View Full Version : Logic Studio
dund0
11-08-2008, 10:02 AM
Radi li netko u Logicu? Moji prvi koraci su bili vrlo uspje?ni s obzirom da je Logic Pro 8 napravljen vrlo intuitivno i jako dobro radi te je snala?enje u njemu lagano...brzo sam se navikao s obzirom su Nuendo i Cubase 4 s kojima sam prije radio, vrlo bugoviti...Jel ima netko iskustva s Logicom?
silicon science
11-08-2008, 11:25 AM
O kakavim bagovima prichas u vezi Steinberga.:confused: Ja nemam nikakvih problema.:wink:
Priche o bagovima mooozda mogu da prodju kada budete imali legalan, kupljen soft a ne H2O verzije pa onda kao ima bagove:banghead: :banghead: :banghead:
yoloko
11-08-2008, 11:37 AM
radim na njemu.
uglavnom midi, a nekad i audio.
bagovi se desavaju ne tako cesto ali ima nekih gluposti na koje se moras navici.
sinhronizacija me ubija.
par puta sam hteo pobeci od njega ali nije mi islo, tako da skupljam parice za osx nuendo. :wink:
Sasha Fishter
11-08-2008, 12:36 PM
kad smo kod logica, dal vam se dogada da nemozete midi notu potegnuti na recimo tocno jedan bar, nego ostaje kratka il mora biti preduga?
kejkz
11-08-2008, 01:08 PM
Meni sve radi kako valja, sa sinhronizacijom nemam problema, a notama radim sta mi volja. Moze biti da mi je bagovita verzija, kada dobro radi, a svi ostali imaju problema ;)
yoloko
11-08-2008, 01:44 PM
kad smo kod logica, dal vam se dogada da nemozete midi notu potegnuti na recimo tocno jedan bar, nego ostaje kratka il mora biti preduga?
pa valjda moze ali samo kad se priblizis.
i ja imam generalno problema sa snapom
Sasha Fishter
11-08-2008, 02:19 PM
pa valjda moze ali samo kad se priblizis.
i ja imam generalno problema sa snapom
ma kad full zumiram nejde..imam logic 5.5.1. mozda zato..onda me obicno arpeggio zeza
milos
11-08-2008, 03:21 PM
O kakavim bagovima prichas u vezi Steinberga.:confused: Ja nemam nikakvih problema.:wink:
Priche o bagovima mooozda mogu da prodju kada budete imali legalan, kupljen soft a ne H2O verzije pa onda kao ima bagove:banghead: :banghead: :banghead:
Kaze covek da je sa verzijama 4 imao problema, znaci sve legalno...
A inace lep je Logic sekvencer, narocito paket koji se dobije za te novce je stvarno u fullu...
silicon science
11-08-2008, 04:19 PM
Kaze covek da je sa verzijama 4 imao problema, znaci sve legalno...
A inace lep je Logic sekvencer, narocito paket koji se dobije za te novce je stvarno u fullu...
Da, samo sto nije rekao da je kupljen niti je rekao koji su to bagovi:confused:
Mozemo do sutra da pretpostavljamo. Da, nema "narodnih" verzija Cubasea 4 pa je kanda kupio, ili je samo tako rekao pa sad ti veruj
Everbeatz
11-08-2008, 07:15 PM
Kao zanimljivost, Steinberg support preporucuje legalnim userima verzije 3 da instaliraju H2O verziju jer imaju veliki broj korisnika koji se zale da im dongle ne radi..tako da je H2O ucinio steinberg uslugu sklonivsi nezgrapni dongle koji je samo problem a ne neka narocito pametno resena zastita i ucinio Cubase stabilnijim softverom
Moguce je da momci iz te grupe sad i rade za Steinberg..sudeci po tome kako nema vise narodnih verzija:)
lesha
11-08-2008, 08:22 PM
Kao zanimljivost, Steinberg support preporucuje legalnim userima verzije 3 da instaliraju H2O verziju jer imaju veliki broj korisnika koji se zale da im dongle ne radi..tako da je H2O ucinio steinberg uslugu sklonivsi nezgrapni dongle koji je samo problem a ne neka narocito pametno resena zastita i ucinio Cubase stabilnijim softverom
Moguce je da momci iz te grupe sad i rade za Steinberg..sudeci po tome kako nema vise narodnih verzija:)
gde si to procitao?
Everbeatz
11-08-2008, 09:23 PM
Nigde.
To mi je rekao Amerikanac koji ima legalno kupljen Cubase 3 i dongle koji nije radio pa je zvao support i dobio takav odgovor.
Poslednja recenica u mom prethodnom postu je spekulacija..
RetroMan
11-08-2008, 11:28 PM
... nema "narodnih" verzija Cubasea 4
Otkud ti to? Meni neki Englez nudi Cubase Studio v4.1.1, po narodnoj ceni (za PC), al' sta ce mi.
RM
kejkz
11-08-2008, 11:36 PM
Ima, ima, sjajna je! Toliko je sjajna da je ne mozes dugo gledati, zaslepi te.
milos
11-08-2008, 11:47 PM
Taj Studio je neka ojadjena verzija koja bi jos bila i odlicna samo kada bi radila....:D :rotfl:
dund0
12-08-2008, 11:19 AM
Ide?...ja postavio pitanje za Logic, a najmanje se o logicu pričalo...imam original Cubase 4 full (ne studio) koji sam kupio u americi...bagovi o kojima pričam imaju generalno veze sa windowsima i pc komponentama koji se onda manifestiraju u Cubaseu...te?ko mi je reći koji bug ima jer dok neprobate logic ni neku?ite da su neke stvari u cubaseu u bugu...ali recimo ovako, ?ta nema cubase a jako koristi pri radu: nema? layere po kanalima, ako snima? loopirano neki audio signal, mora? u poolu pretra?ivati ?to si snimio dok u logicu to ima? odmah na osnovnom ekranu, u logicu se mo?e imati paralelno prozor za snimanje i prozor za spremanje traka, tako da mo?ete izbacivati neke trake iz prozora za snimanje i po potrebi ih ubacivati (a da nemorate imati 100 kanala od kojih su 60 mutiranih i da se razumijemo, cijelu TRAKU izbacujete i ubacujete bez obzira koliko u njoj ima audio sekvenci)...i tako to...mogao bih do jutra pričati, ali recimo osnovno: Cubase je rađen "windows" principom, a Logic "apple" principom...
P.S. ponovit ću ?to je jedan moj znalac izjavio: "Kupiv?i Apple, ugledao sam svjetlo na kraju mračng "PC" tunela..."
P.S.2: i ja sam isto ugladao svjetlo...:)
pozdrav ekipi i nemojte molim vas da se prepucavate već recite svoja iskustva...:harmonikas:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.