Log in

View Full Version : Vocal coach? Znate li mozda nekog dobrog kod nas?

Eeva_r&b
15-09-2008, 11:21 PM
zamolila bih vas ako znate nekog dobrog ucitelja pevanja (nebitno je da li je jazz ili klasicno pevanje u pitanju) da preporucite...za sad samo to,pa ako se slucajno setite nekog,potraga ce biti preciznija :)

jer znam da ima jako malo pevaca na forumu..ali verujem da ima puno vas koji su se sa raznim pevacima susretali,pa reko i ovde da pokusam sa svojom potragom..

nadam se da cete mi pomoci...

thanx in advance:)

dvuckovic
15-09-2008, 11:22 PM
Ivana Kotov?

Eeva_r&b
15-09-2008, 11:28 PM
Ivana Kotov?

ivanu kay poznajem,ali mislim da nije bas dostupna za takav rad trenutno,mozda i na duzi period :cry:

znate li jos nekog?

dvuckovic
15-09-2008, 11:30 PM
Hana?

Eeva_r&b
15-09-2008, 11:34 PM
Hana?
Hana..koja? :-/

Max
15-09-2008, 11:40 PM
Hana Vucicevic ..... dacu ti ja fon ..... javni se sutra

http://www.youtube.com/watch?v=nb8AzhJznJ8

Inace mozes zapravo kod bilo koje pevacice , rade i Aleksandra Radovic i Madam Piano i Marija Mihajlovic .... ali ne smem nista od toga da ti preporucim , mogu samo da ti dam telefone pa vidi ko ti se najvise dopadne ....

Pozdrav

dvuckovic
15-09-2008, 11:41 PM
Vucicevic, pitaj Zeljka,tj. Maxa za kontakt.

Eeva_r&b
15-09-2008, 11:54 PM
jaoo jel Hana mozda ona iz grupe j.u.s.t? ako jeste,ona mi se bas svidja vokalno, mada ne znam kakvo znanje ima?? cula sam samo da je predavala muzicko u nekoj srednjoj skoli?

heh, sad, ne bas kod 'bilo koje pevacice' :) malo ucitelja kapira da odredjenim (najcescim) instrukcijama i pogresnim ucenjem mogu da uniste tudji vokal...cak trajno...a i malo njih svoje ogromno znanje praktikuju na sebi,sto mi je jako bitno :-/
jer ipak ne moze kazimir malevich da te uci pikasa zar ne :)

Hana Vucicevic ..... dacu ti ja fon ..... javni se sutra

Inace mozes zapravo kod bilo koje pevacice , rade i Aleksandra Radovic i Madam Piano i Marija Mihajlovic .... ali ne smem nista od toga da ti preporucim , mogu samo da ti dam telefone pa vidi ko ti se najvise dopadne ....

Pozdrav

Max
16-09-2008, 12:13 AM
Ona ti je skroz u fazonu Jill Scott sa primesama Erykah Badu posoljeno sa Me'shell

Verovatno ce ti odgovarati .... sa dooooosta hi gaina :)

Al' je strog profesor .....

Pozdrav

HeatMan
16-09-2008, 01:20 AM
^ako jeste, zenim je odma

dvuckovic
16-09-2008, 01:23 AM
Koliko imas kila?

HeatMan
16-09-2008, 01:51 AM
95

:d

Arthur
16-09-2008, 02:33 AM
Moja preporuka za Mariju Mihajlović. Ima dugogodišnje iskustvo u coachingu, nije jeftina ali vredi. Sa drugim pomenutim nisam imao saradnje, a Marija je izvela mini čudo sa par samozvanih umetnika sa kojima sam radio. Inače, pored vocal coacha, za dobar performans vokala na traci, potreban je i dobar snimatelj, psiholog ili psihijatar po potrebi. Snimatelja nema mnogo, al ovih koji ima, vrede. A za psihijatre, potražiti po oglasima, kontam da svaki vredi neki dinar.

HeatMan
16-09-2008, 03:01 AM
hahaha budalo.. :) psihijatar za snimatelja, predpostavljam? :)

prozreo sam te..

iva, opusti se.. nije ti to josh potrebno, veruj mi..

Arthur
16-09-2008, 03:14 AM
o da, mislim da joj jeste. Ne mislim da je loša, naprotiv, da je loša, tanka bi bila fajda. To dosta pomaže samopouzdanju, i oslobađa razmišljanja o nekim stvarima te se može baviti razvijanjem svog stila.

HeatMan
16-09-2008, 03:33 AM
ma ne treba njoj to, ne brini.. to meni treba... kad vec nema dobre dushe da me poveze sa biljkama hahaha.. shto se psihijatra tiche..

a shto se samog vocal coachinga tiche, tu ne bih da se mesham jbg.. al i to mislim da joj nije potrebno, ima sluha, talentovana je.. i najbolje je kada neshto sam nauchish..

ja sam sam nauchio da radim muziku da sviram instrumente, nikakve pomoci nisam imao.. osim rumljana poslednjih godinu dve, da mi reshe koju misteriju i to je to..

"da da da deej daba dida du deej daba dida du deeej daba dida dudu deej, ej!
i da li znash sve kad uradish sam da se osecash ko car da se osecash ko car UNGH!"

pozdrav

Arthur
16-09-2008, 03:40 AM
jes, valaa, al nije da si baš satrijani :D a njoj treba da bude saatrijani za pevanje, inače nema svrhe.

HeatMan
16-09-2008, 03:43 AM
pa nije da sam satrijani, al se trudim.. a to se valjda chuje.. kao shto se chuje kod ive.. to se ceni.. jbg, lako je biti vrhunski muzichar a teshko je biti dobar.. ako me razumesh..

:?

Eeva_r&b
17-09-2008, 12:34 AM
@Max - sajam mi je ove nedelje pa nemam zivot do vikenda,tako da cu te cimati kad se ludnica zavrsi...

ma nebitno potpuno kom se stilu ucitelji/pevaci priklanjaju...erika badu-jill scott-celine dion -nista mi mnogo to sad ne znaci..'fazon' ne moze da se prenese (sem vestackim putem,i cesto neubedljivim rezultatom) ,to je nesto subjektivno,svako nalazi svoj...mene samo interesuje zdravo pevanje...
nisam jedna od onih pevaca (Bog im pomogao) koji strepe da ce im vezba pevanja klasicne muzike narusiti stil i moderno pevanje,tako da,ljudi,za sekund zaboravite sta mi je u mp3 plejeru :) ,ovo nema veze sa zanrom, treba mi ocajnicki neko ko je pre svega ozbiljan strucnjak za glas,a ne samo dobar pevac...dajte malo i neke klasicne ucitelje,pa makar me oni i bichevali kad cuju moj histericni vibrato i sumove na vokalu :)
mada opet da budu dovoljno 'slobodoumni' da skapiraju cilj svojih ucenika i ne pokusavaju da ga preusmere...postoje li? negde?

za sad mi hana deluje ok kao predlog,mada ne znam jos uvek nista o njoj,a..khm... marija mihajlovic je bila ucitelj Jeleni karleusi?procitah to u njenom bio malopre :-/

i hvala na predlozima puno,posto znam koliko vam vam je thread interesantan,al sta cu kad mi treba usluga,a ovo je najaktivniji muzicki forum koji znam.. :)

Pozdrav!
----------------
@sale- heh..ne postoji ni jedan (DOBAR!!!) pevac na svetu koji nije imao makar jedan cas pevanja u zivotu...potrebno je da neko strucan proceni mogucnosti i trenutno stanje mog glasa,pomogne da ispravim greske koje sam prepoznala i dugo ne uspevam samostalno da ispravim,i mozda ukaze na nove,koje mozda ostecuju moj glas i sputavaju me...jer losom tehnikom mogu mnogo da ogranicim svoje mogucnosti i svoj range,stvaram napor u grlu i glasnim zicama,cak navodim sebe da falsiram ako glas neprirodno upotrebljavam,ma ima tu daleko vise faktora na stvari koje se vama ne-pevacima cesto cine neispravljivim ili cak urodjenim (a nisu!!) ..vec su samo rezultat neznanja pevaca (ili kod nekih rezultat nezainteresovanosti)..ma.....da ne smaram...hvala sto verujes u mene,i sve to,i znaci mi, ali imam ja jos puuuuno da ucim :-( pusa!

HeatMan
17-09-2008, 12:49 AM
ja verujem u tebe? odakle ti to? :D

ne znam, mislim da ne bi trebalo za sada da troshish pare koje ni nemash na takve stvari.. ipak verujem da sve to dodje samo vremenom i iskustvom.. niko ne moze da te nauchi onako kako sama mozesh sebe...

pusa i tebi, javni se kad zavrshish sa sajmom

Arthur
17-09-2008, 02:04 AM
ozbiljno sale, mislim da grešiš. Mnoge velike zvezde neće ni da priđu studiju be vocal coacha. Što ne znači da ne mogu posle da izuju i na live nastupu. Škola kao i svaka druga, postoje pravilnosti, vežbe za poboljšavanje postojećeg talenta i kontrole istog. Ko god može, bez obzira kolika je faca, treba da ide na časove. Inače bi ne znam, tipa Stefan Milenković, mogao da zaobiđe akademiju i da pegla sam 20godina. Jok vala.

idekius
17-09-2008, 05:46 AM
Moja preporuka za Mariju Mihajlović. Ima dugogodi?nje iskustvo u coachingu, nije jeftina ali vredi. Sa drugim pomenutim nisam imao saradnje, a Marija je izvela mini čudo sa par samozvanih umetnika sa kojima sam radio. Inače, pored vocal coacha, za dobar performans vokala na traci, potreban je i dobar snimatelj, psiholog ili psihijatar po potrebi. Snimatelja nema mnogo, al ovih koji ima, vrede. A za psihijatre, potra?iti po oglasima, kontam da svaki vredi neki dinar.

Potvrdjujem ovo. Znam nekoliko pevacha... cuo sam kako su pevali pre rada sa Marijom i chuo sam ih posle.
Ukoliko nekome zatreba kontakt, neka se obrati na P.M. Arthuru, Maxu, ili meni...

idekius
17-09-2008, 05:55 AM
marija mihajlovic je bila ucitelj Jeleni karleusi?procitah to u njenom bio malopre :-/

Ne znam da li je ista ucila, ali znam da je pevala sa Ljiljom M.Piano pratece na prethodnom albumu, tj. barem za pemu "Moj dragi", gde prateci zvuche sjajno... pevala joj je neke backove i na ovom CD-u, ali ne znam koje.

A i ako je ucila nesto... Mogu ja da platim chasove bass gitare i John Patitucci-ju, ali cu i posle njih svirati kao Dejan Ilic, a ne kao John Patitucci.

Za pevanje (i muziku generalno) je pored rada i ucenja potreban i talenat, sluh, a Boga mi i fizicke predispozicije (pod fizickim predispozicijama podrazumevam boju glasa koju ti je Bog dao, postavku glasa, gde ti je maximum koliko mozes da razradis prste... itd. Mozda sam upotrebio los izraz).
Bez toga... tesko... ucitelj moze do maximuma izvuci i poboljsati ono sto imas. Usmeriti potencijal... ne moze ni da svira, a ni da peva umesto tebe, inace bi svi pevali kao od shale. Nema knjige "Pevati bez po muke" i "Prechicom do zvezda", a i zna se od cega se pita ne pravi. Definitivno Marija nije odgovorna za to kako peva Jelena, Seka, ili neko treci ko je radio sa njom. Oni pevaju tako kako pevaju, a bez nje bi otpevali gore.

Eeva_r&b
25-09-2008, 12:52 PM
ma naravno,ali me je to za karleusu malo hmm.. zbunilo jer JK je ipak neko ko ne zna osnovne stvari o pevanju (sto je pokazao njen klip u kome nekontrolisano cepa glasne zice u studiu urlajuci ko neko dete)...mada,naravno,ucitelj nije 100% odgovoran za neciji neuspeh ,u pravu si...
a sa druge strane, ne mora da znaci ni ako ucenik ume da se pravilno sluzi glasom da je to delo ucitelja..neki ljudi su sami spontano pronasli tehniku proizvodnje zvuka kojim se sluze,pa im ucitelj tek malo pomogne oko finesa i usavrsavanja..
mada uprkos svemu tome,radije bih volela da znam koji su pozitivni pecati necijeg ucenja nego neuspesi ako bih se vec opredelila za vocal coacha..

postoji li jos neko,ili je to zaista sve?bas je mali izbor (daleko od toga da kazem los,ali jako mali :( ) koga god sam pitala niko mi nije predlozio nista do onog sto sam vec cula i pre raspitivanja bilo gde...heh j**em ti drzavu.

:D

Ne znam da li je ista ucila, ali znam da je pevala sa Ljiljom M.Piano pratece na prethodnom albumu, tj. barem za pemu "Moj dragi", gde prateci zvuche sjajno... pevala joj je neke backove i na ovom CD-u, ali ne znam koje.

A i ako je ucila nesto... Mogu ja da platim chasove bass gitare i John Patitucci-ju, ali cu i posle njih svirati kao Dejan Ilic, a ne kao John Patitucci.

Za pevanje (i muziku generalno) je pored rada i ucenja potreban i talenat, sluh, a Boga mi i fizicke predispozicije (pod fizickim predispozicijama podrazumevam boju glasa koju ti je Bog dao, postavku glasa, gde ti je maximum koliko mozes da razradis prste... itd. Mozda sam upotrebio los izraz).
Bez toga... tesko... ucitelj moze do maximuma izvuci i poboljsati ono sto imas. Usmeriti potencijal... ne moze ni da svira, a ni da peva umesto tebe, inace bi svi pevali kao od shale. Nema knjige "Pevati bez po muke" i "Prechicom do zvezda", a i zna se od cega se pita ne pravi. Definitivno Marija nije odgovorna za to kako peva Jelena, Seka, ili neko treci ko je radio sa njom. Oni pevaju tako kako pevaju, a bez nje bi otpevali gore.

idekius
25-09-2008, 01:34 PM
http://www.youtube.com/watch?v=CA9TqUqEZWg Ovo je takodje Marijina ucenica, a neka ti Arthur kaze kako je pevao lik kojeg je on radio, a sta se desilo kada ga je Maca ushrafila :)

Sto se tice Karleuse, ja definitivno nisam neko ko voli to sto ona radi, niti mislim da peva dobro i zgrozen sam tim pravcem muzike, ali... ne volim bas ni preterivanja. Karleusa ne peva onako kao na onom snimku, a to sto nas prijatelj Perun nije polomio nekoga za onu zajebanciju, to je druga stvar... iskreno, trebao je.
Uzivo peva ovako http://www.youtube.com/watch?v=VBTRvXBNbRw Nije sjajno, ali daleko od one budalastine. Kapiram kad se ljudi koji se ne bave muzikom upecaju na onakvu prichu, ali ne razumem da neko od muzicara moze da poveruje u ono... ono je stvarno previse :) I djavo jeste crn, ali ne bas toliko koliko se pricha :)

Verovatno ne bi pogresila ni sa nekim drugim uciteljem pevanja i izbor je na tebi, ali.. nemoj da potcenjujes Mariju tek tako. Ipak je to pevachica koja peva odlicno, vlada pravcima od jazz-a, preko rap-a i rocka do narodnjaka, a njeni uchenici beleze rezltate i napreduju uz nju.

Ako se ne varam, mislim d je i neka drugarica Tija Bojlera sa foruma isla kod nje na chasove?

Eeva_r&b
25-09-2008, 02:10 PM
neee nisam nista rekla za Mariju niti je potcenila daleko od toga,niti sam skepticna,samo zelim sve da znam,ako se vec odlucujem za takav poduhvat,ne verujem da je mala para u pitanju.. .
:)

a to za karleusu..ma kapiram sta se desilo,naravno nije imala nameru da peva nego da samo otvara usta i snimi se samo vizuelno, i to je sve ok,svaki,SVAKI pevac je imao los momenat cak i kad je imao nameru da zaista dobro zvuci,to je sve normalno,svi su pevaci ljudi...idemo dalje..
ali ona bi bar trebala da zna kako moze da zvuci kada ne cuje samu sebe,i ne para slepo grlo ne sluzeci se nikakvom tehnikom kad joj glas nije pripremljen.da je one tonove otpevala u falsettu pa ajde da razumes,ali ono je stvarno bilo nezdravo neprofesionalno vristanje koje nije smela da dozvoli makar pevala i sama kod kuce.
ali nije taj snimak ono sto je sramota!!!sramota je sto svaljuje krivicu na druge!niko je nije terao da peva ako su je vec samo snimali vizuelno..

a ovo na naknadnom 'dokazu da zna da peva' ,ne sadrzi ni jednu od onih visokih nota koje je bezuspesno 'izvristala' u studiu,niti je otpevala bilo sta sto jedan ne-pevac ne moze da otpeva...sta vise,pola pesme je fals... :-/ ne sudim joj ja nista,ona je ljudsko bice ko i svi,nego jednostavno ona ne spada u kategoriju pevaca koje smatram ...pevacima hjhahha :)
i nista do sad sto je otpevala ne moze da me ubedi u suprotno..

cek sad cu da cujem i tu drugu Marijinu ucenicu...a gde mogu mariju da cujem?e daaa ona je pevala vokale za duck i modelsice ako se ne varam?

http://www.youtube.com/watch?v=CA9TqUqEZWg Ovo je takodje Marijina ucenica, a neka ti Arthur kaze kako je pevao lik kojeg je on radio, a sta se desilo kada ga je Maca ushrafila :)

Sto se tice Karleuse, ja definitivno nisam neko ko voli to sto ona radi, niti mislim da peva dobro i zgrozen sam tim pravcem muzike, ali... ne volim bas ni preterivanja. Karleusa ne peva onako kao na onom snimku, a to sto nas prijatelj Perun nije polomio nekoga za onu zajebanciju, to je druga stvar... iskreno, trebao je.
Uzivo peva ovako http://www.youtube.com/watch?v=VBTRvXBNbRw Nije sjajno, ali daleko od one budalastine. Kapiram kad se ljudi koji se ne bave muzikom upecaju na onakvu prichu, ali ne razumem da neko od muzicara moze da poveruje u ono... ono je stvarno previse :) I djavo jeste crn, ali ne bas toliko koliko se pricha :)

Verovatno ne bi pogresila ni sa nekim drugim uciteljem pevanja i izbor je na tebi, ali.. nemoj da potcenjujes Mariju tek tako. Ipak je to pevachica koja peva odlicno, vlada pravcima od jazz-a, preko rap-a i rocka do narodnjaka, a njeni uchenici beleze rezltate i napreduju uz nju.

Ako se ne varam, mislim d je i neka drugarica Tija Bojlera sa foruma isla kod nje na chasove?

idekius
25-09-2008, 02:58 PM
daaa ona je pevala vokale za duck i modelsice ako se ne varam?

Da... zatim "Trans Evropa Express" Sase Loknera, backovi "Dejan Cukic i Spori Ritam Band", dosta backova za Ramba Amadeusa (LM hit npr.), Bajagin CD "Muzika na struju", Van Gogh album "Hodi" (gdee mi se posebno svidja ova pesmica http://www.youtube.com/watch?v=eirCTF-UrY8 :) ) itd... itd...

alavuk
25-09-2008, 11:45 PM
za rambov cd gde je lm , mislim da je otpevala ceo album tj svaku pesmu ... a sto se tice trans europa express od loknera je jedan najdebilniji album ikada izdat za pgp rts (moje misljenje i poredjenje sta je uradio sa bajagom do tad i naravno sa pokojnim lazom ristovskijem)

Arthur
26-09-2008, 04:38 AM
za rambov cd gde je lm , mislim da je otpevala ceo album tj svaku pesmu ... a sto se tice trans europa express od loknera je jedan najdebilniji album ikada izdat za pgp rts (moje misljenje i poredjenje sta je uradio sa bajagom do tad i naravno sa pokojnim lazom ristovskijem)
si siguran? a šta ćemo onda sa Skvo? :D ima puno debilizama izdatih za pgp, previše da bi se išta moglo odgovorno tvrditi

idekius
26-09-2008, 04:44 AM
PGP izda svasta, ko ima vezu, ili ko hoce da sam otkupi svoj tiraz, reklamira malo sta, a i to sto reklamira... ubilo se... puste reklamu u 3 nocu na drugom programu :) i danas izdanje za PGP ne znaci nista... mada... stekao sam utisak da ni izdanje za druge ne znaci nista... Izgleda da u Srbiji trenutno i nema ozbiljne izdavacke kuce.

I ne znam zasto RTS-ovci opet ne pokrenu neku TV emisiju kao sto je nekada bila emisija "HIT MESECA"... Naravno, na moderniji nacin, prikladno danasnjem vremenu... udaran termin, dobri voditelji... mozda bi neko i obratio paznju na muziku u Srbiji.

HeatMan
26-09-2008, 05:58 AM
multimedija je imala lep start, i onda prsla nakon toga.. zalosno..

Danny Lou
26-09-2008, 08:08 AM
instruktor pjevanja/sviranja je uvijek dobrodosao jer mu je posao da pjevaca/sviracha talentovanog/netalentovanog ako nista rijesi nekih briga... sam se mozes dotjerati do jedne granice a dalje se treba prepustiti nekome ko poznaje tehnike pjevanja/sviranja koje se prenose vec vjekovima i koje su nekada gradili, stvarali i izucavali ljudi kojima je muzika bila sve u zivotu...
niko ali mislim da niko od jacih pjevaca/sviraca bio bez ucitelja od koga je kupio fazon i kasnije nadogradio svoje, tako to inace ide

alavuk
26-09-2008, 08:15 AM
si siguran? a ?ta ćemo onda sa Skvo? :D ima puno debilizama izdatih za pgp, previ?e da bi se i?ta moglo odgovorno tvrditi

ja se izvinjavam ivi i ostalima za offtopic na kratko , ali ajd' da otvorimo temu izdavastva kod nas kad smo vec se dotakli ovako malo , kuknjave i sl. necemo da spominjemo (nisu nam izdali cd i sl.) vec nesto konstruktivno ...

alavuk
26-09-2008, 08:17 AM
I ne znam zasto RTS-ovci opet ne pokrenu neku TV emisiju kao sto je nekada bila emisija "HIT MESECA"... Naravno, na moderniji nacin, prikladno danasnjem vremenu... udaran termin, dobri voditelji... mozda bi neko i obratio paznju na muziku u Srbiji.

bas sam skoro video dudu markovic u gradu i dobih slicnu ideju !