Log in

View Full Version : Istovremeno snimanje: RME Fireface 800 i Presonus Firepod/Firestudio ?

MrHeavy
16-07-2008, 10:07 AM
Pozdrav svima,

O spravi RME Fireface 800 mogu reci samo sve najbolje. Stvarno je kvalitet.

Nekim slucajem nadjose se u prostoru za snimanje i dve pozajmljene sprave: Presonus Firepod i Presonus Firestudio.

Interesuje me ovo: Da li na neki nacin moze da se radi paralelno snimanje (recording) istovremeno i na RME FF800 i na Presonusu (Firepod ili Firestudio) ?

Racunar ima PCI Firewire interfejs (sa 3 prikljucka za FW), na jedan je prikljucen FF800 a na drugi trenutno Firepod.

Koriste se softveri Cakewalk Sonar i Steinberg Nuendo.

Kako da se omoguci da se usnimava istovremeno, npr. jednim mikrofonom preko RMEa, a drugim mikrofonom preko Firepoda/Firestudio, a da svaka sprava SNIMA preko "svog firewire" prikljucka ? Da li se to moze realizovati, i ako moze: sta ce biti sa ASIO driverima, latencijama, itd. ?

...
Cilj je da se iskoriste dodatni preampi od Presonusa.
Da li moze kao sto je gore opisano,
ili je jedini nacin da se Presonus koristi kao "standalone" eksterni "analogni" preamp koji se sa svojih izlaza linijski spaja na ulaze od RMEa, bez potrebe koriscenja firewire veze izmedju Presonusa i racunara ?
...

Hvala na odgovorima,
Pozdrav !

MrHeavy

Arthur
16-07-2008, 10:16 AM
uzmes lepo opticki kabl i izadjes iz presonusa u rme, i odatle firewireom sve stize na RME mixer. Time se ne radi ponovna ad konverzija. Dva firewire puta ce tesko da propevaju istovremeno, eventualno pokusaj pa preko asio4all, on omogucuje istovremen rad vise karti.

MrHeavy
16-07-2008, 10:24 AM
Pozdrav,

Da li si nekad koristio za snimanje ASIO4ALL drajver
tako da na jednom FW portu imas npr. RME Fireface
a na drugom FW portu neki drugi interface, Presonus, M-Audio, TC, bilo sta sto nije RME ?

Kako funkcionise ASIO4ALL sa RME Fireface ? Stabilno, OK, ili...

---
MrHeavy

Arthur
16-07-2008, 10:27 AM
nisam pokusavao, ljuidi kazu da moze. Ali pod milim bogom batali to i lepo uzmi opticki kabl i zavrsi posao.

MrHeavy
16-07-2008, 10:33 AM
OK, nema problema,
uzece se opticki kabel pa ce se od Firestudio do RMEa napraviti opticka veza,
RME ce biti jedini na FW portu i bice master...
to je provereno...

samo me zanima da li je neko radio ovako kao sto je gore opisano...
i kako je to sve funkcionisalo... kakvi su rezultati tog eksperimenta...
upotrebljivi ili neupotrebljivi...

Pozdrav,

MrHeavy

allegrosteva
16-07-2008, 12:40 PM
pozdrav
Sonar koristi wdm driver koji radi sa vise kartica u isto vreme(tj sa inputima i outputima sa razlicitih karti a playback timing master i record timing master sa jedne od tih, logicno).To ce ti bez problema raditi. Jedino ne znam koliki je protok podataka kroz firewire, mozda ces morati da uzmes jos jenu pci to 1384 kartu

dede
16-07-2008, 12:46 PM
Mislim da u Sonaru to ide, ako odaberes WDM drajvere (sa ASIO ne ide > mislim na "obicni" ASIO od proizvodjaca pomenutih interfejsa; u ASIO4ALL se ne razumem)

Znaci, ako odaberes WDM onda ces moci da vidis sve instalirane karte i njihove ulaze i izlaze i onda biras koje ces da koristis...(sve to u options>audio>...)

Moram samo da kazem da sam to radio sa PCI i USB interfejsima, ali verovatno ce i sa FW da ide

Pozz

MrHeavy
18-07-2008, 02:09 PM
OK ljudi,

probacemo

1. SONAR sa WDM

2. ASIO4ALL

pa cu vam javiti sta se dogadja.

Pozdrav,

MrHeavy