PDA

View Full Version : Preliminarno...

kravadinka
01-08-2008, 12:57 PM
Mix je prvi, kao i ovaj hyper brzinski master, trpece neke izmene u skorije vreme, jos uvek ga slusamo i trazimo mane...

Inace nas skromni doprinos debalkanizaciji... (http://wikisend.com/download/500088/Otkucaj.mp3)

warmaster101
03-08-2008, 12:59 AM
ah druze pa ovo je dosta dobro,cak odlicno.steta sto niko jos nije dao svoje misljenje.

RNT
03-08-2008, 08:46 AM
Jedino mi se ne svidja ovaj ton klavira na samon kraju, nekako odskace od bubnjeva i miksa, jednostavno je preglasan, ne sjeda.
Ja bih ga stisao i li cak maknuo i ostavio da samo bubanj zavrsi pjesmu,
cisto moje subjektivno misljenje.

Inace, sjedi, 5.

DaBear
03-08-2008, 07:30 PM
jos jedan Vlado Georgijev clone.... Sta? Ne?

mnogo mi se cuje reverb na bubnju...
licno ne volim takav zvuk bubnja i dobosa...i malo mi prste cinele..

malo mi fali body pesme (nesto da svira u lo-mid) malo mi suplje tu..

ovaj sinti sto udje...prost zvuk (neka presetaca) ..opet jak reverb..

dobro pevanje..mislim za nas je vise nego OK, ali ne odskace mnogo po produkciji / sviranju / programiranju / miksu..

kod nas se svi izgleda, navikli na isti sound i niko ne sme da odstupi malo..?/

to ja onako...laicki..

kravadinka
03-08-2008, 07:45 PM
jos jedan Vlado Georgijev clone.... Sta? Ne?

mnogo mi se cuje reverb na bubnju...
licno ne volim takav zvuk bubnja i dobosa...i malo mi prste cinele..

malo mi fali body pesme (nesto da svira u lo-mid) malo mi suplje tu..

ovaj sinti sto udje...prost zvuk (neka presetaca) ..opet jak reverb..

dobro pevanje..mislim za nas je vise nego OK, ali ne odskace mnogo po produkciji / sviranju / programiranju / miksu..

kod nas se svi izgleda, navikli na isti sound i niko ne sme da odstupi malo..?/

to ja onako...laicki..

Sta je ovde VG?! :confused:

Nema NIKAKVOG reverba NINACEMU, samo onog tripa na vokalu!

Nema nigde nikakvog synht-a, sta si to cuo?!

Kako svi cujemo drugacije i ubedjenja su nam drugacija, potpuno je loodo ubedjivati nekoga da ovo nema veze sa VG i Geogievicima ako on to tako cuje, ali voleo bih da mi kazes sta bi ti odsvirao drugacije (konkretno) i sta bi i kako isproducirao drugacije (konkretno) da to bude ono sto bi trebalo da bude, ne bilo ti tesko!
Budi slobodan pa se strucno izrazi sa sve decibelima i hertz-ovima, a mozes i muzickim oblicima, harmonijom i melodikom, dakle ako zelis da mi ucinis toliko bio bih ti zahvalan kao starijem i iskusnijem kolegi!

HeatMan
03-08-2008, 08:12 PM
^vrach je dovoljno lud da ti odgovori na takav post.. ja te posle toga pogledao ne bih.. :?

ajd sad cu skinem i poslusham..

poz

edit: ne radi ti link.. :? daj kachi na yousendit il sendspace

warmaster101
03-08-2008, 08:21 PM
Ja sam inace vise laik nego profesionalac u ovom poslu ali meni ne lici bas na V.Georgijeva.U stvari ne znam o kom segmentu je Da Bear pricao da li o produkciji ili aranzmanu ili o fazonu same pesme.
Da bear citam dosta postova na forumu pa znam da si pravi profesionalac, i to da ne radis ovde vec u Londonu tako da tvoje misljenje bas cenim.
Ako stignes molim te objasni na sta si tacno mislio kad si rekao da je novi V.Georgijev.

kravadinka
03-08-2008, 08:47 PM
http://www.sendspace.com/file/vhi69m :wink: evo novog linka na sendspace-u

HeatMan
03-08-2008, 09:25 PM
stvarno nema veze sa sa vg.. :? vishe me sam aranzman podseca na sergeja cetkovica..

mix mi je ok, mada, slusham na nekom skrnavom 2.1 sistemu.. u drugoj strofi mi je pretih vokal.. tj posle refrena kad krene strofa, ash je tiha jbg.. muzichka strana pesme mi je skroz ok.. svidja mi se shto vuche i na rok i na pop i na blues.. shto se dobosha tiche, postoji reverb na njemu.. bar u ovoj verziji.. sad dal je prirodan, to vec ne znam.. bass je lepo smixan, ja bih samo malo digao tachku na kicku, i malo vishe snaph-a na doboshu.. u refrenu onu distorziranu "solo" gitaru, panuj 20% na desno i malo je digni... ja bih to uradio..

rechi su mi uzasne najiskrenije.. ako hocete da se debalkanizujete, onda radite dublje tekstove (al sa tom "shatro" dubinom).. i skinite one synth (pegla) stringove.. dajte malo zivljeg zvuka.. znam da ovi lakshe lezu u miks, al jbt.. to vam ne treba...

eto, moje skromno mishljenje..

poz

vasko
03-08-2008, 10:10 PM
preslusao sam

nesto kao amadeus ili ok band...

Max
03-08-2008, 10:17 PM
stvarno nema veze sa sa vg.. :? vishe me sam aranzman podseca na sergeja cetkovica..

A koja je razlika izmedju Georgieva i Sergeja ? Ozbiljno pitam :confused:

Mislim po stilu muzike to je 95 % slicno , po aranzmanima 90 % ..... po tekstovima 90 % .....

Pozdrav

DaBear
03-08-2008, 10:54 PM

Mislim po stilu muzike to je 95 % slicno , po aranzmanima 90 % ..... po tekstovima 90 % .....

Pozdrav

eto...VG ..ima dodirnih tacaka..stilski...nije bas "Adria pop" ali ima slicnosti.
A za reverb...mozda nisi stavio reverb, ali ima neki "prostor" na bubnu, pogotovu na dobosu..mozda je soba za snimanje ili su samplovi takvi..sta vec...
I synth..mozda ga zovete string (sigurno nisu prave strings - zato kazem neki sint..sinteticki zvuk..) sta je vec...

harmonski ti nemogu nista reci / pomoci / komentarisati - jerbo neznam note / harmonije itd....(iako me je jos od davnina Slowstar molio da naucim.."Vrache, nije toliko tesko....!") samo znam dal mi nesto radi ili ne..

hertz i freqs...? sta je to?

ja samo vrtim dugmice, dok ne zazvuci dobro!

HeatMan
03-08-2008, 11:24 PM

Pozdrav

pa ima razlike, jbg.. sergej malo vishe vuche na rok.. pusticu ti pa cesh shvatiti..

zar ti nisi zapalio bre? :confused:

kravadinka
04-08-2008, 02:14 AM
Dobro, da pojasnim...

Na dobosu se malo pojavio visak prostora zbog kompresije u masteru koji je odradjen za par minuta, eto tek da se nabije neki pristojan RMS, ali to je signal iz OH, dakle soba je u pitanju, realno i meni smeta, sledi mu obuzdavanje...

Strings je sample, dakle nije neka tamo klavijatura, nikako ga ne bih nazvao sintom, a sviraju unis one osmine na pocetku svakog takta u refrenu, zajedno sa klavirom, kasnije tek drze legtato, ok, kako nije bilo para za 12 i vise ljudi, ubacili smo semplovane, na njima naravno ima nekog njihovog prostora koji je takodje izasao neplanirano zbog gore pomenutog pokusaja masteringa, ali ipak to je daleko od synth-a...

Tekst, hmmm... Stvar ukusa, moze bolje, moze gore, ipak Gibonni i Djoka nemaju klonove, svi smo mi jedinke za sebe, ali da je nas jezik zatrovan narodnjackim frazama, jeste, pa i sve dobro ponekad zazvuci jeftino, pokusaj da je otpevas na Italijanskom, sve ce ti se samo kas'ti...

Vlado, ili Sergej, a mozda i OK Band, pa i Amadeus... Na ovo nemam dovoljno dobar komentar, nisam ocekivao da bilo ko ozbiljan ovo poveze sa bilo cim u ovoj zemlji, jer realno ne vidim sa cime bi bilo slicno! Da se ubedjujemo, nema smisla, generalno svi mi cujemo drugacije, pa ako se nekom cini kao VG, ili SC, njegova stvar, problem, kako god...
Realno, svetlosnu godinu je i od jednog, pa i od drugog, kako neko rece, razlika mejdu njima je samo 5%, ako ne i manje...

Ocekivao sam malo vise tehnickih detalja, a ne neozbiljne komentare da li podseca na VG, ili SC... Niko da primeti kriminalno stanje faze u startu kad udje gitara strum...

DaBear nesto se HeatMan uvredio u tvoje ime tamo na startu kad sam ti odgovorio ;), ali koliko se secam ti nahvali novi Madonin album, pa realno mi je jasno zasto te ovo ne radi, ali VG, daaaaaj... :) Ono na sta mozda lici je Anna Tatangelo, ali tek po koja pesma...

Hvala svima na vremenu, pozdrav!

HeatMan
04-08-2008, 12:37 PM
dechko, imash problem sa stavom.. ako si doshao da chujesh nashe mishljenje, onda slushaj, a nemoj da nas ubedjujesh suprotno.. taj nadobudan stav definitivno nama mishljenje nece promeniti.. evo, ja nisam rekao da je pesma krsh.. pesma je ok, i vrtece se kod mene (chim mi se vrati zena sa mora) :) a da me podseca na sergeja, podseca me..

drugo, stringovi su ti onda sekcija iz hypersonica ili tako neshto.. jeftino zvuchi, ja bih to promenio i uradio malo komplikovaniji aranzman samih gudacha.. dakle rasturi sekciju na zasebne instrumente i napishi im shta koji svira.. da bi ti bila punija pesma..

shto se tiche kontrafaze na gitari, nisam slushao na monitorima nego kuci, tako da nishta nisam ni zapazio, a nisam ni obratio paznju, iskreno..

shto se teksta tiche, i gibonni mi je nekako bzvz.. kad neko na silu hoce da napishe dubok tekst, a ne ide mu.. kao i sergej itd.. djole je shto se toga tiche car, ali i on ume da promashi samo tako..
i nije poenta biti po svaku cenu dubok.. nije poenta biti ni p(l)itak.. poenta je osetiti muziku i pustiti da emocije same pishu.. a ovo ti kazem i kao tekstopisac..

svoje sam mishljenje rekao. i takodje ti ukazao na neke stvari koje bi mogao da odradish, a na tebi je da vidish da li cesh biti samokrunisani kralj univerzuma u svom mikrokosmosu ili cesh ipak poslushati shta ti drugi prichaju...

pozdrav, i nema razloga da se ljutish

DaBear
04-08-2008, 12:38 PM
Ocekivao sam malo vise tehnickih detalja, a ne neozbiljne komentare da li podseca na VG, ili SC... Niko da primeti kriminalno stanje faze u startu kad udje gitara strum...

DaBear nesto se HeatMan uvredio u tvoje ime tamo na startu kad sam ti odgovorio ;), ali koliko se secam ti nahvali novi Madonin album, pa realno mi je jasno zasto te ovo ne radi, ali VG, daaaaaj... :) Ono na sta mozda lici je Anna Tatangelo, ali tek po koja pesma...

Hvala svima na vremenu, pozdrav!

[/QUOTE]

ja ne znam..to tehnicki detalji...svi (uglavnom) sludaju na nekim lap topovima ili komp zvucnicima...ako je sve na mestu, zvucace i na njima ok. tehnicki komentari se ne daju sa mp3 snimka slusanog na laptopu!!

a to sto sam nahvalio Madonnu, neznaci da neslusam nista drugo! dapache...
nego sto su kod Madonne super catchy pesme, dobri rifovi, dobre bas linije, dobri soundi itd...

kapiram i nase muzicke ukuse (cak sam i radio svasta za nase trziste) ali sve to meni i dalje zvuci isto (mislim na nasu pop muziku!) Svi pevaci imaju neku sliku kako onii hoce da zvuce i kako muzika treba da zvuci u odnosu na njih i tu nema pomera...!!

kVu
04-08-2008, 12:48 PM
tehnicki mi je super ovo... osim sto mi pomalo propada vokal u refrenu na nekim mestima

pozdrav

Tribal_kg
04-08-2008, 05:04 PM
Sad se pitam da li ste nekada uopste slusali Georgijeva. Ovo nema nikakve veze sa njim.. Meni licno ne lici ni malo na V.G.

Inace, nije losa pesmica.. Slusam na nekim jeftinim zvucnicima i zvuci ok. Jedino mi je zasmetao onaj phone efekat na vokalu u drugoj strofi.

Pozdrav

vasko
04-08-2008, 11:04 PM
da li cesh biti samokrunisani kralj univerzuma u svom mikrokosmosu

covece kako ti slikas recima

imas kapaciteta za pisca xD