Log in

View Full Version : Freeze ili...

"7"
02-09-2008, 10:08 AM
Evo problema (SX je u pitanju)... hocu malo da oslobodim procesor i uradio sam mixdown Drum grupe i sad treba pogasiti prvobitne drum kanale da ne srcu procesor. E sad, ako moram da radim freeze za svaki kanal to ce da potraje prilicno pa rekoh da pitam da li ima neka fora za koju ne znam... mora li to tako peske?

Pozz

Arthur
02-09-2008, 10:19 AM
zbunio si me. Već si odradio mixdown grupe, možeš slobodno da pogasiš drum kanale, zar ne? Zašto bi i njih freazovao? Ako radiš sa BFD možeš da ubiješ više muva jednim udarcem ako freazuješ VST.

"7"
02-09-2008, 01:00 PM
Da, nisam dobro objasnio. Imam audio kanale i na svim imam po nekoliko plagova a nisam snimao presete pa ako izbacim te kanale a posle mi zatrebaju bice zaje*ano...

Pozz

dvuckovic
02-09-2008, 01:03 PM
Sejvuj kao drugi projekat? Ili sejvuj presete za te kanale?

HeatMan
02-09-2008, 02:42 PM
zashto kad moze da frizuje same audio kanale? to je najnormalnije reshenje.. samo treba vremena za to, kolko znam.. nema alternative.. pokushavao sam i sa shiftom i sa kontrolom i nishta se ne deshava..

Oggy
02-09-2008, 03:07 PM
Da, nisam dobro objasnio. Imam audio kanale i na svim imam po nekoliko plagova a nisam snimao presete pa ako izbacim te kanale a posle mi zatrebaju bice zaje*ano...

Pozz
A zasto bi ih izbacivao?!
Uradi freeze kanala i kraj price...Kad ti zatreba neka izmena, samo ga odledis, izmenis i frizujes opet, zar ne? :)

"7"
02-09-2008, 04:29 PM
A zasto bi ih izbacivao?!
Uradi freeze kanala i kraj price...Kad ti zatreba neka izmena, samo ga odledis, izmenis i frizujes opet, zar ne? :)

Pa jeste, samo sam pomislio da nema mozda neka brza varijanta

Ok hvala svima

Oggy
02-09-2008, 04:34 PM
Pa freeze ti je oko 50-ak sec po kanalu...
Ako imas 12 kanala, to ti je oko 12 min, sto i nije nesto... :)

Arthur
02-09-2008, 05:09 PM
ja sam nekada rendao kanale, rezultat importovao u nove, a stare sa plugovima gurao u trash folder na dnu projekta. Naravno, pogasio bih plugove da mi ne vuku resurse, ali manje više sve bi ostajalo isto.

@heatman
tebi zapravo ne radi snimanje setinga za kanale mixera? ja ovo više puta dnevno radim bez ikakvog problema. Jedino neće da loaduje settinge na kanale različitog tipa, što ume da mi treba.

"7"
02-09-2008, 06:27 PM
Pa freeze ti je oko 50-ak sec po kanalu...
Ako imas 12 kanala, to ti je oko 12 min, sto i nije nesto... :)

Ma nije, nego bar da ima opcija da izaberem vise kanala i da ih on sve freezuje bez zastoja... da mogu ko co'ek na kafu da odem :wink:

Pozz

Oggy
02-09-2008, 06:36 PM
da mogu ko co'ek na kafu da odem :wink:

Pozz

Iskoristi prednosti bracnog zivota... Ostavis zenu da frizira... :D:D:D

"7"
02-09-2008, 11:52 PM
Iskoristi prednosti bracnog zivota... Ostavis zenu da frizira... :D:D:D

jes' a ko ce onda kafu da skuva:confused: :da: :D

Oggy
03-09-2008, 12:10 AM
Pa normalno je da ce prvo kafu da skuva. Nece valjda to tebi da ostavi da se petljas dok ona rinta?! :D

Oggy
03-09-2008, 12:23 AM
Posto najveci deo vremena provodim upravo u zenskom drustvu, morao sam da neke stvari unapred definisem radi lakseg prezivljavanja, a statut sam preuzeo iz nekih novina koje su mi sasvim slucajno dosle pod ruku, iako se vidi da je to pisao neko izuzetno mudar :D

idekius
03-09-2008, 12:38 AM
:rotfl::rotfl::rotfl:To su bila vremena!!! :rotfl::rotfl::rotfl:
Ovaj prirucnik cu da odstampam i uramim! :da:

Oggy
03-09-2008, 12:43 AM
Ja sam to stavio na ulazna vrata, bez obzira sto sam znao da cu od svake popiti takvo pljuvanje da se ne zna. Bilo je i par cuski, ali vredelo je. Sad se vec svi sprdaju na tu temu ... :D

idekius
03-09-2008, 12:48 AM
Ja sam to stavio na ulazna vrata, bez obzira sto sam znao da cu od svake popiti takvo pljuvanje da se ne zna. Bilo je i par cuski, ali vredelo je. Sad se vec svi sprdaju na tu temu ... :D

Ovog trenutka sam ga prosledio Ani na mail :da:

HeatMan
12-10-2008, 04:07 AM
e sad sam se bash zabo kod jednog projekta.. imam 30ak audio kanala.. i nemam zivaca da sve unfrizujem i frizujem i tako u krug.. kako radim refren, tako njega unfrizujem a frizujem strofu i tako.. al postoji li brze reshenje? da ne moram jedan po jedan, ili da probam da izvuchem zakljuchak iz ove teme, poshto odgovora na to nema.. :?

Max
12-10-2008, 04:13 AM
Kupis jaci komp ????

Pozdrav

HeatMan
12-10-2008, 04:39 AM
hahaha shto ti ne odgovarash na sms? umesto da odgovarash, ti podjebavash.. de cesh jachi imam dual core.. nem bash parica za quad.. al kad bude bilo cu ga dodam uz ovaj.. :)

Haxli
12-10-2008, 01:30 PM
Ako se ne varam zakljuchak je bio: ne moze