PDA

View Full Version : Motu Ultralite MK3

psionic
01-09-2008, 04:06 PM
OK, ljudi, to sam ja, ali nebojte se, nisam tu da 'drzim lekcije' o dspovima, vec samo da ponizno pitam...

Interesuje me Motu Ultralite MK3. Toliko sam se naprzio na nju da to nije normalno... Ono sto me brine je da li efekti mogu da se upotrebe u svim samplerateovima ( da nije kao kod E-MUa, cim dignes na 96 ili 192 - pogase se FX ) Dakle - Kakvi su joj DSP efekti - vrede li cemu, i na kraju GDE DA SE KUPI ???
Trazio sam po svim radnjama tipa Artist, Player, Mitros, Lyra, Sky... Ono sto vecinom imaju je predhodni model ( mk2 ) koji je na 96khz i koji nema DSP efekte.

Posebno mi je interesantno da ona moze raditi i kao standalone, tj bez kompa...

Pozdrav

Treger
01-09-2008, 11:53 PM
OK, ljudi, to sam ja, ali nebojte se, nisam tu da 'drzim lekcije' o dspovima, vec samo da ponizno pitam...

Interesuje me Motu Ultralite MK3. Toliko sam se naprzio na nju da to nije normalno... Ono sto me brine je da li efekti mogu da se upotrebe u svim samplerateovima ( da nije kao kod E-MUa, cim dignes na 96 ili 192 - pogase se FX ) Dakle - Kakvi su joj DSP efekti - vrede li cemu, i na kraju GDE DA SE KUPI ???
Trazio sam po svim radnjama tipa Artist, Player, Mitros, Lyra, Sky... Ono sto vecinom imaju je predhodni model ( mk2 ) koji je na 96khz i koji nema DSP efekte.

Posebno mi je interesantno da ona moze raditi i kao standalone, tj bez kompa...

Pozdrav

Ajoj takodje,aj javi ako nadjes ovde inace uvozim:D

Proximus
02-09-2008, 06:49 AM
i mene zanimaju njeni dsp efekti... video sam da ima na ebay-u povoljno da se pazari polovna mk3

dekidrag
10-01-2009, 01:43 AM
Ajoj takodje,aj javi ako nadjes ovde inace uvozim:D

Do 96 moze valjda da koristis njene efekte al ja mislim da kada budes kupio MK3 i kada budes ukljucio na primer iz nunda bilo koj efekat reverb bice ti sve jasno .!!!
ne samo sto ces biti zadovoljan efektima nego sto sama karta daje neveroatan zvuk sa bilo koim VST -om i plaginovima a i njeni komppresori itd su opasni kao i leverer koj je strava . (samo mi se ne svidja kako su fiksirali na svakom ulazu i izlazu sve te FX mogli su to malo bolje resiti . DEJAN!

dvuckovic
10-01-2009, 01:52 AM
Izgleda da ima u Playeru

http://www.player.co.yu/product.php?ID=1608

DzoniPFC
10-01-2009, 06:32 AM
Motu i nije bash nesto user-friendly sa Windows userima. Ljudi se zale da imaju dosta problema sa ovim interfejsom... I ja sam se isto nalozio skoro bio na motu mk3 ali odluka je pala na RME fireface 400.

quake
10-01-2009, 01:42 PM
Motu i nije bash nesto user-friendly sa Windows userima. Ljudi se zale da imaju dosta problema sa ovim interfejsom... .

To je prica od pre trista godina.Slobodno probajte motu na Windows-u.

psionic
30-01-2009, 02:43 AM
Mogu da se po'falim da sam uzeo jedan - u Playeru. Imam ga vec oko mesec i po i mogu reci da sam zadovoljan - ne previse, ali zadovoljan...

Ne previse, jer su mogli da ga malo softwerski stabilnije urade - radi on super na FW kontroleru koji je sam na IRQu ali pre nego sto sam to otkrio - dosta puta tokom pustanja muzike preko wdm drajvera ili direct sounda, desavalo se da se na izlazu pojavi zujanje na jedno 8-9KHz uz gubitak tona, kako ga zovu na MOTU forumu - MOTU signature - kao neki neregistrovani plugin :) Ili, cekaj malo, mozda je to stvarno bio neregistrovani plug-in...? Ma neee, to se desavalo i u media playeru i u winampu... :D
Toga sad nema, od kako sam ga stavio na zasebni FW kontroler i disablovao onboard audio... To se desava sa skoro celokupnom linijom proizvoda jos sa MOTU 828MKII USB, zbog toga MOTU ima losu Windows reputaciju. Dobra stvar je sto redovno izbacuju novije drajvere...

Vista drajver je onako - blagi uzas, tiha jeza... Radi onako - kako nesto inace radi u Visti - kad koristis Vistin softver - ok, ostalo - tipa winamp, gomplayer... tu i tamo - mada i tu nesto updateuju...

Veliki plus je svakako prilicno stabilan Windows XP 64 drajver, a i XP 32 drajver nije toliko los koliko sam napisao - sem zujanja, koje sam, cini mi se resio... Drajveri su inace stabilni (prilicno stabilniji nego na TCkonnektu 48, ali i za nju je izasao veci update)

Sto se samog interfejza tice - odlican hardwer, ostavlja utisak kvaliteta. Sam mixer je isto super resen, mada reverb ne radi na > 48KHz (zato ostalo radi - vrlo mocan EQ, LA2A dynamics FFT i Spectrogram prikaz zvuka na ulazu/izlazu... ) radi sam - bez kompa, ma strasno... :) DSP u njoj je prilicno jak - na 44100 i 48000 mogu da popalim sve 7-band parametric EQove, dinamike i reverb na koji se salje sa ulaznih kanala. Gornja frekvencija semplovanja je 192KHz i tu vec ne mogu mnogo toga - par EQova i jedan La2a plafon...

U manualu koji sam dobio tvrde da je LA2A comp/limit skoro pa 100% kopija originalnog La2a. Meni je ok, a kako zvuci originalni La2a ne znam, nisam stigao da ga napravim :D :D :D

Moram da dodam da sto se tice tih DSP / audio interfejz kombinacija , nista nece prevazici SCOPE platformu jos dugo-dugo. U zadnje vreme se bave nekim laznim obecanjima, ali bi bilo lepo videti ih ponovo na sceni u vidu novog drajvera za proizvod koji nisu obnovili deceniju, ali to je sad druga prica...

slowstar
08-03-2009, 11:02 PM
Slucajno znam za jedan racunar (OS) na kome MOTU radi perfektno, ne smem da pominjem brend, ali ima zagrizenu vocku na poklopcu ako je notebook, a sa strane ako je desktop.Nikakvih problema nema, a mislim da ni drajveri bilo kakve vrste nisu potrebni,prikljucis FW kabl i sve radi...

lesha
09-03-2009, 12:04 AM
zasto ne smes da pominjes brend?
zbog toga te sigurno necemo banovati, ali mogu da kazem da si mi ogadio apple za sva vremena.
ako sam nekad i hteo da kupim mac, sad se gorko kajem sto sam ikada i pomisljao na to.

mislim da treba konacno da priznas da mac vise ne postoji, vec samo pc sa osx, koji jedino tu i vredi.

quake
09-03-2009, 03:54 PM
To se desava sa skoro celokupnom linijom proizvoda jos sa MOTU 828MKII USB, zbog toga MOTU ima losu Windows reputaciju. ovo vec nije bas naj tacnije,imam motu 896hd i toga nema a zaseban fw i disabled integrisane se valjda u ozbiljnom audio radu odmah podrazumeva....Pozdrav.