Log in

View Full Version : Konvertor za semplove?

akordeonista
23-07-2008, 07:32 PM
Kojim konvertorom bih mogao da iskonvertujem semplove sa Korga Tritona za Kontakt ili Emulator X2? Da li je to neko od vas vec radio i kako?
Cini mi se da sam negde procitao da bi to trebalo da radi Extreme Semple Convertor ali verzija koju ja imam ne moze! Postoji li neka verzija pomenutog konvertora a da radi ove radnje?

akordeonista
24-07-2008, 09:26 PM
Pa zar bas niko...?:confused:

player
24-07-2008, 11:10 PM
Awave studio...koliko se secam nema opciju za Kontakt ali mozes da konvertujes u SF2 ili GIG file.....a to Kontakt cita...
.....btw....a sto ti bas zapelo da iz Tritona konvertujes kad to sve ima vec u drugim formatima(Giga,sf2..NKI...)

akordeonista
25-07-2008, 12:32 AM
Imam neke buzukije i jos par boja za Tritona a voleo bih da mogu da ih koristim bez Tritona. Imas li ti nekih zanimljivih semplova za ova dva semplera? Javi na PM da ne krisimo pravilnik.

Maiv
25-07-2008, 07:57 AM
Chicken translator pretpostavljam!

akordeonista
25-07-2008, 02:24 PM
Ma znam za njega ali imam neku nepotpunu verziju sa kojom ne mogu da uradim ovo sto hocu. Imas li mozda ti pravu verziju Chicken-a?

akordeonista
25-08-2008, 12:29 PM
Dosao sam do Chicken System Translator-a verzija 2.9 (tacnije 2.9.5.8) ali ne znam kako u njemu sad da konvertujem Tritonove semplove. Da li treba da obelezim one .KSF ili .wav fajlove?
Mada, koje god da obelezim i zadam da konvertuje izadje poruka "This translation is not available in this Edition of Translator". Da li to znaci da je ovo neizvodljivo u ovoj verziji? Pretpostavljam da znaci ali sam se nadao da neko mozda zna neku foru...:)
Od koje verzije je moguca konverzija Triton semplova u Emulator X format?

Maiv
25-08-2008, 03:41 PM
Oni jos uvijek razvijaju te konverzije tak da jos neke nisu moguce. Ak pise da ne moze onda valjda jos nisu razradili tu konverziju. Pise ti vise o tome na njihovom sajtu.

akordeonista
25-08-2008, 06:00 PM
Da, ali postoji opcija Triton u samom sempleru! Zbog toga i nije logicno sto ne moze!

Tribal_kg
16-10-2008, 12:30 PM
Ne znam da li si nasao to sto ti treba ali ja koristim Awave Studio za konvertovanje samplova sa klavijatura. Konvertovao sam gomilu sa PA Serije, Tritona, itd. U dva klika zavrsis posao. :)

akordeonista
17-10-2008, 10:20 PM
Nisam nikad koristio Awave pa ako moze ukratko objasnjenje. I ja imam neke semplove sa Pa1x Pro koje bih da konvertujem za soft semplere.

korenjak
17-10-2008, 10:25 PM
Upotrebi cdXtract neku verziju od poslednjih mislim da sam sa njim konvertovao za sve soft semplere

pozz

Tribal_kg
18-10-2008, 03:53 AM
Instaliras Awave, otvoris recimo .kpm fajl, kliknes na Save Instrument As i izaberes format u koji zelis da konvertujes.

HeatMan
18-10-2008, 08:23 AM
Ne znam da li si nasao to sto ti treba ali ja koristim Awave Studio za konvertovanje samplova sa klavijatura. Konvertovao sam gomilu sa PA Serije, Tritona, itd. U dva klika zavrsis posao. :)

koj princip? ubodesh klavijaturu u audio i presnimi sve u wavove?

to sam video na miko-u.. al kapiram da ima takvih stvari i za nas smrtnike..

super stvar.. prebacish sve svoje omiljene synth presete u wav format..

poz

HeatMan
18-10-2008, 08:28 AM
tak sad videh drugu stranu.. malo sam umoran.. sry

Tribal_kg
18-10-2008, 12:34 PM
Mislim da je i to moguce.. Ako se dobro secam, Extreme Sample Converter ima tu opciju automatskog semplovanja hardvera ili vsti-a.

Evo, sad sam na sajtu...

HARDWARE CONVERTER (SAMPLING OF YOUR HARDWARE):
- sampling hardware instruments.
- working with ASIO and MIDI.
- possibility of using several midi channels at the same time to record more that one instrument simultaneously.
- audio latency compensation.
- midi latency adjusting parameter (trimming to correct sample start).
- patch normalize option, you don't have to care about input gain's just start record and software automatically gain samples.
- sample normalize, each sample will be gained to possible highest volume.
- ASIO Monitoring, by clicking on mapping you can listen sounds
- with MONIT. SPLIT (split monitoring) button switched to on you and moving a splits you can hear sounds related to its velocity.
- built-in silence detection algorithms allows you to find a correct start and end of recorded samples
- resuming it is possible to record a samples first, send to an external audio editor for editing and then convert finally to destination format

Evo i linka http://www.extranslator.com/info.html .

Pozdrav

akordeonista
18-10-2008, 02:34 PM
Instaliras Awave, otvoris recimo .kpm fajl, kliknes na Save Instrument As i izaberes format u koji zelis da konvertujes.

Hvala na odgovoru, sad cu da isprobam. Mislim da imam negde Awave Studio, valjda...;)

Mislim da je i to moguce.. Ako se dobro secam, Extreme Sample Converter ima tu opciju automatskog semplovanja hardvera ili vsti-a.

Ima, isprobao sam to. Semplovao sam boje sa jednog VST instrumenta. Radi bez problema jedino sto moras kasnije sve da sredjujes u sempleru, duzinu, loop itd.