PDA

View Full Version : Benassi brothers studio u Future Music

DaBear
06-09-2008, 05:01 PM
u zadnjem FM magazinu intervju sa Benassi bracom....vrlo skroman studio!
Sve (kao sto se dalo predpostaviti) je soft synth!

Satisfaction su radili na Mac G4.
Sad imaju G5 i Pro Tools HD3, Logic 7 (glavni software),Adam S3R (nisu njihovi!!) 1 x Tubetech pre amp , stari Yamaha TX816, Roland MKS80 i Oberheim Matrix 1000...to je malte ne sve!!!

Najjaca fora - Benny nista ne radi - sve radi njegov (ruzniji) brat !!
Benny ima facu" pa njega guraju i on DJ-ishe...a ovaj sedi i kuca, radi remixe itd... do jaja!!

Studio (soba) dizajn po principu "uradi sam"!

Nece da trose pare izgleda....

vasko
06-09-2008, 09:09 PM
a tog ruznog brata hrane ribljim glavama...

rezultat je bitan

HeatMan
06-09-2008, 11:54 PM
rezultat? pa ubio bih se da ima bolji studio od toga.. ne treba mu.. za ono shto radi..

Hollywood
07-09-2008, 10:05 PM
rezultat? pa ubio bih se da ima bolji studio od toga.. ne treba mu.. za ono shto radi..

nisam skapirao sta hoces da kazes? da mu je muzika losa ili da za taj zvuk ne treba predrkan studio?

lesha
07-09-2008, 10:06 PM
dabear, daj neki screenshot, da i mi "uzivamo".. :shock:

Sasha Fishter
07-09-2008, 10:35 PM
http://vimeo.com/1571923

evo preview mali

lesha
07-09-2008, 11:04 PM
ma ja htedoh da vidim samo koliko su "lepi" :D
ne zanima me njihov studio..

DaBear
08-09-2008, 06:11 AM
evo....

lesha
08-09-2008, 06:35 AM
bas simpa decko.. :D

HeatMan
08-09-2008, 07:06 AM
nisam skapirao sta hoces da kazes? da mu je muzika losa ili da za taj zvuk ne treba predrkan studio?

i jedno i drugo..

DaBear
08-09-2008, 12:01 PM
i jedno i drugo..

Ma da! sve mu je sranje....i ne zna nista, i ne gotive ga ljudi uopste...

Lose su mu prosle njegove stvari pa mu zato mu daju sve neke majmune da remiksuje (Public Enemy, Jean Michel Jarre, Goldfrapp, Outcast, Oakenfold & Pharell, Moby, Etienne de Crecy, Coca Cola..itd..)

alavuk
08-09-2008, 12:24 PM
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

HeatMan
08-09-2008, 12:37 PM
Ma da! sve mu je sranje....i ne zna nista, i ne gotive ga ljudi uopste...

Lose su mu prosle njegove stvari pa mu zato mu daju sve neke majmune da remiksuje (Public Enemy, Jean Michel Jarre, Goldfrapp, Outcast, Oakenfold & Pharell, Moby, Etienne de Crecy, Coca Cola..itd..)

jebo te, zorane, ponashash se kao dete.. prekini da spushtash bilo kome tako neargumentovano.. ispadash som jbt.. pazi kad ti klinac od 21 godinu to kaze, a koji se lozio na msb davno..

"muzika" mu je sranje. i posle te rechenice tachka stoji. ne mozesh reci za to shto radi ni da je muzika, uopshte.

to shto je popularan nije njegovo delo. isto tako je popularna i madona pa je uvek bila sranje.. osim jedne pesme..

benny je pozer, burazer mu nije nikakav muzichar. prodaju sise i dupeta sa jednostavnom brainwash melodijom, koja se ponavlja u svakoj pesmi.

i kao shto rekoh, prekini da seresh tako ljudima, stvarno si naporan jbt.. zadrzi napushavanje za sebe.. ili ako imash dobar argument, onda fino napushi kao ja ili lacky ili neko slichan.. a ne ovako.. podsecash me na "net frajere" sa hip hop foruma.. a tu su sve klinci do 18 godina..

iskuliraj se

Oggy
08-09-2008, 01:04 PM
Sale, zadrzi se u granicama pristojne rasprave.
Niko ne kaze da nemas prava na sopstveno misljenje, ali :
1. Ne mozes biti kategorican i to nametnuti kao ultimatiivnu cinjenicu
2. Ne smes biti ljut, ako ti se neko suprotstavi
3. Ako te je taj "neko" malo i pecnuo, budi frajer, pa raspravu zadrzi na tom nivou, a ne da planes ovako oko totalne gluposti.

Ne stavljam se ni na ciju stranu, a tebi sam se obratio jer si prvi planuo.
Ocekujem, radi mira na forumu, da se na ovome i zavrsi. Nema potrebe za time.

Pozdrav

milos
08-09-2008, 01:15 PM
Iako ne gotivim Bennyja ili bilo sta od te sezonske hit komercijale, skidam kapu za rad i pronalazak " Carobne formule" ...
Nije nimalo lako danas osmisliti komercijalu koju ce da slusaju milioni sirom sveta...

Everbeatz
08-09-2008, 01:27 PM
Iako ne gotivim Bennyja ili bilo sta od te sezonske hit komercijale, skidam kapu za rad i pronalazak " Carobne formule" ...
Nije nimalo lako danas osmisliti komercijalu koju ce da slusaju milioni sirom sveta...

Tacno

pedjah
08-09-2008, 01:35 PM
i jedno i drugo..
Uz duzno postovanje, ovdje je te?ko naći ljude koji ne pljuju po tudjim radovima. Benassijeve stvari, koliko god se nekome ne svidjale, zvuce veoma dobro, od kompjuterskih desktop zvučnika pa do velikih klupskih sistema. Mislim da je apsurdno komentarisati kvalitet tih snimaka.

kejkz
08-09-2008, 01:51 PM
Bio je Arthur u pravu na nekom od prethodnih tredova, ovde definitivno fali biljchica za bolje raspolozenje, nesto je heatman postao preterano razdrazljiv 'em osetljiv.

HeatMan
08-09-2008, 02:10 PM
Uz duzno postovanje, ovdje je teško naći ljude koji ne pljuju po tudjim radovima. Benassijeve stvari, koliko god se nekome ne svidjale, zvuce veoma dobro, od kompjuterskih desktop zvučnika pa do velikih klupskih sistema. Mislim da je apsurdno komentarisati kvalitet tih snimaka.

nisam prichao o miksu.. tu je sve ok.. al jbg, i kako da ne bude kada se koriste 16 kanala max.. ;)

Bio je Arthur u pravu na nekom od prethodnih tredova, ovde definitivno fali biljchica za bolje raspolozenje, nesto je heatman postao preterano razdrazljiv 'em osetljiv.

i ja sam rekao da je upravu.. al sam takodje rekao da nema.. :) istrpite me.. :D

shalim se, nishta loshe nisam mislio.. i to shto sam rekao vrachu (uz sve psovke i uvrede) je bilo iz najbolje namere..

znate kako kazu "put do pakla poplochan je dobrim namerama"..

poz

Everbeatz
08-09-2008, 02:17 PM
shalim se, nishta loshe nisam mislio.. i to shto sam rekao vrachu (uz sve psovke i uvrede) je bilo iz najbolje namere..
poz

Svi smo i shvatili da mu zelis sve najbolje:D:D

Color
08-09-2008, 02:29 PM
to shto je popularan nije njegovo delo. isto tako je popularna i madona pa je uvek bila sranje.. osim jedne pesme..

Sto se tice Madonne, ma koliko sranje bila, cini se da je ona idejni vodja i to vrlo uspesan... Uopste ne zalazim u kvalitete njenog pevanja ali treba biti svestan da popularnost ne pada sa neba. Ma sta mislili o ovome ili onome i ma koliko nam se njihova muzika ili to sto rade cini trash, necim se ta popularnost zasluzila!

BTW. bio sam pre dve nedelje na koncertu Madonne u Nici, veci trash od koncerta u zivotu nisam video... 80% playback a to sto je 20% bilo uzivo je bilo krsh ozvuceno. Za mene licno veliko razocarenje (prvi put sam bio na Madonninom nastupu), ocekivao sam mnogo vise. Gomila igraca koji se bez nekog konkretnog koncepta smenjuju na bini, skacu, boxuju, plesu... da ne davim dalje, ceo koncert sam razmisljao u sebi:

JBT koji treba biti car, izaci pred 30.000 ljudi i pevati uzivo a blage veze nemati sa pevanjem! A pri tom si na vrhu muzicke industrije! :D

HeatMan
08-09-2008, 03:00 PM
^apsolutno se slazem.

@everlast il ko je vec bio pre coloUra :D veruj mi na rech

edit: svima nama je potrebno napushavanje kada pochnemo da dizemo nos i da se kurobecamo... to i ja radim.. to rade svi.. savrsheno normalno.. i osobe sa kojima sam jako dobar (nazalost sa vrachom se nisam formalno upoznao, da jesam shvatio bi bar on da je iz najbolje namere).. i tu i tamo nam treba neko ko ce nas vratiti na zemlju..

militantan i previshe direktan jesam, to stoji.. al shta cesh, takav sam.. svidjam se sam sebi..

poz

Hollywood
08-09-2008, 03:19 PM
i jedno i drugo..

muzika mu je postala sranje jer je postala komerc. Pa je sada svima sranje. Inace da se ne lazemo kada se pojavio njegov trek prvi put, svi djejevi koje poznajem su odlepili i bili iz fazona "jbo te! neko je izmislio novi pravac hausa". A sada su svi iz fazona da je to "bulja" i svi su iz fazona da niko od njih nikada nije rekao da je benasi vrh.

I da se ne lazemo, danas bar 50% komerc haus muzike, a i jedan deo andergraund elektronske muzike ima koren od njegovog zvuka.

drugo... AKO ON DOBIJA ONAJ ZVUK IZ ONAKO SMESNOG STUDIA, u sta ja i dalje ne verujem, ONDA SVAKA MU JEBENA CAST. I svi ovde treba da se pokrijemo usima i iskazemo tezak rispekt zbog toga. Uvek me zabezekne kada neko dodje i ima neverovatno dobar kvalitet produkcije, a radi ITB i cak koristi interne cubase efekte za to.

A sada malo nesto tebi da kazem. Brte iskuliraj i svoje licne tripove zapakuj na neko drugo mesto, ali neko ti je vec to rekao ovde. Jadno zvuci kada neko kao ti proziva 2mega svetske zvezde. Licni stavovi u ukus su jedno, a ovo sto ti pricas je drugo. Ti prozivas direktno svakoga ko ne misli kao ti. Procitaj jos jednom sta si napisao.
Ja da sam moderator bih te banovao na jedno metar dana da se malo iskuliras. Jer ljudi kao ti me teraju sa ovog foruma. OK.

Hollywood
08-09-2008, 03:21 PM
militantan i previshe direktan jesam, to stoji.. al shta cesh, takav sam.. svidjam se sam sebi..

onda sedi gajbi i pravi muziku mami i tati, mojne mene smaras.

ovde.

HeatMan
08-09-2008, 03:26 PM
hah.. ja sam svoje mishljenje izneo, i nikoga ne teram da misli kao ja.. upravu si u potpunosti, samo malo bolje da si pogledao, video bi da dabear pokushava upravo ono shto si ti rekao..

kao shto rekoh, to shto je neko postigao uspeh ne znachi da je dobar muzichar.. to je uvek tako bilo..

a shto se mene tiche, iako volim da chujem dobar house, satisfaction (prva njegova pesma koju sam chuo) kad sam chuo rekao sam "djubre".. i uvek sam bio tog mishljenja..

shto se mixa tiche, nije problem odraditi to sa takvim setupom medjutim, mishljenja sam da shalju ipak drugima da im odrade master.. i da zato to tako hmm "analogno" zvuchi..

pozdrav

HeatMan
08-09-2008, 03:28 PM
onda sedi gajbi i pravi muziku mami i tati, mojne mene smaras.

ovde.

holivude holivude, kuco stara..

lesha
08-09-2008, 04:54 PM
i meni je smece, ali dobro isproducirano, mada previse kompresovano za moj ukus.

DaBear
08-09-2008, 08:59 PM
muzika mu je postala sranje jer je postala komerc. Pa je sada svima sranje. Inace da se ne lazemo kada se pojavio njegov trek prvi put, svi djejevi koje poznajem su odlepili i bili iz fazona "jbo te! neko je izmislio novi pravac hausa". A sada su svi iz fazona da je to "bulja" i svi su iz fazona da niko od njih nikada nije rekao da je benasi vrh.

I da se ne lazemo, danas bar 50% komerc haus muzike, a i jedan deo andergraund elektronske muzike ima koren od njegovog zvuka.

drugo... AKO ON DOBIJA ONAJ ZVUK IZ ONAKO SMESNOG STUDIA, u sta ja i dalje ne verujem, ONDA SVAKA MU JEBENA CAST. I svi ovde treba da se pokrijemo usima i iskazemo tezak rispekt zbog toga. Uvek me zabezekne kada neko dodje i ima neverovatno dobar kvalitet produkcije, a radi ITB i cak koristi interne cubase efekte za to.

A sada malo nesto tebi da kazem. Brte iskuliraj i svoje licne tripove zapakuj na neko drugo mesto, ali neko ti je vec to rekao ovde. Jadno zvuci kada neko kao ti proziva 2mega svetske zvezde. Licni stavovi u ukus su jedno, a ovo sto ti pricas je drugo. Ti prozivas direktno svakoga ko ne misli kao ti. Procitaj jos jednom sta si napisao.
Ja da sam moderator bih te banovao na jedno metar dana da se malo iskuliras. Jer ljudi kao ti me teraju sa ovog foruma. OK.

e bas lepo... malo se rasplamsao (uchmali) forum!!!

Heatman, sta da ti kazem....? Naprzen si...sve znas, ne treba niko nista da ti prica...sve si provalio. Samo napred..u pobede!
Drugo, dobra pesma i produkcija se ne meri brojem upotrebljenim kanala!

Hollywood - ProTools HD3 (nakokan sa dobrim plugovima) NIJE UOPSTE "SMESAN STUDIO" a imaju i Logic !!

E sad, neko ima sve..i plugove i outboarde i opet sve zvuci k'o k**a, a neko ima usrani PT ili Logic ....i delje..kida!!

Takodje...opste je poznato da svi pljuju po svemu kad svi to provale,,,bio to DJ, neki kafic, diskoteka, pesma,...."jao bas je sranje....od kad smo mi to prevazisli! Ijuuf!!" i te fore..

A u Benassijevoj bass liniji ima vise muzike nego sto 1000 demo snimaka ima sve skupa!!

Mika Technika
08-09-2008, 09:09 PM
sto se svi tako lozite na tog benasija?

lesha
08-09-2008, 09:17 PM
ne znam za druge, ja volim zenske..

DaBear
08-09-2008, 09:58 PM
sto se svi tako lozite na tog benasija?

ma niko se ne lozi....nego, lepo je videti kako neko sa minimalnom opremom i maksimalnom idejom i to jos iz Italije, uradi nesto tako....nije mala stvar.

I on lepo kaze da u Italiji, jedino sa dance muzikom moze da se izadj van granica italije...kaze da pop, njihov hio hop / rap ili rock, jednostavno ne radi preko, ali dance muzika - radi!

Mika Technika
08-09-2008, 10:01 PM
jasno mi je to sve, pitam zato sto malo-malo pa neko otvori temu vezanu za benasija.

RetroMan
08-09-2008, 10:31 PM
...isto tako je popularna i madona pa je uvek bila sranje.. osim jedne pesme..
Nije da sam fan, al' meni se svidja vise od jedne pesme, za neke sam cak trazio po netu sa kim ih je radila, prosto nisam mogao da verujem da je ona autor.

Sta je to dobra pesma?

nishta loshe nisam mislio.. i to shto sam rekao vrachu (uz sve psovke i uvrede) je bilo iz najbolje namere..
Kako li tek izgleda kad nemas najbolje namere? :grin:

dobra pesma i produkcija se ne meri brojem upotrebljenim kanala!
Sta je to dobra pesma.?

...i delje..kida!!
Ah, to :grin:

RM

Hollywood
08-09-2008, 10:32 PM
Hollywood - ProTools HD3 (nakokan sa dobrim plugovima) NIJE UOPSTE "SMESAN STUDIO" a imaju i Logic !!

E sad, neko ima sve..i plugove i outboarde i opet sve zvuci k'o k**a, a neko ima usrani PT ili Logic ....i delje..kida!!

Takodje...opste je poznato da svi pljuju po svemu kad svi to provale,,,bio to DJ, neki kafic, diskoteka, pesma,...."jao bas je sranje....od kad smo mi to prevazisli! Ijuuf!!" i te fore..

A u Benassijevoj bass liniji ima vise muzike nego sto 1000 demo snimaka ima sve skupa!!

gledao sam intervju. Ali koliko sam skapirao kada su napravili satisfaction nisu imali sve to.

Drugo ne znam koliko bi mi trebalo vremena da dodjem do tako dobrog saunda i da imam HD3.

HeatMan
08-09-2008, 11:18 PM
Nije da sam fan, al' meni se svidja vise od jedne pesme, za neke sam cak trazio po netu sa kim ih je radila, prosto nisam mogao da verujem da je ona autor.

Sta je to dobra pesma?

Kako li tek izgleda kad nemas najbolje namere? :grin:

Sta je to dobra pesma.?

shto se madone tiche, znam da ti se svidja.. jbg, produkcija jeste opasna ali mi je muzika.. hmmm.. ne znam.. ne zelim da iznosim mishljenje da ne bi ispalo da namecem isto..

shta je to dobra pesma? imam definiciju, ali ne zelim da je iznosim na bojnom polju.. mogu uz neku kaficu ili tako neshto.. :)

shto se najboljih namera tiche, pa Vi ste bar valjda imali vremena da zakljuchite kakav sam.. kada sam loshih namera, ni ne trudim se.. jednostavno me zaboli specifichni deo tela, koji izgleda da je i stvoren za to..

pozdrav..

Arthur
09-09-2008, 05:17 AM

ajde brate Holi, ti bar po onim tvojim majmunima znaš šta je zaKri :D Čim vidiš lepe questede u avataru, duboko udahni ;) dobar je dečko, al uvatilo, šta ćeš

RetroMan
09-09-2008, 05:38 AM
shto se najboljih namera tiche, pa Vi ste bar valjda imali vremena da zakljuchite kakav sam..
Znam, al' tako si to srocio, da nisam mogao da odolim. :D

RM

alavuk
09-09-2008, 09:34 AM
ma niko se ne lozi....nego, lepo je videti kako neko sa minimalnom opremom i maksimalnom idejom i to jos iz Italije, uradi nesto tako....nije mala stvar.

I on lepo kaze da u Italiji, jedino sa dance muzikom moze da se izadj van granica italije...kaze da pop, njihov hio hop / rap ili rock, jednostavno ne radi preko, ali dance muzika - radi!

kako ne moze pop rock da izadje van granica italije , sta je onda eros ramacoti ili onaj "reper" djovanoti ??? da nisu mozda iz tunisa ??? :)

ne volim ih previse (italijane) ali jesu majstori sto se tice "komerc" muzike bilo kog pravca da se dohvate

Hollywood
09-09-2008, 11:55 AM
ajde brate Holi, ti bar po onim tvojim majmunima zna? ?ta je zaKri :D Čim vidi? lepe questede u avataru, duboko udahni ;) dobar je dečko, al uvatilo, ?ta će?

braate za sve ima lek :D

HeatMan
09-09-2008, 01:41 PM
braate za sve ima lek :D

opushteno brate..

hvala arti.. :*

DaBear
09-09-2008, 01:55 PM
kako ne moze pop rock da izadje van granica italije , sta je onda eros ramacoti ili onaj "reper" djovanoti ??? da nisu mozda iz tunisa ??? :)

ne volim ih previse (italijane) ali jesu majstori sto se tice "komerc" muzike bilo kog pravca da se dohvate

Pa jesu iz Italije (ne iz Tunisa) ali gde su izasli? Koliko daleko? Ovde se bogami ni "Razmazoti ni Djoganoti " nisu vrteli po radiju i TV-u.
To sto se kod nas vrti, ne znaci bas nista!!

@ Hollywood...sta da ti kazem. Misa u ruku, pa klikci, radi, uci, slusaj....sve moze - ako znas kako!

Max
09-09-2008, 02:13 PM
@ Hollywood...sta da ti kazem. Misa u ruku, pa klikci, radi, uci, slusaj....sve moze - ako znas kako!

Slazem i podrzavam !!!

Od legendi i " neuhvatljivih " produkcija ( a razlog misterije je neznanje kao i obicno .... ) mi se kenja :)

Pozdrav

alavuk
09-09-2008, 02:32 PM
Pa jesu iz Italije (ne iz Tunisa) ali gde su izasli? Koliko daleko? Ovde se bogami ni "Razmazoti ni Djoganoti " nisu vrteli po radiju i TV-u.
To sto se kod nas vrti, ne znaci bas nista!!

naravno da ne znaci nista djovanoti ali eros ramacoti je malo drugacija prica , ipak se zna za njega ... naravno da su iz italije to iz tunisa sam malo ironicno rekao ali dobro ...

Eeva_r&b
09-09-2008, 09:55 PM
Al se ovde strasti razbuktase..

Slazem se ,Eros je pevac sa dugogodisnjom karijerom i jedan od najpoznatijih italijanskih pop pevaca danasnjice...malo je grubo negirati koliko je daleko stigao sa karijerom,stoga bih postavila isto pitanje koje je i DaBear postavio ('ali gde su izasli? Koliko daleko?') o njemu samome,posto mu je izgleda bitnije koliko odredjena muzika ima slusalaca,a ne kvaliteta.
(uz svo duzno postovanje prema Da Bear-u,ovim NIKAKO nisam pokusala da ga uvredim niti umanjim znacaj njegove karijere;niti na to imam ikakvo pravo,vec samo da ga podsetim koliko je 'uspeh' relativan pojam,mozda je zapravo i on sam po nekim tudjim merilima neuspesan muzicar.)

Druga stvar,ako cemo vec po kvantitetu odredjivati kvalitet i pravdati kich obrazlozenjem da ne moze svako biti popularan i da je to umece,verujem da u tom slucaju Srbiji imamo velikih neponovljivih talenata u nasem avangardnom zanru zvanom TURBO FOLK.
:)

Veliki pozdrav svima!

naravno da ne znaci nista djovanoti ali eros ramacoti je malo drugacija prica , ipak se zna za njega ... naravno da su iz italije to iz tunisa sam malo ironicno rekao ali dobro ...

DaBear
09-09-2008, 11:27 PM
Al se ovde strasti razbuktase..

Slazem se ,Eros je pevac sa dugogodisnjom karijerom i jedan od najpoznatijih italijanskih pop pevaca danasnjice...malo je grubo negirati koliko je daleko stigao sa karijerom,stoga bih postavila isto pitanje koje je i DaBear postavio ('ali gde su izasli? Koliko daleko?') o njemu samome,posto mu je izgleda bitnije koliko odredjena muzika ima slusalaca,a ne kvaliteta.
(uz svo duzno postovanje prema Da Bear-u,ovim NIKAKO nisam pokusala da ga uvredim niti umanjim znacaj njegove karijere;niti na to imam ikakvo pravo,vec samo da ga podsetim koliko je 'uspeh' relativan pojam,mozda je zapravo i on sam po nekim tudjim merilima neuspesan muzicar.)

Druga stvar,ako cemo vec po kvantitetu odredjivati kvalitet i pravdati kich obrazlozenjem da ne moze svako biti popularan i da je to umece,verujem da u tom slucaju Srbiji imamo velikih neponovljivih talenata u nasem avangardnom zanru zvanom TURBO FOLK.
:)

Veliki pozdrav svima!

rasplamsalo se nego sta....!! he,he...
ma ljudi, sve je to dobro..svaka rupa nadje svoju zakrpu...
Konkretno, nemam nista protiv Razmazotija....prodao covek 40Miliona ploca...(jel i to spada u kvantitet??) ...ima svoju publiku, pretezno Evropa (oni koji ne pricaju engleski) i Spansko govorno podrucje (sve ploce radi i na spanskom!!) Juzna Amerika..itd
Mora na spanskom - bolje se prodaje nego Italijanski..! (jel se prodao zbog toga..? )

Da li je kvalitetno, ne znam a i ne zanima me iskreno,

A sto se tice moje "karijere"..he,he...koje karijere? Muzicar..?? he, he..pa ja sam bubnjar (zadnji put svirao bubanj pre 25 godina!)...a ovo sa dva prsta nabadanje po sintiju i kut'n'paste job sa samplovima...? jel to muzika?

U (danasnjem) muzickom biznisu sve se zaboravlja nenormalno brzo....to sto si danas neka faca na nekom chartu - sutra sve boli uvo za tebe...koga to zanima??

Kvalitet...cega? Za koga? Zbog cega? Koga briga...uopste?

al sam zacrneo....ufff brate!? a?

Braca
09-09-2008, 11:36 PM
Ja tebe nista ne razumem iako si u Londonu, znaci li to da Vasil hadzimanov bend dzabe trosi struju jer nije poznat u GB, sta ti ustvari hoces da kazes svet je ludilo i ajmo sad svi u to ludilo, lova brate, pa nije sve ni u lovi a ni u Londonu, ima malo muzike i na Kubi a nije na top listi, i fala bogu ne koriste semplove. Nego ja slabije kapiram pa mi treba razjasniti u cemu je poenta?

DaBear
09-09-2008, 11:42 PM
Ja tebe nista ne razumem iako si u Londonu, znaci li to da Vasil hadzimanov bend dzabe trosi struju jer nije poznat u GB, sta ti ustvari hoces da kazes svet je ludilo i ajmo sad svi u to ludilo, lova brate, pa nije sve ni u lovi a ni u Londonu, ima malo muzike i na Kubi a nije na top listi, i fala bogu ne koriste semplove. Nego ja slabije kapiram pa mi treba razjasniti u cemu je poenta?

pa nisi dobro skapirao....nema veze London, Cuba...Beograd..sve je isto!

Lepo sam rekao da svako nadje svoju publiku, zar ne!!
Cak i neki bezvezni rapper iz Velike Plane ce da nadje neku svoju publiku...

A love (vise) nema od muzike (ko sto je pre bilo)...tako da se polako vracamo na ono staro....sviranje radi sviranja, a ne radi para!

Sta je tu lose? Jedino, sto kazes...trosi se struja a to u danasnje vreme "globalnog otopljavanja" i nije bas pametna stvar...treba da predjemo na akusticne instrumente koji ne trose struju!

HeatMan
09-09-2008, 11:44 PM
da zaboravlja se na sve.. ako radish takvu muziku.. neshto ne verujem da ce se zaboraviti bocceli.. hoce li?

mislim da se chak ni busta rhymes nece zaboraviti, ako cemo vec o komercijalnijem pristupu muzici..

malo vishe "electro" zvuk? prodigy? crystal method?

da, da.. house nema veze sa ovakvom muzikom, ali ipak nemoj prichati o muzici u globalu ako mislish samo na neka komerc sranja..

i ne bih voleo da ispadne da smo se iva i ja urotili ovde protiv dabeara.. chisto da se znade da nema nikakvog dogovora i sranja.. :)

pozdrav

a na bennyja su vec svi zaboravili..

Braca
10-09-2008, 12:00 AM
Epa dobro onda smo se razumeli, postujem te jer si stariji u prici muzickoj i ne bih voleo da se ovi mladi forumasi navuku na neke pravce koji nisu vredni, instant, i da im to postane merilo vrednosti. Muzika je jako slozena i siroko polje za svakog ima mesta. A inace Benassi studio nije nimalo naivan i tu se slazemo, a ako me pitas izmedju Benassija i Ramazotija uvek Ramazzoti, muzicar je do jaja bez obzira na modu.
Long live rock'n roll

dvuckovic
10-09-2008, 12:19 AM
E, ako je Ramazotti Rock'n'Roll, idem da se momentalno objesim medju prsute!

OFF
10-09-2008, 01:16 AM
Samo da te usolimo prvo :D

dvuckovic
10-09-2008, 01:19 AM
Kilazu imam, taman za jedno omanje svinjce.

Eeva_r&b
10-09-2008, 02:18 AM
@DaBear -sorry,nisam imala prilike da cujem tvoje radove,nisam bila sigurna kojoj kategoriji stvaralaca pripadas,pa reko',aj da kazem 'muzicar' da ne pogresim,najuniverzalnije mi je zvucalo..elem

hahah..Ne slazem se sa tobom! :)
Uopste nije tacno da je nemoguce zaraditi od dobre i iskrene muzike u svetu,i da ona nije vrednovana!
Prestani da mracis ljude i ubijas i sebi i njima optimizam:):):)

@ ostali :
Ovo je neko moje vidjenje,ako 'kog zanima..
Imajte na umu da sam jos uvek mlada i 'napaljena' (kazem to u ne-sexualnom smislu) i mozda cu drugacije gledati na stvari posle par godina.

Kada imaju pesme jednako kvalitetne i dopadljive uhu, muzicari/izvodjaci ce uvek naci svoj put do publike i verujem da se sav problem 'neshvacenih i nepravedno ocenjenih' sastoji u tome sto je najteze naci nacin da se objedini kvalitet i dopadljivost u svom stvaranju..
Jer vecina danasnjih stvaralaca vise ne stvara za publiku.
Stvaraju ili za pare,ili za same sebe.
A ovi drugi najcesce tragajuci za kvalitetom odlaze u krajnosti 'matematicki isplanirane originalnosti' i nepredvidivosti,i dok u preteranoj analitici i pokusajima da naprave harmonsko i produkcijsko savrsenstvo,iz njihove muzike nestanu EMOCIJE koje su ih u pocetku pokretale...A samo emocije su nosilac jedne pesme i poruke,i pokretac tudjih emocija!!!!

Ljudi su jos uvek samo pripitomljene zivotinje koje se primaju na strasti i ritam!...Ne postoji muzika za intelektualce koja ce osvojiti svet,jednostavno.Jer je takvih u svetu najmanje! Muzika koja osvaja mase je samo muzika koja ima nesto zajednicko sa masom!

A ko kaze da se ne prodaje nekomercijalna a opet dopadljiva i iskrena muzika,primeri iz meni dragog zanra poput India Arie,Amy Winehouse,Erykah Badu svedoce da mozda i ima nekog smisla sve ovo sto iskuckah...

Uh..smorih,a vec je tri.Kuku mene jadne.

Pozdravljam vas!

@Sale - jok,ja se s tobom urotila nisam,za sad samo protiv tebe,jer psujes mlogo u javnosti jbg :-P pusa :-X

rasplamsalo se nego sta....!! he,he...
ma ljudi, sve je to dobro..svaka rupa nadje svoju zakrpu...
Konkretno, nemam nista protiv Razmazotija....prodao covek 40Miliona ploca...(jel i to spada u kvantitet??) ...ima svoju publiku, pretezno Evropa (oni koji ne pricaju engleski) i Spansko govorno podrucje (sve ploce radi i na spanskom!!) Juzna Amerika..itd
Mora na spanskom - bolje se prodaje nego Italijanski..! (jel se prodao zbog toga..? )

Da li je kvalitetno, ne znam a i ne zanima me iskreno,

A sto se tice moje "karijere"..he,he...koje karijere? Muzicar..?? he, he..pa ja sam bubnjar (zadnji put svirao bubanj pre 25 godina!)...a ovo sa dva prsta nabadanje po sintiju i kut'n'paste job sa samplovima...? jel to muzika?

U (danasnjem) muzickom biznisu sve se zaboravlja nenormalno brzo....to sto si danas neka faca na nekom chartu - sutra sve boli uvo za tebe...koga to zanima??

Kvalitet...cega? Za koga? Zbog cega? Koga briga...uopste?

al sam zacrneo....ufff brate!? a?

LACKY
10-09-2008, 03:34 AM
Izvinjavam se, mozda sam mnogo mator, a ko je ovaj baja? Mislim za Ramazzotia sam cuo,bez obzira sto se negde i ne vrti. Da, i to jos pre 20 godina. Kazem ja, izgleda da sam bas mator, a mozda cujem i za tog Benasija za jedno 20 godina, ili ranije ako me prodje faza Coldplay-a.

cAAc
10-09-2008, 03:37 AM
ne bih mnogo o benasiju osim da je slicnih stvari bilo i pre njega i posle ,cinjenica je da ih je on 'napucao'

a dobra muzika je 'samo ono sta ja volim da slusam' ,a ne ono sta se prodaje dobro ili drugi vole
ne mora cak ni da bude dopadljivo uvetu

steta sto turbo folk skoro i da ne postoji i sto niko nece vise da ga radi

LACKY
10-09-2008, 03:44 AM
ne bih mnogo o benasiju osim da je slicnih stvari bilo i pre njega i posle ,cinjenica je da ih je on 'napucao'

a dobra muzika je 'samo ono sta ja volim da slusam' ,a ne ono sta se prodaje dobro ili drugi vole
ne mora cak ni da bude dopadljivo uvetu

steta sto turbo folk skoro i da ne postoji i sto niko nece vise da ga radi
Turbo folk je otisao u izvoz.

dvuckovic
10-09-2008, 03:45 AM
Izvinjavam se, mozda sam mnogo mator, a ko je ovaj baja? Mislim za Ramazzotia sam cuo,bez obzira sto se negde i ne vrti. Da, i to jos pre 20 godina. Kazem ja, izgleda da sam bas mator, a mozda cujem i za tog Benasija za jedno 20 godina, ili ranije ako me prodje faza Coldplay-a.

Cuo si, milion posto.

LACKY
10-09-2008, 03:51 AM
Cujem ja i autobus GSB-a kada prodje kraj mene, ali koja mu je registracija, 'bem li ga!

dvuckovic
10-09-2008, 03:54 AM
Mene najvise nervira kad mi komarac zuji pored uveta, a ne vidim ga.

E, da. Coldplay je smece, dosadni fenseri. I oni i Maroon 5.

cAAc
10-09-2008, 03:55 AM
Turbo folk je otisao u izvoz.

moguce ,tripujem da u Bugarskoj moze mnogo vise sad da se uzme naTFu nego ovde .Mozda je mtv adria kriva sto nam omladina vise ide u rasplakane nasminkane debile nego u tarzane

LACKY
10-09-2008, 03:55 AM
Jeste, ali sta da radim, kada sam covek lakih nota!

cAAc
10-09-2008, 03:56 AM
maroon 5 smrdi

LACKY
10-09-2008, 03:58 AM
Mozda je mtv adria kriva sto nam omladina vise ide u rasplakane nasminkane debile nego u tarzane
Veruj mi, oni nisu ni zasta krivi,Jer vecu popularnost i gledanost ima Milka Canić nego bilo ko od njihovih.

LACKY
10-09-2008, 03:59 AM
maroon 5 smrdi
Smrdi i picka!

cAAc
10-09-2008, 04:00 AM
moguce ,tripujem da u Bugarskoj moze mnogo vise sad da se uzme naTFu nego ovde .Mozda je mtv adria kriva sto nam omladina vise ide u rasplakane nasminkane debile nego u tarzane

mada su tarzani sad dlu skroz ,konacno su skapirali da su po spotovima djuzgali gejovi i da su kedla u modi

cAAc
10-09-2008, 04:01 AM
Smrdi i picka!

ok ,picke su 1:rotfl:

cAAc
10-09-2008, 04:06 AM
trebao bi Tadic da zabrani popularnu stranu pop muziku ili da se napravi neki Balkanski pakt

LACKY
10-09-2008, 04:06 AM
mada su tarzani sad dlu skroz ,konacno su skapirali da su po spotovima djuzgali gejovi i da su kedla u modi
Sam sebi postujes,?

cAAc
10-09-2008, 04:07 AM
Sam sebi postujes,?

navika

LACKY
10-09-2008, 04:08 AM
trebao bi Tadic da zabrani popularnu stranu pop muziku ili da se napravi neki Balkanski pakt
Pa problem Adrije i jeste sto pusta tu paktovsku!

cAAc
10-09-2008, 04:11 AM
Pa problem Adrije i jeste sto pusta tu paktovsku!

moze i ukidanje domace popularne pop muzike

cAAc
10-09-2008, 04:12 AM
ili da pusenje bude zabranjeno samo u klubovima kojhi pustaju takvu muziku ,a ako si kuci ugasis cigaru dok je slusas

LACKY
10-09-2008, 04:13 AM
moze i ukidanje domace popularne pop muzike
Napravio si jednu,tj. 2 gramaticke greske! Izbaci "popularene" iz recenice, i stavi tacku na kraju.
PS. Tacka se smatra neznatnom gramatickom greskom, u odnosu na prvi propust!

cAAc
10-09-2008, 04:14 AM
Napravio si jednu gramaticku gresku! Izbaci "popularene" iz recenice, i stavi tacku na kraju.
PS. Tacka se smatra neznatnom gramatickom greskom!

:rotfl: ovo uzimam u obzir

LACKY
10-09-2008, 04:19 AM
ili da pusenje bude zabranjeno samo u klubovima kojhi pustaju takvu muziku ,a ako si kuci ugasis cigaru dok je slusas
Mi smo imali "Zabranjeno Pusenje" jos pre 28 godin, tada su Amerikanci lepili na Formuli 1 Marlboro, a sada kao brinu o nasem zdravlju!

cAAc
10-09-2008, 04:24 AM
Mi smo imali Zabranjeno Pusenje jos pre 28 godin, tada su Amerikanci lepili na Formuli 1 Marlboro, a sada kao brinu o nasem zdravlju!

mrzim te dvostruke standarde ,sto ne zalepe smrtovnicu na Dzek Denijels de ce da pise da je opasan po zdravlje ,da mozes da dobijes cirozu ,tesku depresiju ili neko ludilo ,crvenu nosinu ,ciglu u glavu ili ne daj boze da zavrsis pod kamionom

cAAc
10-09-2008, 04:27 AM
od sutra jedem samo zivo meso od mangulice ,pijem destilovanu vodu i slusam beni benasija

LACKY
10-09-2008, 04:35 AM
od sutra jedem samo zivo meso od mangulice ,pijem destilovanu vodu i slusam beni benasija
Sto se tice Mangulice, tu te u potpunosti podrzavam! Pa i ova druga stvar, ako je u pitanju pegla,akumulator, hladnjak ili zivot (nedao bog). Cekaj, sta bese ovo trece, e da, ako se bavis poljoprivredom naravno da se koriste vestacka djubriva. Mada kazu da je trenutno na zapadu "In" hrana organski proizvedena!

Color
10-09-2008, 07:10 AM
hahah..Ne slazem se sa tobom! :)
Uopste nije tacno da je nemoguce zaraditi od dobre i iskrene muzike u svetu,i da ona nije vrednovana!
Prestani da mracis ljude i ubijas i sebi i njima optimizam:):):)

Eva, znas koliko je moguce zaraditi od dobre i iskrene muzike u svetu?

(vrednovanje i tapsanje po ramenu ne dovodim u pitanje...)

Toliko koliko moj dobar prijatelj koji nenormalno dobro radi pixelaciju, pravi umetnik, vrlo talentovan, koji zahvaljujuci svojim radovima putuje po celom svetu jer ga zovu na filmske festivale, dobija nagrade, svi ga tapsu po ramenu....drzi workshope po skolama i festivalima...

Zvuci extra a? A pazi relativno je jos i mlad (u vrh glave 35god)!

....a njemu jos uvek mama i tata moraju da salju pare da bi imao sta da jede....jer od stipendijia i festivala se jedva sklopi kraj sa krajem!

Tuzno zar ne?

E toliko o pravim vrednostima danasnjice.... :(

p.s. da ne bi bilo zabune i povrsnog analiziranja postova, dopunicu samo da ne tvrdim da ne moze da se iskrenom muzikom i zaradi, samo sam zeleo da navedem jedan primer koji mozemo da sretnemo ne samo u muzici i filmu, vec svuda oko nas.....

Cak i iskrena muzika mora dobro da se upakuje i proda da bi od nje bilo zarade! A u danasnje vreme, TO je umetnost i merilo umeca!

Necu zalaziti u pitanje sta je iskrena muzika...to neka svako odredi po svojim kriterijumima...

Eeva_r&b
10-09-2008, 11:55 AM
Cak i iskrena muzika mora dobro da se upakuje i proda da bi od nje bilo zarade! A u danasnje vreme, TO je umetnost i merilo umeca!

-slazem se 100%, to sam i pokusavala da kazem...kad se iskrena muzika 'upakuje' sa nekim 'pitkim' zvukom (znaci da sadrzi nesto dovoljno klasicno u sebi da se vecini slusalaca dopadne,jer su oni 80% naviknuti na pop,i njima ne mogu nikad da se dopadaju iste stvari kao i stvaraocu jer njihovo uvo nije naslusano,niti zainteresovano u vecini slucajeva) ...

znam..i sama nazalost poznajem par takvih slucajeva,i ljudi su stvarno talentovani...i pre je bilo takvih slucajeva,mislis da su SVI kvalitetni muzicari ODUVEK uspevali??neko uspe,neko ne...kako se ko snadje...prica o necijem neuspehu ne mora da obavezno znaci da je uspeh nemoguc....ma,na kraju krajeva,tu postoji daleko vise faktora i od same muzike,da se ne lazemo....

..neko je prokomentarisao pre par postova dobra muzika je 'samo ono sto ja volim da slusam' cini mi se da je to bila sarkasticna opaska na moj prethodni post..? ..jer poslednje sto sam htela je da namecem svoj ukus kad sam pomenula Erykah,India itd.. vec sam ih samo navela kao primer muzike koja nije komercijalno obojena i uspesno se prodaje,jer su mi ti primeri prvi pali na pamet jednostavno...zasto uvek mora biti 'spustanja' izmedju redova...moje namere nisu lose..

samo sam zelela da iznesem neko svoje optimisticnije vidjenje,jer verujem da nije bas sve TOLIKO crno koliko je vecini muzicara lakse da veruju...
nekima cak i da pravdaju svoje neuspehe...
a ako je opet nekome sve ovo samo prazna prica,jbg...
ja samo verujem da perspektiva iz koje posmatramo danasnju muziku utice na nasu motivaciju i energiju...
najlakse je reci da je sve sjebano...i prilagoditi se...

Eva, znas koliko je moguce zaraditi od dobre i iskrene muzike u svetu?

(vrednovanje i tapsanje po ramenu ne dovodim u pitanje...)

Toliko koliko moj dobar prijatelj koji nenormalno dobro radi pixelaciju, pravi umetnik, vrlo talentovan, koji zahvaljujuci svojim radovima putuje po celom svetu jer ga zovu na filmske festivale, dobija nagrade, svi ga tapsu po ramenu....drzi workshope po skolama i festivalima...

Zvuci extra a? A pazi relativno je jos i mlad (u vrh glave 35god)!

....a njemu jos uvek mama i tata moraju da salju pare da bi imao sta da jede....jer od stipendijia i festivala se jedva sklopi kraj sa krajem!

Tuzno zar ne?

E toliko o pravim vrednostima danasnjice.... :(

p.s. da ne bi bilo zabune i povrsnog analiziranja postova, dopunicu samo da ne tvrdim da ne moze da se iskrenom muzikom i zaradi, samo sam zeleo da navedem jedan primer koji mozemo da sretnemo ne samo u muzici i filmu, vec svuda oko nas.....

Necu zalaziti u pitanje sta je iskrena muzika...to neka svako odredi po svojim kriterijumima...

vasko
10-09-2008, 12:12 PM
kakve sve ovo veze ima sa benasijem i njegovim studiom?

Braca
10-09-2008, 01:47 PM
Ima, sve je to rock'n roll, a ako neko ne razume sta je to neka krene od pocetka pa ce mu biti jasnije...

Everbeatz
10-09-2008, 01:55 PM
kakve sve ovo veze ima sa benasijem i njegovim studiom?

velike...

HeatMan
10-09-2008, 01:57 PM
Smrdi i picka!

hahahahahahahahahaha ovo nikako nisam ochekivao... pao sam sa stolice.. super paralela.. hahahahahaha