PDA

View Full Version : Prootools 8

Studiokoka013
03-10-2008, 06:59 PM
Gledam i nemogu da verujem ubedite me da je to stvarno izaslo.....

Everbeatz
03-10-2008, 07:02 PM
Yup

Bitch
03-10-2008, 07:19 PM
Gledam i nemogu da verujem ubedite me da je to stvarno izaslo.....

ma tripujes

milos
03-10-2008, 08:28 PM
Izaci ce, ovo je neki preview - super za M-Audio i LE serije da su pojacali broj traka koja je bila totalna debilana....

OFF
03-10-2008, 08:30 PM
Jes..... ali opet nema delay kompenzacije:confused: :banghead:

Ad Fines
03-10-2008, 10:06 PM
Bit ce ovo prava stvar. Jedva cekam.....!!!

Everbeatz
03-10-2008, 10:08 PM
ma ljudi PT je odavno prava stvar...ako je HD:D

kravadinka
04-10-2008, 12:26 AM
Jos uvek MIDI nece imati tok kao na Steinberg-u, ali se Digidesign krece ka tome, a sto je najbolje u svemu, skinuli su MIDI Edit window iz Steinberg-a i onaj iz Logic-a 8 koji se nalazi na donjem delu.
Jos par verzija i imacemo aplikaciju po mnogo cemu privlacniju od ostalih, pitanje je vremena, a cinjenica da se povecali na 128 kanala govori dosta o krizi HD sistema koji ceka svog naslednika...

Everbeatz
04-10-2008, 01:24 AM
ma soft ko soft - dobar je svaki ...pitanje kroz sta ce izaci to napolje

kravadinka
04-10-2008, 01:48 PM
I jos nesto, nadam se da nece u skorije vreme ici dalje u "osavremenjivanju" izgleda, jer je upravo ta jednostavnost Pro Tools software-a bila znacajna stvar za jednostavnost samog rada na njemu! Ipak dobro dodje po koja izmena, mozda boja pozadine, ili recimo peak metri, ali presareno kao sto je Sonar, ili jednim delom Steinberg ne vodi nicemu. Verujem da ljudi iz Digidesign-a to shvataju...

Hollywood
04-10-2008, 03:56 PM
Jes..... ali opet nema delay kompenzacije:confused: :banghead:

to je jedina stvar zbog koje ne korisitm PT

:mad:

milos
04-10-2008, 09:46 PM
I jos nesto, nadam se da nece u skorije vreme ici dalje u "osavremenjivanju" izgleda, jer je upravo ta jednostavnost Pro Tools software-a bila znacajna stvar za jednostavnost samog rada na njemu! Ipak dobro dodje po koja izmena, mozda boja pozadine, ili recimo peak metri, ali presareno kao sto je Sonar, ili jednim delom Steinberg ne vodi nicemu. Verujem da ljudi iz Digidesign-a to shvataju...
Meni recimo ekstra uzgleda novi Cubase, odlicna kombinacija boja za jedan DAW:)

kravadinka
05-10-2008, 12:54 AM

A zasto je to problem?! :confused:

Inace nisu lose boje u Cubase-u, vec sam interface, preciznije mixer, preglednost koriscenih pluginova, kopiranje istih sa kanala na kanal, takodje i ruting, daleko, daleko... :wink:

Stvar navike (kao)... :wink:

Moritz
05-10-2008, 02:02 AM
A zasto je to problem?! :confused:

Inace nisu lose boje u Cubase-u, vec sam interface, preciznije mixer, preglednost koriscenih pluginova, kopiranje istih sa kanala na kanal, takodje i ruting, daleko, daleko... :wink:

Stvar navike (kao)... :wink:

Ne znam na sta si tacno mislio kada kazes da je ruting na CUBENDU daleko, daleko?
Novi CUBENDO 4 po rutingu je u najmanju ruku dostigao , a ako ne i prestigao PT. Kopiranje si mogao i ranije samo na durgaciji nacin nego sto je sada.
Ne znam sta to nije pregledno na Mixeru kos Steinberga?

kravadinka
05-10-2008, 09:55 AM
Ne uvlaci me u glupu raspravu, rekoh vec da je to moje misljenje. Rad u Steinbergu je superioran samo dok je u pitanju MIDI, sve posle toga je ravno mazohizmu, ali opet ponavljam, to sam ja...

Moritz
05-10-2008, 10:19 AM
Ne uvlaci me u glupu raspravu, rekoh vec da je to moje misljenje. Rad u Steinbergu je superioran samo dok je u pitanju MIDI, sve posle toga je ravno mazohizmu, ali opet ponavljam, to sam ja...

? ne znam o kakvoj raspravi pricas, ali dobro.
Cenim tvoj stav, i zakljucujem da takav komentar o mazohizmu Steinberga je apsolutno preteran cak i za coveka koji ga ne koristi. Moje misljenje :wink:

Color
05-10-2008, 11:16 AM
? ne znam o kakvoj raspravi pricas, ali dobro.
Cenim tvoj stav, i zakljucujem da takav komentar o mazohizmu Steinberga je apsolutno preteran cak i za coveka koji ga ne koristi. Moje misljenje :wink:

Mislim da je svakom korisniku PT-a absolutna patnja raditi editing audia u CUBENDU... Ok, ako korisnik samo snima muzicke trake i jedina editing operacija je neko osnovno seckanje i skracivanje snimljenog treka + FOUT itd..., verujem da ne smeta...ali svaki ozbiljniji (citaj "precizniji") vid editacije audija je u PT-u resen perfektno..
.
.
.
.
.
.
P.S. Koristim i Cubase i PT... jedan za MIDI drugi za AUDIO...

Moritz
05-10-2008, 11:45 AM
Verujem da je ljudima koji rade na PT tesko da se priviknu na Nuendo nacin rada, kao sto je i obrnut slucaj ( ja prvi) .

Dugogodisnji sam Steinbeg user, uradio 6-7 filmova, video igrice , reklame... ( montaza svuka, sound design, muzika....itd.) jednostavno Nuendo je je najbrzi soft za montazu svuka koji sam video.

Nije mi jasno o kakvoj preciznosti i brzini pricas ?
Stvarno me zanima, ne zelim da pocinjem nikakvu pricu i prepucavanje nego sam stvarno zaintrigiran, znam da si u filmu i da si potkovan po tom pitanju.

Oggy
05-10-2008, 12:25 PM
jednostavno Nuendo je je najbrzi soft za montazu zvuka koji sam video.

I najbolji (najbrzi, najintuitivniji...) audio editing.
Ruting mi nikada ni u naznakama nije bio problem, a copy/paste kanala, efekata, pa i kompletnog mixera je vise nego jednostavan i zahteva par sekundi. Kliknes dugmence "copy" na jednom kanalu, pa kliknes dugmence "paste" na drugom.
Da ne ulazimo previse u rasprave, svako neka koristi sta najvise voli i sta mu najvise odgovara :wink:

STUDIOTON
05-10-2008, 01:06 PM
I najbolji (najbrzi, najintuitivniji...) audio editing.
Ruting mi nikada ni u naznakama nije bio problem, a copy/paste kanala, efekata, pa i kompletnog mixera je vise nego jednostavan i zahteva par sekundi. Kliknes dugmence "copy" na jednom kanalu, pa kliknes dugmence "paste" na drugom.
Da ne ulazimo previse u rasprave, svako neka koristi sta najvise voli i sta mu najvise odgovara :wink:

tako je :banana:

Max
05-10-2008, 03:34 PM
Dugogodisnji sam Steinbeg user, uradio 6-7 filmova, video igrice , reklame... ( montaza svuka, sound design, muzika....itd.) jednostavno Nuendo je je najbrzi soft za montazu svuka koji sam video.

Tvrdim i podrzavam .....

Kao sto i tvrdim da ljudi koji se bave muzikom i sound designom za video , najbolje poznaju Nuendo .... tek tada ( kod njih ) Nuendo zasija punim sjajem .....

Sve ovo ostalo sto se prica je posledica pukog neznanja upotrebe programa , kao kad vozac od 3 dana sedne u ferari i kaze .... " ovo ne valja nista , ja stis'o gas a on se ugasio "

Pozdrav

analog
05-10-2008, 03:49 PM
slazem se.
i meni je nuendo daleko brzhi za montiranje videa

kravadinka
05-10-2008, 05:14 PM
Kao i obicno svako doda po malo i ode se od teme o PT 8 na video montiranje...

I ja sam dugogodisnji korisnik Steinberg-a, a od pre par godina PT user, tako da nije rec o nekom klanu i slicno, jednostavno je meni PT pregledniji za mix, laksi za audio editing, intuitivniji kad je u pitanju audio recording, dok je sa MIDI situacija obrnuta.
Mogu nesmetano raditi u oba programa i jedno i drugo, ali ipak sam odlucio za MIDI-Steinberg, audio-PT zbog tih detalja koji meni znace i cine jedinstven workflow koji meni odgovara.

dvuckovic
05-10-2008, 06:00 PM

Pa, jbg, PT LE ipak kosta 4 puta manje od Nuenda.

idekius
05-10-2008, 06:22 PM
Pa, jbg, PT LE ipak kosta 4 puta manje od Nuenda.

Hvala Bogu da neko primeti da "Nuendo" nije "nesto tamo badava, sto se bere na drvetu". Program je stekao nepostovanje techa sa Lex mpx 500 i jeftinim karabudzama od mixera po studijima (ima se, moze se), koji obichno rade sacuvaj me blagi Boze muziku, samo zato što je "dzaba" i to ima svak klinac :)
Isto kao i Waves... ko stvarno istrese 6000 (valjda) za waves ne lupeta gluposti i ne poredi ga sa rackom od 100 eu cija je namena iskljucivo zaplena srca priprostih klijenata koji slushaju ochima... za tih 6000 + skoro 2000 za Nintendo mozes da kupis sve sto je Behringer ikada proizveo i da ostane para da odvedes ribu u bioskop i kupis kokice i coca-colu :)

Samo Nuendo + Waves... a gde su ostale stvari! Samo zato molim Boga da se stane na kraj pirateriji, jer je mnogo manja steta to sto neko nece moci da radi, od ove druge, koja se zove "uvrnuto (ne) vrednovanje stvari i izopachen sluh baziran na ochima".

Kada bi bilo moguce, pirateriju bih dozvolio samo kao stimulans... prve tri godine rada, pa ako za tri godine ne mozes da kupis osnovne alate, onda ne trebas ni da radis taj posao.

Trava je zelena, more je plavo, voda je mokra, Nuendo je ozbiljan software i on kosta! Behringer EQ, Lex mpx 200... vrede tacno toliko koliko kostaju, iako se ne mogu "ubrati na drvetu"...

Everbeatz
05-10-2008, 06:27 PM
Samo Nuendo + Waves... a gde su ostale stvari!

Sta ce ti ostalo - tu imas sve da pravis hitove brate:D

dvuckovic
05-10-2008, 06:29 PM
Zato se proporcionalno i zaradjuje i diktira cijena usluga na trzistu...mnogo se lakse daje popust kad ne postoji svijest o vracanju investicije.

dvuckovic
05-10-2008, 06:40 PM
Nesto na temu imanja previse mogucnosti:

http://video.google.com/videoplay?docid=6127548813950043200&hl=en

kravadinka
05-10-2008, 07:56 PM
Prosto je neverovatno koliko su ljudi povodljivi i podlozni klanovanju, a realnost ostavljaju za sobom, pa tako i opterecivanju time koliko sta kosta i koliko zaista vredi, a sve su to toliko relativne i nestabilne discipline da mesta raspravi nema uopste...

Poenta je iskoristiti alatke najbolje moguce, sto mnogi zaboravljaju, da ne pominjem da je ljudski faktor najveca uloga u svom ovom stvaralastvu...

Sto ljudi sto budala, neko pametan jednom saljivo rece i u tome je zapravo stub odbrane stava da svako ima pravo na svoje bezvredno misljenje, to jest vredno samo njemu i onaj ko ima cime da uposli te alatke kojima raspolaze uglavnom ne vodi rasprave o tome da li se kaze Irak ili Iran, vec radi na svojoj kreativnosti i sprovodi je u nesto sto se zove muzika...

A onda Bog stvori forum i odjednom cuvena i do tada neshvacena recenica mog automehanicara dobija na znacenju i tezini:"Sto volim kad su svi majstori..." :)

dejankuki
05-10-2008, 08:04 PM
Poenta je iskoristiti alatke najbolje moguce, sto mnogi zaboravljaju, da ne pominjem da je ljudski faktor najveca uloga u svom ovom stvaralastvu...

I dodao bih sama ideja..

silicon science
05-10-2008, 08:14 PM
Sto ljudi sto budala, neko pametan jednom saljivo rece i u tome je zapravo stub odbrane stava da svako ima pravo na svoje bezvredno misljenje

Misljenje je kao guzica, svaka budala ga ima a tudje ti uvek smrdi

RetroMan
05-10-2008, 08:52 PM
Pa na primer brzini bounce to disk, kod PT je to iskljucivo realtime, sto je bas zgodno kad radis neki film od 90tak minuta.

A sta ljudi od autoriteta kazu da li je bolji Nuendo ili Pro Tools, pogledajte ovde:

http://www.rumski.com/forum/newthread.php?do=postthread&f=86

RM

idekius
05-10-2008, 11:15 PM
Pa na primer brzini bounce to disk, kod PT je to iskljucivo realtime, sto je bas zgodno kad radis neki film od 90tak minuta.

A sta ljudi od autoriteta kazu da li je bolji Nuendo ili Pro Tools, pogledajte ovde:

http://www.rumski.com/forum/newthread.php?do=postthread&f=86

RM

Kazu da je sve belo? :)
P.S. Link ne otvara nista...
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?p=219396#post219396 pretpostavljam da mislis na ovo... ;)
Mada ni tu ne radi link od teme sa rumskog ka videu :(
Ipak radi :)

RetroMan
05-10-2008, 11:26 PM
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?p=219396#post219396 pretpostavljam da mislis na ovo...
Da, ne znam gde sam se zeznuo sa linkom. :shock:

RM

idekius
05-10-2008, 11:30 PM
Da, ne znam gde sam se zeznuo sa linkom. :shock:

RM

Hmmm... bice da si radio copy-paste u PT Le :rotfl:

Dexxy
06-10-2008, 12:22 AM
Hmmm... bice da si radio copy-paste u PT Le :rotfl:

Zar ima copy-paste u PT Le ???? :banghead: :rotfl:

HeatMan
06-10-2008, 04:17 AM
ma jok, retroman radi na mac-u

:D

Color
06-10-2008, 07:32 AM
Verujem da je ljudima koji rade na PT tesko da se priviknu na Nuendo nacin rada, kao sto je i obrnut slucaj ( ja prvi) .

Sigurno ima i toga...mada, ja sam se prvo naucio i gomilu projekata odradio u Nuendu a tek posle poceo korisiti i PT.

Nuendo je je najbrzi soft za montazu svuka koji sam video.

A jesi siguran da si bas sve video?

Stvarno me zanima, ne zelim da pocinjem nikakvu pricu i prepucavanje nego sam stvarno zaintrigiran, znam da si u filmu i da si potkovan po tom pitanju.

Odgovor na ovo sam vec pisao minimalno 3 puta na forumu... Ako te stvarno zanima razlika, sedi pa probaj.. Nisam sales manager Digidesignu, s toga nemam potrebu da uopste ubedjujem nekoga u prednosti ovoga ili onoga.. Jbg. nekome je lakse da kopa rupu u zemlji rukama a nekome asovom. Sto ne znaci da je jedno ispravnije od drugoga. Koji sistem tebe dovodi do cilja najbrze, najkreativnije, najintuitivnije, taj treba da koristis. Ja licno znam koja kombinacija meni radi posao i drzim se toga. Stvar navike i subjektivnog osecaja je. Prema tome, drago mi je sto ne zelis da pocinjes nikakvu pricu i prepucavanje.... :)

Mudro zboris Oggy..

Tvrdim i podrzavam .....

Kao sto i tvrdim da ljudi koji se bave muzikom i sound designom za video , najbolje poznaju Nuendo .... tek tada ( kod njih ) Nuendo zasija punim sjajem .....

Pozdrav

Isto tako moze da se tvrdi i za PT.... S tim sto ja (proizilazeci iz mojih licnih potreba), Nuendo stavljam u prednost sto se tice MIDI-ja i muzike a Pro Tools u prednost kod rada sound designa i audio editinga..

Sa rootingom nisam imao problema ni kod jednog ni kod drugog.

Pozdrav....

kravadinka
06-10-2008, 10:55 AM
Ovo prilicno podseca na cuvenu Golf II vs Others raspravu, a zapravo nema potrebe jer je sve oko Steinberg-a i Digidesign-a zaista pitanje licnih afiniteta i navika, osim pojedinih stvari koje su zaista bolje resene na ovom ili onom proizvodu, dok je gore pomenuta rasprava iskljucivo tendencija zatucane grupacije da dokaze nesto nedokazivo i besmisleno, sto ovde mislim da nije slucaj, ali primecujem slican pristup dokazivanja sagovorniku, to jest ispiranje mozga boodalastinama...

Jan
06-10-2008, 02:58 PM
Polako rodjaci, jel se meni cini ili sam lose procitao da ce Pro Tools LE sa svim toolkitovima moci da gura do 128 mono/stereo kanala ?

eterno
19-10-2008, 09:53 PM
Polako rodjaci, jel se meni cini ili sam lose procitao da ce Pro Tools LE sa svim toolkitovima moci da gura do 128 mono/stereo kanala ?

Dobro si procitao :)

Jan
22-10-2008, 03:32 PM
Dobro si procitao :)

pa to je divno, def cu postati Pro Tools user :)

DaBear
23-10-2008, 12:53 PM
pa to je divno, def cu postati Pro Tools user :)

da, trebace da se pazari "Digidesign - Complete Production Toolkit" (za 128 kanala) ...kostace $1999 !! ................i samo je za LE

Everbeatz
23-10-2008, 01:12 PM
Digidesign su najbolji trgovci audio proizvoda na planeti:)