Log in

View Full Version : pinguin audio meter problem

MiGi
10-09-2008, 07:27 PM
znaci ovaj program mi radi na desktrop racunaru al na lap topu nece da radi...ista muzicka je koriscena na oba kompa kao i ista instalacija :shock:
u cemu je fazon zna li neko?

voomighty
11-09-2008, 05:44 PM
ni meni ne radi sa mojom maudio410 karticom.... sve kao kul podeseno... ali.. jednostavno nece da prima signal....

MiGi
11-09-2008, 09:30 PM
tako i meni na lap topu a na desktopu mi radi :confused:

Arthur
12-09-2008, 04:52 AM
koliko se ja sećam, pingvin hoće da meri samo input kanale, tako da je potrebno u mixeru od tih kartica podesiti da ono što slušate na monitore, se istovremeno vraća na input od kartica. Tad radi provereno.

alfom
12-09-2008, 06:06 AM
koliko se ja sećam, pingvin hoće da meri samo input kanale, tako da je potrebno u mixeru od tih kartica podesiti da ono ?to slu?ate na monitore, se istovremeno vraća na input od kartica. Tad radi provereno.
Upravo tako. Probao sam skoro :wink:. Radi mi i na laptopu bez problema.
Ali, program je, po meni, vrlo, vrlo skroman pa sam ga deinst. jer imam daleko bolje od njega.

RNT
12-09-2008, 07:58 AM
Ali, program je, po meni, vrlo, vrlo skroman pa sam ga deinst. jer imam daleko bolje od njega.

Ajde podijeli s nama koji je to program bolji od Pinguina, da ga i mi probamo! :wink:

alfom
12-09-2008, 08:17 AM
Napisah : "po meni".
Nekome mo?e biti dobar, ali ja radim drugačije, pa zato tako napisah. :wink:

RNT
12-09-2008, 08:26 AM
Napisah : "po meni".
Nekome mo?e biti dobar, ali ja radim drugačije, pa zato tako napisah. :wink:

Dobro, onda cu da preformuliram pitanje.

S kojim si programom zamijenio Pinguin?

alfom
12-09-2008, 08:41 AM
Ne znam koji softver koristiš. Ako su NueSX (a to uglavnom mogu i drugi procesori) kontrolu zbivanja vršim od samog početka rada na projektu. Svaki trak kontrolišem odmah, već sredstvima koja postoje tamo u audio pop-up meniju. Na mix kanalu mi je uvijek (po navici) postavljen Waves PAZ analizer, pa kad god poželim 'priručnu', trenutnu kontrolu, to i uradim. Waves su inače solidni (ako ih koristiš),jer većina alata ima podatke o pik, RMS, ... , vrijednostima pa se može vršiti upoređenje : šta se zbiva nakon obrade plaginom i šta je bilo prije.
Konačne kontrole vršim alatima iz Magix-a ili ponekada Adobe Audition.
Tako sam ja navikao, ali nije pravilo.
Prije sam koristio metre u WaveLab, a nešto od toga imaš i u SF i na PM. :wink:

RNT
12-09-2008, 08:58 AM
Ne znam koji softver koristi?. Ako su NueSX (a to uglavnom mogu i drugi procesori) kontrolu zbivanja vr?im od samog početka rada na projektu. Svaki trak kontroli?em odmah, već sredstvima koja postoje tamo u audio pop-up meniju. Na mix kanalu mi je uvijek (po navici) postavljen Waves PAZ analizer, pa kad god po?elim 'priručnu', trenutnu kontrolu, to i uradim. Waves su inače solidni (ako ih koristi?),jer većina alata ima podatke o pik, RMS, ... , vrijednostima pa se mo?e vr?iti upoređenje : ?ta se zbiva nakon obrade plaginom i ?ta je bilo prije.
Konačne kontrole vr?im alatima iz Magix-a ili ponekada Adobe Audition.
Prije sam koristio metre u WaveLab, a ne?to od toga ima? i u SF i na PM. :wink:

Imam posebni komp, povezan sa spdifom u kojem imam instalirani Pinguin, tako da mi je slika zvuka uvijek na posebnom monitoru bilo da se radi na ulaznim ili izlaznim kanalima. Za sad mi se to cini najboljim rjesenjem, to ne znaci da nema i boljeg.

http://www.rntmusic.org/Galerija/Galerija_files/studio4.jpg

alfom
12-09-2008, 09:17 AM
Pa naravno. Svako prema svojim mogućnostima i stvorenim navikama izborom odgovarajućeg iz poplave mnoštva plaginova. Bitno je da ih ima i da počesto nisu skupi.

voomighty
12-09-2008, 09:18 AM
koliko se ja sećam, pingvin hoće da meri samo input kanale, tako da je potrebno u mixeru od tih kartica podesiti da ono ?to slu?ate na monitore, se istovremeno vraća na input od kartica. Tad radi provereno.

HVALAAAA

lesha
12-09-2008, 08:51 PM
Ne znam koji softver koristiš. Ako su NueSX (a to uglavnom mogu i drugi procesori) kontrolu zbivanja vršim od samog početka rada na projektu. Svaki trak kontrolišem odmah, već sredstvima koja postoje tamo u audio pop-up meniju. Na mix kanalu mi je uvijek (po navici) postavljen Waves PAZ analizer, pa kad god poželim 'priručnu', trenutnu kontrolu, to i uradim. Waves su inače solidni (ako ih koristiš),jer većina alata ima podatke o pik, RMS, ... , vrijednostima pa se može vršiti upoređenje : šta se zbiva nakon obrade plaginom i šta je bilo prije.
Konačne kontrole vršim alatima iz Magix-a ili ponekada Adobe Audition.
Prije sam koristio metre u WaveLab, a nešto od toga imaš i u SF i na PM. :wink:

tebi onda uopste ne trebaju monitori..

alfom
12-09-2008, 09:10 PM
O, trebaju itekako!:wink:

Ovo je sve popratno, u drugom vagonu, iza monitora:).