View Full Version : Konvertor za semplove?
akordeonista
23-07-2008, 07:32 PM
Kojim konvertorom bih mogao da iskonvertujem semplove sa Korga Tritona za Kontakt ili Emulator X2? Da li je to neko od vas vec radio i kako?
Cini mi se da sam negde procitao da bi to trebalo da radi Extreme Semple Convertor ali verzija koju ja imam ne moze! Postoji li neka verzija pomenutog konvertora a da radi ove radnje?
akordeonista
24-07-2008, 09:26 PM
Pa zar bas niko...?:confused:
player
24-07-2008, 11:10 PM
Awave studio...koliko se secam nema opciju za Kontakt ali mozes da konvertujes u SF2 ili GIG file.....a to Kontakt cita...
.....btw....a sto ti bas zapelo da iz Tritona konvertujes kad to sve ima vec u drugim formatima(Giga,sf2..NKI...)
akordeonista
25-07-2008, 12:32 AM
Imam neke buzukije i jos par boja za Tritona a voleo bih da mogu da ih koristim bez Tritona. Imas li ti nekih zanimljivih semplova za ova dva semplera? Javi na PM da ne krisimo pravilnik.
Chicken translator pretpostavljam!
akordeonista
25-07-2008, 02:24 PM
Ma znam za njega ali imam neku nepotpunu verziju sa kojom ne mogu da uradim ovo sto hocu. Imas li mozda ti pravu verziju Chicken-a?
akordeonista
25-08-2008, 12:29 PM
Dosao sam do Chicken System Translator-a verzija 2.9 (tacnije 2.9.5.8) ali ne znam kako u njemu sad da konvertujem Tritonove semplove. Da li treba da obelezim one .KSF ili .wav fajlove?
Mada, koje god da obelezim i zadam da konvertuje izadje poruka "This translation is not available in this Edition of Translator". Da li to znaci da je ovo neizvodljivo u ovoj verziji? Pretpostavljam da znaci ali sam se nadao da neko mozda zna neku foru...:)
Od koje verzije je moguca konverzija Triton semplova u Emulator X format?
Oni jos uvijek razvijaju te konverzije tak da jos neke nisu moguce. Ak pise da ne moze onda valjda jos nisu razradili tu konverziju. Pise ti vise o tome na njihovom sajtu.
akordeonista
25-08-2008, 06:00 PM
Da, ali postoji opcija Triton u samom sempleru! Zbog toga i nije logicno sto ne moze!
Tribal_kg
16-10-2008, 12:30 PM
Ne znam da li si nasao to sto ti treba ali ja koristim Awave Studio za konvertovanje samplova sa klavijatura. Konvertovao sam gomilu sa PA Serije, Tritona, itd. U dva klika zavrsis posao. :)
akordeonista
17-10-2008, 10:20 PM
Nisam nikad koristio Awave pa ako moze ukratko objasnjenje. I ja imam neke semplove sa Pa1x Pro koje bih da konvertujem za soft semplere.
korenjak
17-10-2008, 10:25 PM
Upotrebi cdXtract neku verziju od poslednjih mislim da sam sa njim konvertovao za sve soft semplere
pozz
Tribal_kg
18-10-2008, 03:53 AM
Instaliras Awave, otvoris recimo .kpm fajl, kliknes na Save Instrument As i izaberes format u koji zelis da konvertujes.
HeatMan
18-10-2008, 08:23 AM
Ne znam da li si nasao to sto ti treba ali ja koristim Awave Studio za konvertovanje samplova sa klavijatura. Konvertovao sam gomilu sa PA Serije, Tritona, itd. U dva klika zavrsis posao. :)
koj princip? ubodesh klavijaturu u audio i presnimi sve u wavove?
to sam video na miko-u.. al kapiram da ima takvih stvari i za nas smrtnike..
super stvar.. prebacish sve svoje omiljene synth presete u wav format..
poz
HeatMan
18-10-2008, 08:28 AM
tak sad videh drugu stranu.. malo sam umoran.. sry
Tribal_kg
18-10-2008, 12:34 PM
Mislim da je i to moguce.. Ako se dobro secam, Extreme Sample Converter ima tu opciju automatskog semplovanja hardvera ili vsti-a.
Evo, sad sam na sajtu...
HARDWARE CONVERTER (SAMPLING OF YOUR HARDWARE):
- sampling hardware instruments.
- working with ASIO and MIDI.
- possibility of using several midi channels at the same time to record more that one instrument simultaneously.
- audio latency compensation.
- midi latency adjusting parameter (trimming to correct sample start).
- patch normalize option, you don't have to care about input gain's just start record and software automatically gain samples.
- sample normalize, each sample will be gained to possible highest volume.
- ASIO Monitoring, by clicking on mapping you can listen sounds
- with MONIT. SPLIT (split monitoring) button switched to on you and moving a splits you can hear sounds related to its velocity.
- built-in silence detection algorithms allows you to find a correct start and end of recorded samples
- resuming it is possible to record a samples first, send to an external audio editor for editing and then convert finally to destination format
Evo i linka http://www.extranslator.com/info.html .
Pozdrav
akordeonista
18-10-2008, 02:34 PM
Instaliras Awave, otvoris recimo .kpm fajl, kliknes na Save Instrument As i izaberes format u koji zelis da konvertujes.
Hvala na odgovoru, sad cu da isprobam. Mislim da imam negde Awave Studio, valjda...;)
Mislim da je i to moguce.. Ako se dobro secam, Extreme Sample Converter ima tu opciju automatskog semplovanja hardvera ili vsti-a.
Ima, isprobao sam to. Semplovao sam boje sa jednog VST instrumenta. Radi bez problema jedino sto moras kasnije sve da sredjujes u sempleru, duzinu, loop itd.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.