PDA

View Full Version : novi smooth jazz (lounge) instrumental

balthazaar
21-09-2008, 02:11 PM
Evo, dragi moji forumaši jedan fini instrumentalčić koju sam uradio ljetos sa mojim drugarom Davidom uz nesebičnu pomoć još jednog druga Vlada , koga inače znaju kao Kejks sa ovoga foruma :) koji nam je doradio i iznijansirao miks! U pitanju je jedna ležerna fuzija svega i svačega, a najviše soula iz 70-ih i nekog modernijeg lounge- trip - hop fazona, tako da se sve može nekako okarakterisati kao neki smooth jazz ;) Uživajte i ne štedite nas sa kritikama!

http://dl.getdropbox.com/u/152676/Balti-Endless_Project.mp3

Tribal_kg
21-09-2008, 02:53 PM
Skida se..

Jel to ono sto si mi slao skoro ili nesto drugo? :)

Tribal_kg
21-09-2008, 03:01 PM
Me like it.. Me like it very much..

Znas vec koliko mi se ovo svidelo kad si mi slao.. Ja tu ne bi nista dir'o. Sve pohvale, slusace se kod mene. :wink:

shrink-fm
21-09-2008, 04:40 PM
Uuu lepo, bash prijatna stvar :da: ... fino...

balthazaar
21-09-2008, 04:41 PM
hvala ljudi, hvala!

alavuk
21-09-2008, 07:14 PM
ludilo od pesme evo vrti mi se drugi treci put u plejeru i ne provaljujem :]

svaka cast u svakom slucaju , sutra malo glasnije :)

Rhino
22-09-2008, 10:18 AM
Yeah:mase:

Max
23-09-2008, 03:59 PM
Da ne kvarim zurku .... slatko zvuci .... samo jedno pitajne ..... gda je ovde jazz ??

Pozdrav

Maiv
23-09-2008, 05:19 PM
Da ne kvarim zurku .... slatko zvuci .... samo jedno pitajne ..... gda je ovde jazz ??

Pozdrav

:rotfl:

Braca
23-09-2008, 05:27 PM
Meni ovo lici na free jazz, potpuna sloboda izrazavanja, zvuci pristojno al tesko da moze da bude kompozicija, bubnjar previse zavlaci a solista ne moz da dodje do izrazaja, ne znam ja tako cujem!

Max
23-09-2008, 05:30 PM
Meni ovo lici na free jazz, potpuna sloboda izrazavanja, zvuci pristojno al tesko da moze da bude kompozicija, bubnjar previse zavlaci a solista ne moz da dodje do izrazaja, ne znam ja tako cujem!

Jaoooo Braco , edituj post molim te .... kakav free jazz pobogu ? :(

Pozdrav

alavuk
23-09-2008, 05:45 PM

Pozdrav

loool maximilijane :) aj bas si ga uhvatio za sav taj jazz :]]] mozda je malo balti otisao u krajnost od uzbudjenja ali opet nije sve dzez freestyle beat i seksomofon i sl. ;) ko ne zna (a cisto sumnjam posto ovde vrvi od naslusanih ljudi razne muzike) malo neka poslusa novije Hotel Costes kompilacije i sl. gde nisu samo striktno dzez kompozicije ;)

balthazaar
23-09-2008, 06:35 PM

Pozdrav

Otkad je to džez spao u definicije, molim te? Nazvao sam ga "džez" prvenstveno zbog načina smišljanja linija koje se tu čuju... pejsma nije komponovana u pravom smislu, negu su linije odsvirane i posle se sklapale razklapale, dodavalo, oduzimalo...takođe, napisao sam smooth jazz-lounge...nisam ni diksilend, ni bibop , ni swing ;) ni klasik jazz:) Tako da se nadam da sam razjasnio dilemu odakle to "jazz"...i odogovor je :" Jazz je tamo gdje treba i koliko ga treba, a ko čuje - čuje"

Braca...

Ma nema bubnjara, ni soliste :)....to je programirana stvar samo su linije svirane i reprogramirane ;) to je naše malo programersko čedo;)

HeatMan
23-09-2008, 06:50 PM
ja vec rekoh da mi se dja, i da sam te provalio balti.. :P

al max je upravu..

al opet mosh reci ono "sve je to jazz".. al onda ti i karleusha spada pod jazz, samim tim se poistovecujesh sa njom..

shta god da sam reko..

balthazaar
23-09-2008, 06:55 PM
uh...ne pada mi na pamet da se ubijeđujem oko jazz-a....šta god da je...promjeniću kako maks kaže ;)....

uh sale...kakve karleuša sad ima veze sa bilo čim....joj (smajli koji se lupa po čelu)

Braca
23-09-2008, 07:06 PM
Cek malo, zar je vazno sta je, cim te hvalimo znaci da je dobro, znaci imas podrsku da nastavis to sto radis, a moje stereo ushi su danas ocigledno napravile zajeb zato sto sam stavio sve na mono slusanje (zato sto je mono ''in''), e sad jedan prijateljski savet malo razmisli o strukturi kompozicije, o harmoniji i melodiji, inace je produkcija pristojna, samo jos sklopi i ostale kockice i to je to

balthazaar
23-09-2008, 07:09 PM
Cek malo, zar je vazno sta je, cim te hvalimo znaci da je dobro, znaci imas podrsku da nastavis to sto radis, a moje stereo ushi su danas ocigledno napravile zajeb zato sto sam stavio sve na mono slusanje (zato sto je mono ''in''), e sad jedan prijateljski savet malo razmisli o strukturi kompozicije, o harmoniji i melodiji, inace je produkcija pristojna, samo jos sklopi i ostale kockice i to je to

o, brate možda si me pogrešno shvatio...ti si meni dao veliki kompliment ! jer smo se trudili da unesemo živost sviranja u programiranu muziku...a ovo je gotovo - idemo dalje ;) šta je tu je...biće ljepšeg i boljeg...to je tek prvjenac naše saradnje...hvala u svakom slučaju!

balthazaar
24-09-2008, 08:00 PM
ajmo, ajmo još malo pa nestalo...

evo, priznajem nije jazz, već max'n'roll :)

HeatMan
24-09-2008, 11:32 PM
hahahh ne pitaj za karleushu.. neka bude da je lounge..? :? moze? :)

balthazaar
24-09-2008, 11:41 PM
al ja loše radim promociju :P...

trebo sam fino upasti u vatru...eeh..sad je kasno trebo sam fino kao da se naložim i da počnem da se svađam...eh..onda bi mi se više čitao thread i samim tim slušala pjesma...neko bi reko i nekom od prijatelja " evo čujete šta je neki frik ostavio i kaže da je jazz", neko drugi bi reko " evo počujte šta je neki tip uradio, a neki kaže da nije džez" i onda tako...ko zna dokle bih dogurao ;) al sad je kasno :P :P

HeatMan
25-09-2008, 12:13 AM
osh ti pomognem da napravish sranje? :D

btw, jako se malo ljudi inache i javlja na ovakvim temama.. ne ochekuj previshe jbg.. tako je uvek..

pusa za tebe..

i shalji mi bre ona gomna nemo te utepam.. :)

balthazaar
25-09-2008, 12:24 AM
biće biće...bio sam malo na sve strane...neću ipak na brzinu da ti šaljem bilo šta...

cAAc
01-10-2008, 11:39 AM
jel treba da osedimo da cujemo taj nastavak ,ona truba ili sta je vec je pokidala ,tezak zadatak je pred tobom :wink:

balthazaar
01-10-2008, 11:57 AM
biće biće.....nego drugi dio ekipe nije tu...pa se mora organizovati neka net saradnja..

korenjak
04-10-2008, 01:41 PM
balti ne radi ti vishe link

daj i ja da cujem

balthazaar
15-11-2008, 11:01 PM
evo da osvezim link....idemo, idemo, idemo..sveze jos uvijek :)

http://www.zshare.net/audio/51366871618762c0/

DaBear
16-11-2008, 11:27 AM
ok je za ideju - jeste malo Hotel Costes fazon (pohvalno) ali nije jos taj nivo - ni struktura (sve je linearno malo, nema mnogo desavanja...), ni produkcija / miks - malo je ..ne znam kako da objasnim, fali mi nesto krispi, svi su mi instrumenti nekako kao kroz cebe...
mislim - ko sto rekoh, odlicno za pocetak. E sad u zavisnosti sta ce te dalje da radite..vidite da li da 'opravljate ili radite novu pesmu itd..

ovakva muzika je (relativo) laka za napraviti, i ima je na kilo...milion kompilacija u tom fazonu. a ono sto prodaje kompilacije je BRAND (Hotel Kostas, na pr - tj DJ koji ih miksa..)

Ja na sve to uvek gledam malo drugacije (valjda sto mi je (bio) posao jako dugo)...a ne hobi! Ako se vec bavim time, ulozio u sprave i studio, hteo bi da i drugi ljudi to cuju i omoguce mi (kupovinom) da se i dalje bavim time, bla bla..ali posto je muzika danas postala , manje vise, besplatna - sve verovatno sad spada u domen hobija.

E u tom slucaju - super!

Ja sam nasao novi hobi - skupljam igrackice (uopste se ne zezam!!)

alavuk
20-11-2008, 05:20 AM
imas svake nedelje kod terazijske cesme menjanje slajbi i igrackica :p