Log in

View Full Version : Tannoy reveal active?

X-Dreamer
14-09-2008, 04:09 PM
Imam dobru ponudu da kupim ove monitore, naravno polovne ali su kao novi. Posto momak zivi malo podalje od mog prebivalista bice izgleda najbolje da mi se ti monitori posalju postom. Neko ko je bio u prilici da ih (slusha) cuje kako sviraju? Znam da imamo jednog clana koji posjeduje bas ove monitore, ali nikako da ga nadjem?

lesha
14-09-2008, 04:45 PM
ne bih ti preporucio da ih uzimas na slepo, bolje prvo poslusaj..

SumAnuT
14-09-2008, 05:25 PM
Ja sam imao acive, trampio sam se sa jednim clanom za pasivne posto sam kupio sub sa pojacalom.

Ja ti ne mogu puno pomoci, posto sam se ja slabo naslusao monitora.
Cuo sam razliku u odnosu na 1k€ modele, sto je verovatno i tebi jasno ...

Primetio sam razliku kad am ih odneo na pokrovlje i posteno odvrnuo, onda su malo dobili na prezentnosti u odnosu na ono sto sam navikao od njih ...

EDIT:

Evo nadjoh ga, user je Klarinetista.

milance
14-09-2008, 06:18 PM
Ja ih imam vec par godina i utisci su: Sredina izrazenija ali jako slatka i prijatna za slusanje,Bass nista ispod 65 hz a visoki su malo zatvoreniji,ali to je uglavnom tako sa Tannoy-ima,medjutim to moze da bude prilicno zahvalno kad oblikujes visoke jer ako na njima preteras...sjebo si se!!! Skoro su meni stigli Genelec 8050a i razlika je tacno onakva kakvu sam i zeleo,jer sada potpuno pokrivam sve frekvencijske opsege i stereo imaging bas onako kako mi treba,ali i Tannoy-i vrlo ucestvuju u svemu!! Zakljucak: Ako trenutno nisi u mogucnosti da uzmes nesto "ozbiljnije",oni su sasvim ok,ali je potrebno dosta da se naslusas i da ih naucis da znas tacno sta im treba!! Naravno Low-end,Zaboravi !!! Nadam se ovo nesto pomaze....Pozz.

spidermusic
14-09-2008, 07:33 PM
Imao sam Tannoy Reveal A, kao jedne od prvih monitora. U prvi mah su mi se ucinili kao nesto posebno, ali radeci na njima uocio sam da imaju ne bas, za moj ukus, dovoljno definisan i jasan srednji spektara. Kasnije sam saznao da je to posledica ne samih drajvera, vec pojacala u monitorima. (Na necemu se moralo ustedeti.) Visoki su bili korektni, a o basovima na takvim monitorima ne treba ni govoriti. Jednostavno ih nema. Kao prvi monitori, uz pazljivo slusanje i pozicioniranje, i naravno, upoznavanje nedostataka dugotrajnim slusanjem, mogu biti od koristi. Po meni, nesto bolja varijanta su pasivni, crveni, Tannoy Reveal zvucnici sa adekvatnim pojacalom.

awacs
15-09-2008, 08:58 PM
ne bih ti preporucio da ih uzimas na slepo, bolje prvo poslusaj..

Prvo poslu?aj Leshu - nikako na slepo (gluvo). Ako hoće? da ih kupi? - idi tamo malo podalje pa prvo čuj da li "levi" i "desni" rade "isto", pa onda vidi da li će? dre?iti kesu.

voomighty
15-09-2008, 10:22 PM
Imao sam Tannoy Reveal A, kao jedne od prvih monitora. U prvi mah su mi se ucinili kao nesto posebno, ali radeci na njima uocio sam da imaju ne bas, za moj ukus, dovoljno definisan i jasan srednji spektara. Kasnije sam saznao da je to posledica ne samih drajvera, vec pojacala u monitorima. (Na necemu se moralo ustedeti.) Visoki su bili korektni, a o basovima na takvim monitorima ne treba ni govoriti. Jednostavno ih nema. Kao prvi monitori, uz pazljivo slusanje i pozicioniranje, i naravno, upoznavanje nedostataka dugotrajnim slusanjem, mogu biti od koristi. Po meni, nesto bolja varijanta su pasivni, crveni, Tannoy Reveal zvucnici sa adekvatnim pojacalom.

ja sam kupio od tebe TANNOYE :) onaj stariiiji model..sa crnim membranama

generalno sam zadovoljan, ne koristim ih u studijskim uslovima, nego u kucno-studijskim uslovima... na nekoj umerenoj jacini...
defffinitivno se nesto desava sa srednjima.. ne znam ni sam ali sam primetio da stalno imam potrebu da "cistim" taj srednji spektar, i cesto se desi da preteram, i onda kad pustim na slusalicama.. JAOOOOOOOOOOOOO:banghead:
fora je sto se vremenom slusanjem druge muzike na njim navikes na taj zvuk... pa onda i vremenom prestaje da ti smeta sto nesto tu bashhh i nije pizzi... ali za pizzi zvuk treba da odvojis $$$$$ i do jaj prostoriju i sve zivo.. citav niz stvari...

inace sam prilicno zadovoljan.
kod tebe sam ih uporedjiao sa Adamima i Mackie 8 cini mi se. mislim... daleko od toga da mogu da se porede ali kod tebe onda.... nije bilo TOOOOOOOOOOOOLIIIIIIIIIIKEEEEEE MASSSSNEEEE RAZLIKE.. (ok ja sam bio jako uzbudjen:D:D) ok mackie su imali i vise bassa nego sto treba :) a adami su bili vise nego dobri....

pozdrav

HeatMan
15-09-2008, 11:37 PM
^kratka soba.. adami ko da ni nemaju bass.. mackie su bili uvek do jaja.. al sad ih je menjao questedima.. boli ga uvo.. :)

spidermusic
16-09-2008, 09:40 AM
Monitori su stvar ukusa. Najvaznije je da li se na njima moze naciniti dobar miks translatoran i na druge sisteme. Dakle, koji su monitori, najmanje je bitno. Rezultat je najvazniji.

Zato, monitore treba probati i u skladu sa ukusom opredeliti se za prave.

voomighty
16-09-2008, 10:19 AM
Monitori su stvar ukusa.

i donekle stvar $$$$$$

:)

spidermusic
16-09-2008, 05:34 PM
i donekle stvar $$$$$$

:)

To se podrazumeva.

X-Dreamer
17-09-2008, 06:25 AM
Hvala momci na savjetima i sugestijama:wink: Kad smo vec kod Mackie monitora, kakvi su oni u odnosu na Tannoy? Striktno mislim na Mackie tapco S8? Znam da su i oni low budget. Ali imam kolegu koji je producent i koji koristi ove monitore. Ja nisam imao prilike da ih cujem, ali sudeci po onome sto Benya moze da izvuce iz njih ne cini se kao losa ideja. Ako nekog interesuje moze da svrati? Nije reklama.

http://www.myspace.com/benbordingmusic

HeatMan
17-09-2008, 06:46 AM
do jaja su za hip hop, rnb, dnb i tako te neke tvrdje zvuke.. viseh od 5 godina ih imao i zamenio ovim u avataru.. bili savrsheni, al sad riknuli kad sam dao ortacima da odrade neshto.. sad, ne znam da li su dotrajali, ili su ih oni malo preforsirali..