Log in

View Full Version : Treshold

MMarko
18-09-2008, 05:13 PM
Pozdrav

Nisu mi jasne pozitivne vrijednosti (+10db) na tresholdu koji je na compressoru tipa Waves SSL, API i V-Series.
Obicno sam do sada radio sa Sonoxom i inima kojima treshold ide u minus. Dali mi moze neko objasnit princip rada ovih tresholda...

Guglo sam ali nista :banghead:

Pomagajte molim

kejkz
18-09-2008, 05:39 PM
+ratio=expansion...

MMarko
18-09-2008, 07:22 PM
Aha znaci tako...ako zelim expander mod onda treshold u plus a ako hocu compressor mod onda normalno treshold u minus postavljam?

Ps. jel ima mozda neko nekakve literature o gore navedenim Waves emulacijama, SSL, API, Neve?

Izgledaju poprilicno konfuzno za pocetnike :ups:

lesha
18-09-2008, 08:24 PM
prvo procitaj uputstvo, a vec imas i gotove presete pa se igraj.

allegrosteva
18-09-2008, 08:28 PM
Pozdrav.
Gain svuda znaci isto, q svuda znaci isto... kao i svi ostali parametri.Odvoj vreme, prosvrljaj po rumskom sve pise.Ili postavi konkretno pitanje pa da budemo od pomoci

google
18-09-2008, 08:29 PM
Koristi sluh, ne filozofiraj.

MMarko
18-09-2008, 09:12 PM
Ma normalno, vec cackam, cackam :da: Mislio sam ,reko ako neko slucajno ima nesta slicno pa da se nadje. :wink:

Samo ako mi mozete potvrdit ono od gore: za expander - treshold u plus, za kompresor - treshold u minus jel?

ps. vidim SSL E-Channel nema make up gain. Da koristim onaj dole lijevi Out Fader kao make up gain?

I jos cisto iz radoznalosti vidim da SSL E-Channel i V-Comp nemaju Attack parametar. Pretpostavljam da su na Auto?

Hvala svima na odgovrima

lesha
18-09-2008, 09:16 PM
najbolje kreni od nekih klasicnih kompresora i prvo ih dobro upoznaj.

MMarko
19-09-2008, 02:08 AM
eeee da nije mozda treshold na doticnim kompresorima izrazen u dBU (analogni svijet) umjesto dBFS (digitalni svijet)???

Jel to razlog pozitivnim vrijednostima na tresholdu?

Jan
19-09-2008, 06:12 AM
eeee da nije mozda treshold na doticnim kompresorima izrazen u dBU (analogni svijet) umjesto dBFS (digitalni svijet)???

da

boggy
19-09-2008, 06:44 AM

dBu oznacava nivo signala (moze se konvertovati u Vrms)
dB oznacava odnos (kolicnik nivoa) dva signala (+ kad je pojacanje, - kad je slabljenje)
dBFS oznacava nivo digitalnog signala u odnosu na maksimum (0dBFS)

vreme je da rastumacis osnovne stvari http://en.wikipedia.org/wiki/Decibel da bi dalje mogao da nastavis.

pozdrav

bogi

Bitch
19-09-2008, 12:26 PM
Ma normalno, vec cackam, cackam :da: Mislio sam ,reko ako neko slucajno ima nesta slicno pa da se nadje. :wink:

Samo ako mi mozete potvrdit ono od gore: za expander - treshold u plus, za kompresor - treshold u minus jel?

ps. vidim SSL E-Channel nema make up gain. Da koristim onaj dole lijevi Out Fader kao make up gain?

I jos cisto iz radoznalosti vidim da SSL E-Channel i V-Comp nemaju Attack parametar. Pretpostavljam da su na Auto?

Hvala svima na odgovrima

Ljudi ma sta vi pricate? :confused: :shock: kakav expander? Waves SSL kompresor?? to je emulacija analognog kompresora koji ima veci headroom pa samim tim mu je veci range (dBu) i to je to. Nema veze sta pise zaboga na kompresoru, vrti taj knob, gledaj u GR metar, slusaj i to je to. Kakav ekspander zaboga :)

Bitch
19-09-2008, 12:28 PM

Hvala svima na odgovrima

- Bas taj out fader ti zamenjuje make up gain
- SSL E-channel ima attack. po defaultu je slow, imas mali switch F.ATT koji menja na fast attack. malo bolje gledaj :)

MMarko
19-09-2008, 11:04 PM
Ok, sad su mi neke stvari jasnije. Odo vjezbat usi :rolleyes:

Hvala na strpljenju :wink:

LAMPASH
22-09-2008, 03:50 PM
Evo ti objasnjenja koje je na ovom forumu pre par godina postovao "puRe":

This is because the Duende bus comp is modelled on an analogue design.

As you probably know digital cannot go above 0db. Therefore a reference level is used where full digital scale (0dbfs) is equal to +18db in the analogue domain. This means 0db in the analogue domain is equal to -18dbfs.

If for example your threshold was set at +10db, this would equate to -8dbfs; 8db below digital full scale.

Hope this makes sense.

Nema tu nikakvog expandera,i btw,ne pise se treshold vec tHreshold(da budemo precizni ;) )
Poz.