Log in

View Full Version : ????um!

Igor
15-09-2008, 12:52 PM
?ta po va?em mi?ljenju mo?e biti razlog ovakvoj frekventnoj slici koju dobijam kada mikrofonski kabl (1/4 jack) ubacim u line in. To se de?ava bez obzira da li je mikrofon dobio fantomsko napajanje, ili ne. Dovoljno je samo da se uspostavi kontakt i ?um je tu...

SumAnuT
15-09-2008, 01:19 PM
Struja? Ground loops?

Cini mi se da moze i kondenzator da prsne tako?

Maiv
15-09-2008, 01:39 PM
Mozda ti je do kartice ak je neka losija, moja onboard ima takav odaziv kad ukljucim line-in (a o micu da i ne pricam):confused:

dvuckovic
15-09-2008, 01:47 PM
Struja, vidi se peak na 50Hz i harmonici

Igor
15-09-2008, 02:29 PM
Kartica je Audigy 2 Platinum ex, ali na stranu to.
Evo ?ta se de?ava...
Linija mog lanca prote?e se ovako: kondenzatorski mikrofon Behringer B2 Pro ulazi u mikrofonski preamp Behringer Mic 200 (tube preamp), odakle se signal ?alje u Behringer Ultragraph DEQ1024 (ekvilajzer) i prosleđuje u Behringer Tube Composer T 1952 (comp. - limit.) i Behringer Ultramizer PRO 1424P. Odatle se lanac zavr?ava u Line 2 na eksternom box-u zvučne karte.
E sad... ?to se struje tiče imam produ?ni kabl da pet ulaza, nije kineski, već kupljen u radnji za računare. Tu ubadam ove tri hardverske sprave, i ispravljač od pretpojačala. Kompjuter, sa ?tampačem, skenerom i svim periferijama je uključen u poseban ?teker, na drugom zidu, mada pouzdano znam, da je to JEDNA ISTA FAZA!
Da li sam ja ovim zaključkom sebi ujedno dao i odgovor?

HeatMan
15-09-2008, 02:38 PM
definitivno struja, na samom inputu, ovi ostali "outboard"-i ti dizu i ostale frekvencije.. tj, zato imash toliko harmonika.. IMHO.. :)

ja mislim da ti je do prve stvari u lancu.. a i audigy se nije bash proslavio po niskoj kolichini shuma i brooma..

pozdrav

milanCHE
15-09-2008, 02:50 PM
a da proveris za pocetak i sam kabl?ja sam imao svojevremeno jaaaako slican problem sa pravljenim kablom XLR->TRS,majstor lose (citaj:nikako)povezao pin 1 na XLR-u i "oklop"
poz

Igor
15-09-2008, 03:17 PM
M-hm :confused:
Ajd, videću pa javljam!

silicon science
15-09-2008, 03:41 PM
Što se struje tiče imam produžni kabl da pet ulaza, nije kineski, već kupljen u radnji za računare.

Sve je to Kina burazere, ne zavaravaj se:wink:

Igor
15-09-2008, 04:29 PM
Ma nije slučajno ?to profići uvek savetuju da je bolje meditirati u ti?ini, nego slu?ati zvuk sa lo?eg kabla. U ovoj DAW sferi, za razliku od ostalih, izgleda, nema kompromisa!

alfom
15-09-2008, 04:34 PM
preamp Behringer Mic 200 (tube preamp),

Ja sam imao Mic 100. Imao sam stalno prisutan ?um. (ne znam da li ba? odgovara slici tvog ?uma jer nisam nikada istra?ivao). To me izluđivalo i stalno sam morao koristiti alate za 'de?umljavanje' :).

A onda, kada sam Mic 100 potpuno odmakao od radnog stola (ba? potpuno - 1,5 metar) sve ne?eljeno palo na -00 dB. ?um se izgubio. Primicao sam, odmicao : monitoru, zvučnicima, ... , ... - ?um se uvijek javljao.

Ne znam da li je to to, ali eto, to je moje iskustvo sa BeringUhom.

PoZzzz.