View Full Version : I prodje prvo vece Pan music festivala...
Eeva_r&b
30-08-2008, 02:30 PM
Isfalsirala sam 90% pesme...bilo je zaista lose...ne znam da li ste gledali (i da li ce vas moj thread uopste zainteresovati posle burnih razmena misljenja sa mnom) ali reko',mozda cete komentarisati ucesnike festivala na ovom forumu...Pa, ako biste se *moooozda* dotakli mene slucajno (ovo ne znaci da se smatram vaznom,vec ne bih volela da opet pronalazim sama put do negativnih komentara),cisto da kazem koju rec,osecam se duznom,kao neko ko je jednom na ovom forumu nesto tvrdoglavo tvrdio i sad kad mu je pruzena prilka nije uspeo nista da pokaze.Ne znam,mozda pokusavam da popravim negativnu sliku o sebi koju sam izgradila i recima i delima.A mozda mi je samo previse stalo o tome sta drugi ljudi misle.
Isto kao sto sam spremna da strogo kritikujem druge, spremna sam tako i da kritikujem samu sebe...Na ovom festivalu nisam uspela da sprovedem u praksu sve ono sto sam tvrdila,osecam se uzasno,ali sta sad,ne mogu to da promenim.
Pretpostavljam da je svako imao lose momente,ovo je bio moj.
Eto, sad se vec osecam bolje kad sam to izgovorila pre bilo kog drugog...
Pozdravljam vas!
Arthur
30-08-2008, 02:50 PM
Bio sam prisutan, i već na tonskoj se videlo da pored puno potencijala, ostaje utisak nedostatka iskustva. Mnogo ljudi iz moje okoline je bilo impresionirano uipravo tim potencijalom, i većina nam je žao što je tako prošlo. Nedaj se iznervirati, ti barem imaš sve vreme ovog sveta ;) Što se tvojeg konflikta ovde tiče, ja ga nešto i ne sećam, toliko ljudi se ovde oko raznih gluposti pičkara na dnevnoj osnovi, da to više niko normalan i ne pamti. Ono što je ostalo upamćeno, jeste ipak veliki talenat, i mladost, tako da iskuliraj, nađi neki bend, šljaku/tezgu, nastupaj po svakojakim rupama ove države, skontaćeš puno toga o sebi, publici i za tebe najpogubnije, monitoringu. A usput možeš steći i širi krug poštovalaca.
Arthur
30-08-2008, 02:51 PM
btw, glasaj za Nemanju večeras :D
Rhino
30-08-2008, 04:21 PM
Sta te sje*alo? Trema ili monitoring? U sv slucaju nije kraj svijeta... Vjerovatno i izvuchesh nesto korisno iz svega toga.:wink:
Keep yo head up, always:)
Eeva_r&b
30-08-2008, 04:51 PM
Hvala vam na ohrabrenju...
Sto je najgore,ne mogu jos da izvucem nikakvu pouku iz svega jer ne znam sta je u pitanju (sem mog neiskustva).Jos tokom probe sam primetila da se ne cujem valjano.Samo sam cula buku iz svih zvucnika,i nisam uspela da jasno cujem note koje pevam,niti sam cula dovoljno da mogu da kontrolisem glas.Niko od pevaca (koliko ja znam) se nije zalio na monitoring...Ne znam da li je to zato sto nisam istrenirala usi na takav tip ozvucenja,ili zato sto je samo jedna proba par sati pred festival meni (koja sam pre toga imala samo jedan nastup) bila nedovoljna... :-/ mislim,znam da nikad necu moci da sebe cujem jednako jasno kao i kad pevam u svojoj sobi i studiu,ali...nesto mi je mnogo smetalo,a nisam umela da prepoznam sta je u pitanju...ne znam,nisam pametna.Valjda je do neiskustva...i guess. :-/
kejkz
30-08-2008, 05:32 PM
Ma nema veze, prvi mačići se u vodu bacaju, biće bolje naredni put. Gledaj to sa svetlije strane, bar te niko nije gađao paradajzem, lukom i ostalim tropskim voćem ;)
Eeva, nisam cuo, ali samo guraj, ubijash na osnovu onoga sto sam cuo...Bez obzira sto sam te kritikovao onda, kritikovao sam za tvoje dobro:)
Ali pevaj, jer to radis ekstra a bice jos festivala:)
master29
30-08-2008, 09:28 PM
Ja sad stigao iz studija,i nasao na KCN tv-u festival:-))Nisu lose pesme,cak bolje nego na nekim festivalima jaceg ranga...bar ono sto sam cuo,ovih par pesama...malo nisu sinhronizovavami ton i slika???Izgeda kao da pevaju na plejbek...a ne pevaju:confused:U svakom slucaju mi se svidja ovo sto sam do sada cuo...Pozz
master29
30-08-2008, 09:31 PM
Isfalsirala sam 90% pesme...bilo je zaista lose...ne znam da li ste gledali (i da li ce vas moj thread uopste zainteresovati posle burnih razmena misljenja sa mnom) ali reko',mozda cete komentarisati ucesnike festivala na ovom forumu..
Pozdravljam vas!
Nista strasno,koliko sam razumeo nemas bas iskustva....falsiraju i oni koji imaju po 50 festivala iza sebe.Tako da hrabro napred,vezbaj...radi na sebi i ne dozvoli da trema vlada tobom,to je najveci neprijatelj interpretatorima.Pozz i samo napred:wink:
Isfalsirala sam 90% pesme...bilo je zaista lose...
Pa ima tu par stvari koje nisu bas onakve kako ti se sada cine da jesu...
Ok... Falsirala si. Verujem ti. Na zalost nisam uspeo da gledam fest jer sam ga cekao na RTS-u, a ispostavilo se da je na nekoj kablovskoj TV koju ja nemam. Dobijao sam samo sms izvestaje o pesmama koji nisu bili bas sjajni. Obzirom da sam ja vece pre toga zavrsio Zrenjaninski festival, znam da je to i kod nas takodje bio problem jer su pesme koje stizu na konkurse uglavnom uzas zivi, barem iz moje perspektive, koja nije bazdarena bas po "festivalskim merilima".
Ono sto je bitno je da neko ko peva kao ti, a vrlo sam dobro obratio paznju na tebe i tvoj rad, ne moze falsirati bez razloga.
Ako je u pitanju tvoj prvi veci nastup, onda je neko morao da ti se nadje i da te uputi u to kako se drzi mikrofon dok se peva, kako se drzi mikrofon dok se ne peva, gde se stoji da bi se dobro cula, da se popne na binu, ako primeti da falsiras jer je to pouzdan znak da ili ne cujes sebe ili ne cujes matricu. Uglavnom, implicira na problem u slusanju. To da li je problem do tebe ili do opreme, nije bitno. Ukoliko postoji on se mora i sto je najbitnije, moze resiti.
Obzirom da pretpostavljam da je zvuk radio Sreta Kovacevic, odbijam da poverujem da je problem bio tehnicke prirode, posto je on kod mene na festivalu radio godinama i monitoring je uvek bio SAVRSEN.
Ocigledno je bio neki problem do tebe, ali je i on jednako morao da se resava na licu mesta jer ti nisi neko ko ne ume da peva ili nema sluha, vec samo neko ko je mlad i nema iskustva.
Druga stvar...
Kada se pripremas za festival, to moras raditi sa mikrofonom i na nekoj pristojnoj glasnoci, kako bi stekla pravi utisak o izvodjenju uzivo i o tome kako se uskopojasni mikrofon ponasa (a velika je razlika u odnosu na neki studijski).
Na kraju, moglo je da se desi i da si "dobila" ili je trebalo da dobijes, a to se odrazava takodje stravicnim falsiranjem kod devojaka koje inace pevaju hirurski tacno.
U svakom slucaju, nema potrebe da budes prestroga prema sebi, jer od toga je slaba vajda, vec ovo sto sam ti napisao, shvati ozbiljno i sledeci put se malo temeljnije spremi na ono sto te ceka, a jedno za uvek nauci da je tonska proba tu zbog tebe i da ako nesto nije u redu, na tonskoj moras insistirati da se to otkloni ODMAH (jer posle nece).
Eto...
Ja toliko
Pozdrav.
awacs
30-08-2008, 11:10 PM
Hvala vam na ohrabrenju...
Sto je najgore,ne mogu jos da izvucem nikakvu pouku iz svega jer ne znam sta je u pitanju (sem mog neiskustva).Jos tokom probe sam primetila da se ne cujem valjano.Samo sam cula buku iz svih zvucnika,i nisam uspela da jasno cujem note koje pevam,niti sam cula dovoljno da mogu da kontrolisem glas.Niko od pevaca (koliko ja znam) se nije zalio na monitoring...Ne znam da li je to zato sto nisam istrenirala usi na takav tip ozvucenja,ili zato sto je samo jedna proba par sati pred festival meni (koja sam pre toga imala samo jedan nastup) bila nedovoljna... :-/ mislim,znam da nikad necu moci da sebe cujem jednako jasno kao i kad pevam u svojoj sobi i studiu,ali...nesto mi je mnogo smetalo,a nisam umela da prepoznam sta je u pitanju...ne znam,nisam pametna.Valjda je do neiskustva...i guess. :-/
Mo?da će ovo izgledati sme?no, ali ipak: kupi one sunđerčiće za u?i (ear plugs) koji se prodaju u prodavnicama muzičke opreme. Dakle, ne pričam o "čačkalicama za u?i" (jedan moj drugar je prvo pomislio da mu to pominjem), nego o malim valjcima od polutvrdog sundjera koji se inače koriste kao antifoni (za?tita od buke). Ne mora? da koristi? oba, jedan je dovoljan za ono ?ta ti je potrebno.
Vajda od tih ear plugova nije samo za?tita od buke - korisni su i za "self monitoring", tj umesto prsta u uvetu. Nevolja je samo ?to ih ne valja koristiti vi?ekratno (higijena). Jeftinija varijanta je vata, mada ona lak?e ispadne iz uveta tokom pevanja (rad vilice je istera iz u?nog kanala), ali opet... jeftinija je.
I naravno - konsultuj nekog u?nog lekara oko generalne higijene u?iju. Va?ne su za ono čime ?eli? da se bavi?.
Problem sa slu?anjem na bini je uobičajen - lo? monitoring + neiskustvo (koje rađa nesigurnost) su prilično frustrirajući. Ako ni?ta drugo, bar monitoring mo?e? da re?i? zapu?avanjem jednog uveta.
HeatMan
31-08-2008, 12:37 AM
evo, poshto sam bio u tom trenutku na bini, hteo bih samo da podelim par rechi sa vama.. a to sam sve i rekao organizatoru juche..
festival je super osmishljen, i sve je naizgled savrsheno odradjeno.. medjutim, ne znam ko je gledao snimak..? primetio je bar u nashoj pesmi (za to mogu da pricham, jer druge nastupe nisam ni video) dooosta propusta..
dakle, da krenemo od pochetka:
doshli mi tamo, potpisali ugovore uzeli propusnice itd.. i deshava se sledece: pochinje tonska proba.. svi odradjuju to kako valja, i sad ivi neshto smeta.. ja pokushavam da skapiram shta joj smeta (popeo sam se na binu) i ne mogu da skapiram.. poshto je ona prilichno neiskusna i ne ume da provali u chemu je problem.. i ja sad skapiram da je do jachine matrice.. ona jednostavno nije mogla da se fokusira na jedan izvor zvuka nego je chula samo buku.. i ja rekoh reziji da dignu matricu malo, i oni to odradishe.. i tad je vec zvuchalo bolje..
e sad, Fast forward na nastup, iako je sve bilo dosta glasnije, chini mi se da je matrica opet podosta zaostajala za zvukom koji je ishao sa bine..
e sad tu dolazimo do propusta organizatora.. vishe puta su nas pitali shta nam je potrebno (i to dosta posle mog neprekidnog smaranja maxa).. kao da su prvi put to chuli, iako im je sve vec recheno.. dve pesme pre nas, mi navatamo koju cemo klavijaturu da uzmemo (hvala kvu-u arturu i liku koji je nastupao) :) i ajd sad kao riba nas zove da stanemo u red pred binu..
mi stojimo i ona nas pita: "shta vam je josh potrebno?"
mi: "3 lazna mikrofona, za 3 ribe koje su tu samo da budu lepe i da prave guzvu, dve stolice - jedna barska jedna obichna i klavijatura." i sad opet ispadne frka oko mikrofona, kao da su prvi put to chuli a smarali smo ih i tri puta im to rekli.. (sa ovim max stvarno nema veze, on je uradio sve shto je u njegovoj moci)..
sledeca pesma pochinje.. mi stojimo mirni (kako ko :D) ispred bine.. i prerachunavamo shta nam sve treba.. i sad osoblje nas pita kao, shta vam sve treba?
i ja tu popizdim, bukvalno.. kazem: DVE JEBENE STOLICE, JEBENA KLAVIJATURA I JEBENA 3 MIKROFONA..
i oni kao ok.. znachi 3 stolice i 2 mikrofona.. i aj ja kao iskuliram.. i objasnim lepo na tenane..
i oni kao "ok.. gde sve to stavljamo?"
i tu dolazimo do najveceg propusta u organizaciji.. nas niko nije pitao gde cemo i kako cemo da stojimo nego su chekali poslednji trenutak i jebeno su sve zasrali..
ja odgovaram:
stavish stolicu na levu stranu bine (ali izvucheno na sredinu ili tako neshto), tu ce sedeti jedan gitarista.
stavish tri mikrofona iza njega, ili malo po strani.. ribe su tu samo da budu lepe, i ne smeju da smetaju..
stavish klavijaturu na desnu stranu bine, okrenutu bokom prema publici.. i barsku stolicu do nje, jer ja kad zavrshim sa klavirskom deonicom, odmah hvatam gitaru i nastavljam.. kao pravi narodnjak..
jedan lik slusha shta pricham, drugi chuka sms..
ja ono, boli me kurac necu da se nerviram, imam vecih problema od toga, valjda je chuo i nece biti debil..
postavka je bila sledeca:
stolica (gitarista) na levoj strani - BRAVO!
solista (iva) - centar - bravo!
klavijature na desnoj strani, ledjima okrenute publici, zavuchene skroz do kraja bine tamo gde ne mogu da se pomerim.
i TRI JEBENE RIBE DIREKTNO ISPRED MENE..
e sad, realno, boli me uvo da li cu biti na tv-u ili necu.. da sam mediokritet i da mi je to najbitnije na svetu do sada bih imao 10 spotova, ali to nije bitno uopshte.. sada, kada smo to eleminisali kao problem, koji je zaista problem?
KONTAKT SA REZIJOM?
max stoji u reziji, i chuo sam ga kada je prichao ako nekome treba tishe ili glasnije matrica u monitorima, da samo mahne rukom.. iva se nije snashla, a ja nisam mogao od tri jebene ukipljene ribe ispred mene..
eto to sam imao da kazem, a to sam i rekao jednom od organizatora festivala.. zaboravih kako se zove.. sed je lik i ima bradicu i vozi neki tamni auto.. ahah.. :) naleteli smo na njega kad smo palili gajbi..
elem, propusta josh ima.. svachijih.. ja jedino shto ivi mogu da zamerim je to shto ne zeli da se gura svuda i da nastupa i nastupa i to shto ni u jednom trenutku nije pogledala u mene (ja sam bio najhladniji na bini, realno), i smirila se.. realno, ja sam tu samo zbog nje bio.. to je jedino shto ivi mogu da zamerim, ostalo ne mogu. .jer se stvarno potrudila.. i usrala se, shto je normalno.. :)
treci propust: za sledecu godinu bi mogli da iscimaju bar neke instrumente koji su uobicajeni u pesmama.. klavijatura ili dve/gitara par (bubnjevi su bili), bass i to je to..
mi smo poneli dve gitare, a u jugu ni u caletovom chrysleru chak nije bilo mesta za klavijaturu pa je bila jebavada oko toga od koga uzeti.. ali dobro..
sad, naravno da ce neki bendovi, koji bi da se istaknu, poneti svoju opremu iako ima tamo gitara klavijatura itd.. ali bar da postoji jebeni stalak za gitaru.. zashto?
mi se polako redjamo na bini.. ja ostavljam gitaru na prvo mesto koje mi je palo na pamet, i pokushavam da okrenem klavijaturu da bude nameshtena kako sam zamislio.. gitara pada.. ja krecem ka njoj.. MATRICA POCHINJE. POCHINJE KLAVIR, JA NISAM ZA KLAVIJATUROM!
i sad onako najuzasnije najodvratnije se zalecem i lupam jebene note.. gitara opet pada.. kamerman mi se uneo u facu, a ja kad sam video krajichkom oka kako je pala mahinalno napravim grch kao da imam facijalis i pomolim se svevishnjoj sili da ne padne josh reflektor na nas ili ne znam ni ja shta..
nastavljam da lupam po dirkama potpuno van ritma i harmonije, i provalim da nemam nikakav kontakt sa rezijom.. i tu pochinje moje petominutno nerviranje oko riba koje su se ukipile i ne okrecu se, ive koja se smrzla i ne gleda me.. gitare koja ima dva nova oziljka
i sramote koja moze da me docheka ako je neko video shta sam ja svirao na klavijaturi.. poshto sam gitaricu odradio i bolje nego shto sam ochekivao..
eto, trebaju vam bar stalci.. jbg nemamo svi kombije i pikapove.. da znate za sledeci put.. :)
eto to bi bilo neshto, bukvalno ukratko, shto sam morao sa nekim da podelim.. i nisam nikoga hteo da uvredim nit shta.. eto, samo sam direktan i to je to..
poz svima, i iva ovo ti nije trebalo.. :D pusa i tebi
master29
31-08-2008, 01:03 AM
Sale,izmalerisala te Maja......:rotfl::rotfl::rotfl:
HeatMan
31-08-2008, 01:14 AM
hahahahahahah.. ma jadna devojka, na kraju krajeva.. zamalo sav bes na njoj da iskalim.. imala je srece jadna..
I osim sto si nam opisao svoju "golgotu" i dalje mi nije jasno kakve to veze ima sa problemom pevanja i monitoringa na bini...? :)
Jacina matrice na bini nema, ama bas nikakve veze sa rezijom, vec sa monitor mixerom koji se takodje nalazi na bini i gde ljudi stoje i gledaju u izvodjaca ne bi li videli, ako slucajno zeli jace ili tise vokal ili matricu. Pozicije onih koji "sviraju" i ucestvuju na bini, definisu se takodje na tonskoj, gde momci beleze rekvizite i broj mikrofona koje ce iznositi, te pozicije gde ko stoji.
Ocigledno je da ni tvoje iskustvo tu nije bas bilo nesto jako da bi pomogao devojci... :)
I da... Posto ocigledno nisi proveo dosta vremena svirajuci ozbiljne svirke, ne znas da pod stavkom "binska oprema" spadaju samo pojacala i bubanj bez metala (cinela) i bez pedala/stalka za kontru jer su to delovi koji najbrze stradaju i ne rentiraju se po defaultu, osim, ako nije drugacije dogovoreno. Dosta ozbiljnih bubnjara cak nosi svoj dobos.
To nije propust organizatora, vec propust izvodjaca, jer kada ides na nastup, ne ides ni Jugom, ni caletovim autom, vec iznajmis kombi, pretpostavljajuci da imas neki interes od toga i da ulazes u sebe, a sa sobom nosis svoju gitaru, svoju klavijaturu i svoju cetkicu za zube :wink:
Osnovna stvar je sama priprema za nastup i spremnost da se prizna svoje neiskustvo na licu mesta i zatrazi pomoc od nekoga ko zna, a veruj mi da je tamo sigurno bilo ljudi koji znaju, ako je to ekipa koja ja mislim da jeste radila.
Ti kada se nekome "napravis pametan", on ce ti reci "Ok, vazi sefe, ti si car..." i bolece ga uvo od tada, pa nadalje za tebe i ono sto mu govoris, jer to su ljudi koji svaki dan to rade i znaju ko zna, a ko ne zna.
Moguce je da je i to uticalo na njihov odnos prema vama koji si ti opisao malopre. I to vrrrrrrlo moguce.
master29
31-08-2008, 01:33 AM
hahahahahahah.. ma jadna devojka, na kraju krajeva.. zamalo sav bes na njoj da iskalim.. imala je srece jadna..
Koliko sam skapirao,trebala je sinoc da nastupa,sta se tu desilo pojma nemam:confused:Dosao sam kasno iz studija i gledao od 12stog ucesnika pa na dalje..pocelo glasanje,izadje lista interpretatora,nema Maje:confused::confused::confused:Okrenem je fonom,ona nedostupna:confused:Verovatno ce sutra Max reci sta se dogodilo!!
HeatMan
31-08-2008, 01:47 AM
ne, oggy brate nisi bash najbolje skapirao..
prvo: sve je, koliko sam upucen, ishlo na playback (tj na matricu).. osim mini koncerta koji je usledio nakon samog festivala..
drugo: festival je u pitanju.. i imali smo oko 10 sekundi da se izmenjamo i namestimo na bini.
trece: lika koji je radio mix za monitore video nisam, i zato sam imao potrebu bar sa maksom da imam kontakt..
chetvrto: nije mi bash prvi put da sam na bini, a kamoli da radim neki festivalski tip dogadjaja..
peto: kada je bila tonska proba, izlazili su samo ljudi koji su bitni za to.. znachi, samo pevachi.. ja kao "pratnja" stvarno nisam osecao potrebu da odem tamo, dok mi nije max rekao da se popnem i da kazem shta nije uredu.. pravili bi samo guzvu bzvz..
sedamdeset i peto, to da li sam ja iskusan ili nisam nema veze sa time shto nisu ni slushali shta je nama potrebno, a kamoli odradili kako je recheno.. lepo im je sve objashnjeno, i oni su sve obrnuto namestili..
einundneuntzish: ja sam lepo rekao da me boli uvo.. ne znam shto me ti napade.. da nosim klavijaturu, nisam imao gde sa njom.. i jedinu koju sam mogao da ponesem je moj access virus TI, poshto je on jedino "portable" reshenje.. a realno, nije reshenje jer bih onda bash izgledao kao narodnjak..
golgotu sam svoju isprichao samo zato shto sam morao vama da se izjadam, u nadi da ce neko skapirati, i u nadi da ce bar neshto uraditi shto se organizacije tiche.. shto je i rekao taj organizator kako god da se zove.. da ce povecati broj osoblja, jer ipak ide uzivo cela pricha..
Eeva_r&b
31-08-2008, 01:50 AM
poz svima, i iva ovo ti nije trebalo.. :D pusa i tebi
Znala sam da ces to reci :)
Samo sam zelela da razmenim misljenja o svom problemu kako bih sebi najbolje objasnila sta necu ponoviti sledeci put.Ne vidim zasto je to lose po mene...nisam u 'suicidnom-zasrala-sam' tripu ako ti je ovo na to mirisalo...Sad hladne glave zelim da izvucem nauk za sledeci put...i cujem sta drugi ljudi imaju da mi kazu..oki...
Hvala svima,imacu u vidu sve sto ste posavetovali,ne moz da skodi :)...problema u ozvucenju je ocigledno bilo,ali moja nesposobnost da ga imenujem upucuje na nedostatak iskustva...i tu smo se svi slozili...jbg... :-/
HeatMan
31-08-2008, 01:52 AM
Koliko sam skapirao,trebala je sinoc da nastupa,sta se tu desilo pojma nemam:confused:Dosao sam kasno iz studija i gledao od 12stog ucesnika pa na dalje..pocelo glasanje,izadje lista interpretatora,nema Maje:confused::confused::confused:Okrenem je fonom,ona nedostupna:confused:Verovatno ce sutra Max reci sta se dogodilo!!
nabodi je za mene.. :)
HeatMan
31-08-2008, 01:54 AM
Znala sam da ces to reci :)
Samo sam zelela da razmenim misljenja o svom problemu kako bih sebi najbolje objasnila sta necu ponoviti sledeci put.Ne vidim zasto je to lose po mene...nisam u 'suicidnom-zasrala-sam' tripu ako ti je ovo na to mirisalo...Sad hladne glave zelim da izvucem nauk za sledeci put...i cujem sta drugi ljudi imaju da mi kazu..oki...
Hvala svima,imacu u vidu sve sto ste posavetovali,ne moz da skodi :)...problema u ozvucenju je ocigledno bilo,ali moja nesposobnost da ga imenujem upucuje na nedostatak iskustva...i tu smo se svi slozili...jbg... :-/
hahahaah.. nisam zbog toga to rekao.. pa ja sam u tom pesimistichkom i suicidnom tripu, ne ti.. :) uvek bio i ostacu.. :D
samo ne bih voleo da ljudi pomisle da smo se istripovali da se sve vrti oko nas.. samo to.. :)
aj pusa.. zabo mi se msn, kad sam ti kucao poruku da znash samo..
ne, oggy brate nisi bash najbolje skapirao..
Sada sam jos vise ubedjen da jesam... :)
ne znam shto me ti napade..
Da si pazljivije citao, shvatio bi, kao sto je to Eeva, da to nema veze sa napadom, vec sa namerom da te posavetujem za ubuduce.
Znas...
Ja vec petu godinu sam realizujem jedan festival, a svake godine sam gotovo na svim festivalima u zemlji i okruzenju, kao i na jednom od 3 najveca na svetu festivala zabavne muzike ("Slavenski Bazar", po budzetu, ali ne i po kvalitetu mozda jaci i od Eurosonga i od Sanrema...).
Prilicno mi je poznato kako funkcionisu stvari, jer mi je to izmedju ostalog posao, pa sam ti zato sve ono i napisao.
Ti si sustinski "beba" sa nastupom odraslog (pricam o konkretnoj situaciji) i to se vidi iz svake tvoje prethodne recenice. To zna da iritira ljude "na licu mesta" i nikako ne moze biti dobro po tebe i tvoj rad.
Ja sve te ljude znam i znam da oni rade savrseno marljivo kada se prema njima korektno postupa i takodje znam kako reaguju na situacije slicne onoj koju si naveo. Veruj mi, to nije nacin :wink:
Ja jesam malo naprasan i ja znam da zategnem kada je vreme za to, ali zatezem na nacin koji ce biti koristan za moj rad. Kada sam "kod kuce", onda sam ultimativan i kazem "sta mora i sta ocekujem", a kada sam "u gostima", kazem to isto, ali prvo na lep nacin, a kad vidim da ne ide, onda se postavljam tako da sam sto precizniji u svojim zahtevima, a to mogu biti jer uvec tacno znam sta hocu i kad me pitaju "na tvoju odgovornost?", ja kazem "Da, naravno". Ali i ja sam prve godine sedeo, gledao i ucio kako stvari funkcionisu. Drugacije ne ide.
Ja bih se na tvom mestu vratio par postova unazad i procitao ponovo sta sam napisao, pa to zapamtio. Za koju godinu ces mi reci da li jesam ili nisam bio u pravu.
Najlakse je okriviti "organizaciju", ali je istina ta da su uglavnom najkrivlji upravo "izvodjaci" na ovaj ili onaj nacin.
Cutanje je takodje vid "krivice", jer ja ako ne znam da tebi nesto nije po volji, ne mogu to ni da promenim, a veruj mi, kada se zna problem, jos se nije desio takav, a da nije mogao biti resen :wink:
Sad hladne glave zelim da izvucem nauk za sledeci put...i cujem sta drugi ljudi imaju da mi kazu..
Tako se to i radi.
Bravo za pristup. Ovaj ti je mnogo bolji, konstruktivniji i korisniji za tebe od prethodnog :wink:
HeatMan
31-08-2008, 02:29 AM
Sada sam jos vise ubedjen da jesam... :)
Da si pazljivije citao, shvatio bi, kao sto je to Eeva, da to nema veze sa napadom, vec sa namerom da te posavetujem za ubuduce.
Znas...
Ja vec petu godinu sam realizujem jedan festival, a svake godine sam gotovo na svim festivalima u zemlji i okruzenju, kao i na jednom od 3 najveca na svetu festivala zabavne muzike ("Slavenski Bazar", po budzetu, ali ne i po kvalitetu mozda jaci i od Eurosonga i od Sanrema...).
Prilicno mi je poznato kako funkcionisu stvari, jer mi je to izmedju ostalog posao, pa sam ti zato sve ono i napisao.
Ti si sustinski "beba" sa nastupom odraslog (pricam o konkretnoj situaciji) i to se vidi iz svake tvoje prethodne recenice. To zna da iritira ljude "na licu mesta" i nikako ne moze biti dobro po tebe i tvoj rad.
Ja sve te ljude znam i znam da oni rade savrseno marljivo kada se prema njima korektno postupa i takodje znam kako reaguju na situacije slicne onoj koju si naveo. Veruj mi, to nije nacin :wink:
Ja jesam malo naprasan i ja znam da zategnem kada je vreme za to, ali zatezem na nacin koji ce biti koristan za moj rad. Kada sam "kod kuce", onda sam ultimativan i kazem "sta mora i sta ocekujem", a kada sam "u gostima", kazem to isto, ali prvo na lep nacin, a kad vidim da ne ide, onda se postavljam tako da sam sto precizniji u svojim zahtevima, a to mogu biti jer uvec tacno znam sta hocu i kad me pitaju "na tvoju odgovornost?", ja kazem "Da, naravno". Ali i ja sam prve godine sedeo, gledao i ucio kako stvari funkcionisu. Drugacije ne ide.
Ja bih se na tvom mestu vratio par postova unazad i procitao ponovo sta sam napisao, pa to zapamtio. Za koju godinu ces mi reci da li jesam ili nisam bio u pravu.
Najlakse je okriviti "organizaciju", ali je istina ta da su uglavnom najkrivlji upravo "izvodjaci" na ovaj ili onaj nacin.
Cutanje je takodje vid "krivice", jer ja ako ne znam da tebi nesto nije po volji, ne mogu to ni da promenim, a veruj mi, kada se zna problem, jos se nije desio takav, a da nije mogao biti resen :wink:
hahahaaha ubi me ogi choveche..
dobro, ja sam malo nadrkaniji ovde u postovima nego shto obichno jesam zbog nekih privatnih problema..
i ako mislish da sam stvano rekao JEBENO OVO JEBENO ONO JEBENO TAMO JEBENO VAMO, onda greshish, jer me ne poznajesh.. bio sam ljubazan i uchtiv, iako mi se dosta stvari popelo na kurac.. od nekih koji vas ne interesuju, pa sve do nezainteresovanosti te dvojce iz osoblja..
bio sam uljudan, i pre svega ljubazan, i zamolio sam tri jebena puta.. a u glavi sam ubacivao JEBENO OVO JEBENO ONO.. ako nisi skapirao.. :D
kao shto rekoh, uchestvovao sam ranije u organizacijama slichnog tipa i bio sam osoblje, pa i nastupao.. zato sam i sada potpuno hladan pred gomilom ljudi, mada, opet.. sav je teret bio na ivi a ne na meni, tako da ne mogu reci da sam i imao razloga da strepim da cu neshto zajebati.. :)
samo shto je dok sam ja to shljakao bilo unapred isplanirano.. isti dan, naravno.. ali se znalo ko ce gde.. i bio je po koji kiks, ali ne ovih razmera definitivno..
ok, inache sam prilichno objektivan, a sada mozda zvuchim subjektivno jer pricham samo iz jednog ugla.. jer nisam video ni jedan nastup kako je izgledao na malim ekranima.. kada budem video, iznecu sve svoje kritike, naravno.. kao i uvek.. iako su one irelevantne kada dopiru iz usta (prstiju) lika od dvaesjednu godinu..
drugo, iva trazi savet, iva je i dobila savet.. gotovo isti kakav je i od mene dobila nakon nastupa, a to ona najbolje zna..
meni savet nije preterano potreban, ja sam samo izneo mishljenje svoje.. ne kazem da nisam i ja zasrao neke stvari, jesam.. shto nisam dovoljno smarao ljude.. nisam hteo nikome na patku da se popnem, pogotovo shto poslednje vreme jedva kontrolishem svoje postupke, o chemu takodje iva moze najbolje da posvedochi..
eto, nema razloga za nerviranje i spushtanje.. uvek sam radio iz senke i uvek cu to raditi.. ako nekoga zanima moje mishljenje, rado cu reci.. eto..
poz
Arthur
31-08-2008, 03:20 AM
Festival ko festival, vidjao sam i boljih i losijih, i sve je ovde u ovoj drzavi uvek bilo malo na povuci potegni, malo na kurcobolju. Prvi dan, tonska proba, monitoring next to perfect, sve ok. Na nastupu vec krece promena slike. Drugi dan, tonska proba, uglavnom nema veze sa prethodnim danom, dosta tise i losiji monitoring. Odem kod kolege za monitoring mixerom da vidim sta se desava, a frajer sa kurcoboljnim stavom stoji za digitalnim Yamahinim mixerom, i odokativno onako stihijski namesta monitoring svakom pojedinacno, i to samo onima koji se zale. Pritom, naravno, izmedju dana postoje revijalni nastupi Djordja Davida prvi dan, i Dada Topica drugi dan. Ajd da je stajao za nekim plastikanerom, pa i onda bi bar beleske mogao da hvata za 3 usrana kanala kolko postoje, ovako je ispao jos veci ludak sto ne koristi digitalni mixer sa snimanjem preseta (sto je rodjeno za ovakve akcije!!!) . Diletantizam opaki. Kablovi od multikora, svetla, struje i sta ja znam jos cega samo polozeni oko trga, nije se niko potrudio ni trakom makar da ih skupi. Ovo sam radio na bini jebenog Sava Centra, gde pristup ima 20ljudi ukupno, a kamoli na gradskom trgu. No nebitno to sve, samo govori o ipak labavom pristupu. Sve ovo ne pisem kao opravdanje svom takmicaru koji nije zalio na monitoring, a drugi dan otpevao osetno slabije nego prvi, nego cisto kao opšte mesto.
Bilo je još propusta organizacije - od posluženja za takmičare, preko uopšte organizacionog osoblja za kontakt, koga ili nije bilo, ili su na svako moguće pitanje nemali nikakav odgovor, ili bili prilično nadrkani i odjebavali ljude ( 3 sata sam pokušavao da saznam ime makar jedne od 22 televizije koje su prenosile festival). Živi bili, nešto sumnjam da će iko od njih čuti kritike.
Arthur
31-08-2008, 03:25 AM
e da, najveća koma je pomenuto nepostojanje talkbacka FOH to stejdž, već samo FOH u publiku. Mislim da monitoring tonac nije organizovao talkback sebi uopšte, tako da je cela tonska proba Vasil Hadžimanov benda sa Dadom bila mučno plastičan primer kako sve može da ode kurac i da svi ispaštaju zbog toga, uključujući i muzičare, ali i tonce koji su potrošili ogromno vreme i živce sebi, i to sve zbog dva i po kabla u spliteru i multikoru. Bravo!
hahahaaha ubi me ogi choveche..
dobro, ja sam malo nadrkaniji ovde u postovima nego shto obichno jesam zbog nekih privatnih problema..
i ako mislish da sam stvano rekao JEBENO OVO JEBENO ONO JEBENO TAMO JEBENO VAMO, onda greshish, jer me ne poznajesh.. bio sam ljubazan i uchtiv, iako mi se dosta stvari popelo na kurac.. od nekih koji vas ne interesuju, pa sve do nezainteresovanosti te dvojce iz osoblja..
bio sam uljudan, i pre svega ljubazan, i zamolio sam tri jebena puta.. a u glavi sam ubacivao JEBENO OVO JEBENO ONO.. ako nisi skapirao.. :D
kao shto rekoh, uchestvovao sam ranije u organizacijama slichnog tipa i bio sam osoblje, pa i nastupao.. zato sam i sada potpuno hladan pred gomilom ljudi, mada, opet.. sav je teret bio na ivi a ne na meni, tako da ne mogu reci da sam i imao razloga da strepim da cu neshto zajebati.. :)
samo shto je dok sam ja to shljakao bilo unapred isplanirano.. isti dan, naravno.. ali se znalo ko ce gde.. i bio je po koji kiks, ali ne ovih razmera definitivno..
ok, inache sam prilichno objektivan, a sada mozda zvuchim subjektivno jer pricham samo iz jednog ugla.. jer nisam video ni jedan nastup kako je izgledao na malim ekranima.. kada budem video, iznecu sve svoje kritike, naravno.. kao i uvek.. iako su one irelevantne kada dopiru iz usta (prstiju) lika od dvaesjednu godinu..
drugo, iva trazi savet, iva je i dobila savet.. gotovo isti kakav je i od mene dobila nakon nastupa, a to ona najbolje zna..
meni savet nije preterano potreban, ja sam samo izneo mishljenje svoje.. ne kazem da nisam i ja zasrao neke stvari, jesam.. shto nisam dovoljno smarao ljude.. nisam hteo nikome na patku da se popnem, pogotovo shto poslednje vreme jedva kontrolishem svoje postupke, o chemu takodje iva moze najbolje da posvedochi..
eto, nema razloga za nerviranje i spushtanje.. uvek sam radio iz senke i uvek cu to raditi.. ako nekoga zanima moje mishljenje, rado cu reci.. eto..
poz
nema potrebe da mu se pravdas !Covek koji koristi svoju inteligencikju samo da bi opravdao sebe ili sebi slicne jer od toga ima neku korist(smesnu) zapravo i nije covek .Nema potrebe ni sebe da pravdas jer ako znas ko si i znas svoje kvalitete i ako si zajebaoooo boli te rac ili mozda nemas kvalitet?
a i sta se koji rac trazili na festivalu?
alavuk
31-08-2008, 08:23 AM
afirmisanje
Reinhardt
31-08-2008, 12:01 PM
a i sta se koji rac trazili na festivalu?
+1
dodje mi ponekad da i ja organiziram jedan:D
HeatMan
31-08-2008, 12:08 PM
taj fazon..
@caac: pravdam se ogiju, jer mi je stalo do njegovog mishljenja i ne zelim da postanem nadobudni govnar.. jerbo je to uobichajeno za muzichare.. o svom kvalitetu ne volim ja da pricham, o toem neka prichaju drugi ako ga ima.. ja nisam zaduzen za to.
u sv sl, volim kad mi neko spusti, i kad me prizemlji, ali ovaj put za to stvarno nije bilo potrebe..
elem, ko je odneo nagradu? chuo sam da su neki stranci, al da ga jebem koji su..
HeatMan
31-08-2008, 12:13 PM
+1
dodje mi ponekad da i ja organiziram jedan:D
pa pazi, ne moze popularnost da se stekne sedeci na bulji od kraja karijere.. to shto je iva zabelezila popularnost na spejsu, i nije neshto za pohvalu.. za pohvalu je da su je cimali neki eminentni ljudi iz muzichke industrije (americhke), ali opet.. njih nema, sada pa smo iva i ja (poshto smo u svemu ovome zajedno do kraja) primorani da se promovishemo na svakojake nachine..
poslednje shto mi pada na pamet je da platim skandalu kako u parku pisham chuceci i kako se vatam sa azisom..
al do toga josh nece doci, nadam se..
Eeva_r&b
31-08-2008, 12:44 PM
taj fazon..
elem, ko je odneo nagradu? chuo sam da su neki stranci, al da ga jebem koji su..
Makedonac,gledala sam sinoc...
Covek koji koristi svoju inteligencikju samo da bi opravdao sebe ili sebi slicne jer od toga ima neku korist(smesnu) zapravo i nije covek .
E, sad si me stvarno prozreo. Skokni do kioska i popi jednu "dvolitru" na moj racun, samo nemoj vise da se trpas tamo gde cak i ne znas o cemu se prica. Eto, lepo, sve smo sredili... :)
@ Sale
Ne trebas da se ti pravdas meni. Ja nisam tebe ni napao niti usao u ovaj razgovor da bih te "spustio", vec da bih ti rekao nesto sto ce ti u buducnosti dosta koristiti, zato opusteno :wink:
HeatMan
31-08-2008, 01:03 PM
E, sad si me stvarno prozreo. Skokni do kioska i popi jednu "dvolitru" na moj racun, samo nemoj vise da se trpas tamo gde cak i ne znas o cemu se prica. Eto, lepo, sve smo sredili... :)
@ Sale
Ne trebas da se ti pravdas meni. Ja nisam tebe ni napao niti usao u ovaj razgovor da bih te "spustio", vec da bih ti rekao nesto sto ce ti u buducnosti dosta koristiti, zato opusteno :wink:
ma opushteno nisam se ni nashao uvredjenim, shta ti je bre..? :) nema razloga za frku.. :)
Makedonac,gledala sam sinoc...
toshe?
btw, dobar ti avatar.. jagodice bobice..
pusa
peter the great
31-08-2008, 01:12 PM
mi se polako redjamo na bini.. ja ostavljam gitaru na prvo mesto koje mi je palo na pamet, i pokushavam da okrenem klavijaturu da bude nameshtena kako sam zamislio.. gitara pada.. ja krecem ka njoj.. MATRICA POCHINJE. POCHINJE KLAVIR, JA NISAM ZA KLAVIJATUROM!i
sad onako najuzasnije najodvratnije se zalecem i lupam jebene note.. gitara opet pada.. kamerman mi se uneo u facu, a ja kad sam video krajichkom oka kako je pala mahinalno napravim grch kao da imam facijalis i pomolim se svevishnjoj sili da ne padne josh reflektor na nas ili ne znam ni ja shta..Da, primetio sam, ali opusti se, nije bilo tako strasno, garant to niko nije provalio. Uostalom, ionako te ljudi nisu videli od one tri ribe koje su ovi postavili ispred tebe. :banghead:
I nemoj se nerviras, uopste nije bilo lose, sem tih nekoliko falseva Eeve. Ali, kao sto su vec rekli pre mene, ovo je sjajno iskustvo za sve, i svaki sledeci nastup ce biti mnogo bolji, logicno.
HeatMan
31-08-2008, 01:26 PM
ma ne nerviram se zbog toga.. kazem vam, moguce da delujem nervozno zbog drugih sranja..
elem, kako si se ti proveo?
btw, shto mi nisi rekao da u onoj kazina kafani baba ne brije noge iako nosi suknju i daju ti masne chashe i flashe koje smrde na budjav kurac?
bar si ti domorodac, jbg.. :)
sve ste ih sredili?jel moze limenka?ili dve tri :) i bonzita
Eeva_r&b
31-08-2008, 03:43 PM
Hahahah ajoj...zato smo mi zbrisale odmah,obliznji kafic i bekstejdz pre nastupa su srusili nas optimizam za bilo kakvo extra zadrzavanje u Pancevu...:shock:
btw, shto mi nisi rekao da u onoj kazina kafani baba ne brije noge iako nosi suknju i daju ti masne chashe i flashe koje smrde na budjav kurac?
Hajde , evo i mene da se oglasim .... necu pisati dugo jer su i meni pricali price koje nisu ispunili u organizaciji .... pa sam tako i ja pricao ljudima price koje se nisu desile :(
Elem .... Festival je trebalo da bude odrzan 22 - 23 avgusta ali su u 5 om sastanku u RTS u rekli ( Gordana Susa ) " Dajre ljudi , pomerite za 29 - 30 zbog olimpijade .... jest da je tada US open , ali to je u zgodnije vreme "
.... tako i bi , pomerale se karte za strance , hoteli , vize i sva ostala stanja ali RTS je RTS je l' da ??? I lepo dodju ljudi na potpisivanje ugovora i sledi :" Tijanic rek'o nista !!! Zabole ga za festivale ! " .... doduse , odmah su pomenuli da to ne vazi za deciji Pan music .... to im se dopada .... :banghead: eto ...prva stvar ....
Za Azotaru ste culi .... Dzimi je hteo da ih baci na stecajni postupak .... zbog dugovanja .... bilo na svim vestima i u svim novinama .... znaci 20 000 e manje :rolleyes:
Tu se odustalo od led screenova i nekih drugih " lepih " stvari ....
Sto se tice pesama .... ja sam pozvao ljude za koje mislim da su muzicki vredni i maaalkice drugaciji . Zvao sam Sashku koja je odlican pevac sa nekom MTV pesmom , Grkinja je bila skroz u scream rock fazonu , Eeva u RnB , Zemlja groova u svom , bio je Toshe copycat ( ali jako dobar pevac ) bilo je i Georgiev klonova ali ne preterano ..... Ja sam imao svoju pesmu sa Mirom Aleksic , skroz u gudacima bez ritma .... znaci ( po meni ) prilicno raznovrsno i dosta kvalitetno ..... naravno bilo je i nesto komercijale , ali ne mogu bash da pravim Exit od Pop festivala ....
Ono sto me je razocaralo je da je bar ceiri muzicara koji se bune da im se nikako ne daje sansa , odustalo od pojavljivanja jer im je bilo komplikovano da napishu pesmu i da se pojave ..... u mom prevodu mrzelo ih je . Bilo je i onih koji su to shvatili jako ozbiljno ..... Sashka i Eeva npr
Ok .... idemo na sound ..... sound je radio Sreta i sto se mene tice bio je super ... tonca za monitoring jeste bolela kita , ali sam to uspesno regulisao i svaka zelja je bila ispunjena . Arthur je " vozio " svoga pevaca za vreme nastupa ( kao i neki drugi ljudi ) a to prvo vece svi su rekli da im je monitoring super .....
Dao sam priliku mladima da se pokazu i da se dokazu .... Pan music je idealan za to . Dovoljno veliki da probate pravu binu i ozvucenje i da vidite soma ljudi u publici , a ako se " okliznete " dovoljno je mali da to niko ne vidi ..... to je i bila moja ideja ....
E sad idemo na nashu Eevu .... zaista talentovana devojka , radili smo taj Pink up .... i to je bilo jako uspesno pohvale na sve strane ..... super je uradila posao , ali dok sam radio sa njom uvideo sam da ima tu jos posla ( u glasu ) koji treba da se radi ..... nista strasno , mlada devojka i te kako ima vremena ......
Napravili smo jedan nastup na adi na promotivnoj Pink Up zurci .... od tona NISTA ... dj mixer , nema monitora nema nista ..... vatreno krstenje kao vrata :)
Eeva je totalno profi uradila posao , skupilo se ljudi , dosta aplauza sve super . Moja ideja je bila da se malo okusa i na necem vecem ( eto iskustva ) i .... ?
Na prvoj probi ( onoj na kojoj je svima bilo super slusanje ) Eeva ne moze da se spoji ..... ja vodim probu i tretiram je kao rodjenu sestru . Zaustavim pesmu , pitam sta je .... radimo sve sto treba ..... dolazi Heatman , ja mu kazem da se popne i da mi on kaze sa bine sta da se radi ..... znaci sve moze , samo recite sta . Eevina proba je trajala deseta i vise minuta ..... ali mene je bolela kita jer sam hteo da uradimo sve sto moze .....
Sa druge strane prolaze desetak pevaca i niko nema problem .... naravno ne kazem da je sve idealno ( ni na jednom festivalu nije ) ali daleko od toga da je bilo loshe ....
I sta sad ..... nije bilo sjajno .... ali je super iskustvo , sledece godine ce biti bolje ( kao sto je bilo sa Veljom Danilovicem .... prosle godine AGONIJA .... ja sam hteo da prekinem pesmu na pola da ga spasem , pa neka okrive mene ....... ove godine je naucio lekciju i plasirao se u finale )
Ono sto ne bih preporucivao su predrasude ..... festivali su odlican vid skupljanja iskustva koje je ( naravno ) u Eevinom sslucaju malo jer je i devojka mlada , ali ono sto bih joj ja preporucio je da je ovo samo ohrabri i da se na ovome celici i da sledece godine POKIDA ...... neka se prijavi i na ZR .... zasto da ne . Eeva je dobar pevac i treba da se celici i treba neko da je primeti ...... pa kad joj dosade festivali preci ce na nesto drugo .
Moram da primetim jos jednu stvar .... u ovim " kompilativnim " koncertima dosta je i sama pesma bila problematicna , ne kao sama pesma nego ( kao sto sam Heatmanu nekoliko puta napomenuo ) predug uvod ( 45 sec ) i pesma koja bez neke preterane dinamike ( znaci obicnom slusaocu vrlo slicna od pocetka do kraja ) traje bezmalo 5 min .....
Sto se tice drugih stvari ( pica , shminke , sobe za presvlacenje i sl ) ja sam se " direkciji " najebao mile majke i rekao da sa njima vise ne zelim da saradjujem osim ak se stvari drasticno ne promene .... " slagao " sam dosta ljudi pricajuci im stvari koje su meni pricali da bih se posle osecao neugodno .... to sebi vise necu dozvoliti ...
Ono sto zelim da napomenem na kraju je da sam ucinio totalni maximum da svakom muzicaru ugodim i da uradim sve sto traze koliko je to bilo u mojoj moci . Kada se festival zavrsio , desetak ucesnika me je naslo da mi se zahvali na svemu sto sam ucinio i da mi kazu da su sretni da bar nekog ne boli kurac ..... eto toliko
Pozdrav
20 metara iza toga je prelepa bashta a preko puta pizzeria da ti pamet stane ..... pitaj tonce sledeci put 8-)
Pozdrav
Ucestvovala je na revijalnoj veceri a onda se sutra javila telefonom sva u suzama da kaze kako je imala smrtni slucaj .... neki su poverovali , neki nisu , a ja cu se suzdrzati od tih komentara ..... u krajnjem slucaju , meni ni iz dzepa ni u dzep :)
Pozdrav
peter the great
31-08-2008, 09:40 PM
Ne znam na koju mislis, postoje dve babe, jedna je bila skroz kul, i dala nam je uglancane case (znas one prave kafanske od 2dl:)). Nisam joj gledao u noge.:)
Ali kazina je mama, pa gde drugde imas pivo od 0.5l za 60 kinti? :wink:
Eeva_r&b
31-08-2008, 10:51 PM
@Max: Pre svega,hvala sto si se potrudio,i iako proba nije mnogo promenila zvukove koji sam proizvela par sati kasnije lol,znam da si imao najbolje namere,i posebno hvala sto si uvek otvoren i iskren kada te pitam za misljenje o mom izvodjenju.
Realno,bilo je za ocekivati da ce ovako ispasti,nije bilo dovoljno pripreme (ja licno mislim da je malo neozbiljno za nesto sto ce se emitovati na TV-u da ima samo jednu kratku probu,par sati pre samog dogadjaja,al dobro,ova zemlja je cudo,svi vec znamo to :).Znam da se za sve 'ozbiljnije' artiste podrazumeva da vec imaju iskustvo i da im vise od toga ne treba,ali ako je vec festival prikazan kao sansa za neafirmisane,trebalo bi (po mom misljenju) i na njihovu pripremu i potencijalno neiskustvo misliti..???bar toliko da se ne obrukaju javno,kao ja npr. :)))
al ajd..preziveh,sto kazes,dovoljno da se iskusis,a da ipak ne vidi svako ako sjebes :)
elem hocu li imati priliku da vidim snimak ovih dana,il ga cak dobijem?
.... ali ako je vec festival prikazan kao sansa za neafirmisane ......
Pa nije :( .... festival je festival ...... to sa davanjem sanse je vise moja borba ..... sa vetrenjacama :(
.... al ajd..preziveh,sto kazes,dovoljno da se iskusis,a da ipak ne vidi svako ako sjebes :)
Ali je bilo veliko iskustvo zar ne ??? SPremaj se mnooogo vise sledece godine , sa malo kracom ali efektnijom pesmom , koja bolje prikazuje tvoje najjace strane .....
.... elem hocu li imati priliku da vidim snimak ovih dana,il ga cak dobijem?
To ne mogu da ti garantujem .... probacu ..... posle mog ozbiljnijeg kritikovanja organizacije , treba da prodje nekoliko dana da se strasti smire ( moje :) )
Pozdrav
HeatMan
31-08-2008, 11:18 PM
e max, ja te trazio kad je pocheo djordje david, a ti nestao.. a obecao ti pivo.. svrati neki dan..
i da, i ja bih da ti se zahvalim, jer si se zaista potrudio oko nas.. dao si sve od sebe, to se i videlo, a meni bilo glupo vishe da te smaram..
shto se same pesme tiche, ja ni onda nisam kapirao zashto je ta pesma proshla na festival kad smo imali onu drugu "zajebaniju" veseliju i dinamichniju.. al ok, to su bile zelje ljudi sa festa..
sledece godine dolazimo sa josh duzim uvodom, i triput duzom pesmom.. :)
ne znam, iskreno pokajao sam se shto je ishlo na playback.. mislim da je mnogo bolje moglo da prodje da smo ortaci i ja svirali.. imam bubnjara, basistu i klavijaturistu.. a ja sam u poslednje vreme samo uz gitaru i ni uz shta drugo..
btw, aj molim te mi razreshi misteriju, kako se zove onaj sedi lik (sa bradicom i brchicima) shto je uz ovog dzonija vajs milera il kako se vec zove, u organizaciji..
i odakle ga znam koj kurac? bleji li u voxu?
btw, zao mi je hsto nisam bio sinoc na vasilu, al nisam imao chime da dodjem, jbg..
HeatMan
31-08-2008, 11:19 PM
btw, shto se snimka tiche, daj meni broj ljudi i ja cu da trazim.. da se ne zavlachish ti u to ako vec nisi u fazonu...
poz
Eeva_r&b
31-08-2008, 11:44 PM
btw, shto se snimka tiche, daj meni broj ljudi i ja cu da trazim.. da se ne zavlachish ti u to ako vec nisi u fazonu...
poz
Ali ljudi,ja,ja,ja...sebe grdnu nisam ni cula ni videla :cry: toliko bar mogu da ucine da nam daju taj snimak,ako su vec toliko ujebali organizaciju i sve,right? ...:gaah:
HeatMan
31-08-2008, 11:46 PM
koga boli kurac?
"koga boli kurac za muziku uopshte?" (c) by DaBear.
toliko.
:?
Eeva_r&b
31-08-2008, 11:52 PM
koga boli kurac?
"koga boli kurac za muziku uopshte?" (c) by DaBear.
toliko.
:?
a...?
HeatMan
01-09-2008, 12:11 AM
Hcdefg?
:)
HeatMan
01-09-2008, 01:34 AM
btw, sad tek videh.. koj ce kurac ovo na promociji radova? :D
Eeva_r&b
01-09-2008, 01:47 AM
btw, sad tek videh.. koj ce kurac ovo na promociji radova? :D
hahahahh. mahinalno...:ike: ups,ja se izvinjavam...nek neko od domacina foruma premesti,ako ih ne zimr...
dexyco
01-09-2008, 01:58 AM
koj ce kurac ovo na promociji radova?
Nemam pojma... Btw, koristi "*" kod reci kojih nema u Vujakliji. :D Nego, sto se vi ljudi toliko strecate sto je KCN prenosio fest. Ja eto nemam kablovsku, jedva da hvatam neku stanicu osim lokalnih niskih (medju kojima je i KCN :da:), konacno da ja imam priliku da gledam nesto sto drugi ne mogu, posto je inace obrnuto... :p Mada koliko sam zainteresovan za TV, nisam ni gledao, da se neko setio, mogao sam jos i da snimim i okacim na youtube...
Fest, ko fest, katastrofa za one pored malih ekrana, jos gore za one koji su tamo u publici, a da ne pricam za one koji ucestvuju. Sve u svemu, treba biti svestan i svojih, ali i tudjih gresaka, sto rece jedan moj drugar, prvo lepo pitas, pa ako nece, fataj za zulufe i primoraj da uradi kako treba. Ako taj nece - hoce kolega... ;)
@Eeva
Sto se tice one nase rasprave, ja iskreno ne mogu da verujem da ti nisi banovana tad, uopste mi nije jasno kako te nije sramota da ista ponovo kucas na ovom forumu i da jos pored svega ocekujes da ljudi pamte neke rasprave (koje su svakodnevnica)... :p Shalim se, ja sam tad ispao krele jer nisam ocekivao da na forumu ima i novih koji mogu moj napad ironije bez koriscenja smajlija da shvate pogresno, a ti jbg nisi trebala posle toga da me cackas gde sam najosetljiviji... :) Sto Zoki ("7") napisa:
Baka: pis, maco, pis!
Maca: peace, bako, peace!
HeatMan
01-09-2008, 02:23 AM
hahahaha e dexy jes car..
btw, boli me uvo da cenzurishem rechi.. ponekad to radim, al jbg.. nismo mala deca ovde..
a i mala deca vishe psuju od svih nas zajedno, verujte mi.. samo prodjite kroz parkic.. ili je to samo do ceraka.. :?
u sv sl, nema mesta za pretvaranje.. takav sam, psujem ko kochijash.. svi me ortaci me smaraju zbog toga, pogotovo devojka.. al jbg, kad ti je takva cela porodica i stalno si se druzio sa starijima, valjda je to normalno..
da ga j**ebem..
evo i ja malo da se oglasim.. sto se mene tice nemam sta da zamerim bilo kome osim sto je malo organizacija garderobe, bekstejdza i sl mogla biti mnooooogo bolja...
sto se tice monitoringa, vise puta mi se pozalio Igor (ortak koji je pevao) da mu nesto fali u monitoringu, da nema dinamiku itd mada je meni sve bilo ok.. nisam uspeo da ga skapiram sta mi prica pa sam mu samo rekao da pusti glas slobodno, da se opusti i da ce sve biti ok.. tripovao sam da je to od treme mada sad vidim da nije jedini... (ja stvarno na bini nisam cuo nista da mi je smetalo).. u svakom slucaju, mi smo prezadovoljni nastupom i iskreno smo ocekivali posle toga da cemo proci, ali smo sve u svemu zadovoljni i zahvaljujemo se organizatorima na pruzenoj sansi...
pozdrav za arthura, heatman-a, eevu (nismo se upoznali nazalost) i maxa!
nadam se da se vidimo i sledece godine :)
toliko od mene
pozdrav svima!
master29
01-09-2008, 05:14 AM
Najzalije od svega mi je sto nisu pustili Vasilov koncert....jbg,samo jedna pesma i the end:banghead:...Festival ko festival,za pravo cudo i nije bio losh..nisam sve slusao ali ono sto sam cuo je sasvim OK,dokaz da i bez velikih ili ti srednjih imena,moze da se odrzi festival...svaka cast.Malo su mi nelogicne nagrade,npr ako sem ukapirao Ivan sexpress(ako se tako zove)je dobio nagradu od Novinara,da bi u glasanju dobio samo jedan bod:confused:Ja mu do duse nebi dao ni jedan,ali mi je nagrada nelogicna.
master29
01-09-2008, 05:28 AM
Realno,bilo je za ocekivati da ce ovako ispasti,nije bilo dovoljno pripreme (ja licno mislim da je malo neozbiljno za nesto sto ce se emitovati na TV-u da ima samo jednu kratku probu,par sati pre samog dogadjaja,al dobro,ova zemlja je cudo,svi vec znamo to :).Znam da se za sve 'ozbiljnije' artiste podrazumeva da vec imaju iskustvo i da im vise od toga ne treba,ali ako je vec festival prikazan kao sansa za neafirmisane,trebalo bi (po mom misljenju) i na njihovu pripremu i potencijalno neiskustvo misliti..???bar toliko da se ne obrukaju javno,kao ja npr. :)))
Koliko se secam,slusao sam vasu pesmu privatno,Sale mi je poslao...bese davno,Eva imala si dovoljno vremena da se spremis,ne trazi krivce u organizatorima ili ti organizaciji,jer oni nemaju bas vremena da se spremaju sa svakim interpretatorom posebno.Trebala si da poradis na sebi,ne pevacki posto pevas odlicno,nego psiholoski....ja sam se svega u ovom poslu nagledao i naslusao,pevace koji ne mogu aaaaaa da beknu od treme ili ti vec kakve psiholoske kocnice.Za sledeci festival a fala bogu bice ih,moras se spremiti na svim poljima..Npr,kuci vezbas sat vremena kako trebas da se ponasas na sceni,onda na gotovu matricu(predpostavljam da si je imala)svaki dan po sat vremena upevavanja.....sa Saletom si trebala da poradis 10tak dana sinhronizaciju....mislim kad se pogledate da znate o cemu se radi....ako su vam prateci vokali stajali ko na streljanju,niste ni trebali da ih imate...ali imali ste dovoljno vremena i sa njima da odradite koreografiju...znaci svaki detalj je jako bitan.....Za prvi festival,nista strasno,sad vidite gde ste pogresili...ne moze ni monitoring ni losa organizacija niti bilo sta da vas pokoleba ako ste sto postosigurni u sebe,a samo sa gore navedenim stavkama ste to mogli da budete i ti i Sale...Nema ono idem na festival,ladovina a kad dodje dan,ukenjavanje u gace.Pozz,super pevas i nemoj da se nerviras,sledeci put se vise spremi,ili spremite i to je to.:wink:
Arthur
01-09-2008, 09:47 AM
pozz drugarima još jednom, Max, sve kul, samo puno zahvalnosti na sugestijama i strpljenju ;) Nije monitoring bio loš, jedino me iznerviralo što nije bio konstatno dobar i i isti kad su već postojali IDEALNI tehnički uslovi.
Eeva & Sale - definitivno brušenje karaktera (ne rušenje, samo brušenje ;)) i pečenje iskustva, i meni je puno toga potrebno, a Nemanji naročito.
A za tu logistiku festivala, već je sve rečeno, jebo im ja mater :cool:
Eeva_r&b
01-09-2008, 11:01 AM
Heheh,a mora i neko pogresno da protumaci :grin:
Ma neeee,nisam trazila krivicu ni u kome,vec samo objasnjenje,(citaj prethodne postove)...jesam se spremala,i imala sam matricu kod sebe,i pesmu sam uvezbala toliko da sam u svakom izvodjenju imala mozda najvise 6-7 (publici neprimetnih) falseva ukupno u celoj pesmi (sto je 'dozvoljeno' za jedan take) ..nije da sam shvatila festival neozbiljno,pa da kazes da sam se tamo od jednom pojavila ko pala s Marsa...a nisam se bogme ni toliko prepala pa da ne znam sta cu ,kad sam bila na bini...ne znam sto svi misle da sam ja toliki tremaros da se ukipim il pobegnem s bine.ja jesam panicar veliki (pred samo nastupanje) ali kad izadjem,daleko od toga da se smrznem...sada sam samo zvucala sebi lose u trenutku pevanja i to me je smorilo..a zasto se to desilo,ne znam..kao sto rekoh (ko zna koliko puta...),il moje neiskustvo na bini,ili monitoring,ali u svakom slucaju ne smatram to nenormalnim,jer je ipak prvi put...al hvala puno na savetu...
'ako su vam prateci vokali stajali ko na streljanju,niste ni trebali da ih imate...'
jesu li stajali tako?ja ih ni ne videh :confused::(
mada sto jes,jes, nisu mi trebali prateci,nego mi rekose da je bina prevelika za mene samu (:gaah:) ,i iznenadise se kad rekoh da sama nastupam...cak su mi i nasli 'balerinu Pipi' :shock: u slucaju da ostanem bez ikog na bini...pa sam se radije odlucila da sama nekog dovedem,nego placam nesto sto ne znam ni sta je..(ova 'balada' ipak nije za piruete,slozicete se) a bina uopste ne izgleda prazno kad je sam izvodjac na njoj i bilo je vise njih bez igraca,al ajd...
u svakom slucaju,bilo pa proslo,nece biti ni prvo ni poslednje...
ako nas bude sledece god na festu,sad bar znamo sta necemo raditi...a svima vama hvala na saslusavanju,misljenjima i savetima...
Koliko se secam,slusao sam vasu pesmu privatno,Sale mi je poslao...bese davno,Eva imala si dovoljno vremena da se spremis,ne trazi krivce u organizatorima ili ti organizaciji,jer oni nemaju bas vremena da se spremaju sa svakim interpretatorom posebno.Trebala si da poradis na sebi,ne pevacki posto pevas odlicno,nego psiholoski....ja sam se svega u ovom poslu nagledao i naslusao,pevace koji ne mogu aaaaaa da beknu od treme ili ti vec kakve psiholoske kocnice.Za sledeci festival a fala bogu bice ih,moras se spremiti na svim poljima..Npr,kuci vezbas sat vremena kako trebas da se ponasas na sceni,onda na gotovu matricu(predpostavljam da si je imala)svaki dan po sat vremena upevavanja.....sa Saletom si trebala da poradis 10tak dana sinhronizaciju....mislim kad se pogledate da znate o cemu se radi....ako su vam prateci vokali stajali ko na streljanju,niste ni trebali da ih imate...ali imali ste dovoljno vremena i sa njima da odradite koreografiju...znaci svaki detalj je jako bitan.....Za prvi festival,nista strasno,sad vidite gde ste pogresili...ne moze ni monitoring ni losa organizacija niti bilo sta da vas pokoleba ako ste sto postosigurni u sebe,a samo sa gore navedenim stavkama ste to mogli da budete i ti i Sale...Nema ono idem na festival,ladovina a kad dodje dan,ukenjavanje u gace.Pozz,super pevas i nemoj da se nerviras,sledeci put se vise spremi,ili spremite i to je to.:wink:
dexyco
01-09-2008, 11:49 AM
btw, boli me uvo da cenzurishem rechi.. ponekad to radim, al jbg.. nismo mala deca ovde..
Sad cu da predlozim divineru da prilikom registracije ubaci i onaj checkbox "I agree with terms of licence and I am exect or over 16 years old"... :p Ma i ja imam raznovrsno izrazavanje tog tipa, ali sam ga sredio u normalnom govoru, dok naravno rad bez psovanja podrazumeva isto sto i burek bez jogurta... :D
Malo su mi nelogicne nagrade,npr ako sem ukapirao Ivan sexpress(ako se tako zove)je dobio nagradu od Novinara,da bi u glasanju dobio samo jedan bodJa mu do duse nebi dao ni jedan,ali mi je nagrada nelogicna.
Jesi l' ti siguran da nije dobio nagradu za skandal majstora od zute stampe?
@Eeva
Zajebi razmisljanje o i brojanje falseva, razmisljaj o emociji, pa i ako izfalsiras 100 puta (gledajuci originalnu kompoziciju), to u stvari nece biti falsevi, vec lepa uzivo improvizacija. Bitno je ono sto cuje publika, a i sama kompozicija se razvija vremenom i postaje sve bolja i bolja od pocetne. Malo vise verovanja u sebe i malo vise obracanja paznje na "sitnice". U Srbiji, ako zelis da budes dobar vozac, moras da budes i dobar automehanicar, pa tako i ti ako zelis da budes dobar izvodjac, moraces da budes i solidan tonac... To u neku ruku i nije lose, jer zahteva svestranost i ne zavisis previse od drugih... :)
Eeva_r&b
01-09-2008, 12:04 PM
U Srbiji, ako zelis da budes dobar vozac, moras da budes i dobar automehanicar
ovo si odlicno rekao...hahah...
naravno,emocija je najbitnija i tu se slazem..ali ja jos uvek nisam na tom nivou da mogu da se opustim i zanemarim tacnost svog pevanja...jedno je improvizacija,a drugo je pevanje nota koje nemaju veze sa akordima u pesmi...
al opet kazem,ocekivala sam da cu zeznuti,mada ne ovoliko :-/
u sv slucaju,hvala :)
dexyco
01-09-2008, 12:21 PM
Sve se da resiti ako si pozitiva, znaci malo alkohola pred nastup i trema razbijena, samo vodi racuna da ne preteras, jer ces dobiti kafanski vibrato... :D Umesto sto razmisljas o tome kako ces se zajebati, razmisljaj o tome kako ces zajebati zajebavanje... ;)
u sv slucaju,hvala
U re welcome... :)
master29
01-09-2008, 02:40 PM
Heheh,a mora i neko pogresno da protumaci :grin:
Ma neeee,nisam trazila krivicu ni u kome,vec samo objasnjenje,(citaj prethodne postove)...
Sve sam procitao i dobro skapirao...vidi,pises das si puno falsirala,posle toga da si neprimetno falsirala(da publika nije mogla da primeti)..to sve nema veze i da jesi i da nisi,svakome se to desava....ja sam ti samo dao savet kao stariji kolega,niceg bezveze nema u tome....da ste se bolje spremili verovatno bi bolje prosli,jer festival nije namesten.
'ako su vam prateci vokali stajali ko na streljanju,niste ni trebali da ih imate...'
jesu li stajali tako?ja ih ni ne videh :confused::(
Eto to je deo mog posta...gde pise "sinhronizacija"morala si da znas sta ti se desava iza ledja,mogli su da ti se plaze a da ti pojma nemas,da popadaju svi u nesvest a ti da pevas i dalje...to je sve stvar iskustva,niceg loseg u tome nema...samo moj dobronameran savet.Ti si dobar interpretator i daj boze da vas ima puno,puno...na tvojoj sam strani u svakom slucaju,ja bi voleo da sam imao ko mene da posavetuje kad sam pocinjao.pozz
HeatMan
01-09-2008, 02:51 PM
@mirko: skroz si upravu.. nismo imali neku pravu probu, jer sam ja u sranjima i nemam neshto preterano zivaca da sedim u drushtvu i da pricham o muzici..
i realno, sve je bilo super isplanirano.. u pochetku je trebala da bude plesna grupa, ja za klavijaturom i ortak (koji je svirao gitaru za pesmu) na drugoj strani koji ce, jelte, svirati gitaru..
medjutim, on je ispalio.. ispalila je plesna grupa.. i onda iva nije znala shta da radi, i ufrchila se.. ja stvarno nisam znao shta da radim.. hteo sam da zovem plesnu grupu svoje bivshe devojke, zbog koje bi me moja sadashnja devojka verovatno linchovala..
pa je i to izvisilo.. i na kraju, iscimam ortaka koji tek godinu dana svira gitaru.. kao aj da udarash ritam..
i tu je bilo (sa moje strane) problema sa njim.. jer nema snage u rukama ni da izdrzi jednom celu pesmu, a kamoli da drzi ritam posle prvog kruga.. o solazi da ne pricham..
pa sam morao da napravim taj nazovi nadobudno narodnjachki pristup celoj stvari.. klavir je morao biti odsviran na pochetku.. i gitaru je neko morao valjano da odsvira.. pa sam, aj da tako kazemo "celu odgovornost" preuzeo na sebe..
ortak je tu vishe bio iz zajebancije.. iako sam ga nauchio svim akordima, video sam da nije mogao da odsvira sve dok smo bili na bini.. a sve sam to uradio, da iva ne bi bila sama na bini.. tj bez mene.. da bi imala nekog da joj uliva sigurnost, a mene ni pogledala nije.. :D
ove tri devojchice su pozvane u poslednjem trenutku, i nismo imali ni vremena za neku pravu probu.. tako da kapiram i ivu zashto je imala frku.. mada, opet kazem, i rekao sam joj i tada.. jebesh sve.. jebesh festival.. jebesh nagradu.. odradi to kako ti se radi u tom trenutku, i nemash frke.. nije ni bitno.. ako bude uzasno, bice.. i to je to.. protiv toga ne mozesh.. potrudi se kolko god mozesh u tom trenutku i opusti se.. navezbana si..
ali eto, da zna za sledeci put.. da mashe liku za pultom, ako ja nisam u mogucnosti...
i da, definitivno je bilo potrebno da monitoring bude glasniji, kao shto sam ja i rekao tom miloshu il kako se zove.. ona je navikla na to kod mene u studiju, a i predpodstavljam i u kuci..
poz
btw, max javi se choveche..
HeatMan
01-09-2008, 02:55 PM
Eto to je deo mog posta...gde pise "sinhronizacija"morala si da znas sta ti se desava iza ledja,mogli su da ti se plaze a da ti pojma nemas,da popadaju svi u nesvest a ti da pevas i dalje...to je sve stvar iskustva,niceg loseg u tome nema...samo moj dobronameran savet.Ti si dobar interpretator i daj boze da vas ima puno,puno...na tvojoj sam strani u svakom slucaju,ja bi voleo da sam imao ko mene da posavetuje kad sam pocinjao.pozz
ovo si skroz upravu.. a ribe su bile ispred nje shto je najgore.. samo sa desne strane.. iva se zabola u jednu tachku i nije sklanjala pogled sa nje.. :)
btw, drugi dan kako pokushavam da ti nakachim ono govno.. jebe me net..
master29
01-09-2008, 03:17 PM
ovo si skroz upravu.. a ribe su bile ispred nje shto je najgore.. samo sa desne strane.. iva se zabola u jednu tachku i nije sklanjala pogled sa nje.. :)
btw, drugi dan kako pokushavam da ti nakachim ono govno.. jebe me net..
Ako ti je lakse dodji do studija i donesi mi na Cd-u.:wink:
Eeva_r&b
01-09-2008, 04:41 PM
Sve sam procitao i dobro skapirao...vidi,pises das si puno falsirala,posle toga da si neprimetno falsirala(da publika nije mogla da primeti)..to sve nema veze i da jesi i da nisi,svakome se to desava....ja sam ti samo dao savet kao stariji kolega,niceg bezveze nema u tome....da ste se bolje spremili verovatno bi bolje prosli,jer festival nije namesten.
Ne,ne (nisi skapirao,hahah) to za neprimetno falsiranje sam pricala o tome kako sam zvucala kad sam pesmu uvezbala i spremila za fest,tj kako sam zvucala PRE festivala i probe (i bilo je par falseva,koje publika ne bi mogla da primeti,i s tim sam se pomirila,htedoh reci da nisam hiruski tacna bila,ali ovoliko da falsiram nisam ocekivala).Za festival i dalje stojim da sam odvratno zvucala,ali Boze moj.Desilo se i cak Maraji Keri,pa je niko nije obesio...oki,znam sta si hteo da kazes,i znamo to...bice bolje...
neko pre par postova rece da se prvi macici u vodu bacaju,mi bacismo i macku porodilju,ali sta sad,the show must go on... :))
HeatMan
01-09-2008, 04:50 PM
hahaha.. samo maraja keri je posle toga zavrshila na psihijatriji...
Eeva_r&b
01-09-2008, 05:11 PM
hahaha.. samo maraja keri je posle toga zavrshila na psihijatriji...
hahahahahahaha.... :taz:
i da, definitivno je bilo potrebno da monitoring bude glasniji, kao shto sam ja i rekao tom miloshu il kako se zove..
Hahaha...
Ako je kuckao poruke, onda je Milos definitivno :)
Kuckao je kod mene prosle godine, ali je uradio posao dobro jer je ispostovao sve sto sam mu rekao :)
Jel FOH radio Mladen ili Sreta?
Mladen je prosle godine u Zrenjaninu bio perfektan.
zlobisha
10-12-2008, 08:46 PM
evo i ja malo da se oglasim.. sto se mene tice nemam sta da zamerim bilo kome osim sto je malo organizacija garderobe, bekstejdza i sl mogla biti mnooooogo bolja...
sto se tice monitoringa, vise puta mi se pozalio Igor (ortak koji je pevao) da mu nesto fali u monitoringu, da nema dinamiku itd mada je meni sve bilo ok.. nisam uspeo da ga skapiram sta mi prica pa sam mu samo rekao da pusti glas slobodno, da se opusti i da ce sve biti ok.. tripovao sam da je to od treme mada sad vidim da nije jedini... (ja stvarno na bini nisam cuo nista da mi je smetalo).. u svakom slucaju, mi smo prezadovoljni nastupom i iskreno smo ocekivali posle toga da cemo proci, ali smo sve u svemu zadovoljni i zahvaljujemo se organizatorima na pruzenoj sansi...
pozdrav za arthura, heatman-a, eevu (nismo se upoznali nazalost) i maxa!
nadam se da se vidimo i sledece godine :)
toliko od mene
pozdrav svima!
Evo, mnogo nakon zavr?etka festivala... :)
Nije da se nije čulo... Nego nisam imao gotovo nikakvu dinamiku, a time i nikakvu kontrolu nad glasom koji je izlazio iz monitora. Gotovo da mi je sve izlazilo istim intenzitetom, od ?apata do refrena.
A imao sam i trip da čujem glas iz monitora pre nego ?to izgovorim ne?to. Pa tako nisam ni znao kako treba da pevam, ?to je uočljivo na snimku +trema. Onda sam re?io da pevam, pa kud puklo da puklo.
Ali dobro, to je moj prvi susret sa festivalom. :)
A ?to se snimka tiče, ja sam zadovoljan. Pogotovo sa kVu-om... :plazi:
http://www.youtube.com/watch?v=xgrGS_aGL6o
HeatMan
10-12-2008, 11:54 PM
jel ima josh snimaka? da nemash celo prvo veche?
poz
edit: pukni me na pm ako imash..
poz
Arthur
11-12-2008, 01:13 AM
naročito ako neko ima finalno veče snimljeno video, jako bi dobrodošlo.
Eeva_r&b
11-12-2008, 01:39 AM
nemojte mi reci da je neko platio onih 24 soma da bi kacio video na jutub :S
HeatMan
11-12-2008, 02:10 AM
mislim da jeste neko, al sam zaboravio ko mi reche.. hahah :)
MUzzY
14-12-2008, 01:32 AM
Za Azotaru ste culi .... Dzimi je hteo da ih baci na stecajni postupak .... zbog dugovanja .... bilo na svim vestima i u svim novinama .... znaci 20 000 e manje :rolleyes:
Veliki pozdrav za Dzimija koji je hteo da tuzi azotaru, pa nije... pritom nije do kraja isplatio pobednike prethodong festivala...
A nije se ni setio da ih pozove barem da "svrate" i pogledaju novi festival. I tako...
Veeeeliki pozdrav za njega.
Eeva_r&b
14-12-2008, 01:35 AM
Jarre,si ti?
poz
Veliki pozdrav za Dzimija koji je hteo da tuzi azotaru, pa nije... pritom nije do kraja isplatio pobednike prethodong festivala...
A nije se ni setio da ih pozove barem da "svrate" i pogledaju novi festival. I tako...
Veeeeliki pozdrav za njega.
MUzzY
14-12-2008, 03:42 AM
Drasko.
zlobisha
14-12-2008, 02:18 PM
nemojte mi reci da je neko platio onih 24 soma da bi kacio video na jutub :S
Ja lično... :Plazi:
Eeva_r&b
14-12-2008, 02:42 PM
nadam se da ti se bar isplatilo
Ja lično... :Plazi:
zlobisha
14-12-2008, 03:38 PM
nadam se da ti se bar isplatilo
Naravno da nije... Kako bi mi se pa isplatilo... :wink:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.