View Full Version : Polovne klavijature za live svirku
AmusedToDeath
28-09-2008, 04:09 AM
Pozdrav svima!
Slucajno sam naleteo na vas sajt i jako mi se dopao, pre svega zbog znanja i iskustva pojedinih clanova i vrlo iscrpnih saveta. Upravo sam po to dosao i ja, potreban mi je savet. Kao sto vidite u naslovu, zelim da kupim polovne klavijature do 300 eura, za rad u pop bendu, i za to mi je potreban vas savet. Nisam svirao punih 8 godina :banghead: i najednom je stara ekipa odlucila da se ponovo okupi, a ja veze nemam :confused: sa novinama na trzistu klavijatura. Dakle, koja klavijatura ce zadovoljiti potrebe jedne pop svirke (sa dosta disco-house obrada, tako da imajte u vidu odgovarajuce boje)....?
Hvala!
Francuz
28-09-2008, 07:24 AM
Moj ti je savet da uzmes Yamahu PSR 1000 ona ti zavrsava sve , mada po mom misljenju za zivu sviku su one stare klavijature i dalje bez konkurencije Korg M1 , T3 i.t.d. I svi su u tom cenovnom rangu koji naveo . Pozdrav 8-)
Dule A
28-09-2008, 10:13 AM
pa s obzirom na budzet i zahteve (disco-house....) ne znam da li postoji klavijatura koja bi po pitanju farbi bila odgovarajuca.... elem, mozes pokusati da nadjes Korg N364, muvaju se oko te cene, pa da (ako te ne mrzi) napravis farbe koje ti nedostaju u odnosu na fabricke presete......
Nije sto je moja, ali Yamaha w5, mislim da bolje ne moze za te pare:)
Odlicne boje, klaviri, rhodes, padovi, sinth brass i sve ostalo, a uz to i 76 strava dirki. To je klavijatura klase korg trinity, dakle daleko iznad n364, M1 i sl.
http://www.datasync.com/~davidg59/w5w7.html
AmusedToDeath
29-09-2008, 02:03 AM
Hvala za brze odgovore, drustvo!
Imam ponudu da uzmem Korg T2 za ravno 300 eura (zajedno s koferom). Rec je o klavijaturi koja izgleda kao nova, koriscena "indoor", dakle za privatne potrebe i nije uopste nosena na live svirke. Da li je cena prihvatljiva?
I sa druge strane, koja je cena te Yamahe W5? POlovne, naravno... I da li ima da se nadje u Beogradu?
I najzad: Korg T2 vs. Korg N364?
Sta kazete, ko je pobednik ovog duela (imajuci u vidu moje potrebe)?
Hvala svima!
on Lord
29-09-2008, 08:35 AM
Moj ti je predlog W5. http://rumski.com/forum/showthread.php?t=23586&highlight=yamaha+w5
Ako kolega OFF nije prodao...
Nisam prodao, jer se u mom kraju tesko prodaju klavijature od 76 dirki koje nisu araznzeri:banghead: :banghead: :banghead:
Ako si zaiteresovan, najbolje da dodjes da cujes, a poslusaj negde i N364, t2 i sl..... Meni je glupo da te nesto ubedjujem, najbolje da se licno uveris u kvalitete pomenutih sprava
AmusedToDeath
29-09-2008, 03:21 PM
Nisam prodao, jer se u mom kraju tesko prodaju klavijature od 76 dirki koje nisu araznzeri:banghead: :banghead: :banghead:
Ako si zaiteresovan, najbolje da dodjes da cujes, a poslusaj negde i N364, t2 i sl..... Meni je glupo da te nesto ubedjujem, najbolje da se licno uveris u kvalitete pomenutih sprava
Samo mi reci da li je tvoj W5 verzija 1 ili verzija 2?
Uh...... gde se to gleda.. po cemu?:(
AmusedToDeath
30-09-2008, 01:00 AM
Uh...... gde se to gleda.. po cemu?:(
Uh, ne znam ni ja, naisao sam na tu napomenu nekoliko puta na netu dok sam googlao o toj Yamahi. Svi kazu da treba juriti verziju 2 koja je navodno mnogo mnogo bolja od verzije 1. Verzija 2 je navodno neki "upgrade' voice bankova.
Yamaha released a "Version 2" upgrade for all models made before 1996 which added more voice banks (P2 and P3).
Moja je verovatno VER1, jer ima P1, GM i I1 banku, ali tu ima jako puno ok i upotrebljivih farbi. E, sad, mislim da mi je neko na PM pisao da bi je rado uzeo ako V1 :confused:, jer se njoj moze menjati OS, a V2 navodno ne moze.
Tako da, ako neko zna vise o ovome, ne bi bilo na odmet da nas prosvetli:)
greec
05-10-2008, 09:30 PM
mersi!!!!!!!!!!
anderson
26-06-2009, 04:25 PM
probaj korg trinity
slowstar
26-06-2009, 08:52 PM
Vidim da se ovde uglavnom pominju "krsevi" i klavijature koje su bile lose i kada su izasle, izuzev eventualno T2, a ona yamaha W5, koliko se secam je poprilicno djubre.
Cudi me da niko ne pominje Roland, cije su "bread & Butter" farbe UBEDLJIVO NAJBOLJE, tu mislim na klavire, gudace, stringsove, "analogne" imitacije, i tako....Iako je KORG zaista dobar za neke mekse boje, tepihe, i ostale "ethereal" zvuke, konkretni zvuci, a narocito klaviri i gudaci su OCAJNI. O Yamahi W5 ne bih ni da diskutujem. Po mom misljenju bi trebalo da juris neku malo noviju spravu, i pored razlike u kostanju. Mislim da ne moze nista zaista upotrebljivo da se nadje ispo 700-800 evrica, kao minimum...
Srecan lov!
Ja ovaj post ne kontam:confused:
Covek je trazio klavijaturu za 300e, a ne za 800e. Znaci, ako nema odlicnu spravu za tezgu, nek radi nesto drugo, van muzike, pa nek zaradi za klavijaturu, umesto da kupi pristojnu spravu za 300e pa da svira, pri tom i napreduje i ne gubi vreme noseci gajbice, npr..... Ono sto je vec subjektivno, ne kontam toliko dizanje Rolanda u nebesa, konstanto Yamaha-djubre.... mislio sam da se tim podelama bave daleko manje iskusni muzicari koji su sentimentalno vezani za prvu spravu neke firme koju im je tata ili ko vec kupio...
Ako danas ne moze da se odradi svirka (ne koncert, i ne tezga za 300e/coveku u startu) na nekoj od pomenutih klavijatura (Trinity, T2, n364, w5)..... onda se treba zapitati.... za te novce imaju polovni jv35 i xp10:cry:.......
BTW nista licno, W5 koju sam mu ja predlozio sam prodao, a i dalje smatram da je odlicna sprava ZA TE PARE
slowstar
01-07-2009, 09:43 PM
Upravo u tome ZA TE PARE je i poenta. Naime ja veoma volim Yamahu, kao na primer Motif 7 XS, ili S90S, ali nije stvar u "firmi" kao takvoj, nego u modelu...
Opet, usudjujem se da kazem, da W5 nije nesto sto bi danasnje standarde zive svirke zadovoljilo, NI ZA KAKVE PARE, a ne zato sto je jeftino, pa onda kao "vredi"
termin <value for money> ipak ima svoja ogranicenja, dakle postoji nesto, sto ne vredi ni najmanju sumu / posmatrano naravno iz danasnje perspektive. Kada je sprava W5 izasla, bila je naravno sjajna, kao sto je i meni svojevremeno bio sjajan Roland JUNO 60 kada sam ga kupio, mislim da dve noci nisam oka sklopio isprobavajuci njegovih 8 banki po 8 boja...Nista nisam "a priori" pljuvacki mislio, samo sam razmisljao da je coveku potrebna neka sprava za tezgu, na kojoj ce i nesto moci da se odsvira u smislu klavira, el. klavira, stringsova, neke solo boje, poneke "zujalice" (sawtooth, supersawtooth) i naravno nekog "cilima" da ne kazem "pad-a"
P.S. meni "tata" nikada nije kupio instrument, cak sam ga i u periodu odrastanja slabo i vidjao, stalno bio po inostranstvu...Za svoj prvi instrument sam zaradio korepetirajuci balet u pozoristu na Terazijama, toga se dooobro secam, a i sve ostale sprave koje sam imao ili imam, kupio sam od "svojih" a ne roditeljskih para.
milos
01-07-2009, 09:54 PM
Poslusaj Slowstara, uzmi Roland.
Ipak postoji jedan dobar koji bi savrseno odgovarao a verujem da mu je cena i dosta ispod 800 EUR
Roland XP-30
slowstar
01-07-2009, 10:08 PM
Slazem se, to je zaista "value for money", ne zato sto sam Roland fanatik, nego sto sprava ima od svega pomalo, i to najcesce koriscenih boja, pouzdana je, moze da izdrzi svasta, od padanja, strujnih udara, zloupotrebe, nekoliko puta prosutog viskija, a o pepelu od cigareta da i ne govorim. (Mislim na njegovog "starijeg brata" na XP 80, ali sustina je ista) ja sam sa tim XP 80 prosao veci deo planete, avionima, vozovima, automobilima i kombijima, i mogu da se pohvalim da mu nista nije bilo, a u Puli, u areni je pokisao posle strahovitog pljuska, istresao sam bar 2 litra vode kada sam ga nagnuo, i sutradan je radio! Mozda sam malo pristrasan, ali eto, i Milos se slozio sa mnom.
ako nadjete xp30 za 300e javite i meni, i ja cu da ga kupim:(
a opaska vezana za tate koje kupuju klavijaturu svakako nije vezana za Vas, vec sam vasu pristrasnost poredio sa pristrasnoscu takvih likova
darkstar
02-07-2009, 12:58 AM
Slazem se za xp seriju . Najbolji bang for the buck . Recimo meni se vise svidjala ta serija nego sadasnje roland klavijature.Da se razumemo,tu ne poredim farbe klavira i gudaca,to je neuporedivo (u korist fantoma naravno),vec na neki "smek" koji klavijatura ima,i kreacije koje se mogu napraviti (u smislu farbi).
Volim Yamahu...W5 & W7 mi se nisu dopale.Nikad nisam saznao zasto.
Offe....ima tridesetica za 300 eura nije to uopste retkost neka bas....
Pozdrav
Ma bre, meni se taj xp 30 jako svidja i dan danas, ali ga nisam sreo za ispod 450e..... on jeu velikoj prednosti u odnosu na xp50/80 stose farbi tice, jer u startu ima 3 odlicna prosirenja..... jedino mi je neshvatljivo zasto prave sprave sa tako malo user perfor. a i patch mesta
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.