Log in

View Full Version : LinnDrum II (oću kakit - neću kakit)

redroom
22-09-2008, 11:13 PM
http://www.rogerlinndesign.com/products/linndrum2/LinnDrum%20II%20third%20design.jpghttp://www.rogerlinndesign.com/products/linndrum2/LinnDrum%20II%20rear%20panel,%20third%20design.jpg

"And for your amusement, here's the evolution of the LinnDrum II so far.
Third design, now abandoned in favor of the current design."
www.rogerlinndesign.com (http://www.rogerlinndesign.com/products/linndrum2/index.shtml)

clusterchord
23-09-2008, 05:01 AM
fantasticno izgleda, iako je samo 3D render. tek treba vidit kako ce zvucati, jer dosad ova "analogna sinteza" od DSI mi je sve bilo tanasno (evolver, p8 itd). nadam se da je ovo i sekvencer, a ne samo ritam ma?ina... da moze potjerati i externe sinteve i module kao MPC..

*moderatori za intrumente, der prebacite ovo pod klavijature.. :wink:

redroom
23-09-2008, 08:37 AM
Ma je vraga, odbacili su ovaj design i vratili se na onaj prija?nji :(
A mo?da ipak ovim 3D renedringom testiraju reakcije ljudi po forumima pa se na kraju prizovu pameti i prihvate ovaj. Ovaj layout mi ludilo izgleda!
Čisti 2008 "vintage look". I izgleda se da će bit MPC-style sequencer.

Uostalom, evo ?ta ka?u na Create Digital Music:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

The LinnDrum II (once the BoomChik) has become a somewhat mystical beast, looming over the horizon and taunting fans of synth and beat hardware. The collaboration between beat machine guru Roger Linn (of LinnDrum and MPC fame) and synth guru Dave Smith (of Dave Smith fame), the box has gone through various design revisions, each leaked and dissected by, well, people like me. Saturday brought a new set of news, as spotted by Tony Mission on Gearslutz. (http://www.gearslutz.com/board/rap-hip-hop-engineering-production/329747-new-linn-drum-ii-design-info-sexxxy.html)
Here?s what we know now:
We know that the LinnDrum will be a combination of Dave?s synthesis know-how and Roger?s approach to real-time sequencing and beatmaking. We know it?ll have digital and analog synth voices. We know it?ll do MPC-style real-time and 808-style step sequencing. It?s almost certain to retain onboard sampling, too. In fact, presumably the specs on Dave Smith?s site (http://www.davesmithinstruments.com/products/linndrum2/) are still reasonably applicable.
What we don?t know is:
What the design will look like, or when it?ll ship. It won?t ship in 2008, so ? 2009? The image above is not what the new LinnDrum II will look like. Roger released these images over the weekend, but they?ve already hit the wastebasket in favor a new design. On the design elements:We?d prefer not to release details of the new design because it?s so cool that I don?t want to show our cards to the competition. However, I do want to thank all those who wrote in with suggestions because this interactive design process has very much helped to change what we thought the product originally should be into what we now know you really want.
Roger does tip his hand a bit in regards to what the philosophy of the new design is:For those of you who are new to LinnDrum II, its new subtitle is ?Beat-Centric Digital Audio Workstation with Integrated Analog Synthesis?. Inspired by how the MPC product line that I (Roger) originally created for Akai has evolved a new genre of musical instrument, LinnDrum II aspires to raise the bar beyond the current crop of high-end pad-oriented music production station products in order to enable musicians around the world to better realize the next wave of beat-oriented music.
?Beat-Centric Digital Audio Workstation with Integrated Analog Synthesis? doesn?t exactly roll off the tongue, but I like the philosophy here. It sounds a bit like the feedback people sent was that they want the finished design to stand on its own. (The passionate audience for the MachineDrum certainly suggests there?s a market out there for something different from the Akai and Roland units for all-in-one production.) I?ll certainly be the first to defend the delays. We can?t judge the LinnDrum II itself until it?s in our hands, but it is clear to me that if you want something different than what?s already available, you do have to be prepared to wait.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

clusterchord
24-09-2008, 11:42 PM
Four complex analog voices based on the same Curtis-chip synth voices used in the highly-aclaimed Prophet '08 and Evolver keyboards.

pih.. ovo nema ?anse da napravi dobar analog kik ala 808/909, ili jomox. a bome ni snare. eventualno hihat.. taj njihov analog chip sto se koristi u P8 i PEK/EVO je tako slabasan i tanasan..za popiz..

silicon science
25-09-2008, 04:30 AM
pih.. ovo nema šanse da napravi dobar analog kik ala 808/909, ili jomox. a bome ni snare. eventualno hihat.. taj njihov analog chip sto se koristi u P8 i PEK/EVO je tako slabasan i tanasan..za popiz..

FUTURERETRO rulezz sto se tiche "chvrstine" nove analogije... Barem koliko sam uspeo da chujem... Chak i stari DCO sintovi su pregazili "novu" analogiju... Kome treba novi LinDrum pored MPC-a.. A ako smo nostalgichari onda Ebay pa yurish vintage ritmulje i faca si... A jesi ako imash.. Nije da nije...

clusterchord
25-09-2008, 08:55 AM
future retro se koncetrirao na sinteve, prvo u stilu 303, sa FR777 i revolution, pa na XS, koji malo vuce na SH seriju od rolanda, ali ko sto kazes malo hladniju i tvrdju. za analog bubanj danas jedino Jomox i Vermona su relevantni. jedan tuče u pe em, a drugi je fenomenalno topao..(drm2 mkIII)

sto se samih sinteva tice, meni osobno najtoplije iliti "najdeblje" od moderne analogije su Studio Electronics, rade gotovo sve diskretno (osim envelopa), i neki modularni proizvodjaci kao MOTM, Oakley i Modcan.

vidicemo, nije za zaboravit da je Roger Linn uopce izmislio MPC. i napravio sve legendarne modele koji nesto vrijede; MPC-60, MPC-60 mkII i MPC-3000. u koje se i danas svi MPC useri kunu da imaju najbolji workflow i sound od svih.. mozda opet napravi nesto dobro..

silicon science
25-09-2008, 12:26 PM
vidicemo, nije za zaboravit da je Roger Linn uopce izmislio MPC. i napravio sve legendarne modele koji nesto vrijede; MPC-60, MPC-60 mkII i MPC-3000. u koje se i danas svi MPC useri kunu da imaju najbolji workflow i sound od svih.. mozda opet napravi nesto dobro..

Tako sam se i razocharao u Dave Smitha-tvorac PROPHET-a 5, i napravi "novog proroka" koji je sramota za ime koje nosi... Videcemo za novi Lin Drum, bas me zanima...

clusterchord
25-09-2008, 06:12 PM
ako Linn napravi digitalni dio dobro..

onda ovo sranje od DS sto ce bit gore sa 4 voice-a moze i da ostane.. ako ne bude astronomska cijena.

opcenito DS, obzirom kakvu u biti analogiju danas radi, i koliko dodju te komponente, puno previse naplacuje. taj njegov P8 bi trebao kostati uvrh glave soma eura. koristi se time sto je danas sve sto je kao "analogno" odma smije imati malo vecu cijenu.. marketing..

shipwright
26-09-2008, 10:05 AM
onda ovo sranje od DS sto ce bit gore sa 4 voice-a moze i da ostane..

hehe... to se ne cuje cesto za DSI proizvode. Mozda su to malo teske rijeci? Mozda (ustvari, sasvim sigurno ;) ) si navikao na kvalitetnije sinteve bogatijih sonicnih karakteristika, ali bas sranje? Evolveri su (imho) vrlo interesantni sintevi, dobrog i prepoznatljivog zvuka solidne kvalitete, odlicne arhitekture, za vrlo malo novaca. Naravno, kao i u svemu - koliko para toliko muzike, ali osobno sam vrlo zadovoljan s omjerom ulozenog i dobijenog, a cini mi se da takve osjecaje dijeli i vecina vlasnika DSI sinteva koje sam susreo po netu. Mozda samo nije tvoj cup of tea, to ne znaci da je sranje.

Uf! Jesam, fanboy sam, pa sta? :D

silicon science
26-09-2008, 10:41 AM
hehe... to se ne cuje cesto za DSI proizvode. Mozda su to malo teske rijeci? Mozda (ustvari, sasvim sigurno ;) ) si navikao na kvalitetnije sinteve bogatijih sonicnih karakteristika, ali bas sranje? Evolveri su (imho) vrlo interesantni sintevi, dobrog i prepoznatljivog zvuka solidne kvalitete, odlicne arhitekture, za vrlo malo novaca. Naravno, kao i u svemu - koliko para toliko muzike, ali osobno sam vrlo zadovoljan s omjerom ulozenog i dobijenog, a cini mi se da takve osjecaje dijeli i vecina vlasnika DSI sinteva koje sam susreo po netu. Mozda samo nije tvoj cup of tea, to ne znaci da je sranje.

Svakako da Evolver nije sranje, sta vise sam koncept sinta mi je super. A da je Cluster navikao na pravu analogiju, jeste :wink: :da: Nikada necu zaboraviti kada sum bio u poseti ko njega, trebalo mi je shecera i vode da dodjem sebi od prizora koji sam ugledao(mada sam uspesno prikrio vrtoglavicu):rotfl: :rotfl: :rotfl: Na Evolvera gledam kao na ultimativnu FX masinu pre svega, kao da je napravljen za to, dok moze odraditi i sve ostalo, samo sto nema tu mast koja se ochekivala:(

clusterchord
27-09-2008, 03:11 AM

evolver kao cijela sprava ima svoj sound i on je kombinacija mnogo cega. njegov "analogni" dio funkcionira ok u tom kontekstu, sa svim jos digitalnim elementima koje je napucao gore, feedback, hpf, digi oscilatori itd.. hibridna mašina.

medjutim van toga kao iskljucivo analogni sistem (kao u P8) je vrlo tanak i tesko usporediv sa "standardnom" analogijom. za pocetak ima DCO a ne VCO, i drugo, koristi filter proizasao iz matrixa 6, tj. najtanji Curtisov filter ikad. (jest Curtis je i u prophetu 5, ali ne taj..). to u P8, cak moze proci kao neki moderni "JX" u kontekstu polifonije..sa dobrim chorusom..

e al da bi radio analog drum, što DS planira za LinnII, upravo moras imati pre*ebeni debeli VCO i filter ako hoces da "ruši kuću".. znaci pricamo o zvuku poput Simmonsa, TR606/808/909 ili Jomoxa (u svom analog dijelu). daklem to nema veze s onim sto sam ja navikao, vec cijelo trziste.. zvuk koji svi poznajemo. ako iko radi s analog bubnjem (i sve sto mozes cuti na plocama), radi sa TR serijom ili Jomoxom.. eventualno vermonom... nema bas drugog.. sve diskretna analogija, eventualno stari SSM filter tu i tamo ili stari Curtis 3360 VCA.. ali nema DCO-ova a ni tog slabasnog curtis 3396 filtra. to su cinjenice.

mozda nas iznenadi. ali sumnjam. vise nade polazem u to da Roger Linn smisli nesto dobro..

shipwright
30-09-2008, 09:50 AM
e al da bi radio analog drum, ?to DS planira za LinnII, upravo moras imati pre*ebeni debeli VCO i filter ako hoces da "ru?i kuću".. znaci pricamo o zvuku poput Simmonsa, TR606/808/909 ili Jomoxa (u svom analog dijelu). daklem to nema veze s onim sto sam ja navikao, vec cijelo trziste.. zvuk koji svi poznajemo. ako iko radi s analog bubnjem (i sve sto mozes cuti na plocama), radi sa TR serijom ili Jomoxom.. eventualno vermonom... nema bas drugog.. sve diskretna analogija, eventualno stari SSM filter tu i tamo ili stari Curtis 3360 VCA.. ali nema DCO-ova a ni tog slabasnog curtis 3396 filtra. to su cinjenice.

Ma naravno, samo hocu reci da su vjerojatno iste ili slicne stvari govorili vlasnici Ludwig Vistalite sa bas bubnjem od 24 inca kad su se prvi put pojavile ritam masine (koje su trebale emulirati pravi bubanj), ili vlasnici Fender Jazzbassa kad se pojavio TB303 (koji je trebao emulirati bas gitaru). Ili vlasnici TB303 kad su se pojavili prvi vsti klonovi istog (jelte...). Pa su svejedno i ritam masine, i TB303 i vsti instrumenti definirali nove nacine pravljenja glazbe, a katkad i sasvim nove glazbene pravce. Mozda su za "rusit kucu" potrebni debeli VCO i mrak filter, ali za praviti glazbu... moze se i bez toga, ne?
A nekako mi se cini (prema svim izjavama i intervjuima koje se daju pronaci po netu, te prema filozofiji gradnje svojih novih sinteva) da bi i g. Smith radije stvarao nesto novo nego reciklirao nesto staro, pogotovo kad vec postoje stvari koje analog drum rade sasvim dobro.