View Full Version : INTERNET BRZINA SBB vs ADSL TELEKOM
STUDIOTON
14-09-2008, 02:51 PM
SBB (http://www.sbb.co.yu/cms/view.php?id=358) je ponudio nove flat home pakete ..
jaaakoo primamljivo .
ja sam korisnik ADSL paketa 1024/128 .. u razgovoru sa podrskom saznao sam da ce u narednih 15 dana i telekom ADSL povecati brzine"za iste pare" ali bice 1536/128 .. za 2100 dinara .. ili tako nesto sa pdv... a vidim sada da za te pare na sbb dobijam 2048/256 ??
Sta se sad ovo desava? sta covek vise da radi? ima li neko tacne informacije ..
Nije valjda da ce sbb imati ovoliko bolju ponudu od telekoma .. imajuci u vidu njihovu monopolsku nastrojenost ??
lesha
14-09-2008, 03:14 PM
http://kablovskiforum.7.forumer.com/viewtopic.php?p=33355#33355
jedino ako se telekonj/telesmor ne predomisli i poveca upload..
u svakom slucaju ih je sbb uzdrmao.
STUDIOTON
14-09-2008, 03:25 PM
http://kablovskiforum.7.forumer.com/viewtopic.php?p=33355#33355
jedino ako se telekonj/telesmor ne predomisli i poveca upload..
u svakom slucaju ih je sbb uzdrmao.
nesto ce morati da urade .. ako ne .. eto mene kod vas opet :) ko ih jebe,ja sam samo obican korisnik .. i bicu tamo gde mi je ponuda najbolja :wink:
SumAnuT
14-09-2008, 04:28 PM
SBB cini mi se jedini ne ide preko telekomovog backbonea, tako da u ovom slucaju telekomu monopol ne znaci mnogo ...
lesha
14-09-2008, 04:47 PM
idu preko telekoma, ali i preko nekog drugog, ne smem da pricam posto jos uvek radim kod njih :D
STUDIOTON
14-09-2008, 04:48 PM
onda se zna sta nam je ciniti .. dosta smo punili dzepove drparosima .. e sada svi na SBB .. da ljude nagradimo za trud time sto cemo da predjemo predjemo .. i imamo duple brzine ..
STUDIOTON
14-09-2008, 04:50 PM
Lesho .. juce sam bio sa nekim celnicima telekoma .. sve sam im ovo pomenuo .. njihov odgovor je .. "nece jos dugo .. uskoro ih kupujemo" :confused:
SumAnuT
14-09-2008, 04:58 PM
:mad: :banghead:
lesha
14-09-2008, 05:09 PM
Lesho .. juce sam bio sa nekim celnicima telekoma .. sve sam im ovo pomenuo .. njihov odgovor je .. "nece jos dugo .. uskoro ih kupujemo" :confused:
cisto sumnjam
http://img264.imageshack.us/img264/7332/attachmentff1.jpg
ma telekonj ga je izduvao..
idekius
14-09-2008, 05:46 PM
Telekonj ce tek da ga izduva... koliko znam, nece vise moci da imaju monopol tako da svi moraju da idu preko njih... Sto je jos lepse i kada im se da takav monopol, oni ne umeju da ga iskoriste i najveci deo daju u zakup (pa ga vise nemaju) i opet stradaju njihovi korisnici.
To da ce da kupe SBB, cisto sumnjam... od toga nema nista... mislim... reche Dzordz Sosrosh (za koga se veruje da je tata SBB-a) tako nesto :)
Ko ih jebe... neka se nauce da rade... a nadam se sto pre i jos jednom operateru fixne telefonije, pa da nista zivo ne uzimam od njih, dokle god se ne dozovu pameti. Niko im nije izgleda javio da je Milosevic umro i da nije vie na vlasti i da moraju da budu konkurentni.
Koristim SBB i zadovoljan sam za sada.
Hubovi su tek rupa na saxiji, a tek nedavno sam primetio da im lokal radi i preko skype, icq... pa kad saljem nesto nekome ko je takodje na SBB, fajl jednostavno odleti :)
STUDIOTON
14-09-2008, 05:50 PM
cekam jos toliko .. eto 15 dana .. da vidim sta ce da urade .. i ako bude kako su i najaviil .. idem momentalno da raskinem ugovor i idem u SBB da aktiviram net ponovo posle skoro 2 godine ..
lesha
14-09-2008, 05:56 PM
To da ce da kupe SBB, cisto sumnjam... od toga nema nista... mislim... reche Dzordz Sosrosh (za koga se veruje da je tata SBB-a) tako nesto :)
Ko su novi vlasnici SBB-a?
Većinski paket akcija SBB-a preuzeli su britanski investicioni fond „Mid Europa Partners" (MEP) koji je jedan od najvećih fondova za investiranje u istočnoj Evropi kao i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD). Očekujemo da će sa novim vlasnikom SBB nastaviti da raste istim tempom kao i do sada.
http://www.sbb.rs/cms/view.php?id=728&start=30
alavuk
14-09-2008, 07:23 PM
Koristim SBB i zadovoljan sam za sada.
Hubovi su tek rupa na saxiji, a tek nedavno sam primetio da im lokal radi i preko skype, icq... pa kad saljem nesto nekome ko je takodje na SBB, fajl jednostavno odleti :)
dobro jutro kolumbo :) lokal radi i van hub-a ... duze si od mene (pretpostavljam) na sbb-u i tek si sad provalio :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:
lesha
14-09-2008, 07:44 PM
dobro jutro kolumbo :) lokal radi i van hub-a ... duze si od mene (pretpostavljam) na sbb-u i tek si sad provalio :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:
htedoh da mu kazem, ali ajde, da se mnogo ne izbedaci.. :rolleyes:
alavuk
14-09-2008, 09:02 PM
nece da se ljuti crnja zbog toga :)
dexyco
14-09-2008, 09:19 PM
A jeli, kako funkcionise ugovor sa sjebebeom? Jel isto kao i kod lelekoma moram da se obavezem na godinu dana, pa ako hocu da prekinem ranije moram da prodam bubreg ili ne?
lesha
14-09-2008, 10:03 PM
A jeli, kako funkcionise ugovor sa sjebebeom? Jel isto kao i kod lelekoma moram da se obavezem na godinu dana, pa ako hocu da prekinem ranije moram da prodam bubreg ili ne?
ne potpisuje se ni na kakav rok kao kod telekonja, mozes da prekines kad hoces..
idekius
14-09-2008, 10:42 PM
ne potpisuje se ni na kakav rok kao kod telekonja, mozes da prekines kad hoces..
A sto bi (za sada) prekidao?
Potpis... Kolumbo :)
dexyco
14-09-2008, 11:51 PM
Treba uvek imati i prekid u vidu. Posto ja dole privatno stanujem i npr hocu da se prebacim u drugi stan, ja na jednom mestu moram da raskinem ugovor i otvorim novi na drugom mestu. Jedina prednost za ADSL koju imam je to sto je na moje ime i mogu da ga vucem sa sobom gde hocu i licno odgovaram za njega. (nema maltretiranja sa gazdama sto se (ne)placanja tice, npr, cimer ne plati telefon od vise hiljada din, telefon iskljuce, a meni ADSL shljaka :da:)
Arthur
15-09-2008, 01:02 AM
ja sam nešto skontao ovaj VOIP, može lepo da se priča za oko jedan dinar po minutu sa korisnicima skajpa online, a za duplo manje kinte da se zove inostrantsvo . I to sve sa 3g telefonima
alavuk
15-09-2008, 07:14 AM
Treba uvek imati i prekid u vidu. Posto ja dole privatno stanujem i npr hocu da se prebacim u drugi stan, ja na jednom mestu moram da raskinem ugovor i otvorim novi na drugom mestu. Jedina prednost za ADSL koju imam je to sto je na moje ime i mogu da ga vucem sa sobom gde hocu i licno odgovaram za njega. (nema maltretiranja sa gazdama sto se (ne)placanja tice, npr, cimer ne plati telefon od vise hiljada din, telefon iskljuce, a meni ADSL shljaka :da:)
tek sad vidim da si sd/ni
kod sbb-a bitan je id modema (MAC , ne jabuka :] ) , ukoliko postoji sproveden kablovski net tj sbb onda nema problema da setkas modem gde god da je sbb mreza (teorijski , lesha ce me ispraviti nadam se)
eldar31
15-09-2008, 09:09 AM
Moze samo jedno pitanje, cisto za uporediti:
Kod nas u BIH , preko BH telecoma imamo ogranicenja downloada (ijako sam na najskupljem paketu 4098/256, 9 giga limit, 25 eura) redovno ga probijem, pro?li mjesec mi je račun bio 100 eura (dodatna 1 giga-5 eura) .
Da li je u vas flat-rate ili isto imate ograničenja downloada
kejkz
15-09-2008, 09:25 AM
Ovo o cemu se ovde pise je flat rate, mada ima i paketa sa ogranicenim downloadom i uploadom.
A kakav je SBB kabal, generalno?
dexyco
15-09-2008, 12:42 PM
ja sam nešto skontao ovaj VOIP, može lepo da se priča za oko jedan dinar po minutu sa korisnicima skajpa online, a za duplo manje kinte da se zove inostrantsvo . I to sve sa 3g telefonima
To je onda dobra stvar, samo sto se i tu vidi koliko nas Telekonj svuda mora da se ogrebe... Znaci cekaj, ako bih recimo koristio sa kompa poziv recimo ka Austriji/Americi, ja imam istu tarifu koju imaju i Ameri koji zovu Ameriku? (mislim na fixnu mrezu)
kod sbb-a bitan je id modema (MAC , ne jabuka :] ) , ukoliko postoji sproveden kablovski net tj sbb onda nema problema da setkas modem gde god da je sbb mreza (teorijski , lesha ce me ispraviti nadam se)
Znaci kablovska TV moze da se vodi na jednog lika, a net na drugog?
lesha
15-09-2008, 05:19 PM
tek sad vidim da si sd/ni
pa nije bas tako. ukoliko je prikljucak na istom cmts-u, tj. downstream-u, onda ce moci. u prevodu, u okviru grada postoji vise frekvencija na kojima se nalazi dolazni signal, pa ako ubodes bas tu istu, onda ce ti raditi.
Znaci kablovska TV moze da se vodi na jednog lika, a net na drugog?
jedino ako si na istoj adresi, nisam bas siguran da mozes da ga setas..
Arthur
15-09-2008, 07:09 PM
nisam siguran koliko plaćaji ameri amerima, al znam da je skajp kredit jeftniji od toga da odavde zoveš amere, i to duplo (bar za CRO). I sve to za još dinar po minutu, preko 3g telefona :D
grada27
15-09-2008, 09:46 PM
Samo da dodam,koristim adsl 1024/128 sezampro i najnoviji info je da ako platim za dva meseca odjednom treci dobijam dzabe,:shock:
awacs
15-09-2008, 10:24 PM
A kakav je SBB kabal, generalno?
Lik iz SBB-a koji mi je pre tri meseca povezao modem tvrdio je da je signal u mom kraju jako slab, ali uprkos tome moja 256/128 veza je do j... Dodu?e, de?ava se da ceo SBB ponekad prsne (uključujući i TV) zbog radova ili grmljavine, ali to su do sada uvek re?avali za sat-dva.
DL mi se vazda vrti oko 30kB/s (koliko bi i trebalo). ?to se tiče UL, čisto radi testa sam postavio Shoutcast server na 112kbps, nije bilo problema, drugar koji je van "lokala" (Sezampro ADSL) primao strim bez zastajkivanja. Jbmlg, ?ljaka.
Razni korisnici SBB-a u Beogradu su se ranije ?alili na servis, ali činjenica je da su sve bolji i bolji. Ne znam kako je u U?icu, ovo o čemu pričam je Zemun, a kao ?to rekoh tehničar koji mi je doneo modem mi je sam rekao da se ne nadam previ?e. Nisam se nadao, mo?da se zato i radujem :wink:
idekius
15-09-2008, 11:15 PM
...ali uprkos tome moja 256/128 veza je do j...
To vise ne bi smelo da bude ta brzina! Trebalo bi da su te nedavno automatski prebacili na 384/192 + 512/384 u lokalu.
Ako ne koristis lokal, mozes (za iste pare) da predjes na paket 1024/128, promenu paketa mozes sam da uradis ovde http://home.sbb.co.yu/index.php?action=servis za bukvalno jedan minut.
awacs
15-09-2008, 11:27 PM
To vise ne bi smelo da bude ta brzina! Trebalo bi da su te nedavno automatski prebacili na 384/192 + 512/384 u lokalu.
Ako ne koristis lokal, mozes (za iste pare) da predjes na paket 1024/128, promenu paketa mozes sam da uradis ovde http://home.sbb.co.yu/index.php?action=servis za bukvalno jedan minut.
HeHeHe, a ja se baš čudio što mi je u poslednjih par dana DL skočio na preko 40k :confused:. Mislio sam da je to neki trenutni hir. Evo, sad pogledah svoj nalog i vaistinu piše to što si pomenuo. Nije loše, dugo sam čekao da se dovuku gajtan do mog kraja, ali izgleda da se isplatilo :shock:.
Ne koristim lokal, ali ipak neću preći na 1024/128 - Ovo ubrzanje slanja me više raduje nego DL.
Hvala na obaveštenju. Juhuuuu:jupi: :trchi:
Arthur
16-09-2008, 02:41 AM
ja čisto da pohvalim sbb. radi stabilno, mada su prošle godine imali neke kikseve, možda ih imaju i dalje pošto ne rabim full speed svojeg protoka. Bude tako po nedelju dana ograničena brzina na 50ak kilobajta po sekundi, iako plaćam 1.5mBit link. Okrenem ih, oni kažu, biće sutra. I tako preko 7 dana. Ja reko mamu vam vašu, jel imam sad prava na refundaciju? oni kažu, piši tabak možda i dobiješ. Mrzelo me. Sad imam ovaj 3mbit link, i nemam čime da ga poteram :D
DADDY Z
16-09-2008, 08:46 AM
Nemojte zaboraviti da kod SBB-a internet NIJE razdvojen od mesečnog odr?avanja za kablovsku tv(bez obzira da li koristite kablovsku tv ili ne)-tako da je to jo? nekih 650din tro?ka.Tako je barem ovde u NS.
alavuk
16-09-2008, 10:05 AM
hmmm posto sam sad postpaid dodje mi tako nesto ... ali tv + internet na jednom racunu
Haxli
16-09-2008, 10:35 AM
hm dobijash priznanice za net?
Proshle godine je sbb (bar kod mene u zgradi bio krsh) znao je da nestane i da ga nema po 7-10dana.Ali ove godine totalno drugachija pricha.Za 7-8meseci koliko ga ja koristim samo jedan dan se desilo da nisam imao net...
Dexxy
16-09-2008, 11:09 AM
Koristim SBB 4 godine. Prezadovoljan sam.
Ovde se uglavnom SBB hvali ali... ja sam je*eno besan na te pedere sto lazu kako zinu. Tamo gde su uradili mrezu kako treba sve sljaka fino ali... kod mene su pre mnogo godina (vise se i ne secam... 7...8...) uveli kablovsku i obecali ubrzo i internet... medjutim u stvarnosti se desilo to da je kod mene u kraju krenula i druga kablovska pa je SBB sklepao neku krs mrezu (na vecini kanala imam sneg... doduse moze da se gleda ali :banghead: ) samo da bi bili prisutni, i od tada do dana danasnjeg pricaju kako svaki cas treba da se uradi restrukturacija mreze i da bude normalna slika na kablovskoj kao i internet. Pedere naravno boli uvo da rade bilo sta na vec postojecoj mrezi kad trebaju na drugim mestima da postavljaju novu... a ulica ispod moje ima sve uradjeno kako treba :banghead: ...
Ajd' pa Pozz
lesha
21-09-2008, 12:06 AM
ti im dosadjuj svaki dan na sbb forumu, pa da vidis dokle ce da trpe..
Nemojte se smejati..... .a moze li kablovski net da se bode u neki wireless router?
dexyco
21-09-2008, 02:31 AM
U kom smislu?
Pa da sa jednog mesta rasporedim net na vise kompova bezicno, po kuci i studiju
awacs
21-09-2008, 11:24 AM
Naravno.
Aj da neko pohvali i nekog drugog provajdera...
ADSL SezamPro koristim od dana kad je dosao u Nis. Sve to radi odlicno i nemam nikakvih problema... Desi se da zaboravim da platim, oni me iskljuce ...pozovem ih telefonom i kazem da sam zaboravio da platim ... oni mi ljudi produze istog momenta i tako to lepo funkcionise...
a sto se brzine tice... ja sam na 512/64 flat paketu
evo sad sam testirao na http://www.speedtest.net/
download 438 kbps
upload 51 kbps
to je to...
pozovem ih telefonom i kazem da sam zaboravio da platim ...
"Ko covek- coveku"? :D
Arthur
21-09-2008, 12:36 PM
upravo surfujem sa laptopa u dnevnoj, dok mi je kablovski modem u mojoj sobi. Što bi to bilo smešno pitanje, normalno ti kablovski modem daje lan output, pa ga bodeš u šta god oćeš.
dvuckovic
21-09-2008, 12:57 PM
Da, i ja imam kablovski SBB i Linksys wireless router, 2 laptopa, i sve radi ok.
lesha
21-09-2008, 01:50 PM
inace preporuka za linksys, ubodes i radi.
@ sRce, na sbb-u taj isti paket oko 480kbps dl, bar ovde u trdzi.
trenutno 1024 paket - 972 kbps
dvuckovic
21-09-2008, 01:51 PM
Da, Linksys je Cisco, to bi trebalo da je skroz ok. Nije mi pravio problema dosad, a i setup je bio jako jednostavan
STUDIOTON
21-09-2008, 01:58 PM
Aj da neko pohvali i nekog drugog provajdera...
ADSL SezamPro koristim od dana kad je dosao u Nis. Sve to radi odlicno i nemam nikakvih problema... Desi se da zaboravim da platim, oni me iskljuce ...pozovem ih telefonom i kazem da sam zaboravio da platim ... oni mi ljudi produze istog momenta i tako to lepo funkcionise...
a sto se brzine tice... ja sam na 512/64 flat paketu
evo sad sam testirao na http://www.speedtest.net/
download 438 kbps
upload 51 kbps
to je to...
a ja sam na telekom adsl-u i desi se da ne platim po 2 meseca telefon(jer mi je placanje neta vezano za telefonski racun) i telefon mi iskljuce zbog neplacanja ali net i dalje radi :) .. to je cini mi se trenutno najbolja stvar na telekom adsl-u ali nedovoljno dobra da ostanem ukoliko ne izravnaju brzine kao na sbb-u ..
da... ja nazalost nemogu da predjem na SBB jer je kod mene Jotel.... ali mislim da ce sad svi da podju tim stopama... kao sto se desilo pre nekog vremena kad smo presli sa 256 na 512 kbps...
dexyco
21-09-2008, 02:43 PM
Pitaj ih, mozda mozes uz neku doplatu da dobijes wireless/LAN router, koji ce ti odraditi posao i kablovski (lan) i bezicno...
lesha
21-09-2008, 04:56 PM
ako je sbb u pitanju, dobijas samo modem.
shigumicu
01-10-2008, 01:28 PM
Evo danas trebali da ubrzaju i ..................... nista :( .
dexyco
01-10-2008, 04:43 PM
U SD-u je jos u septembru bio ubrzan, ali u Nisu nije onda kada sam proveravao...
STUDIOTON
31-10-2008, 02:00 PM
http://www.telekom.nadlanu.com/OPSTE/VaznaObav.aspx?ac=snews&ui=32390
Povecali .. ali opet manje od SBB ..tako da .. od nove godine .. vracam se na sbb net
dexyco
31-10-2008, 07:04 PM
Sad vidim - 765/70, ali da, skuplje od SBB-a...
lesha
31-10-2008, 10:12 PM
Sad vidim - 765/70, ali da, skuplje od SBB-a...
768/64 :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
POVECAJTE JEBENI UPLOAD !!!!
Everbeatz
31-10-2008, 10:27 PM
heheh, mislim da to nikad nece uraditi - gledam u buducnost i vidim
16Mbps/64kpbs
lesha
31-10-2008, 11:03 PM
ne moze covek posteno da koristi kameru
:banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
:mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:
dexyco
31-10-2008, 11:23 PM
768/64
POVECAJTE JEBENI UPLOAD !!!!
Hehehe, ne kontam ih bas najbolje, da bude stos - ja sam umesto 64, uvek imao u praksi 60, a nakon ovog povecanja downloada, realni upload mi je 70, umesto zvanicnih 64. Dali nam malo na kasicicu, da se ne ljutimo. :rotfl:
lesha
02-11-2008, 01:51 PM
ljudi, ja sam se bar ispraznio ako nista drugo, poslao sam mail ratelu u kome sam trazio da uticu na telekonj kako bi povecali upload zbog nemogucnosti normalnog koriscenja kamere, ili eventualno voip-a.
pridruzite se i vi.
http://www.ratel.rs/index.php?page=kontakt&item=58&get_treerot=58&lang=eng
A ja sam proverio to "povecanje brzine", jer mi net odavno ovako kilavo nije radio, pa se ispostavilo da je DL 450 (umesto 768), a UL 52 (umesto "i dalje" 64)...
Smrdljivi Telekom, naravno...
Mogli
02-11-2008, 02:16 PM
ne moze covek posteno da koristi kameru
:banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
:mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:
A tek da telefonira preko net-a...:(
dexyco
02-11-2008, 03:26 PM
@Oggy
Proveri nivo shuma, mozda je to zbog losih instalacija...
Instalacije su iste kao i uvek, a do sada je sve radilo kako treba dok nisu "povecali" brzinu neta...
A ja sam proverio to "povecanje brzine", jer mi net odavno ovako kilavo nije radio, pa se ispostavilo da je DL 450 (umesto 768), a UL 52 (umesto "i dalje" 64)...
Smrdljivi Telekom, naravno...
E a kako si proverio... skidao si nesto ili nekim programom?... zato sto se meni povecao DL taman koliko su rekli... jeste da cu opet preci na kablovski zato sto je brzi za iste pare (i jos ponesto - sbb hub...) ali mi trenutno adsl radi onako kako su rekli...
Pozz
Pa imas onaj sajt sto meri protoke, pa biras servere...
Uvek zaboravim kako se zove, ali uvek ga nadjem kada mi treba :)
lesha
02-11-2008, 08:15 PM
http://www.speedtest.net
ili
http://www.download.cg.yu/index.html
dexyco
02-11-2008, 08:15 PM
@7
Kucaj 192.168.1.1 ili 192.168.1.2 u firefoxu/operi
user:admin
pass:admin
i tu ces videti koja ti je brzina... To je inace adresa tvog rutera i tu se vrse podesavanja poput forward-a, firewall-a DHCP-a i ostalog...
Evo sad sam testirao i kaze: DL - 667kbps . UL - 53kbps ... ma boli me uvo, ionako ovih dana stize kablovski :wink:
@Dexico
Ja sam ti staromodan lik i trosim IE /?/
dexyco
02-11-2008, 09:07 PM
Mozes i u IE da uradis istu stvar... ;-)
Ma i ja izracunah, zakidali su oduvek 100 kbps download i 10 kbps upload, sto je prilicno pokvareno... Lesho, jel se testovi na SBB-u poklapaju sa onim sto placas?
lesha
02-11-2008, 10:27 PM
ljudi, nemoguce je postici 768, to je samo u teoriji.
praksa je nesto drugo, nezavisno o provajderu.
LACKY
02-11-2008, 10:55 PM
Ja sam na ADSL Sezampro, placam 2400 dinara mesecno od prosle godine, kada sam poceo sa 512/12. Oni do sada nikada nisu pojeftinili, ali su mi posle par meseci digli 1024/12 a od ovoga meseca na 1536/12. I sto se tice protoka stvarno je toliki u gram. Desi se vrlo retko da se na kratko zabaguje.
dr.Ru
02-11-2008, 11:50 PM
Ja sam na ADSL Sezampro, placam 2400 dinara mesecno od prosle godine, kada sam poceo sa 512/12. Oni do sada nikada nisu pojeftinili, ali su mi posle par meseci digli 1024/12 a od ovoga meseca na 1536/12. I sto se tice protoka stvarno je toliki u gram. Desi se vrlo retko da se na kratko zabaguje.
Takodje!
ljudi, nemoguce je postici 768, to je samo u teoriji.
praksa je nesto drugo, nezavisno o provajderu.
Pa kako se onda ne zajebu, pa da stave preventivno 900, pa da spadne tu na nesto preko 768...? :)
Gde pise da uvek korisnicu moraju da budu zajebana strana? :)
Pa kako se onda ne zajebu, pa da stave preventivno 900, pa da spadne tu na nesto preko 768...? :)
Gde pise da uvek korisnicu moraju da budu zajebana strana? :)
...pa izgubljeno u mrezi... k'o gas :rolleyes: ... nisu oni krivi :banghead:
Pozz
lesha
02-11-2008, 11:57 PM
laki, ako si mislio na ovo, to nema veze sa stvarnom brzinom..
k'o gas :rolleyes: ... nisu oni krivi :banghead:
Pozz
Ne staj mi na muku.
Trenutno sam u fazi osnivanja teroristicke organizacije zbog poskupljenja gasa.
Samo da zavrsim par pesama i posveticu se revolucionarskom delovanju.
Do sada su mi prosecni racuni za gas bili 21, 22.000 mesecno, a po ovom novom ce to biti 35.000 mesecno ili 450 eura...
Za te pare se u Zrenjaninu iznajme 4 stana od po 50 kvadrata...
Svi mi idu na nerve! :banghead:
Ne staj mi na muku.
Trenutno sam u fazi osnivanja teroristicke organizacije zbog poskupljenja gasa.
Do sada su mi prosecni racuni za gas bili 21, 22.000 mesecno, a po ovom novom ce to biti 35.000 mesecno ili 450 eura...
Za te pare se u Zrenjaninu iznajme 4 stana od po 50 kvadrata...
Svi mi idu na nerve! :banghead:
Aaaa pa napravili su oni foru... racune ces i dalje da placas 21,22000 a ostatak ces da placas na prolece i leto... dali nam uslovno (odlozeno) na 6 meseci... :mad: :banghead:
Pozz
LACKY
03-11-2008, 12:10 AM
laki, ako si mislio na ovo, to nema veze sa stvarnom brzinom..
Negledam tako, to sam zakljucio kroz skidanje gomile fajlova, kada skidam nesto i vidim koliko je vremena trebalo da skine matematicki ispadne da je to taj protok.
Sada ce da dobiju kitu od mene :wink:
Nece ni tih 21, 22.000.
Gas realno moze samo da pojeftini usled pojeftinjenja svih energenata na svetskom trzistu, a obzirom da mi imamo najpovoljnije uslove za uvoz istog.
Takodje i gorivo.
Ono iz rafinerije izlazi po ceni od 37 dinara. Sve ostalo su takse, porezi, akcize (citaj: deranje budala") do tih stotinak i nesto dinara koliko kosta litra, a sada nesto manje.
U Americi kada je gorivo dostiglo "skoro dolar za litru (50 dinara, koliko je i realno da kosta...)", desila se panika, a mi ovde peglamo duplo skuplje i niko se ne oglasava. Ni narod, a ni politicari...
GAs je realno da kosta oko 15 din po kubiku i sve preko toga je pljacka. Ovo poslednje poskupljenje uopste ne racunam, posto ga ignorisem.
LACKY
03-11-2008, 12:26 AM
Jeste ali u Francuskoj je Evro ipo.
Pa kada ovde budu prosecne plate 1500 eura, mogu i nasi da kradu na veliko, kao sto francuska vlada krade Francuze. Posto je ovde prosecna plata 300 eura, onda bi cena mogla da bude 50 din koliko zapravo i treba da kosta kada se na proizvodnu cenu naplati legalan porez...
A posle onog drasticnog poskupljenja, jedino su Belgija i Italija imale skuplje gorivo od nas u Evropi.
dr.Ru
03-11-2008, 01:50 AM
http://www.speedtest.net
ili
http://www.download.cg.yu/index.html
hmm,
sad sam video: 665 gore, dole sam zaboravio :)
idekius
03-11-2008, 03:29 AM
Amerika nije bas dobar primer za cenu nafte (benzina). Oni imaju svoje izvore, ai ono sto im fali... hmmm... jednostavno posalju vojsku da "nabavi", a neki im daju najpovoljnije moguce (Emirati, Kuvajt... itd. ), ne bi li ostali u dobrim odnosima sa USA, da se jednog dana ne bi desilo da i njih optuze za posedovanje oruzja za masovnno unistenje, srushe im gradove i ( onako iz zabave ) obese predsednika :D
Sto se gasa tiche, tu nema problema za Srbiju, posto su mnogi nasi gradjani spremni da svoje gasove nesebicno podele sa okolinom :)
idekius
03-11-2008, 03:36 AM
Jeste ali u Francuskoj je Evro ipo.
Da moj auto trosi poput tvog kasiku dizela (i to kafenu) na 100, bolelo bi me uvo da se oglasavam u ovim bolnim temama o ceni goriva :D
Oggy ima prava da kuka sa svojim Globilack-om... On kad doda gas, pravi vrtlog u rezervoaru i iz auspuha izlicu Avaloni, Rode, Neumanni, efektiva u domacoj i stranoj valuti... :rotfl:
Auuuuuuuu :shock: :shock: :shock:
Nisam imao pojma ..... pa ti da se grejes sijalicama , potrosio bi manje para :(
Oni zaista nisu normalni .... ja sam mislio da je gas jeftinija opcija grejanja ....
Doduse kad sam isao u Hr na letovanje , isao sam da tankujem plina koliko god sam mogao ( za 52 din ) jer je u Hr jel'te sve malo skuplje ....... i kad sam dosao do Zg ..... idem da napunim rezervoar i shvatim da sam magarac jer je tamo plin na pumpi 35 din !!!!
E sad neka mi neko objasni ( bez USA i Francuske ) zasto je ovde plin na pumpi 54 din a u HR 37 din ????
Pozdrav
kejkz
03-11-2008, 01:44 PM
E sad neka mi neko objasni ( bez USA i Francuske ) zasto je ovde plin na pumpi 54 din a u HR 37 din ????
Monopol+Porez+Drzava+bezobrazluk=54din ;)
LACKY
04-11-2008, 09:47 AM
Da moj auto trosi poput tvog kasiku dizela (i to kafenu) na 100, bolelo bi me uvo da se oglasavam u ovim bolnim temama o ceni goriva :D
Oggy ima prava da kuka sa svojim Globilack-om... On kad doda gas, pravi vrtlog u rezervoaru i iz auspuha izlicu Avaloni, Rode, Neumanni, efektiva u domacoj i stranoj valuti... :rotfl:
Sta hoces da kazes, kada ja dodam gas da na auspuh izlecu Beringeri?:mad:
LACKY
04-11-2008, 09:50 AM
Auuuuuuuu :shock: :shock: :shock:
Nisam imao pojma ..... pa ti da se grejes sijalicama , potrosio bi manje para :(
Oni zaista nisu normalni .... ja sam mislio da je gas jeftinija opcija grejanja ....
Doduse kad sam isao u Hr na letovanje , isao sam da tankujem plina koliko god sam mogao ( za 52 din ) jer je u Hr jel'te sve malo skuplje ....... i kad sam dosao do Zg ..... idem da napunim rezervoar i shvatim da sam magarac jer je tamo plin na pumpi 35 din !!!!
Pozdrav
Jeste, ali su kod nas cvarci i rakija jeftiniji, pa drzava tih 17 dinara razlike koristi za kreditiranje cvarkarske i rakijske industrije.
idekius
04-11-2008, 12:12 PM
Sta hoces da kazes, kada ja dodam gas da na auspuh izlecu Beringeri?:mad:
:rotfl::rotfl::rotfl: i po neki SM pro audio :rotfl::rotfl::rotfl:
lesha
04-11-2008, 09:07 PM
odoste u p...m...
Dexxy
05-11-2008, 04:44 PM
Na Beocity je 2048/192Kb/s 1390 din...
lesha
05-11-2008, 08:49 PM
Na Beocity je 2048/192Kb/s 1390 din...
taj je ogranicen.
Dexxy
05-11-2008, 10:41 PM
Flat..
http://www.beocity.com/
lesha
06-11-2008, 01:51 AM
Flat..
http://www.beocity.com/
normalna cena je 2799, startup je ta koju si naveo.
mekonin
06-11-2008, 09:04 AM
koja je razlika izmedju startup i normalne?
dexyco
06-11-2008, 10:02 AM
Sa startup-om imas ogranicen download, sto bi se reklo - ne razumem sta ce mi tolika brzina kad ne mogu da skidam kao covek.
@Dexxy
Odlican avatar. :bounce2:
Dexxy
07-11-2008, 02:25 AM
@Dexxy
Odlican avatar. :bounce2:
Da, mora malo bolje da se pogleda da bi se uocila razlika :wink:
Imam SezamPro ADSL na 768/64... na speedtest.net-u 648 / 52
p.s. Ovo je tesko njesra...
dexyco
07-11-2008, 03:42 AM
Da, mora malo bolje da se pogleda da bi se uocila razlika
Hehe, ja sam bypass-ovao to gledanje u zadnje vreme, lepse se osecam... :rolleyes:
Haxli
07-11-2008, 02:25 PM
SBB 1024/128 realnih 980/122 (trenutno) inache je 980/80
slowstar
08-11-2008, 03:46 AM
Jeste Lacky, ali ja za TAJ ISTI protok (1,5 MBS sa 128 kbs) placam
tacno 1680 dinara mesecno kod telekoma, mogu da skeniram uplatnicu ako zelis. (Osim toga je to "flat rate", nema nikakav limit)
Problem je (ponekada samo) sto upload hoce da padne na 96-98, ali nikada ispod, a download je "zalepljen" na 1500
LACKY
08-11-2008, 07:11 AM
Ako mislis da ja hvalim Sbb, naprotiv idu mi na ganglije i razmisljm kako da ih se resim.
LACKY
10-11-2008, 01:47 AM
Ako laze koza nelaze rog.
lesha
10-11-2008, 02:10 AM
laki, upravo si nam pokazao da niko trenutno ne skida od tebe.
LACKY
10-11-2008, 07:35 AM
Ja sam cicija i stipsa i nilome nedam nista.
Eeva_r&b
05-12-2008, 08:16 PM
Ljudi,sta god vam neko drugi rekao (a vecina ce vam reci isto sto i ja) NIKAD, NIKAD, NIKAD NE IDITE KOD LOPUZA IZ SBB-A, A AKO STE KOD NJIH,OTVORITE OCI SIROM! TO SU NAJVECI,NAJLJIGAVIJI PREVARANTI,I NIKO NE PRETERUJE KAD TO KAZE NI MALO.
Uvek su 'sitno pljackali',il sto bi rek'o Velja Ilic - 'kraduckali',al eto,kad sam se vec osudila na njih,reko daj sta das.
I tako taj Velj-be-be mene jebava uzduz i popreko dve pune godine na jedan veoma suptilan nacin,tako da je meni postalo sasvim normalno kad mi nestane net i to ne bude nadoknadjeno,kad mi skidaju novac od neta kad im ne platim na vreme dug kablovske (koju ni ne gledam,al ko me shisha,moram da placam i to), nametaju mi dugove koje su izmislili,ili nisu stigli da proknjize ono sto sam platila,broj im znam napamet jer ih zovem svake 2-3 nedelje da im se najebem svih strini i striceva.Da izvinete,danas sam odlepila,jer su me toliko iznervirali svojom drskom licemernoscu,da sam resena da im sto vise musterija odvratim.
Da ne verujes:
Dala sam kintu za dve kablovske (jer sad mora i UNAPRED da se placa kablovska,mosh mislit',i za decembar koji je tek poceo!) i uz to platila i svojih standardnih 1350 din(flat home, 256 brzina)koji uvek placam.sve kul,istresla sam sve od kinte sto sam imala,otisla gajbi,net prikljucen,nista ne primecujem neobicno.
Dva dana kasnije,meni nestaje net u podne,i nema ga par sati.Misleci da je ovo uobicajen kvar,kevi hitno trebao net,ja ih pozovem da pitam kad ce.
Kad ono...VI NEMATE VISE...MEGABAJTA!
Ja ne znam za megabajte vec dve godine.Kao sto rekoh,placam neograniceno po mesecu.Kaze,'Istekao vam je paket'.ma kakav crni paket,ja placam flat!
Ne,vi ste uplatili 1300 dinara paket od toliko i toliko megabajta (500mb valjda).
??????!!!!!!!!!
Dakle,sta bi. Jedna,naizgled blentava devojka sa refleksima morza,a ispostavilo se ipak vesta i mudra picka-shalterusha u razvitku, je nasla zgodu u meni koja placam 3 racuna istovremeno da u guzvi uvali paket koji placaju uglavnom - ili ljudi koji su prvi put culi za internet ili umno oboleli koji odbijaju da shvate koliko je to neisplativo,osim ako posecujes samo google mail (jer se to istrosi za nedelju dana,smesna kolicina podataka,a kosta jednako koliko i neogranicen net mesec dana.da,da,razlika je u brzini,gistro - ja nisam ni primetila razliku u brzini ta dva dana dok sam net imala,tako da su to price za veverice,mene je to sluzilo gotovo identicno kao i flat).Tako da je verovatno fora da ja,ne znajuci, istrosim munjevito ovaj retard-paket,i vratim im se da uplatim ponovo internet za par dana ko svaka ovca.
Ko zna koliko su puta ovo uradili ljudima,jer je red za reklamaciju danas bio - ko za vreme inflacije za mleko.
Prvo sam napickala tog soma sto se javio na telefon juce (sbb call centar) i jos MENI drzao pridike sto su ONI MENE ZAJEBALI i nisam primetila to istog trenutka NA RACUNU NA KOME NE PISE NI STA JE PLACENO (ako je iko ikad video njihov racun,pa ,racun za zvake na kiosku ima vise podataka,i pregledniji je), i POTPISOM MUDRE PICKE SALTERUSE KOJIM JE SLUCAJNO PREZVRKANO PREKO NAVEDENOG IZNOSA NOVCA (jer flat home je 1350 din,a retard-paket 1300) i to tacno preko dve poslednje nule.
Na sve ovo,gospodin meni kaze da ne moze nista da ucini,i da mu je zao,jer je to vec proknjizeno.Reko,nema veze,nek plati koleginica sa blagajne iz svog dzepa,nece joj se toliko cesto desavati da pogresi.Gospodin mi spusti slusalicu.
Pozovem sutradan ponovo,javi se ljubazniji covek,rece mi da je sve ok,da vidi da je greska u pitanju jer je i br ugovora pogresno otkucan,i vidi da sam na 'flat home' vec 2 godine,i rece da se pojavim na blagajni s ugovorom i 50 dinara i ukljucice mi moj flat.
Ucinih to - iskulirali su me na blagajni,riba u sobi za reklamacije je bez ikakvih argumenata pokusala da me napravi blesavom,ja odlepim i kazem joj da se vracam sa inspekcijom da vidi ovaj smesni racun i pogresno ukucan broj ugovora (jer me je ubedjivala da nije pogresno ukucan recima 'to nije trojka vec petica' lol 'masina nam je takva',a fazon je da ako je pogresno proknjizeno,moraju da nadoknade gresku,pa se dama pravila luda,kao i njene kolege u sobi).I tako je napusim,ona me sarkasticno pozdravi recima - samo napred,zovi inspekciju.
.....kad ono vidis,vracam se kuci posle faksa danas, a net sljaka.
reci.
SumAnuT
05-12-2008, 08:28 PM
Zvacu te ako me neko bude zavlacio za nesto :)
dexyco
05-12-2008, 09:17 PM
Hehe, Lelekom daje sad 1500/64 za 1400 din u naredna 3 meseca... Nije neka simetrija, ali nije ni lose...
mekonin
06-12-2008, 12:22 AM
@ Eeva_r&b:
ipak im dovodis inspekciju, zar ne?
mislim, bilo bi fer...
idekius
06-12-2008, 05:18 AM
@ Eeva_r&b (http://www.rumski.com/forum/member.php?u=5736) :rotfl::rotfl::rotfl: :D :rotfl::rotfl::rotfl:
U gadnu bakicu raste? :D
Ja sam malo lenj za takve stvari... i dan danas vozim sa vozačkom dozvolom u kojoj pi?e da sam polo?io 21.3.2001, a polo?io sam 21.3.1991, a pored toga mi je u dozvoli pogre?no ukucan broj iz lične karte :banghead:
Tako su mi izdali dozvolu prilikom zamene 2001 i ja od tada "?vercujem" u kolima, a do pre koju godinu i na motoru.
Kada sam se već davne 2001. po?alio na ?alteru za te dve gre?ke (naravno prvo sačekao u kilometarskom redu), bla?im rečima su mi je "pička-?alteru?a" objasnila da mnogo mnogo tupim i da sam sitničar, ali da će ona to ispraviti i da samo trebam OPET da donesem ličnu kartu, potvrdu o dr?avljanstvu (koju izdaju u zgradi op?tine, tamo gde je najveći red :) ), potvrdu o primljenim vakcinama, venčani list i lične karte roditelja, kao i kr?tenice njihovih roditelja i svih predaka do 6-og kolena, karton od stomatologa (radi sigurnije identifikacije) i da dodjem tačno u 9 da bih sačekao do 9 i 45 da ona krene da skraćuje enormno dugi red, posto joj se u 9 i 45 zavr?ava pauza za jedno pola tepsije bureka i barem 3 ča?e jogurta (sudeći po njenoj konstituciji). Katastrofa!!! Kao da je onu ?alteru?u kreirao Mićko iz Indeksovaca :) Stvarno se poklapa sa njegovim zezalicama :)
Naravno, dao sam se u bg glavom bez obzira... Hvla lepo! Nisam lud! Ne mogu sve to ponovo... Bolje je da molim Boga da me policija ne zaustavlja, a kada me zaustave da se obja?njavam i ubedjujem sa pandurom... :)
?to se tiče rada SBB-a u Ni?u, ja sam zaista zadovoljan. Ima tu i tamo po neki problemčić, ali su uglavnom O.K. i net im lepo radi. Ma posle dial-up sam PRESREĆAN! Sećam se kraja pro?log veka i početka ovog, kada sam koristio dial-up. U?as!!!! PTT koji je prodaju vremena stavio na ?alter gde isplaćuje penzije, pa čeka? kao lud u redu da bi platio 10, ili 20 sati net-a... a pritom ti bud?e i telefonski račun. Moto: "Nismo brzi, ali smo zato skupi" :) Zatim ne mo?e? da se konektuje? po sat vremena, jer nisu imali dovoljan broj pristupnih linija, a kada se konektuje? nekako, moli? se bogu da na tvojoj staroj analognoj centrali ne pukkne veza :) Modem 56k, ali... ipak ti stavi? AT string u setovanju modema, nebi li ga usporio na 28800, jer je pri tim extremnim brzinama nestabilan. :) Do du?e, 56k analogna centrala i ne mo?e... kada se zakači na 33300-400... hmmm... slavilo se :)
Ko je pre?iveo PTT i dial-up na analognoj centrali, ni SBB mu neće te?ko pasti :banghead: :D
Ljubiteljima analogije sa foruma savetujem da malo predju na analognu vintage telefonsku centralu... da vide ?ta je analogni net :D :rotfl:
lesha
06-12-2008, 12:06 PM
ja zalim sto ovde nema sbb-a.
a sto se salterusa tice, veruj mi, nije im lako, narocito sa tako malom platom.
poz
Eeva_r&b
06-12-2008, 12:20 PM
Ko je pre?iveo PTT i dial-up na analognoj centrali, ni SBB mu neće te?ko pasti :banghead: :D
ma kakav crni dial up,to vreme je prevazidjeno..zar treba da se naviknem da nemam ni struju i vodu jer se nekad i tako zivelo? Ma idi bre! Ako placam nesto,hocu da znam zasto placam.
Zasto se ljudi u nasoj drzavi uvek navikavaju i trpe sranja zato sto ''moze biti i gore''? To je meni porazavajuce. Od skolstva do zdravstva - niko nista ne preduzima,svi cute,a svi smo tretirani kao stoka.Jeb'ga,jesam baba:rotfl: al ako nista ne preduzimas,nista se nece ni menjati na bolje.Mogla sam da precutim ovo,i da nemam net do kraja meseca,a spremam ispite za januar i potreban mi je svaki dan.A vidis,nije mnogo trebalo da shvate da ne mogu da mi 'uvale',da izvines.Sto da propadne tih 1300 dinara?Nek je i 100 din,al zasto da propadnu beskorisno?Radije bih ih dala i cigancetu koje peva u troli nego gramzivoj stoki iz sbb-a.
U 2008 godini kad net cveta i svuda je dostupan,cak i na mobilnom telefonu,studentskom parku,greenetu,mc donald'su,skcu, i sve druge kompanije imaju bolje ponude sa vecim brzinama i manjim cenama,cak i bez iskljucivanja na kraju meseca (placa se ko i telefon) - zasto se smarati oko prevazidjenih usluga sbb i ptt,kad ima bolje.
Dakle,ljudi,jos jednom,ako razmisljate gde cete s netom, zaobidjite SBB.Meni su neki to u pocetku govorili,ali eto ja poslusah sestru od ujaka koja tad nije imala probleme s njima.danas obe zelimo da ih spalimo.:rotfl:
mekonin
06-12-2008, 12:21 PM
@ idekius:
ja sam imao srece da dobijem medju prvima digitalni broj u Nisu, a od 2001. sam bio na medianisu
nikakvih problema
o kojim godinama ti pricas? mora da je bilo baas odavno :)
ma kakav crni dial up,to vreme je prevazidjeno..zar treba da se naviknem da nemam ni struju i vodu jer se nekad i tako zivelo? Ma idi bre! Ako placam nesto,hocu da znam zasto placam.
Zasto se ljudi u nasoj drzavi uvek navikavaju i trpe sranja zato sto ''moze biti i gore''? To je meni porazavajuce. Od skolstva do zdravstva - niko nista ne preduzima,svi cute,a svi smo tretirani kao stoka.Jeb'ga,jesam baba:rotfl: al ako nista ne preduzimas,nista se nece ni menjati na bolje.Mogla sam da precutim ovo,i da nemam net do kraja meseca,a spremam ispite za januar i potreban mi je svaki dan.A vidis,nije mnogo trebalo da shvate da ne mogu da mi 'uvale',da izvines.Sto da propadne tih 1300 dinara?Nek je i 100 din,al zasto da propadnu beskorisno?Radije bih ih dala i cigancetu koje peva u troli nego gramzivoj stoki iz sbb-a.
U 2008 godini kad net cveta i svuda je dostupan,cak i na mobilnom telefonu,studentskom parku,greenetu,mc donald'su,skcu, i sve druge kompanije imaju bolje ponude sa vecim brzinama i manjim cenama,cak i bez iskljucivanja na kraju meseca (placa se ko i telefon) - zasto se smarati oko prevazidjenih usluga sbb i ptt,kad ima bolje.
Dakle,ljudi,jos jednom,ako razmisljate gde cete s netom, zaobidjite SBB.Meni su neki to u pocetku govorili,ali eto ja poslusah sestru od ujaka koja tad nije imala probleme s njima.danas obe zelimo da ih spalimo.:rotfl:
...ne kontam ko te tera da njima placas internet? ako mislis da ima bolje i jeftinije, prestanes da placas sbb-u i odes kod drugih...mada bih voleo da znam ko je jeftiniji sa vecom brzinom i bolji?... da se razumemo, i ja mislim da im je usluga katastrofalna ali isto tako mislim da kod nas trenutno nema bolje. A sto se tice prekidanja interneta posle 30 dana... pa ko je kriv sto se ne plati na vreme :wink:, ako se uplati koji dan ranije nece se prekinuti. A ima i jos jedna varijanta - sklopi se ugovor na 12 ili 24 meseca i placa se mesecno racun a net se ne prekida i jos se dobije digitalni signal na kablovskoj za dz.:wink: Pritom sbb ima svoj hub koji je sam po sebi vredan svaku paru :wink::) (ne znam za druge)...
Pozz
Eeva_r&b
06-12-2008, 02:21 PM
ma ko kaze da ja ostajem kod njih...samo ovaj mesec koji sam platila ostajem..jedino sto me je sprecavalo do sad je sto se bas dugo dugo ceka na adsl,i da se smaram s tim mesecima,dok konacno opet ne dobijem net.
korisnici adsla su vecinom veoma zadovoljni (zavisi preko koga su na adslu doduse,telekom je koliko sam cula od vise ljudi jedan od boljih),tj nikad nisam o adslu cula ni rec protiv,sem da su mozda imali smetnje u konekciji par puta,jbg to se desava svud,neizbezno je.
treba se samo raspitati..ima bolje,nego ljudi su lenji da se raspituju pa se zalete ko riba na sareno.
nisi procitao pricu s prethodne strane,jer bi skapirao da je iskljucivanje posle mesec dana poslednje na sta se zalim,ja uvek placam uredno,i nisam razmazena,do sad sam tolerisala svasta od njih.ali lopovluk i podvaljivanje na moje rodjene oci vala necu.i povrh svega,nepostovanje.
ako si kod njih...ne znam sta da ti kazem,zajebace i tebe kad-tad...jer svakom su pokusali da podvale bar jednom..good luck..ja od skotova bezim asap!!!
A sto se tice prekidanja interneta posle 30 dana... pa ko je kriv sto se ne plati na vreme :wink:, ako se uplati koji dan ranije nece se prekinuti. A ima i jos jedna varijanta - sklopi se ugovor na 12 ili 24 meseca i placa se mesecno racun a net se ne prekida i jos se dobije digitalni signal na kablovskoj za dz.:wink: Pritom sbb ima svoj hub koji je sam po sebi vredan svaku paru :wink::) (ne znam za druge)...
Pozz
boggy
06-12-2008, 02:26 PM
.............A sto se tice prekidanja interneta posle 30 dana... pa ko je kriv sto se ne plati na vreme :wink:, ako se uplati koji dan ranije nece se prekinuti......
Uplatiti dan ranije je kasno... probano... bio prekid... doduse ne 24h prekid...
Dva, najbolje tri dana ranije je neka sigurnost da nece da iskljuce...
Mailovi koje salju kao upozorenje da nije uplaceno nemaju nikakve veze sa realnoscu, i salju se na kraju svakog meseca svima (verovatno)... kad se uplati i pet dana ranije.... mailovi stizu do zadnjeg dana kao da se nista nije desilo...
.......
korisnici adsla su vecinom veoma zadovoljni ....
Imao ADSL dve godine, i u odnosu na sbb, trenutno .... za ADSL mogu da kazem "... hvala, ali NE, hvala" :rolleyes:
Srecom, imam mogucnosti i za jedno i za drugo... pa mogu da biram.....
pozdrav
bogi
Eeva_r&b
06-12-2008, 02:37 PM
sto,kakvo je tvoje iskustvo sa adslom?
preko koga si bio na adslu?
Imao ADSL dve godine, i u odnosu na sbb, trenutno .... za ADSL mogu da kazem "... hvala, ali NE, hvala" :rolleyes:
Srecom, imam mogucnosti i za jedno i za drugo... pa mogu da biram.....
pozdrav
bogi
boggy
06-12-2008, 02:47 PM
sto,kakvo je tvoje iskustvo sa adslom?
preko koga si bio na adslu?
Kao i svi, preko Telekoma. ;)
Nema razlicitih provajdera za ADSL (barem ne jos)...
Provajderi (osim Telekoma) su, u slucaju ADSL servisa, samo "trafike" za Telekom, odnosno pod-provajderi. Ne rade nista osim sto, za podrsku svojim "klijentima", cimaju Telekom, i svojim racunovodstvom obradjuju racune i ostalo, umesto Telekoma... rade na proviziju. Sva centralna mrezna oprema, i veze (gajtan, kabl, zica,...) prema klijentima su Telekomovo vlasnistvo. Za modeme i switcheve kod klijenata nisam siguran kako se organizuju po pitanju vlasnistva.
Sto se tice kvaliteta:
1. SBB je prilicno povoljniji po pitanju onoga sto nudi za novac koji se placa. (godinu i nesto dana iskustva imam)
2. ADSL je realno nesto "tromiji" od kablovskog interneta zbog specificnog nacina rada, pricam o surfanju... kad ima puno sitnih fajlova. Za prevlacenje vecih fajlova nema neke preterane razlike (za isti iznajmljeni protok)
pozdrav
bogi
p.s. cini mi se da smo vec pisali na ovu temu...
Eeva_r&b
06-12-2008, 03:29 PM
Ako su to sve primedbe koje imas na adsl,onda je to i vise nego kul...
Ja sam dve i po godine kod sbba i mogu da ispisem roman o nedostacima i podvalama...
dexyco na prethodnoj strani rece da je sad cak za iste pare (tj 50 din vise) troduplo veca brzina neta kod Telekoma. :S tako da ne znam sta je ti je tu toliko povoljnije kod sbba :S..
u sv slucaju,ja bjezim...
pozz
1. SBB je prilicno povoljniji po pitanju onoga sto nudi za novac koji se placa. (godinu i nesto dana iskustva imam)
2. ADSL je realno nesto "tromiji" od kablovskog interneta zbog specificnog nacina rada, pricam o surfanju... kad ima puno sitnih fajlova. Za prevlacenje vecih fajlova nema neke preterane razlike (za isti iznajmljeni protok)
boggy
06-12-2008, 03:33 PM
....... tako da ne znam sta je ti je tu toliko povoljnije kod sbba :S..
.....
upload :)
pozdrav
bogi
Rekao je i Boggy ali da dodam... ja sam trenutno na adsl-u a imam sbb kablovsku, i odatle mi tu i tamo losa iskustva sa sbb-om ali isto tako znam i kako je sa adsl-om... kao sto rece Boggy adsl je svuda isti tako da je nebitno kod koga si... ja placam 1450din (5%popust ako placas na vreme) za 786/64, a sbb flat je 1350din za 1024/128... odakle Dexicu ona informacija ne znam... mozda je prvih 15 dana za nove korisnike... ko ce ga znati... uglavnom, ja cekam neku rekonstrukciju mreze i prelazim munjevito na sbb internet... naravno, odmah ugovor na 12 meseci i miran sam sto se pomenutih problema tice...
... inace ni adsl ne prolazi bas bez problema... ja sam imao svakakve situacije... jednom nije prosla uplata pa sam morao da im nosim moj primerak uplatnice, pre oko 3 meseca se desavalo citavih 20 dana da cesto veza pukne tj protoka nema a konektovan sam... pre oko godinu ipo dana su me iskljucili greskom pa nisam imao net 5 dana... i tako...
S druge strane imam kablovsku (sbb) i vec 5 godina (bogami i vise) cekam na je*enu rekonstrukciju mreze... do sada su dolazili bar 50 puta i nesto mumlali, zapisali i nestali... i tako redom... ali opet, sto se tice prekida, mislim da na prste jedne ruke mogu da nabrojim koliko puta je za sve ove godine nestao signal...
... i eto... i za i protiv... ali za internet ipak mislim da je ugovor na 12 meseci za neki flat paket jos uvek kod nas najbolja solucija...
Pozz
lesha
06-12-2008, 05:08 PM
za sbb ti ne treba ugovor na odredjeni period. nisi obavezan ni da uplacujes svaki mesec.
za sbb ti ne treba ugovor na odredjeni period. nisi obavezan ni da uplacujes svaki mesec.
Ma da, nego smo pricali o tome da je problem ako ne uplatis par dana ranije da ti secnu net pa moze da se desi da ga nemas kad ti je bitno... a ovako sa ugovorom si miran... + imas digitalnu kablovsku za dz (inace je 1000din start i 200din mesecno)...
Pozz
dexyco
07-12-2008, 02:02 PM
Mene nervira to sto te Lelekom obavezuje na godinu dana. Sto se drugih stvari tice, imao sam problema sa pojedinim radnicima Telekom Centra u Smederevu, pre svega zbog njihove neupucenosti, ali su ovi u Nisu i vise nego ljubazni. Ali, kao sto neko rece, sve to zavisi od plate koju primaju. :D Info o privremenom povecanju sam dobio mejlom, to je ona njihova usluga speed-up, koju naplacuju inace, ali naredna tri meseca je besplatno koriscenje. Stabilnost im je na nivou, samo neki kratak period sam imao problema sa povremenim iskljucivanjem sa mreze zbog prebukiranosti. Opet, SBB je dobar jer ima duplo veci protok u svom hub-u...
STUDIOTON
16-01-2009, 01:35 PM
posle vise od godinu dana koriscenja presao sam opet na SBB net .. paket 4096/384 .. i uopste nisam zadovoljan .. upload mi je gotovo uvek dobar .. isti .. ali downstream je tako sarolik da je to uzas .. nekada upola .. a najcesce ispod pola .. dok nekad ..a to je retko dostize maximum od 3900 otprilike ..
sve u svemu ADSL je daleko bolji .. toliko dugo sam koristio i nikada mi nije opala brzina toliko .. uvek bila .. razumna u odnosu na paket i nikad nisam mislio ..
Ipak .. Adsl je Adsl ..
http://www.speedtest.net/result/391493646.png
SumAnuT
16-01-2009, 01:45 PM
Cudno, bas bi trebalo da je kab, kad je kvalitet u pitanju, bolji.
STUDIOTON
16-01-2009, 01:50 PM
Cudno, bas bi trebalo da je kab, kad je kvalitet u pitanju, bolji.
pa evo vidis .. kada je stabilnost u pitanju adsl je bar kod mene godinu dana radio vrhunski .. a ovo nikad ne znas kada ce da ti prepolovi brzinu . nestabilno i to poprilicno .. kazem za down .. a up je ok
STUDIOTON
19-01-2009, 11:56 PM
Pogledajte brzinu downstream .. zadnjih par sati ..na SBBu .. a placam paket 4096
http://www.speedtest.net/result/393721288.png
Znaci munjevito se vracam na adsl ..
lesha
20-01-2009, 12:07 AM
jesi ih pitao o cemu se radi?
mozda je privremeno.
Dexxy
20-01-2009, 12:10 AM
Zavisi od brdo stvari sto se tice Sbb-a. Bitno je da li su sami pravili mrezu ili su kupili od vec nekog postojeceg provajdera... Meni u Bg vec 5 godina radi fantasticno bez ikakvih zastoja i problema.
STUDIOTON
20-01-2009, 12:12 AM
jesi ih pitao o cemu se radi?
mozda je privremeno.
evo vec 20 dana koristim .. nikako nisam zadovoljan .. jedino sam zadovoljan sa sa up-om .. koji je da kazem odlican .. ali down je ocajan
sada je adsl malo skuplji , ali mislim da je samo trenutno .. ali stabilniji internet nisam do sada koristio .. a imao sam nekadasnji i skydsl satelitski i sta sve nisam imao ..
Ali ukljucis adsl i uuuuopste ne razmisljas .. uvek ista brzina
SezamPro ADSL u 03:48 kad nema prebukiranog saobracaja... a placam 1024/128
slabo...slabo...
STUDIOTON
20-01-2009, 09:29 AM
SezamPro ADSL u 03:48 kad nema prebukiranog saobracaja... a placam 1024/128
slabo...slabo...
pa to je normalna brzina za taj paket .. ako ti je slabo uzmi veci .
idekius
20-01-2009, 12:21 PM
pa to je normalna brzina za taj paket .. ako ti je slabo uzmi veci .
Pa i nije ba?. Ovako ne?to za taj paket i mo?e :wink:
(SBB Ni?)
http://www.speedtest.net/result/393965689.png (http://www.speedtest.net)
SumAnuT
20-01-2009, 12:27 PM
Ispade da je moj wirelles bolji od kabla i ADSL-a :p
http://www.speedtest.net/result/393987166.png (http://www.speedtest.net)
idekius
20-01-2009, 04:32 PM
To zavisi i od servera koji se odabere za test.
Npr. sa Los Angeles-om mi je download čak ne?to br?i od onoga ?to SBB obećava, a upload ne?to malo sporiji... :)
http://www.speedtest.net/result/394118121.png (http://www.speedtest.net)
Tribal_kg
20-01-2009, 05:58 PM
Ti testovi nisu bas mnogo precizni ali u Ivanovom slucaju se bas vidi kakvo je stanje.
Inace, meni u poslednje vreme Rapidshare ne radi kako treba. Tacnije, preko dana ne radi ok, a nocu sljaka punom parom. Danju kad skidam, download ne ide punom brzinom i kako da objasnim.. pratio sam preko onih softverskih meraca protok i kad skidam sa rapida vidi se da ne ide konstantno.. Udari jedan impuls pa onda nema ista i tako stalno.. Jel ima jos neko problema sa Rapidom?
shigumicu
20-01-2009, 06:41 PM
Ja imam identican problem. Nocu oko 1h pocinje punim kapacitetom da downloaduje pa sve do nekih 11-12 pre podne. Mislim da su na rapid-u uveli neko ogranicenje i to zesce, jer je pre na free bio bolji protok i danju :(.
Tribal_kg
20-01-2009, 06:54 PM
Ok.. Pitacu drugara koji radi u Rapid-u pa cu da javim u cemu je fora.
Bitno da nije do nasih provajdera. :)
rale_
20-01-2009, 09:01 PM
Udari jedan impuls pa onda nema ista i tako stalno.. Jel ima jos neko problema sa Rapidom?
Isti problem i kod mene,krene dve-tri sec. pa pauza i tako stalno...
Inace,ja sam na ADSL-u 2048/192 Kb/s Telekom,i mislio sam da je do njih ali izgleda da nije...
Pozdrav
DzoniPFC
20-01-2009, 10:04 PM
Skynet lan internet provajder:
http://www.speedtest.net/result/394355180.png (http://www.speedtest.net)
Dexxy
29-01-2009, 08:32 PM
Evo moj protok preko SBB-a.
http://www.speedtest.net/result/400341629.png (http://www.speedtest.net)
boggy
29-01-2009, 08:53 PM
http://www.speedtest.net/result/400356691.png (http://www.speedtest.net)
pozdrav
bogi
kejkz
29-01-2009, 09:15 PM
u je, ala su vam veeeeliiikiiii downloadovi i aploadovi
Moj je suvi?e mali za te va?e ale
psionic
29-01-2009, 10:10 PM
SBB sucks ! ADSL rulez... Mettalika moj dobar drug...
:bend:
Ma ebiga ne valja ni jedno ni drugo... evo ga adsl... koji treba da bude 1024/128...
4634
Dexxy
29-01-2009, 10:35 PM
Evo moj protok preko SBB-a.
http://www.speedtest.net/result/400341629.png (http://www.speedtest.net)
Pa moj je 1024/128..fali mu malo :D SBB
Dexxy
29-01-2009, 11:05 PM
Evo novi paket :grin:
http://www.speedtest.net/result/400439624.png (http://www.speedtest.net)
STUDIOTON
30-01-2009, 12:18 AM
meni do nedavno slabo radio down . a sad obratno .. hmm
http://www.speedtest.net/result/400475127.png
psionic
30-01-2009, 02:18 AM
meni do nedavno slabo radio down . a sad obratno .. hmm
http://www.speedtest.net/result/400475127.png
Ljudi sta ste se uhvatili za taj speedtest.net k'o udovica za... :grin:
Ja imam na masini instaliran Bandwidth Monitor i lepo mi graficki ispisuje up/download svo vreme dok sam na netu (0-24h) i tamo mogu graficki da vidim sta je uopste realna vrednost sa MOJE masine - sta u nju ulazi i sta izlazi. To sa speedtest.neta je sumnjiv rezultat jer kada vrsite download test, on ustvari vama uploaduje i obrnuto... Udaljen servis. E sad, to sto on ne moze da "ispali" u trenutku 4Mbita ne znaci da neki drugi izvor podataka ne radi sa 4 Mb u tom istom trenutku! - torent, ftp i sta znam sta sve...
STUDIOTON
30-01-2009, 02:05 PM
Ma da ... ovaj speedtest uopste nije merodavan ..
Evo sta mi pokazuje sada
http://www.speedtest.net/result/400786147.png
a kada odem da realno uploadujem nesto .. konretno to sam stavio na sendspace .. pokazuje mi upload realnih 42kb/s sto je 336kb/s
Znaci speedtest je kita
lesha
30-01-2009, 02:28 PM
http://download.cg.yu/index.html
evo i sbb-ovog
http://forum.sbb.rs/brzinomer/
STUDIOTON
30-01-2009, 02:41 PM
http://download.cg.yu/index.html
evo i sbb-ovog
http://forum.sbb.rs/brzinomer/
ovaj sbb test je jos gori .. pokazuje mi 1.7 mbps .. a realno mi radi oko 3.9 :shock:
jel ima jos neko neki realniji test?
awacs
30-01-2009, 03:40 PM
Nekako sam sklon tome da najvi?e verujem info prozorima prilikom UL/DL (KB/s x8),to mi nekako najlogičnije dođe. Zvanično na SBB imam 384/192 vezu, i sad
speedtest ka?e UL 141kbps
speedtest-1.jpg (http://www.rumski.com/forum/attachment.php?attachmentid=4636&stc=1&d=1233329081)
download.cg.yu - 186,4kbps
dl.cg.yu-1.jpg (http://www.rumski.com/forum/attachment.php?attachmentid=4637&stc=1&d=1233329081)
a sendspace:
Sendspace-1.jpg (http://www.rumski.com/forum/attachment.php?attachmentid=4638&stc=1&d=1233329081) 21,4KB/s
Po "realnom" uploadu to mu izađe oko 171kbps, ?to mi se (sa uračunatim gre?kama, ponovljenim paketima i "pregovorima" između servera i modema) prilično uklapa u idealnih 192k. Dodu?e, nisam ba? neki stručnjak...
Sve u svemu - Speedtest nema veze s mozgom, nema tamo ničega osim nabud?enog interfejsa. Ovaj download.cg.yu je kudikamo bli?i istini, ali na kraju krajeva jedino me zanima "realan" transport.
STUDIOTON
30-01-2009, 04:00 PM
za sada .. najrealnije mi pokazuje ovaj test http://www.speakeasy.net/speedtest/
rale_
30-01-2009, 11:24 PM
http://bwm.carnet.hr/
STUDIOTON
30-01-2009, 11:39 PM
http://bwm.carnet.hr/
i ovaj je dobar
rale_
31-01-2009, 12:27 AM
Malo poredjenje...
http://www.speedtest.net/result/401150829.png
http://img105.imageshack.us/img105/6114/123oz3.jpg
http://img105.imageshack.us/img105/5753/456bj0.jpg
zagor.ts
10-05-2009, 12:01 PM
http://www.freeimagehosting.net/uploads/ba356c82d3.jpg
tako izgleda paket 1024/128 sa aktiviranom uslugom SpeedUP - kao shto se vidi Upload je mnogo iznad deklarisane.... to je jedna od dobrih mana te usluge jer ne mogu da limitiraju Up vec samo Download
(brzinu ti podignu na sledeci paket pa je onda softverski limitiraju .... Full se dobija aktivacijom usluge na 3 sata po ceni 50din+PDV)
Mika Technika
10-05-2009, 12:08 PM
http://www.sbb.co.yu/cms/view.php?id=1113
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.