View Full Version : Yamaha AN 1x ili CS 1x...
psionic
27-07-2008, 07:31 PM
Pozdrav svima...
Jos pre nekoliko godina, video sam ovu klavijaturu u mitrosu (jos dok je bio u Skadarskoj), ali tada nisam imao ni para da je kupim niti sam se nesto preterano bavio time... Medjutim, bas mi nesto pade na pamet da je pogledam na netu, ali na zvanicnom sajtu nje - nema ! Hteo bih da znam da li je neko koristio doticnu spravu, kako mu se cini, i da li se isplati da je jurim, najzad, da li uopste ima negde da se pazari ? Koliko se ja razumem u te klavijature - to bi trebalo da su neke kao analog modeling - a imaju i XG standard. Koristio bih je za unos nota u sequencer ali mi se ponekad i svira, a da ne kacim sve na komp... Pogotovo ako ima to zezanje sa analognim oscilatorima... kao N.I. Reaktor :) Dakle ima li ko iskustva sa time ?
Pozz
psionic
27-07-2008, 07:51 PM
Upravo sam pogledao Yamahin MM6 - to bi izgleda trebalo da je naslednik... ali nisam nasao ni u artistu ni u sky music... Da li neko zna gde to ima da se kupi i po kojoj ceni ?
Hvala unapred....
akordeonista
28-07-2008, 10:45 AM
To bi trebalo da radi Mitros Music. Pogledaj tamo, oni su zastupnici Yamahe za Srbiju.
CS1x je najgora Yamaha koju sam svirao (a skoro sve digitalne yamahe sam probao, dosta i imao)... An1x je druga prica, to je njihov analog modeling, nije all around varijanta... mm6, ko moze da svari te dirke i kolicinu plastike...hm
Synclavier
29-07-2008, 12:10 AM
CS1x je najgora Yamaha koju sam svirao (a skoro sve digitalne yamahe sam probao, dosta i imao)... An1x je druga prica, to je njihov analog modeling, nije all around varijanta... mm6, ko moze da svari te dirke i kolicinu plastike...hm
Bas tako nekako...:( uzgred, tek da znas, AN1X zanimljivo radi (analog modeling), ali je samo petoglasan i nista od XG-a, pa nikako ne moze biti basic/allaround synth. Inace, dirke su ocajne na sve tri navedene klavijature, a jedino mozda MM6 moze da posluzi (zlu ne trebalo:wink: ) kao master, ako nemas neke vece (sviracke) ambicije...
Pozdrav.
psionic
29-07-2008, 12:41 AM
.
psionic
29-07-2008, 01:04 AM
Hvala svima... Nisam znao da je AN1x petoglasna... Mada kao za solo... Onako za zezanje. Kad sam svojevremeno pitao prodavca, on je nahvalio na sav glas... On me je i nalozio na nju jer mi je svasta nesto pokazivao, a ja klinac, sav zabalavio :)
Sto se tice samih dirki - Ja imam korg kontrol 49, pa sam mislio da ga zamenim za nesto sto moze da svira samostalno, a posto je Yamaha an1x bila moj klinacki san, mislio sam da je negde nadjem. Ali posle vasih postova, bogami, razmislicu dobro o tome... Kakva je u odnosu na korgove - naravno u odnosu na one koji nisu sa klavirskim (hammered ili kako se to vec zove) dirkama ? Koliko glasova ima MM6 ? ( bar 8 bi nekako proslo...) I na kraju ako neko zna cene za nesto od ovoga - polovno... onako odprilike.
Hvala jos jednom na informacijama i pozdrav.
Ima kod mene u kraju Ex7, ona ima AN1x u sebi, i jos 2 vrste sinteze, kao i sempler..... takodje, ja prodajem W5, generacija pre EX serije, samo ROM boje, ali odlicne dirke i upotrebljive farbe (iznenadjujuce).... a nijedna sprava nije skupa:wink:
Napoleon
30-07-2008, 12:49 PM
Mali offtopic... Offe: Kakve su dirke na Ex7-ci? Citao sam negde da su iste kao na Dx7-ci?! Ako je tako, nema boljeg i univerzalnijeg sinta... Ne racunam Motife i Fantome, nedostizni su mi zbog cene. E da, posalji mi, ako mozes, cenu na pm. Hvala. pozzzzzzzzzz
Mali offtopic... Offe: Kakve su dirke na Ex7-ci? Citao sam negde da su iste kao na Dx7-ci?! Ako je tako, nema boljeg i univerzalnijeg sinta... Ne racunam Motife i Fantome, nedostizni su mi zbog cene. E da, posalji mi, ako mozes, cenu na pm. Hvala. pozzzzzzzzzz
Na zalost, nisu. NA EX5 i na W5 su takve dirke (kao DX7, samo sa aftertouch i normalnim velocitijem (do 127) )..... a ex7 je nesto losija dirka, kao na S30 i Yamahama slicne klase. Znaci, nije tesko groblje, ali nije ni nesto extra.
psionic
31-07-2008, 11:04 AM
Na zalost, nisu. NA EX5 i na W5 su takve dirke (kao DX7, samo sa aftertouch i normalnim velocitijem (do 127) )..... a ex7 je nesto losija dirka, kao na S30 i Yamahama slicne klase. Znaci, nije tesko groblje, ali nije ni nesto extra.
Hvala na odgovorima... Koliko sam shvatio, EX7 bi mogao biti sint za mene. Nisam shvatio da li ima i aftertouch kao EX5 ili ima samo losije dirke (provericu na netu, voleo bih da ima jer moj Korg nema - kako da sviram buzuki bez AT :) ), ali ste mi svakako dali materjala za razmisljanje. W5 mi ne bi bio po meri ako ima samo rom boje, ja bih da nesto sintetisem, pravim... Svejedno dosta ste mi pomogli, sad znam sta da trazim... Takodje i meni je cena problem. Nisam profi klavijaturista pa da mi nije zao da dam 1000e, a dati toliko samo za hobi ili slicno - mnogo je :)
Pozdrav...
EX7 ima aftertouch.....w5 - naravno da moze da se edituje cak i puno bolje od EX serije, ima ludilo filtre, ogroman izbor, jedino sto nema AnalogModeling kao EX7..... samo sample-based farbe
psionic
03-08-2008, 11:38 AM
Sto se tice W5... U principu mogao bih da uvezem npr sempl testerastog oblika i da radim kao da je iz oscilatora generisan, da ga filtriram itd. Ali sam gledao EX na netu i prilicno mi se svidelo sta sve ima. Ali...
Nazalost, EX5 / EX7 je suvise skupa za mene, ali cu morati da je se docepam... Nasao sam ih par na oglasima... Ima li neko neki posao za brzi kesh - da naruci neko ubistvo i sl :) :) :)
OK, pozdrav svima i hvala, sad imam cilj - znam sta hocu da uzimam... samo jos da skupim kintu.
Pozz... Dare
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.