PDA

View Full Version : Problem sa cpu-om...

"7"
14-08-2008, 11:35 AM
... vec neko vreme mi povremeno zastane masina i prijavi (ne uvek) cpu overload... medjutim to su samo povremeni pikovi, inace masina radi dobro, pritom je to otprilike pocelo kad sam prikacio Firestudio pa sam mislio i da fw kontroler mozda pravi probleme... medjutim... i kad je Firestudio ugasen to se desava, a najzanimljivije i najcudnije je sto mi u Task manager-u pod procesima pokazuje Idle 98% a na Performance pod cpu usage pokazuje stalno izmedju 55 i 62%...:confused: ... nije mi jasno kako moze da bude zauzet 60% a Idle da bude 98%... i to kad se nista ne desava tj. kad nije startovan nijedan program, samo background servisi... :confused: ... ima li neko ideju sta moze da mu bude? da li moze da bude problem do Win-a? postoji li neki softver koji bi mi rekao sta mu vuce tih 60%, posto se u Task Manager-u to ne vidi?...

Pozz

p.s.: zaboravih... procesor je Intel C2Duo 6550, ploca je Gygabite GA-P35-DS3 a memorija je Geil Black Dragon 2x1Gb... inace skoro sam skontao da mi je pripao primerak procesora koji ne moze da se overklokuje :banghead: :banghead: :banghead:

alavuk
14-08-2008, 11:42 AM
ako ti je vec neko pokusao da klokuje masinu kupi quad lepo :]]]] elem udji u bios , nadji negde restore to defaults / restore kako vec ... neko je pokusao da ti klokuje ali nije uspeo ... i dalje mi nije jasno cemu klokovanje kompjutera iovako rade super masine ...

Pozdrav!

diviner
14-08-2008, 12:09 PM
Pa ako je sve na default klokovima, a masina je radila dobro ranije, vrlo je moguce da imas neki spyware u pozadini koji se vezao za neki od svchost servisa. Ako racunar zna i da blokira, onda je mozda i do prasine nakupljene na kontaktima memorije (klimni memorijske module, pa ako masina zakuca, onda je sigurno do njih), mada je ovo manje vjerovatno.

Ova dva scenarija su jedina moguca za predviditi (jer su najuniverzalnija za sve PCe). Svi ostali uzrocnici se ne mogu predviditi ovako naslijepo.

Poz