PDA

View Full Version : nema zvuka na laptopu

bole
01-10-2008, 02:42 PM
poslije koristenja slusalica nisu proradili zvucnici koji su ugradjeni u laptop.

inace se automatski ukljucuju i iskljucuju zavisno od toga da li se koriste slusalice ili ne.

sumnjam na kontakt u samom konektoru za slusalice... pokusavao softverski podesavati ali nista ...

postoji li driver koji bih mogao rijesiti problem .. to jest da se ne gase zvucnici kad se prikljuce slusalice..?

na audio podesavanjima koji su na xp trenutno nema te opcije...

u pitanju je hp pavilion dv6000

SumAnuT
04-10-2008, 02:10 AM
Jel imas audio device u podesavanjima za zvuk ili je sve prazno?

bole
04-10-2008, 09:22 AM
imam, sve stoji. deinstalirao drivere pa opet instalirao ali nista...

sa trenutnim podesavanjima ne mogu nista da uradim.

pitam se da li za integrisanu karticu na laptopu odgovara samo jedan jedini driver ili mogu neki razliciti koji imaju vise podesavanja ..npr. da mi rade u isto vrijeme i zvucnici u laptopu i slusalice na dzeku...!?

Danny Lou
04-10-2008, 10:56 AM
mislim da jedan drajver odgovara za zvuk... meni je poslije 3 mjeseca riknuo mic ugradjen u laptop... bez veze, ali ipak vidi da nisi mutirao na laptopu :D a mozda ti je i do konektora kad si iscupao slusalice da ga nije prebacio...

bole
04-10-2008, 11:21 AM
definitivno nije mutirano a devedestet posto da nije konektor vratio spoj....

SumAnuT
04-10-2008, 12:48 PM
Ne verujem da moze d se cuje zvuk na zvucnicima kada ubodes slusalice jer jer slusalice i sluze za to da se ne cuje na zvucnicima, i kao sto si i sam zakljucio to je verovatno hardvrski reseno unutar same muzicke kartice jer kartica verovatno ne moze da ima vise izlaza u isto vreme zbog samo jednog konvertora ...

Ipak proveri na internetu, jer ovo ja samo onako logicki naslucujem.

Verovatno je i tebi vec palo na pamet da je eksterna muzika najbolje resenje za tvoju situaciju ...

dexyco
04-10-2008, 01:16 PM
Uzmi jack od sluski i lagano ga ubaci i izvuci, u medjuvremenu prati da li se cuje pucketanje u zvucnicima. U koliko da, definitivno je konektor. To se da lako srediti, samo sto je najzajebanija prica u tome kako prvo da dodjes do njega, skines ga i namestis. U principu se u zenskom mini jacku prekida nula kad ubacis muski, te slusalice dobijaju sva tri kontakta (LR i nulu), dok zvucnici imaju L i R faze konstantno, ali gube nulu kad ubacis bilo kakav jack, npr sluske... Probaj prvo ovo sa krckanjem, da znamo sta je u pitanju...