View Full Version : koja pedala za distorziju tb 303?
goasia
16-07-2008, 09:40 PM
iskustva , ko sta koristi ili smatra da ce se dobiti dobhar aaaaaacid sound?
:grin:
silicon science
17-07-2008, 11:18 AM
Iz razloga sto nemam pravi tb 303, ja koristim softverski (Phoscyon ili kako se vec pise) i moze se izvuci odlican zvuk, ali moras se malo potruditi da bi "seo u mix". Znam da ne preferiras soft ali ovo bi trebao probati, super su ga Chesi odradili:wink: Javi se ako ti treba
Sto se pedala tice, pogledaj Electro harmonics, imaju jako zanimljivih pedala. Super su im distorzije, imas da pogledaj i video-e
http://www.ehx.com/2008/
goasia
17-07-2008, 11:58 AM
neces verovati , prekjuce sam uporedjivao hard i softemulacije tb clonova
... Doepfer ms-404 vs Phoscyon , terao istu sekvencu naizmenicno sa oba sinta , i napravio koliko je moguce dva veoma slicna zvuka ... rezultat je bio neobican , doepfer je zvucao mnogo konkretnije, in ya face , glasnije i presentnije, a peakmetar mi je na mikseti pokzivao obrnuto ....
verovati ocima ili usima?
distorzija na Phocyon je ok , na prvo slusanje to je to , medjutim u miksu pored analognih izvora zvuka je tanak , pa me zato interesuju iskustva ostalih ... posto se u pedale ne razumem , dali su digitalne analogne ,neznam treba li traziti neko vintage resenje , ili ima se sta kupiti novo a da je dobro za tu namenu .. :wink:
silicon science
17-07-2008, 12:23 PM
Tacno to sto sam ti rekao, u miksu Phoscyon malo teze leze, mora se lejerovati itd, ali se moze namestiti. Pogledaj link sto sam ti stavio mozes tacno cuti sta koja pedala radi, mada ne znam da li ces dobiti bas taj acid zvuk
lesha
17-07-2008, 07:31 PM
probajte ovog (http://www.spectralhead.com/silverbox.php) malisu ;)
DADDY Z
17-07-2008, 08:24 PM
generalno,mnogo bolji sound sam dobio kada sam malo odrvnuo gain na mixeru(na kanalu gde je 303) i dobio onaj fini overdrive nego kada sam ga gurao kroz distorzije koje ga skroz razbiju pa izgubi punch i definiciju.
gregor z
18-07-2008, 09:32 AM
drive na bilo kojem moogerfoogeru je zakon!
+ da dobije? jo? dodatni efekt
Nekada sam upotrebljavao boss dual overdrive, a najvi?e puta gain na Mackie konsoli:)
goasia
18-07-2008, 11:33 AM
znaci najpametnije da cepnem gain na mikseti i to je to ..thanx :wink:
lesha
18-07-2008, 06:30 PM
niko da komentarise silverbox?
po meni bolje zvuci od phoscyona..
clusterchord
18-07-2008, 07:51 PM
mackie i sl ulaz ili ulaz obicni na RME cak.. onaj prvi..
dobre rezultate i sa cijevnom pedalom LPB 2ube, jer moze postepeno da ga skrsi... ima gradaciju od diskretnog zatopljavanja do totalne pilane...
toplo preporucam..
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.