View Full Version : Yamaha DX plg...?
Kako da iz fm7 ili eventalno neki .sysex sa DX7 ubacim u Plugin u Motifu?
Ne uspevam pomocu onog programcica sto ide uz prosirenje:(
marestudio
26-09-2008, 03:04 PM
Dragi kolega postavite malo jasnije pitanje mozda Vam mogu pomoci, odakle u sta hocete da ubacujete boje?
Imam gomilu Sysex DX7 i FM7 boja, hteo bih da ih prebacim u PLG-Dx u Motifu
Hvala:)
marestudio
26-09-2008, 06:31 PM
Potreban Vam je neki programcic koji importuje SysEx format, zatim importujete i zadate komandu, obicno je to transmit da bi ti podaci otisli na MIDI OUT tj. u Vas Motif. Neki od takvih programa su: Sound diver, MidiQust XL, ili neki najobicniji midi editor koji imporetuje SysEx.
Nije problem u importu Sysex u neki soft, vec u prebacevanju sa kompa na Motif... tu shkripi. Jedino da probam da udjem u neku specificnu banku sa DX prosirenja, pa da probam tu da odradim receive onoga sto posaljem sa kompa:confused:
marestudio
29-09-2008, 12:14 PM
Nisam siguran da li motif podrzava FM sintezu, ako ne podrzava, neces moci ni motkom da uguras te sysex podatke u njega:) :) :) , tj, nije kompatibilno jedno sa drugim!
Nismo se ocigledno skontali. Ja u motifu imam FM sintezu u okviru DX prosirenja koji je DX7 kompatibilan
marestudio
30-09-2008, 04:09 PM
OK! Ali kako je konfigurisano to prosirenje, da li zvuk prolazi kroz isti proces kao kod DX?
marestudio
01-10-2008, 12:09 AM
Pogledaj onda da li su ti MIDI postavke dobro podesene na klavijaturi i na kompu!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.