View Full Version : Nuendo..... 2 pitanja
1. Nesto sam slucajno zeznuo u podesavanju (a ne znam gde:banghead: ), pa mi se desava da mi ne svira uvek audio part koji je na vrhu, nego se cuje neki ispod (a ranije i po defaultu i po logici, uvek se cuje onaj koji poslednji stavim)......
2. Postojili nacin da ubacim gotov projekat u template? Snimam ceo album koji je zapocet u drugom studiju, i mrsko mi je da za svaku pesmu otvaram istih 10 grupa, routujem sve ponovo........ Znam da moze rucno copy0paste, kad se otvore 2 projekta odjednom.... ima li neki elegantiji nacin?
HVALA!!!!
Arthur
05-09-2008, 09:23 AM
1. Nemam pojma, nikad mi se nije desilo
2. Možeš da probaš više stvari. Prvo možeš da snimiš ceo mixer kao mixer settings i da ga loaduješ u željeni projekat. Tad ti neće proraditi routing, ali sa držanjem ctrl+alt dok selektuješ output za više selektovanih kanala, ovo može uraditi u par poteza. Možeš da probaš i export selected tracks iz prvobitnog projekta i import tracks u onaj koji hoćeš. Samo pazi da ti prilikom exportovanja trake budu prazne, bez audio klipova jer će inače i fajlove da importuje u ciljni projekat. Ovako možeš kopirati kompletne settinge kanala.
Hvala..... izgleda da je najednostavnije da snimim ceo mixer. Protools je to predivno resio, biras koji kanal iz koje pesme hoces.... milina
A za ovo pod 1.... bas me zeza.... npr, mutiram part, izgleda sivo, a cuje se ono sto je ispod mutiranog.... bez veze
Arthur
05-09-2008, 11:09 PM
pa uvek je tako, uvek mutiranjem poslednjeg tejka dobiješ ono od ispod. Nikad meni nuendo nije ni radio drugačije.
Hm..... mozda sam i ja malo naprso:banghead: :cry:
Mada, ubedjen sam da je bilo drugacije..... posebno kad editujem i prebacim npr iz jednog kanala u drugi jedan part.... uvek se cuo taj poslednji i isao je na vrh....sad mi nije tako
Arthur
06-09-2008, 02:53 AM
to oće sam od sebe da istripuje, prilikom prebacivanja i kopiranja. Najbolje je da otvoriš lane-ove (imaš na svakom kanalu change lane type), otvoriće ti i pokazati sve deliće koji se nalaze jedan ispod drugog, i možeš lako da menadžuješ koji će da svira.
Digital distortion
21-01-2009, 09:49 PM
Evo da ne otvaram novi topic tu cu pitat.
Dakle, kad snimim nekoliko traka u "stacked mode-u" (dakle sve su u istom kanalu) i tada odrezem sto mi netreba i ostavim sve sto mi treba u jednoj traci, jeli moguce tu traku opet vratiti da izgleda kao sve ostale trake a ne da bude zelena i preko pola kanala... ako kuzite sto hocu reci...?
Nemanja Filipovic
21-01-2009, 10:34 PM
@ Digital distortion
Pa mozes valjda,vratis ga na Lanes Off(Lane Display Types)
Digital distortion
21-01-2009, 10:47 PM
heh da.. to je to...:ups: hvala
Neznam ni sam kako to nisam skuzio odmah... nisam stacked do sad bas cesto koristio iako koristim nuendo vec par godina.
Arthur
22-01-2009, 12:46 AM
inače odgovor na offovo drugo pitanje - save as template. Samo prethodno pobrišeš sve eventualno prisutne fajlove, i u poolu mu kažeš remove unused files, i empty trash - remove from pool, i imaćeš divan template sa svim podešenim kanalina i routinzima.
inače odgovor na offovo drugo pitanje - save as template. Samo prethodno pobri?e? sve eventualno prisutne fajlove, i u poolu mu ka?e? remove unused files, i empty trash - remove from pool, i imaće? divan template sa svim pode?enim kanalina i routinzima.
da, moze tako.... mada sam se nadao da ima nesto elegantnije kao u TDM PTu, da biras sta prepisujes iz kojih kanala... ovako ima malo cimanja oko rasporeda traka po kanalima, ali ok... bolje nego iz pocetka
milos
22-01-2009, 10:40 PM
Ajd da ne otvaram novi topic...
Zelim da uradim klasican split - znaci ja na midi kontroleru namestim podelu na zone sa razilcitim midi kanalima ali kada armujem te vst-ove i namestim da primaju input za taj i taj kanal svaki ponaosob, preko cele klavijature sviraju oba vst-a ...
Arthur
22-01-2009, 10:42 PM
to ćeš bogami morati na samom kontroleru da namestiš, barem je na mom sintu XP10 tako. Podeli se u 2 parta koji imaju različite midi kanale. Inače mislim da sam nuendo to ne može.
milos
22-01-2009, 10:47 PM
Pa namestio sam preset na kontroleru koji ima split kanale i u Abletonu mi split radi normalno ali Nuendo nece:(
milos
23-01-2009, 04:26 PM
Jel neko sa istim kontrolerom imao ovakvo iskustvo?
Heavy Jerk
28-01-2009, 12:26 AM
1. Nesto sam slucajno zeznuo u podesavanju (a ne znam gde:banghead: ), pa mi se desava da mi ne svira uvek audio part koji je na vrhu, nego se cuje neki ispod (a ranije i po defaultu i po logici, uvek se cuje onaj koji poslednji stavim)......
Ako se ne varam, ono sto treba da uradis je
desni klik na event, onda klik na set to regions, i nadjes tejk koji hoces da se prikaze. Ovo je standardno pri cycle snimanju, kada trazis zeljeni tejk.
Poz
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.