Log in

View Full Version : Izrada sobe u sobi

Tuta_bugarin
24-07-2008, 07:11 AM
Pozdravljam sve članove foruma!

Ovih dana sam se susreo sa jednim većim problemom. Naime... sada sam u tazbini, a imam dve svastike koje zajedno ?ive kao podstanari u jednoj zgradi. Jedna ide u srednju muzičku, a druga na muzičku akademiju. Sviraju klavir i violinu, i kao svaki drugi dobar muzičar trebaju vi?e sati na dan da sviraju. Ali problem je ?to imaju u?asnu kom?inicu koja ?ivi iznad njih koja ka?e da prave veliku buku dok sviraju. Po?to ne znaju ?ta da rade ostaje opcija ili da se presele ili da im nekako omogućim da sviraju bez da smetaju kom?inici. Tako da... odlučio sam da se obratim profesionalcima :)

?ta da radim?

Po?to ?ive kao podstanari, mislim da otpada opcija da zvučno izolujem celu sobu, jer ne smeju ni ekser da ukucaju u zid za sliku.

Malo pre mi je ta?ta dala ideju da se napravi soba u sobi. Pogledao sam threadove na va?em forumu i na?ao "Soba u sobi". Prilično mi je pomoglo jer sam video koje materijale su koristili.
Ono ?to sam mislio da uradim (A vi mi recite da li je dobra ideja ili ne) jeste da napravim jednu sobicu 2x2x2m od drveta. Osnove bi bile drvene grede, oblo?ene sa obe strane ?perpločom, a između bih stavio staklenu vunu. Po?to su pare takođe problem, mislio sam da ne stavim prozor, nego bi osvetljenje bilo ve?tačko hladnim svetlom. Tu takođe dolazi problem i vazduha - to bi bilo 8000 litara vazduha u prostoriji. Da li mislite da je dovoljno toliko da bude jedna osoba u prostoriji sat vremena bez da joj smeta količina kiseonika - ili je potrebno da se pravi veća soba?
Takođe, po?to one ?ive u iznajmljenom stanu, ova soba u sobi bi trebala da mo?e da se razmontira po potrebi (na stranice - 4 zida, plafon i pod).
Takođe me interesuje koji su va?i predlozi za oblik prostorijice - da li četvorougaoni u vinkl, ili kao ?to sam video i neke druge ideje?
Samo bih na kraju hteo da ponovim: U sobici bi bili kori?teni klavinova (koja bi se tamo i nalazila stalno) i violina. Jedino kom?inici iznad smeta "buka". Potrebna je zvučna izolacija samo toliko da ne smeta toj kom?inici.

Hvala unapred.

P.S. Verovatno bih već danas oti?ao u nabavku materijala ukoliko "dobijem zeleno svetlo na svim semaforima" :D

Oggy
24-07-2008, 11:10 AM
Slusalice za Kalvinovu i neka elektricna violina ce ih kostati mnogo manje nego soba u sobi koja bi mogla da da rezultate koje ocekujes. Pitanje je da li uopste moze u tim okolnostima, ali svakako nece biti jeftinije od onoga sto sam ti rekao. Za vezbu, samo ovako, na zalost.

Max
24-07-2008, 12:54 PM
Definitivno ..... klavinova i el . violina se i lakse sele , sa njima se lakse dise , iskustvo sviranja nece biti klaustrofobicno , a osecaj je kao kod pravog instrumenta ......

Mislim da ce devojke sa tom sobicom dobiti samo utisak velike nelagodnosti kad treba da se svira .....

A i ti instrumenti se po potrebi mogu prodati , tako da fakticki cuvas svoj novac .....

Pozdrav

spidermusic
24-07-2008, 01:07 PM
Manja je muka da se presele u prihvatljivije okruzenje (pogotovo sto zive u iznajmljenom prostoru) nego da se upustaju u adaptacije za koju nije izvesno da li ce dati dobre rezultate.

Oggijev predlog takodje moze biti jedno od resenja.

Pozz i srecno

NLP
24-07-2008, 01:15 PM
Ili na slu?alice ili bolje da se presele.:D

boggy
24-07-2008, 01:22 PM
Ili na slu?alice ili bolje da se presele.:D

i ja se slazem!

pozdrav

bogi

Tuta_bugarin
25-07-2008, 06:46 AM
hvala vam na savetima... juče kada sam seo i izračunao koliko bi sve ko?talo... nije iza?lo ispod 300 eura... klavinovu već tako koriste.. e sada samo jo? el. violina.

hvala svima na savetima :)

"7"
25-07-2008, 08:26 AM
hvala vam na savetima... juče kada sam seo i izračunao koliko bi sve ko?talo... nije iza?lo ispod 300 eura... klavinovu već tako koriste.. e sada samo jo? el. violina.

hvala svima na savetima :)

To nema sanse da bi te izaslo samo 300e... pre ce biti 3 puta vise... samo apsorbcionog materijala imas 24m2, trebalo bi da bude neki deblji sloj + grede za konstrukciju + nesto (lamperija, daske...) da se oblozi unutra i spolja + vrata + ruke (ako ne nameravas da pravis sam)... ja mislim da ti se to nikako ne isplati, pogotovo sto nije tvoj prostor...

Pozz

milanCHE
25-07-2008, 10:21 AM
Pozdravljam sve članove foruma!

... sada sam u tazbini, a imam dve svastike..... Jedna ide u srednju muzičku, a druga na muzičku akademiju.... Ali problem je ?to imaju u?asnu kom?inicu koja ?ivi iznad njih..... Tako da... odlučio sam da se obratim profesionalcima :)

?ta da radim?
....
......
Hvala unapred.

Dobrodosao na forum.za pocetak,posalji fotografije sve tri,pa cemo razmotriti najbolje resenje(Oggy ti je jos uvek zaduzen za rad sa srednjoskolskim uzrastom,cisto da znas,iako je od poodavno akademski muzicar,a za ovo starije ....naci ce se i tu neko:rotfl: )
pozdrav (admin...,sorry for o.t.)

Oggy
25-07-2008, 12:03 PM
Oggy ti je jos uvek zaduzen za rad sa srednjoskolskim uzrastom,
Pokriva sada Oggy i vise, visoko, kao i post diplomsko obrazovanje... :D