PDA

View Full Version : Oprema za tezgu

Milanche_show
03-09-2008, 10:55 PM
Zdravo. Uskoro bi trebalo da pocnem da sviram u nekom lokalu. Dve akusticne gitare i vokal. Trebaju mi dva zvucnika, stalci za njih i mikseta. Sta preporucujete i koliko to otprilike kosta. Hvala.

master29
04-09-2008, 01:14 AM
Zdravo. Uskoro bi trebalo da pocnem da sviram u nekom lokalu. Dve akusticne gitare i vokal. Trebaju mi dva zvucnika, stalci za njih i mikseta. Sta preporucujete i koliko to otprilike kosta. Hvala.

Dynacord PM-1000,EV Zx seriju(1-2-3-4-5),Moze i Sx serija.Stalci mogu biti a ne moraju Millenium Bs serije..

OFF
04-09-2008, 09:31 AM
Licno mislim da za novac koji ces dati za dynacord mozes da kupis svu ostalu opremu, a pritom ce ti mikseta koju kupis biti kvalitetnija od dynacorda. Npr. uzmes mackie (1202vlz pro npr), snagas neki za 300, 400e i efekt proc za 100 (midiverb, lexikoncic ili najbolje tc M300) i to ce ti raditi duplo bolje od powermate za mnogo manje para

boom.trass
04-09-2008, 10:22 AM
Licno mislim da za novac koji ces dati za dynacord mozes da kupis svu ostalu opremu, a pritom ce ti mikseta koju kupis biti kvalitetnija od dynacorda. Npr. uzmes mackie (1202vlz pro npr), snagas neki za 300, 400e i efekt proc za 100 (midiverb, lexikoncic ili najbolje tc M300) i to ce ti raditi duplo bolje od powermate za mnogo manje para

Potvrdjujem. Jedino je prakticnost na strani Powermate-a. Dve EV Zx4 kutije bi savrseno odradile posao sa adekvatnim pojacalom.

awacs
04-09-2008, 06:04 PM
Potvrdjujem. Jedino je prakticnost na strani Powermate-a. Dve EV Zx4 kutije bi savrseno odradile posao sa adekvatnim pojacalom.

A Soudcraft Spirit Power Station? Skoro sam ga čuo na nekoj svadbi (bile su neke EV kutije, ne sećam se modela :banghead:) i ni?ta me nije bolelo :wink:.

Nekada davno sam sa bendom radio manje koncerte sa verzijom 600 i koliko se sećam ima Lexicona unutra (dodu?e, jednog:cry:, ali ?ta sad). Valjda je sada aktuelna verzija 1200. Nikada nisam voleo Soundcraft, a Spirit jo? manje, ali je to sve skupa odlično radilo. Za tezge. Ili nastupe u malim prostorima. To mu valjda dođe isto :wink:. Ne znam cene, jbg, ali sećam se da dobro radi.

akordeonista
04-09-2008, 06:13 PM

Potvrdjujem gore receno samo bih dodao i to da, obzirom na to da su u pitanju dve gitare a samim tim i tisa svirka, u eventualni izbor moze da udje i Yamaha EMX 5000. Ona moze da se nadje dosta povoljno (ja sam svoju koja je bila u fabrickom stanju pre oko godinu dana prodao za 500 eura). Taj mikser radi dosta cisto, ima pojacalo 2x500W na 4 oma, dva efekta, dve Sub grupe itd.
Naravno, uz njega mozes da dodas neki TC ili Lexicon efekt procesor - nece da mu skodi!:)
To je moj predlog za najjeftiniju varijantu dobrog miksera!

A ako ides na varijantu sa posebnim slejvom imam da prodam novu Behringer Xenyx 1622fx. Mikseta ima 12 kanala (4 mikrofonska i 8 instrumentalih stereo), efekt procesor, dve Sub grupe, USB konvertor za vezu sa kompjuterom (zgodno ako zelis da pustas muziku sa kompjutera preko ozvucenja ili da snimis svoju svirku na kompu).

OFF
04-09-2008, 07:20 PM
Potvrdjujem gore receno samo bih dodao i to da, obzirom na to da su u pitanju dve gitare a samim tim i tisa svirka, u eventualni izbor moze da udje i Yamaha EMX 5000. Ona moze da se nadje dosta povoljno (ja sam svoju koja je bila u fabrickom stanju pre oko godinu dana prodao za 500 eura). Taj mikser radi dosta cisto, ima pojacalo 2x500W na 4 oma, dva efekta, dve Sub grupe itd.
Naravno, uz njega mozes da dodas neki TC ili Lexicon efekt procesor - nece da mu skodi!:)
To je moj predlog za najjeftiniju varijantu dobrog miksera!

A ako ides na varijantu sa posebnim slejvom imam da prodam novu Behringer Xenyx 1622fx. Mikseta ima 12 kanala (4 mikrofonska i 8 instrumentalih stereo), efekt procesor, dve Sub grupe, USB konvertor za vezu sa kompjuterom (zgodno ako zelis da pustas muziku sa kompjutera preko ozvucenja ili da snimis svoju svirku na kompu).

Probao sam Yamahu, radi osetno bolje od dynacorda... Powermate jedino sto je praktican i relativno pouzdan, zvuk nema veze sa mozgom (za te pare posebno)

I taj behringer ce sa dobrim pojacalom da zvuci puno bolje

Milanche_show
04-09-2008, 08:08 PM
Koji bi zvucnici bili ok za ovu varijantu sa Yamahom. I koja je cena yamahe kod nas i gde da je trazim?

RNT
04-09-2008, 08:13 PM
Probao sam Yamahu, radi osetno bolje od dynacorda...

Slazem se s tobom. Prijatelj mi svira u duo i ima Yamahin razglas. Powermix 2x500+kutije 500w (15"+ visokotonac) i sve skupa za kojih 1200 eura, novo.
Svakako best buy u tom cijenovnom rangu.

RNT
04-09-2008, 08:23 PM
Koji bi zvucnici bili ok za ovu varijantu sa Yamahom. I koja je cena yamahe kod nas i gde da je trazim?

Uzmi ovaj mixer, ima cak i nekakav kompresor na sebi koji ti moze posluziti za vokale, reverb mu nije nesto, ali danas sutra dok zaradis pare mozes prikljuciti bolji.
http://europe.yamaha.com/en/products/proaudio/mixers/emx5014c/

i k tome ovi zvucnici, pa deri
http://europe.yamaha.com/en/products/proaudio/speakers/s115v/

master29
04-09-2008, 10:45 PM
Probao sam Yamahu, radi osetno bolje od dynacorda... Powermate jedino sto je praktican i relativno pouzdan, zvuk nema veze sa mozgom (za te pare posebno)

I taj behringer ce sa dobrim pojacalom da zvuci puno bolje

Sve je stvar ukusa.

magnum
05-09-2008, 12:00 AM
Ovo ti je super za 1000e komplet. Dve WHARFEDALE 300w po kutiji (engleske) aktivne kutije i mixer sa efektom odlicno je zato sto je mobilno i ne zauzima mnogo prostora, idealno po meni za namenu koja tebi treba.http://www.wharfedalepro.com/Default.aspx?dsplType=2&pid=202&ParID=201&IdLang=1
http://www.wharfedalepro.com/Default.aspx?dsplType=2&pid=179&ParID=178&IdLang=1

sasa.ivkovic
05-09-2008, 04:38 AM

Ključnu stvar nisi naveo: Koliko novca je odvojeno za tu svrhu?

Po meni, best buy:

Soundcraft EFX8 (Lexicon)
http://www.millennium-music.co.uk/images/products/250/SOUEFX8.jpg
JBL EON 15G2, 2 komada
Aktivna 2way kutija, radi znatno bolje od EV ZX4.
http://www.dmcworld.co.nz/images/standard/JBL-EON15.jpg

Ovo ne bi trebalo da pređe cifru od 2000evra.

Milanche_show
08-09-2008, 02:40 PM
Kakva oprema je potrebna za ceo bend, dve gitare, bas, klavijaturu, bubanj i vokal. Mozda je bolje da odmah kupim takvu opremu i na njoj pocnem da sviram akustiku pa kasnije i sa celim bendom. Hvale

akordeonista
08-09-2008, 07:34 PM
To je vec totalno drugacija prica koja trazi mnogo vise ulaganja! Razmisli da li ti je to trenutno zaista potrebno i isplati li ti se sve to. Ozbiljnije ozvucenje za ceo bend nije bas mala investicija!

sasa.ivkovic
09-09-2008, 10:40 PM
Kakva oprema je potrebna za ceo bend, dve gitare, bas, klavijaturu, bubanj i vokal. Mozda je bolje da odmah kupim takvu opremu i na njoj pocnem da sviram akustiku pa kasnije i sa celim bendom. Hvale

Koliko para je na raspolaganju? Koja snaga je potrebna?

Milanche_show
19-09-2008, 10:56 AM
Sta mislite o aktivnoj mixeti Carvin RX1200 i zvucnicima FBT Maxx 4? Ja sam ih vec pazario pa me interesuje da li je neko imao iskustva sa ovom opremom i kakva.

sasa.ivkovic
19-09-2008, 06:59 PM
Čestitam!
FBT ozvučenje je za respekt. Ne poput JBL-a, ali i srazmerno jeftinije.
Imao sam prilike da čujem njihov qube sistem. Radi odlično. ispeglan, utegnut zvuk. Kao da je pravljen za potrebe italo-disko zvuka!:)
E, sad portabl serija... Ima i pozitivnih i negativnih komentara. Maxx4, 300W, 2 komada... Do maksimum 100 ljudi biće dovoljno.
O tom mikseru ne znam ni?ta. Iskreno, prvi put čujem. Nemam lepo mi?ljenje o miksetama sa snagom. Mnogo je bolja varijanta aktivna kutija + mikser bez pojačala sa solidnim efektom (soundcraft) nego pasivna kutija + mikseta sa ugrađenim pojačalom.

OFF
20-09-2008, 03:14 AM
Jbg..... ja sam dugo radio sa FBT maxx4 i nisam ni malo odusevljen njima, osim sto imaju 12kg.... za maalo vise para, RCF ART 300 ili mackie c300, puuno bolje.
Ali radi i to Ok:wink:

boom.trass
20-09-2008, 10:39 AM
FBT maxx4, onako, zvuce mi nekako najplasticnije od svih plasticnih kutija, ali radice posao. Kasnije kad bude oformljen band, mozete da ih koristite kao monitore. Tu, Carvin miksetu sam probao proletos, kad sam pazario A&H MixWizard-a i moram priznati da sam se prijatno iznenadio zukom. Konkretno, u poredjenju sa A&H PA20cp, meni je Carvin lepse zvucao. Jedino mi se ne dopada mehanicka izrada i finish miksete. Nekako mi shturo deluje. U svakom slucaju, bice to ok. Cestitam na kupovini. I da se brzo otplati!

spidermusic
20-09-2008, 01:30 PM
FBT je ok, ali Carvin mikser (pogotovo sa snagom) bih izbegavao po svaku cenu. Na stranu zvuk, koji je dobar. Veci problem je kvalitet izrade. Znam ljude koji su velike probleme imali sa Carvin-ovim aktivnim mikserima. To svakako nije pozeljno kada se ima u vidu da se to nosi na tezge na kojima se zaradjuje novac.