Log in

View Full Version : Činč na balansirani kabel?

lazyman
03-09-2008, 06:23 PM
?elim da pove?em izlaz iz miksete (činč) na balansirani ulaz na aktivnom zvučniku (monitoru). Hteo bih da uradim adapter, sa činča na XLR, a zatim da nastavim da vodim signal standardnim 10m mikrofonskim kablom. Da li je dovoljno (tj ispravno) da na adapteru signal sa činča spojim sa pinom 2 na XLR konektoru, a 1,3 i oklop da spojim sve zajedno?

LACKY
03-09-2008, 08:58 PM
Nije. Naj bolje ti je da pin 2 plus pin 3 minus a 1 ostavi slobodan na strani do cinca a na XLR-u ga uredno zalemi.
Tako ces sacuvati balans voda sve do cinca.

awacs
03-09-2008, 09:26 PM
?elim da pove?em izlaz iz miksete (činč) na balansirani ulaz na aktivnom zvučniku (monitoru). Hteo bih da uradim adapter, sa činča na XLR, a zatim da nastavim da vodim signal standardnim 10m mikrofonskim kablom. Da li je dovoljno (tj ispravno) da na adapteru signal sa činča spojim sa pinom 2 na XLR konektoru, a 1,3 i oklop da spojim sve zajedno?

Ne da mi đavo mira, pa moram da pitam: da li postavlja? ovo pitanje zato ?to zvučnici (tj. pojačala) koje ?eli? da pove?e? prosto nemaju nebalansirane ulaze, ili...?

lazyman
03-09-2008, 11:00 PM
Ne da mi đavo mira, pa moram da pitam: da li postavlja? ovo pitanje zato ?to zvučnici (tj. pojačala) koje ?eli? da pove?e? prosto nemaju nebalansirane ulaze, ili...?

Upravo zato. U uputstvu za aktivne zvučnike ka?e da se spoje 1 i 3 ako se povezuje na nebalansirani ulaz, samo ne znam ima li problema da 1 i 3 budu spojeni na drugom kraju kabla? ZnAči hoću da napravim adapter činč-mu?ki xlr na kablu, pa da dalje do aktive mogu da vodim bilo kojim mikrofonskim kablom koji bih nastavljao po potrebi (ako treba 1 od 5 metara, ili 2 od 5 ako jedan nije dovoljno i sl. , zbog fleksibilnosti)

boggy
04-09-2008, 12:30 AM
Upravo zato. U uputstvu za aktivne zvučnike kaže da se spoje 1 i 3 ako se povezuje na nebalansirani ulaz, samo ne znam ima li problema da 1 i 3 budu spojeni na drugom kraju kabla? ZnAči hoću da napravim adapter činč-muški xlr na kablu, pa da dalje do aktive mogu da vodim bilo kojim mikrofonskim kablom koji bih nastavljao po potrebi (ako treba 1 od 5 metara, ili 2 od 5 ako jedan nije dovoljno i sl. , zbog fleksibilnosti)

probaj tako kako si krenuo i ako bude zujanja i brujanja, onda tako nece moci... onda probaj ovo sto ti je lacky savetovao...

Nebalansirani izlaz radi najbolje sa kablovima duzine oko jedan metar... sto kraci to bolje... znaci ovo sto si naumio nije bas verovatno da ce raditi

Isto tako je bitno da li taj mikser sa nebalansiranim izlazima ima uzemljenje na napajanju od 220V, ili se mozda napaja preko adaptera.. ili preko obicnog kabla za 200V bez zice za uzemljenje (dvopolni utikac)...

pozdrav

bogi

lazyman
12-09-2008, 07:52 PM
Neki su me ovde pogre?no razumeli. Mikseta ima činč na izlazu (nebalansirani), zvučnici su aktivni sa XLR balansiranim ulazom. Uglavnom, kabel od činča zalemio sam ovako. 2 na signalni vod, a ?irm na 1,3 i masu. Ovaj kablić ima manje od metra. Dalje do zvučnika balansiranim mikrofonskim kablom, radi sve ok, bez ?uma i bruma.

boggy
12-09-2008, 08:03 PM
...... radi sve ok, bez ?uma i bruma.

Ziv bio!!! :)

pozdrav

bogi