem malo-levo-pa-desno-opa-cupa. Drugim recima posto se usi peru isto kao i zadnjica, budi slobodan koristiti ih vise nego culo vida.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.