View Full Version : Zvuchna karta opet glupo pitanje
HeatMan
24-08-2008, 03:57 PM
koju bi mi preporuchili? da ima bar 8 mic inputa sa fantom napajanjem a da nije krshina svaki od njih?
gledam presonusa, maudio gluposti fireface itd.. i nekako.. hmm.. skeptik sam kad je u pitanju usb ili firewire konekcija.. kakva su vasha iskustva shto se tiche toga?
i naravno koju bi mi kartu preporuchili? a ja cu da vidim dal mi cena odgovara.. :) hah
poz i hvala josh jednom
alavuk
24-08-2008, 04:36 PM
tc konekt 8 ?
Tribal_kg
24-08-2008, 04:37 PM
Search? :D
HeatMan
24-08-2008, 04:41 PM
Search? :D
kriv sam.:banghead:
HeatMan
24-08-2008, 04:45 PM
tc konekt 8 ?
ima samo 2 mic inputa sa fantom napajanjem.. :?
silicon science
24-08-2008, 04:55 PM
Skupi kesh i uzni RME
HeatMan
24-08-2008, 04:57 PM
fireface? chuo sam dosta loshih prichi shto se njega tiche.. :? pre toga sam se lozio na njega, al nem pojma.. slusham iskusnije, a iskusniji se uvek kolju.. :?
silicon science
24-08-2008, 04:59 PM
fireface? chuo sam dosta loshih prichi shto se njega tiche.. :? pre toga sam se lozio na njega, al nem pojma.. slusham iskusnije, a iskusniji se uvek kolju.. :?
Kojih loshih iskustava?
master29
24-08-2008, 05:17 PM
Sale daj okvirno neku cifru???mnogo zagonetno ovako.....
HeatMan
24-08-2008, 05:19 PM
ne iskustava.. al imam zabod u glavi pa ne mogu da smislim jebenu rech.. hahah..
dakle, neki ljudi iskusniji od mene su rekli da je govno.. i realno, za te pare kad se sve sabere oduzme i podeli dobije se valjda 100 eura po preampu.. shto naravno ne znachi da je losh uredjaj.. nego, nem pojma.. kazem ti, skeptik sam po pitanju te vrste konekcije.. bojim se da mi ne bude kojekakvih glitcheva, poshto bi sigurno koristio bar 4 ulaza u kartu od jednom.. ako ne i svih 8.. da li moze to da izdrzi firewire konekcija? kolika je latencija same karte?
jbg, imam virus TI synth i on ne moze da tera vishe od 2 kanala preko usb 2.0 konekcije.. ja bar mislim da je ta konekcija.. :? a ona je brza i jacha od firewire-a, valjda..?
morash me razumeti.. :?
HeatMan
24-08-2008, 05:22 PM
Sale daj okvirno neku cifru???mnogo zagonetno ovako.....
pa ne znam, to je problem.. ja da znam ja bih rekao.. trazim neshto da valja i da mogu dobiti dobar svetski zvuk na njoj, a da mi ona ne predstavlja problem..
recimo, imam emu 1820m.. i oko usnimavanja stvarno nemam problem.. ima super A/D konvertere, ali je zato muljava na D/A.. i to mi ide na patku..
a drugo, imam samo 2 mic preampa..
naravno, planiram da uzmem ua610 po preporuci.. ali nakon njega necu imati za josh koji.. i onda mi treba neshto shto ima dobre preampe, gde bih mogao nekoliko mikrofona da ubodem i da budem miran..
HeatMan
24-08-2008, 05:26 PM
ili vam je mozda preporuka da trazim neku dobru kartu sa dedicated a/d d/a konvertorima.. i da gomilam preampe.. da ne troshim pare na preamp sa karte..
vec znam shta bih uzeo od preampa: ua 610 solo, api i gr..
za pochetak.. :D
btw, ne zamerajte mi na postovima.. pijan sam od sinoc od prokletog beer festa..
master29
24-08-2008, 05:37 PM
pa ne znam, to je problem.. ja da znam ja bih rekao.. trazim neshto da valja i da mogu dobiti dobar svetski zvuk na njoj, a da mi ona ne predstavlja problem..
recimo, imam emu 1820m.. i oko usnimavanja stvarno nemam problem.. ima super A/D konvertere, ali je zato muljava na D/A.. i to mi ide na patku..
a drugo, imam samo 2 mic preampa..
naravno, planiram da uzmem ua610 po preporuci.. ali nakon njega necu imati za josh koji.. i onda mi treba neshto shto ima dobre preampe, gde bih mogao nekoliko mikrofona da ubodem i da budem miran..
motu traveler,od srca ti preporucujem....meni ekstra radi:wink:
alavuk
24-08-2008, 06:32 PM
imam zabod u glavi pa ne mogu da smislim jebenu rech.. hahah..
jbg, imam virus TI synth i on ne moze da tera vishe od 2 kanala preko usb 2.0 konekcije.. ja bar mislim da je ta konekcija.. :? a ona je brza i jacha od firewire-a, valjda..?
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:
firewire je brza konekcija od usb-a i usb 2.0 , a sto se tice rme-a ne znam tj ne mogu da verujem da bas toliko los , ustvari ni ti sam ne znas sta ti treba ;)
silicon science
24-08-2008, 06:38 PM
firewire je brza konekcija od usb-a i usb 2.0 , a sto se tice rme-a ne znam tj ne mogu da verujem da bas toliko los , ustvari ni ti sam ne znas sta ti treba ;)
PCI expres je najbolja varijanta, bolja od firewire i usb-a zajedno. Imas RME u toj varijanti, evo je:)
http://www.rme-audio.de/en_products_multiface_2.php
Topla preporuka:wink:
HeatMan
24-08-2008, 06:52 PM
@alavuk: jan mi je neshto pokazivao brzine usb-a i firewirea i tu je usb bio brzi..
@silicon science: secam se kad sam davno hteo da uzmem kartu, i mogao sam krme da uzmem, al je bio fazon: jedan pci ti je D/A, drugi ti ima inpute treci neshto sedmo.. i na kraju bi sve izashlo mnogo mnogo vishe nego shto je ochekivano.. sad bi mi ta varijanta bila ok, samo shto nemam tolko pci slotova, pa je to sad problem..
btw, ovaj multiface ima isto kanala kolko i moj emu.. a meni treba vishe.. :?
i da li je za multiface i slichne varijante potrebno kupiti dodatnu pci D/A kartu ili je to all in one pack..? :?
Rhino
24-08-2008, 07:45 PM
Uzmi onda 2 ili 4 rme-a:D
Salu na stranu, ne znam sto bih ti tacno preporucio s obzirom na tvoje prohtjeve, ali.... RME je definivno najbolji po meni u toj nekoj 'normalnoj' klasi kartica (ako naravno izuzmes neke ezoterije koje i kostaju)...
Sa rme-om nikad frke... Ubodes ga - instaliras - radis! Zaboravis da postoji....
@Btw...
A i preampi na fireface-a su ok, nije da ih ne treba koristit... Za sta bi ti te tolike preampe? Bubanj?
spidermusic
24-08-2008, 07:53 PM
Druze Sale, razmisli pa nam reci, sta stvarno tebi treba. U jednom paketu je tesko dobiti sve sto ti treba, a da, pri tome, to ne kosta mnogo.
FF800 bez ikakvih problema gura 16 kanala na 48 kHz i 24 bita i to kroz tu nesrecni FW konekciju. Po specifikaciji moze do 24. Licno sam to probao i zakljucio da za ulozen novac ne moze bolje.
Oduvek bilo i bice: Koliko para toliko i muzike.
HeatMan
24-08-2008, 09:33 PM
@spider: koji je tvoj put signala pre no shto dodje u fireface? svidja mi se zvuk koji dobijash, mada na trenutke ume da bude previshe chist zvuk.. :?
i moze li se zaobici preamp na njemu? u sluchaju da nabavim jache neshto?
@rhino: znam sve to za rme.. ne bih snimao bubanj, poshto nemam mesta za jedan.. dobro, imam al bi snimak bio uzasan..
treba mi za sledece akcije koje cu imati.. trubaduri, gudachi itd..
btw, fireface ima di?
kejkz
24-08-2008, 10:08 PM
skeptik sam kad je u pitanju usb ili firewire konekcija.. kakva su vasha iskustva shto se tiche toga?
radi to sve odlično, ne brini ni?ta. I fw u usb2, mada bolje fw, ako će? već koristiti toliko kanala...
...nego, nem pojma.. kazem ti, skeptik sam po pitanju te vrste konekcije.. bojim se da mi ne bude kojekakvih glitcheva, poshto bi sigurno koristio bar 4 ulaza u kartu od jednom.. ako ne i svih 8.. da li moze to da izdrzi firewire konekcija?
Ja imam Presonus Firestudio i snimao sam sa svih 8 kanala odjednom (fantom na svih osam) i nisam imao nikakvih problema, tako da sto se tice fw-a nemas problema... a koliko sam video svi mnogo hvale RME i svi kazu da je best buy za tu lovu... ali on ima "samo" 4 preampa, ti rece da ti treba 8 znaci da ti ne bi bio dovoljan samo ff800...
Pozz
darkstar
25-08-2008, 01:49 PM
presonus firepod ... nikad problema sa firewireom.
doduse kartica nema stereo monitoring,to uzmi u obzir ako snimas sintove.
van toga - nemam sta lose reci.
HeatMan
25-08-2008, 02:54 PM
ok bi bio ff800 za moj problem.. pogotovo shto ima josh line inputa.. onda lepo zabodem neki eksterni preamp i bole me uho.. :)
silicon science
25-08-2008, 02:57 PM
presonus firepod ... nikad problema sa firewireom.
doduse kartica nema stereo monitoring,to uzmi u obzir ako snimas sintove.
van toga - nemam sta lose reci.
Sta tachno podrazumevas pod "stereo monitoring"... Pitam zato sto kartica ima to o chemu prichash, a vec je bila neka rasprava o tome.
HeatMan
25-08-2008, 03:13 PM
e, josh jedno glupo pitanje..
da li bi mi shljakale dve karte? RME i E-mu? nisu isti proizvodjachi, i jedna je pci a druga firewire..? i koliko bi to problema stvorilo?
recimo, na emu-a bih povezao klavir, synth i josh po neshto na inpute..
a ff800 bih maksimalno iskoristio, i monitoring bih gurao sa njega..
izvodljivo li je to? :)
STUDIOTON
25-08-2008, 03:23 PM
ne iskustava.. al imam zabod u glavi pa ne mogu da smislim jebenu rech.. hahah..
dakle, neki ljudi iskusniji od mene su rekli da je govno.. i realno, za te pare kad se sve sabere oduzme i podeli dobije se valjda 100 eura po preampu.. shto naravno ne znachi da je losh uredjaj.. nego, nem pojma.. kazem ti, skeptik sam po pitanju te vrste konekcije.. bojim se da mi ne bude kojekakvih glitcheva, poshto bi sigurno koristio bar 4 ulaza u kartu od jednom.. ako ne i svih 8.. da li moze to da izdrzi firewire konekcija? kolika je latencija same karte?
Nemoj da si naivan .. :) uzmi rme i okaci sebi jedan osmeh na licu kao i milioni korisnika
STUDIOTON
25-08-2008, 03:24 PM
e, josh jedno glupo pitanje..
da li bi mi shljakale dve karte? RME i E-mu? nisu isti proizvodjachi, i jedna je pci a druga firewire..? i koliko bi to problema stvorilo?
recimo, na emu-a bih povezao klavir, synth i josh po neshto na inpute..
a ff800 bih maksimalno iskoristio, i monitoring bih gurao sa njega..
izvodljivo li je to? :)
sljakalo bi .. stavljas asio od karte koju koristis .. a istovremeno nece da rade ..
mada .. to ti je najgluplje resenje .. razmisli
spidermusic
25-08-2008, 03:39 PM
Druze Sale lanac je sledeci: Mikrofoni > Presonus ADL600, Neve Portico 5012, DBX 386 i Audient ASP008 + ADAT interface > line input + ADAT input FF800. Od skora, umesto FF 800 konvertora koristim Lynx Aurora 8 konverter, a nadam se da ce uskoro i API 500 standard uci u moj studio (P1, GR API).
Ne brini, "cist" zvuk je lako "zaprljati". Obrnuto ne ide lako!:da:
Pazari FF800 i ne brini. Sto rece Ivan, utaknes, instaliras drivere i vise nema glavobolje.
a nadam se da ce uskoro i API 500 standard uci u moj studio (P1, GR API)
.
he he he .... sto me ovo potseca na nekoga :)
Cestitke na kupovini rack a :)
Pozdrav
STUDIOTON
25-08-2008, 03:55 PM
Pozdrav
e spider .. ruzno ce da zigleda jedan modul u racku za 10 modula .. moraces to da napunis :)
HeatMan
25-08-2008, 04:05 PM
sljakalo bi .. stavljas asio od karte koju koristis .. a istovremeno nece da rade ..
mada .. to ti je najgluplje resenje .. razmisli
samo jedna? scheisse.. ne postoji bolje reshenje?
poz
Pozdrav
ajd reci ti shta mislish o ff800 poshto sam od tebe pokupio skepticizam.. :?
spidermusic
25-08-2008, 04:06 PM
Hvala momci. Napunice se, ako bog da zdravlja i srece junacke. :)
ajd reci ti shta mislish o ff800 poshto sam od tebe pokupio skepticizam.. :?
Najbolje za te pare , ne znam odakle ti skepticizam od mene , ja sam ti samo rekao da sam poredio sa Parisom i da nije u klasi ......... tj da sam hteo da uzmem ff800 iz mnogo razloga , ali da je tesko da se spustis sa konja na magarca kad uporedis ...
Najbolje bi bilo da nisam ni poredio , vec da sam samo kupio i poceo da radim na njemu ..... ovako ce da me modernizovanje kosta daleko vise :(
Pozdrav
HeatMan
25-08-2008, 04:12 PM
aaaaaaaaa.. vish ja te nisam tako razumeo.. jednostavno nisam hteo da puknem hiljadu i kusur eura za neshto shto je jedva klasu iznad emu-a.. :? mada mi je to bilo chudno..
btw, sad cu rasprodam pola opreme pa cu da pochnem te kopiram.. :)
@vlada: hah kolko vidim ti skoro da i ne koristish ff.. :)
btw, kad te ochekujem na kavi?
spidermusic
25-08-2008, 04:13 PM
Nema tu skepticizma. Vidis, lepo, ko sve to koristi, cujes njihove kritike i ocene, pa na osnovu toga (imajuci u vidu cenu te sprave) procenis i sam.:)
HeatMan
25-08-2008, 04:19 PM
pa da, al ja bih uglavnom koristio njegove preampe, a vidim ti ih obilazish.. i ja sam u fazonu da uzmem gr i api 500 i ua 610.. al nemam para bash za sve to..
kakva su ti iskustva sa samim preampima?
spidermusic
25-08-2008, 04:32 PM
Ivan Studiotonac ima bolja iskustva sa njima, jer on ima i njihov osmokanalni preamp, pa se nadam da ce ti dati informaciju iz prve ruke. Ja ih, iskren da budem, nisam ni probao, ali sam u nekom postu (mozda je bas Ivan o tome govorio) procitao da rade sasvim korektno, ali ne bas kao Avalon M5 sa kojim ih je poredio. Jos jednom, dobra investicija, jer dobijas sasvim korektna cetiri preampa, osam linijskih ulaza sa isto toliko AD konvertora, deset linijskih izlaza sa isto toliko DA konvertora, dva ADAT in/out interface-a sa SMUX opcijom, clock in/out i na kraju, kao slag na torti, SPDIF in/out, a sve to preko FW veze. Sto je najvaznije sve to radi stabilno sa jako malom latencijom u svim uslovima i pod svim opterecenjima nezvisno od racunara, koje mozes menjati,a interface je uvek isti. Dakle, ukljucis, instaliras driver-e i sljakas, na PC-u, MAC-u, LapTop-u, ma na cemu god hoces.
Preampove ces vremenom zameniti za bolje, ali kao pocetak je ovo sasvim solidan audio interface (narocito kada se ima u vidu sta se sve dobije za ulozen novac).
Nemoj da si naivan .. :) uzmi rme i okaci sebi jedan osmeh na licu kao i milioni korisnika\
Smeskaces se sve dok ne probas da pokrenes jos neki izvor zvuka sa kompa dok ti je podignut Nuendo, sto je kod emu-a bilo sasvim normalno. Klik "ovo", klik "ono" i sve radi istovremeno.
Spremi se takodje da odmah kupis i reverb jer se meni za sve ove godine NIKO od pevaca nije pozalio ni na mikrofon, ni na preamp, ni na konverziju, ali je zato SVAKI rekao "daj molim te malo jaci reverb u slusanju..." :wink:
Sami preampi na FF ne kostaju ni 100E po komadu, ali nisu toliko losi. Ja sam cak preko onog njegovog "gitarskog" ulaza usnimio odlican bass. Ima neku saturaciju, sta li vec, ali radi dobro.
Sto se razlike u konverziji tice, nisam primetio nikakvu razliku izmedju 1212m i FF 800 kod mene. Nominalno, ona verovatno postoji, ali to nije nista sto bi me nateralo ili sprecilo da uradim bolji ili losiji mix zbog toga.
Ako ces 8 preampa i ako ces RME, zadrzi 1820 i kupi Oktamic 2. Na taj nacin dobijas flexibilnost Emua, DSP za slusalice, a RME preampe i (pretpostavljam) RME clock (ovo ce Ivan moci bolje da kaze posto poseduje spravu).
Kazem...
Ja bih RME-u najmanje zamerio na preampima, a najvise na tako nekim glupostima koje te gnjave, seckaju zvuk kad nesto cacnes i cine da sve vreme vodis racuna "da kliknem "ovo ili ono"...? ".
Konverzija, kao konverzija na svakoj jeftinoj spravi... Nije losa, ali nije ni "vrh", ali u svakom slucaju nista sto bi ti omogucilo ili te sprecilo da napravis dobar snimak, samim svojim postojanjem...
Kako god da se odlucis ne mozes se ni mnogo zeznuti, ni ispasti mnogo pametan... :wink:
HeatMan
25-08-2008, 04:58 PM
pa chek, ti sad hocesh da kazesh da je ipak moguce simultano koristiti ff i emua?
poshto bi meni to najvishe odgovaralo.. :?
jbt, na kraju cu da kupim jebeni digi 003 i da zaboravim na krekovan softver i problematichni hardver..
al ne volem pt.. :?
Spremi se takodje da odmah kupis i reverb jer se meni za sve ove godine NIKO od pevaca nije pozalio ni na mikrofon, ni na preamp, ni na konverziju, ali je zato SVAKI rekao "daj molim te malo jaci reverb u slusanju..." :wink:
Pa to je zato sto imas odlican mic i preamp ..... ali ti je reverb losh :)
Da vidis kad im pustim dobar reverb u slusanje kako uvek prokomentarisu ..... " jaaaooo kako je fiiinooo " :) . A reverb koji je u EMU , verujem da moze da se kupi kao hardware za 100 e
Ja bih RME-u najmanje zamerio na preampima, a najvise na tako nekim glupostima koje te gnjave, seckaju zvuk kad nesto cacnes i cine da sve vreme vodis racuna "da kliknem "ovo ili ono"...? ".
Sta to ???
Ja priznajem da sam duduk za kartice ...... prijatelju sam instalirao emu 1212 i posle tog iskustva , ne bih mu prilazio vise na kilometar ( ne drugu nego kartici ) ..... Luna ima fenomenalan routing , ali sam je previse star da bih se drndao sa tim ..... najdebilnija i najprostija sprava koja postoji ( barem od onoga sto sam probao ) je rme ..... nista prostije nisam video u zivotu .....
Pozdrav
HeatMan
25-08-2008, 05:13 PM
ne mogu da provalim kako se multiquote-uje.. :?
A reverb koji je u EMU , verujem da moze da se kupi kao hardware za 100 e
ma moze i za manje pare.. plastika je najskuplja tu..
najdebilnija i najprostija sprava koja postoji ( barem od onoga sto sam probao ) je rme ..... nista prostije nisam video u zivotu .....
shto je sa neke strane i dobro, zar ne? samo je pitanje da li je prosto as if moza samo par stvari da se odradi na njoj, ii je prosto as if genijalno i intuitivno.. :?
Luna ima fenomenalan routing , ali sam je previse star da bih se drndao sa tim .....
a ja sam pa previshe lenj..
pos
Pa probaj da dok si u Nuendu otvoris Sound Forge na primer ili klikni na neki fajl da cujes u Winampu kad udjes u zavrsnu fazu pa pocnes malo da poredis pesme...
Jako tesko i mucno.
Inace ne, kod mene ne rade u isto vreme 1212m i FF.
Ali sam ih testirao u istom okruzenju, pa ti kazem svoja iskustva.
Imao sam 1212m, pa mi je crkao u sred bitnog snimanja, pa sam pozajmio FF.
Sad sve radim preko POD XT-a (moze i tako... :D )dok ne prelomim sta tacno zelim da kupim. Najvise me lozi Konnekt 24 D, ali cekam da vidim da li je sa driverima sve OK, te ako jeste, evo njega kod mene. MOzda cak i Konnekt 48, pa eliminisem i Knoba iz lanca...
Verujem da su i preampi i konverzija bolji nego kod RME, mada nisam probao. Vodim se logikom "novije sprave"...
Elem...
Dok radis samo u Nuendu, sve je super. Cim hoces jos nesto, kolaps.
Ima onaj total mix i analajzer i jako su to korisne alatke, ali nisam "seo na dupe" samim zvukom.
Sto se reverba tice, Emu ima mogucnost da napravis skroz pristojan reverb u slusanju, ali nisam to spomenuo zbog samog kvaliteta, vec zbog postojanja reverba uopste.
Na kraju sve zavisi od tvojih materijalnih mogucnosti i afiniteta, ali je sigurno da kupovinom bilo kog pomenutog uredjaja ne kupujes "zvuk", vec "okruzenje" u kom ce ti biti manje ili vise zgodno da radis.
"Zvuk" je malkice skuplji od 1000 eura... :wink:
HeatMan
25-08-2008, 05:35 PM
op shto ne reche nishta za ovaj tc konnekt? hmmmm.. primamljivo.. :)
kejkz
25-08-2008, 05:56 PM
Tc konnekt su dobre karte, odlični konvertori i sinhronizacija, preampi su ok, ali ipak drajveri za win jo? nisu na visokom nivou kao kod rme-a. Meni to dodu?e ne smeta preterano, jerbo je koristim kao ad/da konvertor, ali dosta ljudi se ?ali.
STUDIOTON
25-08-2008, 06:17 PM
Pa probaj da dok si u Nuendu otvoris Sound Forge na primer ili klikni na neki fajl da cujes u Winampu kad udjes u zavrsnu fazu pa pocnes malo da poredis pesme...
Jako tesko i mucno.
Inace ne, kod mene ne rade u isto vreme 1212m i FF.
Ali sam ih testirao u istom okruzenju, pa ti kazem svoja iskustva.
Imao sam 1212m, pa mi je crkao u sred bitnog snimanja, pa sam pozajmio FF.
Sad sve radim preko POD XT-a (moze i tako... :D )dok ne prelomim sta tacno zelim da kupim. Najvise me lozi Konnekt 24 D, ali cekam da vidim da li je sa driverima sve OK, te ako jeste, evo njega kod mene. MOzda cak i Konnekt 48, pa eliminisem i Knoba iz lanca...
Verujem da su i preampi i konverzija bolji nego kod RME, mada nisam probao. Vodim se logikom "novije sprave"...
Elem...
Dok radis samo u Nuendu, sve je super. Cim hoces jos nesto, kolaps.
Ima onaj total mix i analajzer i jako su to korisne alatke, ali nisam "seo na dupe" samim zvukom.
Sto se reverba tice, Emu ima mogucnost da napravis skroz pristojan reverb u slusanju, ali nisam to spomenuo zbog samog kvaliteta, vec zbog postojanja reverba uopste.
Na kraju sve zavisi od tvojih materijalnih mogucnosti i afiniteta, ali je sigurno da kupovinom bilo kog pomenutog uredjaja ne kupujes "zvuk", vec "okruzenje" u kom ce ti biti manje ili vise zgodno da radis.
"Zvuk" je malkice skuplji od 1000 eura... :wink:
e kad je reverb u slusanju u pitanju .. ja sam sad u mogucnosti da klijenta pitam koji reverb hoce .. pcm91,81,vss3 ili mozd aod skora kurzweil .. hehe .. pa kako se odluce :)
sve sam to uspeo da povezem u rme-ovom matrixu koji je totalno lud nacin povezivanja .. mozes sta god zelis u sta god hoces da povezes .. kao CW .. samo mnoogo prostije :):)
aliii ... svo to zadovoljstvo .. mnoogo kosta .. tako da iskljucujem tu price "za te pare" .. tako sam uradio .. jer sam tako i zeleo ..:grin:
STUDIOTON
25-08-2008, 06:19 PM
octamic II preampi kao i samo AD konvertori posto samo AD i ima .. su odlicni .. i preporucujem tu spravicu
Tc konnekt su dobre karte, odlini konvertori i sinhronizacija, preampi su ok, ali ipak drajveri za win jo nisu na visokom nivou kao kod rme-a. Meni to dodue ne smeta preterano, jerbo je koristim kao ad/da konvertor, ali dosta ljudi se ali. A koji Konnekt imas? Jako mi je to zanimljivo. Jos zanimljivije bi mi bilo, ako bi onaj njegov volume knob mogao da se bajpasuje i da kartu bukvalno koristim kao asio kontroler i konvertor? Ajde, daj neke utiske, iskustva, impresije, zamerke, ali malo detaljnije :)
Monroe/Rampart
25-08-2008, 07:30 PM
shto je sa neke strane i dobro, zar ne? samo je pitanje da li je prosto as if moza samo par stvari da se odradi na njoj, ii je prosto as if genijalno i intuitivno..
kaze se "as in" hico...ovako ti recenica nema smisla
a da budem i on topic malo, umjesto samo lurkanja - kod ff800, za kojeg si pitao, se moze bypassovat njihov preamp tako sto ces svoj dedicated preamp ustekat u line in ulaz koji tad nema veze s ff pre-ovima (s njima "veze imaju" samo ova 4 xlr ulaza s prednje strane)...tako mi rekose kad sam im slao mejl s tim pitanjem koliko se sjecam (posto sam taj isti mejl poslao vise manje svim firmama ciji su me interfejsi zanimali, od echo audia, preko rme-a, do focusritea)
kejkz
25-08-2008, 08:00 PM
A koji Konnekt imas? Jako mi je to zanimljivo. Jos zanimljivije bi mi bilo, ako bi onaj njegov volume knob mogao da se bajpasuje i da kartu bukvalno koristim kao asio kontroler i konvertor? Ajde, daj neke utiske, iskustva, impresije, zamerke, ali malo detaljnije :)
Ja imam konnekt 8, bez dsp-a, i sa dva ulaza i izlaza + spdif. Na ovome koji imam nije moguće preskočiti volume kontrolu, a sumnjam da je moguće i na ostalima. Mada, ako nema? stvarno izuzetan eksterni kontroler jačine, mislim da nije neophodno, po?to mu je ovaj interni sasvim solidan. Sprava ima stvarno dobre konvertere, lično mislim da su za nijansu bolji od onih koje sam do sada koristio na hdsp9632. Od svih konvertera koje sam probao u ni?em i sredjem rangu, Tc-evi su daleko detaljniji. Preampi su ok, mada ni?ta spektakularno... rade posao, ima dovoljno gaina za svaku primenu. Odlično je ?to se uop?te ne mora koristiti prilo?eni softver za kontrolu sprave, sve je sinhronizovano sa softverom (pokreće? knobove na spravi, pokreću se i u softveru, stvarno lepo izvedeno). Od dva ulaza za slu?alice, jedan kompletno mutira izlaz, ?to mo?e biti korisno, mada je kontrola izlaza ista za main i za slu?alice.
E sad... ?ta ne valja... softver radi, ali treba ga doraditi, ima dosta bugova, npr. zaglavljivanje kontrolnog panela, mogući prekidi i glitchevi pri reprodukciji i snimanju. Nije mi se de?avalo da otka?e poslu?nost, mada se ograđujem unapred kako bi to bilo na pc-u, ja ga korisim na macbook-u i kao eksterni konverter uz digitalnu kartu i kao takav radi perfektno već dve nedelje. Jednom mi se desilo da je prekinuo fw konekciju, ali mo?e to se desilo samo tada, i to prvog dana kada sam ga uzeo. Na win-u vidim da ljudi imaju nekih problema, mada to sada mo?e biti do raznih stvari. Najvi?e se ?ale na interne dsp efekte, po?to to jo? nisu ba? ispeglali. Ali mislim da će sve leći na svoje za koji mesec, mada ako ima? mogućnost, probaj negde, da proveri? da li će ti odgovarati.
Jako tesko i mucno.
Katastrofa...:shock: ... a zamalo da kupim ff800 nego zafalilo love, sto se ispostavilo kao dobro... pa ja sam prodao Mbox 2 iskljucivo zbog toga sto u win-u moze da je koristi samo jedan program u isto vreme :banghead: , to me je opasno nerviralo, pa sam uzeo Firestudio i sad je sve u redu :) 8-) :) ... e sad sam se bas razocarao u ff800 jbg...
Pozz
STUDIOTON
25-08-2008, 11:06 PM
Katastrofa...:shock: ... a zamalo da kupim ff800 nego zafalilo love, sto se ispostavilo kao dobro... pa ja sam prodao Mbox 2 iskljucivo zbog toga sto u win-u moze da je koristi samo jedan program u isto vreme :banghead: , to me je opasno nerviralo, pa sam uzeo Firestudio i sad je sve u redu :) 8-) :) ... e sad sam se bas razocarao u ff800 jbg...
Pozz
:nbv:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.