View Full Version : Potreban savet za kupovinu klavijature no.3
Salvador Diaspora
06-10-2008, 01:24 PM
Treba mi pomoć i savet prvenstveno od ljudi koji preferiraju "jazz", "nu jazz" i "funk". Tek sam nedavno saznao da je ovo pravo mesto gde mogu dobiti pravi savet.
Trazim kvalitetan jazz synth, ?to noviji model, mada nemora, bitno je, tj prioritet je da daje ?to bolji sound. Oktave nisu prioritet (5 dovoljno), dakle, netreba mi za ?live jam? nego za studijsku upotrebu. Druga po?eljna opcija (nije obavezna) da ima real time kontrolere (za kanale iz cuebase npr). Nisam siguran da tako ne?to zaista i postoji: kontroler i kvalitetan jazz synth u jednom ali ako neko zna molim vas da mi preporuči. Yamaha mm6 mo?da? Mada sam čitao neke komentare i uglavnom se iskusnijim kupcima mm6/8, nesviđa kad na reklamama pi?e da mm serija ima iste zukove kao motif te da je to u su?tini pobolj?an motif.<O:p></O:p>
Hvala unapred.<O:p></O:p>
HeatMan
06-10-2008, 02:43 PM
jel ti trazish sempler tj klavijaturu sa vec napravljenim semplovima il synth?
odakle ti ideja za jazz synth? kakve ti boje trebaju?
ako vec hocesh synth, bolje ti je da se malo poduchish o programingu synthova, pa da se igrash sa albinom/massive vsti synthovima nego da pucash pare na hardware dok josh ne znash shta ti tachno treba..
pozdrav
alfom
06-10-2008, 02:47 PM
jel ti trazish sempler tj klavijaturu sa vec napravljenim semplovima il synth?
odakle ti ideja za jazz synth? kakve ti boje trebaju?
ako vec hocesh synth, bolje ti je da se malo poduchish o programingu synthova, pa da se igrash sa albinom/massive vsti synthovima nego da pucash pare na hardware dok josh ne znash shta ti tachno treba..
pozdrav
:da:
Salvador Diaspora
06-10-2008, 04:13 PM
Problematika je sledeća. Muzika koja je kraljnji cilj je nu jazz i neo funk. Moji prijatelji (muzičari) dolaze kod mene i snimamo pojedinačno svaki instrument. Preko ritmičke deonice perkusija, bubnja, činela itd snima se, zasebno npr ritam gitara ili bas. Zatim snimak editujem “seckam” i uklapam po želji. Zatim prijatelj donosi motifa i ispoljava svoju kreativnost slušajući dotad uobličenu stvar koja je nearanžirana i koncipirana je u nekolko posve različitih paterna. Njegove snimke takođe editujem, “seckam” i uklapam. On sa motifa snima više deonica, koje se raspoređuju u više kanala i koje se preklapaju i najčešće idu jedna sa drugom (preko druge) u isto vreme npr. diskretna deep deonica a preko toga neka varijacija. E sad da on nebi vuglio svoju klavijaturu svaki put hoću da kupim jednu da imam za kućni studio da mi se nađe da mogu i drugi muzičari da mi dolaze koji neće da se bahću oko moje muzike tj neće da nose svoje klavijature. Verujem da postoje instrumenti sa dirkama koje koriste jazz muzičari (neke više od nekih drugih tako da sam na njih mislio kad sam rekao jazz synth (to je više onako narodski rečeno)). Nerazumem sa preterano u klavijature te neznam baš razliku izmađu “semplera tj klavijature” i syntha, bitno mi je da je kvalitetan nosač zvuka predodređen za jazz (ako je moguče).<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
HeatMan
06-10-2008, 05:01 PM
koje boje ti trebaju? pomozi sebi da bi ti mi pomogli..
hocesh hammond orgulje? rhodes? shta?
Everbeatz
06-10-2008, 05:33 PM
Ljudi - pitajte u jednoj recenici!!!:)
HeatMan
06-10-2008, 05:40 PM
koja olovka mi treba da bih pisao kompozicije kao mocart?
Salvador Diaspora
06-10-2008, 06:33 PM
hocesh hammond orgulje? rhodes?
All that and many versions of piano dude! that!! And also some cool sounds for disco music.
P.S. Sorry ako sam vas smorio... raspitacu se malo okolo kod umetnika kojima se divim (shta oni koriste) pa se vidimo kasnije.
alfom
06-10-2008, 07:09 PM
Pa nemoj da se ljuti? ??? :cry:
Salvador Diaspora
06-10-2008, 07:34 PM
Ma neljutim se...daleko od toga...samo sam ukucao na googlu "mm6 recenzije" i to me dovelo ovde. Stvarno se nerazumem dovoljno da bih aktivno sudelovao ovde...jbg.
anyway respect
alfom
06-10-2008, 08:12 PM
Ma neljutim se...daleko od toga...samo sam ukucao na googlu "mm6 recenzije" i to me dovelo ovde. Stvarno se nerazumem dovoljno da bih aktivno sudelovao ovde...jbg.
anyway respect
Ma daj Salvadore, strpi se malo Diaspora!
Nije ovaj forum samo od 10-20 ljudi!
Polako! Javiće se jo? neki i nema ?anse da ne dobije? odgovor.
Ako misli? da nisi dobro formulisao pitanje, i to će se rije?iti.
Osim toga, ovdje ima dosta veseljaka i mora? se na to naviknuti.
Inače su svi O.K.
U svakom slučaju, dobrodo?ao i strpi se malo.:jupi:
HeatMan
06-10-2008, 08:55 PM
pa ja sam lepo pitao shta mu treba jbg.. ne znam shta nije jasno..? :?
Bitch
06-10-2008, 08:57 PM
E sad da on nebi vuglio svoju klavijaturu svaki put hoću da kupim jednu da imam za kućni studio da mi se nađe da mogu i drugi muzičari da mi dolaze koji neće da se bahću oko moje muzike tj neće da nose svoje klavijature. .<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
vidi, ako je ovo cilj, uzmi neki dobar kontroler sa finom dirkom i vozi. npr one CME UF ili tako nesto.... Ako nisi klavijaturista, ne treba da dajes pare za neki keyboard, uzmi kontroler i vozi zvukove iz VST-a. Rhodes, B3, clavinet.... sve to imas u VST izdanjima. Ako ti je pak komp prespor, ili radis na Atariju, uzmi hardverski sint, ili modul ala Motif Es Rack.
...mada ako bas hoces keyboard, imas nesto tipa V-combo (Roland vr 760) - e to je jazz synth :) ili neki allarounder tipa Fantom ili Motif.
eto. Ako opet nije jasno, pitaj opet :) :)
pozz
alfom
06-10-2008, 09:08 PM
jbg.. :?
Skrivalica :
b j g :cool4:
akordeonista
06-10-2008, 09:22 PM
Mislim da ce ti savrseno odgovarati Yamaha EX-5. Nju ces morati da potrazis polovnu posto se ne pravi nova. Nema ih mnogo u prodaji a ona je direktni "predak" Motifa!
Moritz
06-10-2008, 11:05 PM
Kurzweil K2661 ili PC3
HeatMan
07-10-2008, 12:07 PM
bi li mi neko definisao jazz synth? poshto sam propustio neshto.. :)
poz
alfom
07-10-2008, 12:28 PM
bi li mi neko definisao jazz synth? poshto sam propustio neshto.. :)
poz
Ula?em 'kviska' na postavljeno pitanje :rolleyes:
akordeonista
07-10-2008, 02:41 PM
Terminologija definitivno nije na mestu i tu se 100% slazem sa vama! Ali dobro ljudi, ne vidim razlog da se dize tolika buka oko tog termina. Isto tako sam cuo da ljudi kazu "narodnjacka klavijatura" ili "zabavnjacka klavijatura", sto po meni isto tako nije u redu pa se opet koristi i ne pravi se buka oko toga vec se sasvim normalno prilazi diskusiji o odredjenom "tipu" klavijatura!
Moja pretpostavka je da se niko od nas koji smo se javili ne bavi aktivno jazz muzikom pa stoga i ne znamo sta covek trazi. Tu mislim na boje, editing itd.
Eto toliko od mene, nadam se da se niko nece uvrediti!
Pozdrav svima!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.