View Full Version : novi smooth jazz (lounge) instrumental
balthazaar
21-09-2008, 02:11 PM
Evo, dragi moji forumaši jedan fini instrumentalčić koju sam uradio ljetos sa mojim drugarom Davidom uz nesebičnu pomoć još jednog druga Vlada , koga inače znaju kao Kejks sa ovoga foruma :) koji nam je doradio i iznijansirao miks! U pitanju je jedna ležerna fuzija svega i svačega, a najviše soula iz 70-ih i nekog modernijeg lounge- trip - hop fazona, tako da se sve može nekako okarakterisati kao neki smooth jazz ;) Uživajte i ne štedite nas sa kritikama!
http://dl.getdropbox.com/u/152676/Balti-Endless_Project.mp3
Tribal_kg
21-09-2008, 02:53 PM
Skida se..
Jel to ono sto si mi slao skoro ili nesto drugo? :)
Tribal_kg
21-09-2008, 03:01 PM
Me like it.. Me like it very much..
Znas vec koliko mi se ovo svidelo kad si mi slao.. Ja tu ne bi nista dir'o. Sve pohvale, slusace se kod mene. :wink:
shrink-fm
21-09-2008, 04:40 PM
Uuu lepo, bash prijatna stvar :da: ... fino...
balthazaar
21-09-2008, 04:41 PM
hvala ljudi, hvala!
alavuk
21-09-2008, 07:14 PM
ludilo od pesme evo vrti mi se drugi treci put u plejeru i ne provaljujem :]
svaka cast u svakom slucaju , sutra malo glasnije :)
Rhino
22-09-2008, 10:18 AM
Yeah:mase:
Da ne kvarim zurku .... slatko zvuci .... samo jedno pitajne ..... gda je ovde jazz ??
Pozdrav
Da ne kvarim zurku .... slatko zvuci .... samo jedno pitajne ..... gda je ovde jazz ??
Pozdrav
:rotfl:
Braca
23-09-2008, 05:27 PM
Meni ovo lici na free jazz, potpuna sloboda izrazavanja, zvuci pristojno al tesko da moze da bude kompozicija, bubnjar previse zavlaci a solista ne moz da dodje do izrazaja, ne znam ja tako cujem!
Meni ovo lici na free jazz, potpuna sloboda izrazavanja, zvuci pristojno al tesko da moze da bude kompozicija, bubnjar previse zavlaci a solista ne moz da dodje do izrazaja, ne znam ja tako cujem!
Jaoooo Braco , edituj post molim te .... kakav free jazz pobogu ? :(
Pozdrav
alavuk
23-09-2008, 05:45 PM
Pozdrav
loool maximilijane :) aj bas si ga uhvatio za sav taj jazz :]]] mozda je malo balti otisao u krajnost od uzbudjenja ali opet nije sve dzez freestyle beat i seksomofon i sl. ;) ko ne zna (a cisto sumnjam posto ovde vrvi od naslusanih ljudi razne muzike) malo neka poslusa novije Hotel Costes kompilacije i sl. gde nisu samo striktno dzez kompozicije ;)
balthazaar
23-09-2008, 06:35 PM
Pozdrav
Otkad je to džez spao u definicije, molim te? Nazvao sam ga "džez" prvenstveno zbog načina smišljanja linija koje se tu čuju... pejsma nije komponovana u pravom smislu, negu su linije odsvirane i posle se sklapale razklapale, dodavalo, oduzimalo...takođe, napisao sam smooth jazz-lounge...nisam ni diksilend, ni bibop , ni swing ;) ni klasik jazz:) Tako da se nadam da sam razjasnio dilemu odakle to "jazz"...i odogovor je :" Jazz je tamo gdje treba i koliko ga treba, a ko čuje - čuje"
Braca...
Ma nema bubnjara, ni soliste :)....to je programirana stvar samo su linije svirane i reprogramirane ;) to je naše malo programersko čedo;)
HeatMan
23-09-2008, 06:50 PM
ja vec rekoh da mi se dja, i da sam te provalio balti.. :P
al max je upravu..
al opet mosh reci ono "sve je to jazz".. al onda ti i karleusha spada pod jazz, samim tim se poistovecujesh sa njom..
shta god da sam reko..
balthazaar
23-09-2008, 06:55 PM
uh...ne pada mi na pamet da se ubijeđujem oko jazz-a....šta god da je...promjeniću kako maks kaže ;)....
uh sale...kakve karleuša sad ima veze sa bilo čim....joj (smajli koji se lupa po čelu)
Braca
23-09-2008, 07:06 PM
Cek malo, zar je vazno sta je, cim te hvalimo znaci da je dobro, znaci imas podrsku da nastavis to sto radis, a moje stereo ushi su danas ocigledno napravile zajeb zato sto sam stavio sve na mono slusanje (zato sto je mono ''in''), e sad jedan prijateljski savet malo razmisli o strukturi kompozicije, o harmoniji i melodiji, inace je produkcija pristojna, samo jos sklopi i ostale kockice i to je to
balthazaar
23-09-2008, 07:09 PM
Cek malo, zar je vazno sta je, cim te hvalimo znaci da je dobro, znaci imas podrsku da nastavis to sto radis, a moje stereo ushi su danas ocigledno napravile zajeb zato sto sam stavio sve na mono slusanje (zato sto je mono ''in''), e sad jedan prijateljski savet malo razmisli o strukturi kompozicije, o harmoniji i melodiji, inace je produkcija pristojna, samo jos sklopi i ostale kockice i to je to
o, brate možda si me pogrešno shvatio...ti si meni dao veliki kompliment ! jer smo se trudili da unesemo živost sviranja u programiranu muziku...a ovo je gotovo - idemo dalje ;) šta je tu je...biće ljepšeg i boljeg...to je tek prvjenac naše saradnje...hvala u svakom slučaju!
balthazaar
24-09-2008, 08:00 PM
ajmo, ajmo još malo pa nestalo...
evo, priznajem nije jazz, već max'n'roll :)
HeatMan
24-09-2008, 11:32 PM
hahahh ne pitaj za karleushu.. neka bude da je lounge..? :? moze? :)
balthazaar
24-09-2008, 11:41 PM
al ja loše radim promociju :P...
trebo sam fino upasti u vatru...eeh..sad je kasno trebo sam fino kao da se naložim i da počnem da se svađam...eh..onda bi mi se više čitao thread i samim tim slušala pjesma...neko bi reko i nekom od prijatelja " evo čujete šta je neki frik ostavio i kaže da je jazz", neko drugi bi reko " evo počujte šta je neki tip uradio, a neki kaže da nije džez" i onda tako...ko zna dokle bih dogurao ;) al sad je kasno :P :P
HeatMan
25-09-2008, 12:13 AM
osh ti pomognem da napravish sranje? :D
btw, jako se malo ljudi inache i javlja na ovakvim temama.. ne ochekuj previshe jbg.. tako je uvek..
pusa za tebe..
i shalji mi bre ona gomna nemo te utepam.. :)
balthazaar
25-09-2008, 12:24 AM
biće biće...bio sam malo na sve strane...neću ipak na brzinu da ti šaljem bilo šta...
jel treba da osedimo da cujemo taj nastavak ,ona truba ili sta je vec je pokidala ,tezak zadatak je pred tobom :wink:
balthazaar
01-10-2008, 11:57 AM
biće biće.....nego drugi dio ekipe nije tu...pa se mora organizovati neka net saradnja..
korenjak
04-10-2008, 01:41 PM
balti ne radi ti vishe link
daj i ja da cujem
balthazaar
15-11-2008, 11:01 PM
evo da osvezim link....idemo, idemo, idemo..sveze jos uvijek :)
http://www.zshare.net/audio/51366871618762c0/
DaBear
16-11-2008, 11:27 AM
ok je za ideju - jeste malo Hotel Costes fazon (pohvalno) ali nije jos taj nivo - ni struktura (sve je linearno malo, nema mnogo desavanja...), ni produkcija / miks - malo je ..ne znam kako da objasnim, fali mi nesto krispi, svi su mi instrumenti nekako kao kroz cebe...
mislim - ko sto rekoh, odlicno za pocetak. E sad u zavisnosti sta ce te dalje da radite..vidite da li da 'opravljate ili radite novu pesmu itd..
ovakva muzika je (relativo) laka za napraviti, i ima je na kilo...milion kompilacija u tom fazonu. a ono sto prodaje kompilacije je BRAND (Hotel Kostas, na pr - tj DJ koji ih miksa..)
Ja na sve to uvek gledam malo drugacije (valjda sto mi je (bio) posao jako dugo)...a ne hobi! Ako se vec bavim time, ulozio u sprave i studio, hteo bi da i drugi ljudi to cuju i omoguce mi (kupovinom) da se i dalje bavim time, bla bla..ali posto je muzika danas postala , manje vise, besplatna - sve verovatno sad spada u domen hobija.
E u tom slucaju - super!
Ja sam nasao novi hobi - skupljam igrackice (uopste se ne zezam!!)
alavuk
20-11-2008, 05:20 AM
imas svake nedelje kod terazijske cesme menjanje slajbi i igrackica :p
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.