View Full Version : Početnik si u potrazi za zvučnom karticom?
silzg
11-07-2008, 11:40 AM
Evo jedan zgodan online utility pomoću kojega početnici mogu izabrati zvučnu karticu s obzirom na potrebe.
http://www.recordingreview.com/soundcard/soundcard_wizard.php
kejkz
11-07-2008, 01:14 PM
Odlican link, vredi za sticky!
meni preporučio karticu koju već imam, emu 0404pci, ?to mi je sasvim dovoljno:grin: hvala za link, svakako je koristan:wink:
Tiki the Boyler
13-07-2008, 03:37 PM
Zgodno. Problem je samo što koliko vidim pokriva svega nekoliko firmi...
A neke elegantno zaobiđe! :)
HeatMan
13-07-2008, 04:41 PM
ishao sam na advanced user i uchukao svoje realne potrebe (a u mislima mi je bio digi002/003 i ff800, kao inache) i zamislite shta se desilo?
nema takve karte, po njima..
daklem, ne mi se dja.. :)
silzg
13-07-2008, 05:04 PM
ishao sam na advanced user i uchukao svoje realne potrebe (a u mislima mi je bio digi002/003 i ff800, kao inache) i zamislite shta se desilo?
nema takve karte, po njima..
daklem, ne mi se dja.. :)
Mo?da misle da bi s obzirom na potrebe tebi bila bolja neka druga kartica?!
silzg
13-07-2008, 05:06 PM
Zgodno. Problem je samo što koliko vidim pokriva svega nekoliko firmi...
A neke elegantno zaobiđe! :)
:) Da primam par soma eura svaki mjesec od par proizvođača mislim da bi i ja zaobilazio neke firme!
Svi su oni sponzorirani, više manje.
Meni se cini da je ovo objektivno, jedino je cijena upitna. Nisam primjetio da izostavljaju neke proizvodjace, bar ne poznatije.
silzg
13-07-2008, 08:32 PM
Meni se cini da je ovo objektivno, jedino je cijena upitna. Nisam primjetio da izostavljaju neke proizvodjace, bar ne poznatije.
U svakom slučaju mo?e biti korisno. Zgodno je i ?to ukratko poja?njava neke bazične stvari prije nego ?to odabere? opciju!
jimitom
14-02-2012, 10:17 PM
Da ne otvaram novu temu, ovdje ću postaviti pitanje.
Naime, frend se odlučio na kupovinu eksterne usb karte. Pa bih molio va?e preporuke i mi?ljenje u skladu sa sljedećim kriterijima.
Mora biti USB, firewire ne dolazi u obzir. E-MU je također eliminiran. Cjenovni rang je oko 1000 kn do 150 eura. Midi nije potreban, a bitno je da mo?e u nju ?tekati dvije gitare u isto vrijeme, i da ima makar jedan mikrofonski ulaz.
Za oko mi je zapela FOCUSRITE SCARLETT 2i2. ?to mislite o ovj karti i ima li netko iskustva s dotičnom? Također molim vas za preporuke drugih karti. Ljudi hvala vam kao i uvijek, najbolji ste u ovom području. Btw, ja osobno imam TC Desktop Konnekt 6 a razmi?ljam o upgradeu na M-Audio Fast Track C400. Je li to razborito? Pozdrav.
jimitom
15-02-2012, 04:35 PM
Sticky teme valjda vi?e nitko ni ne gleda.. Ajde ljudi, molim vas.. :wink:
Bockie
15-02-2012, 04:50 PM
Pa nije kao da imaš vaskoliki izbor.
Cena ograničava, izbacio si iz kompeticije fantastičnog E-mu-a... Jbg...
-Focusrite je odličan! (dobar preamp)
-M-audio je IMHO best buy! (najbolja podrška,driveri, laka kasnija prodaja sa manjim gubitkom)
Imaš tu i Tascam,Alesis itd...
Tu cena odredjuje sudbinu!
Nije kao da će razlika biti ogromna šta god da pazariš! Uzmi najbolje što možeš da "uguraš" u te ekonomske okvire, dakle da ima što više toga što tražiš...
To je sve u 5% +/-...
Granata
15-02-2012, 08:21 PM
Btw, ja osobno imam TC Desktop Konnekt 6 a razmi?ljam o upgradeu na M-Audio Fast Track C400. Je li to razborito? Pozdrav.
jeste ako ti treba vishe ulaza/izlaza za iste pare, shto se kvaliteta tiche, ne bih rekao da je razborito.
jimitom
16-02-2012, 12:28 PM
Pa nije kao da ima? vaskoliki izbor.
Cena ograničava, izbacio si iz kompeticije fantastičnog E-mu-a... Jbg...
-Focusrite je odličan! (dobar preamp)
-M-audio je IMHO best buy! (najbolja podr?ka,driveri, laka kasnija prodaja sa manjim gubitkom)
Ima? tu i Tascam,Alesis itd...
Tu cena odredjuje sudbinu!
Nije kao da će razlika biti ogromna ?ta god da pazari?! Uzmi najbolje ?to mo?e? da "ugura?" u te ekonomske okvire, dakle da ima ?to vi?e toga ?to tra?i?...
To je sve u 5% +/-...
Big Bockie, govori? dobro. Znam za te Tascamove (122 i 144) oni mi se čine kao odlične karte, ali je ipak cijena malo veća. Znači preporuča? ovog Scarletta 2i2 ? Bilo bi lijepo kada bi netko tko ga posjeduje dao svoje mi?ljenje..
jimitom
16-02-2012, 12:34 PM
jeste ako ti treba vishe ulaza/izlaza za iste pare, shto se kvaliteta tiche, ne bih rekao da je razborito.
Zbog ulaza mi je prvenstveno, a ima i midi koji bi mi jednom u skoroj budućnosti mogao zatrebati. Volio bi upgrade na karticu novije generacije kao ?to je ta C400, čini mi se stvarno solidna, ka?u da na win7 radi bez bedova i da su joj kontrole zakon. Također odlično izgleda.. Ali ovo mi je manji problem.
?to mislite kada bih prodavao svoju karticu TC Desktop Konnekt 6 u savr?enom stanju, stara godinu dana + firewire PCI na poklon s kojom radi besprijekorno, koliko bi para mogao tra?iti? Kartica je stvarno vrhunska i nema mane, ali kad tad ću preći na laptop koji vrlo vjerojatno neće imati fw, tako da mi prodaja jednoga dana ne gine.
Bockie
16-02-2012, 02:00 PM
Konnekt je odlična karta ali bih je u tvom slučaju zaobišao zbog fw i planiranja sa laptopom...
Ipak preporučujem ovo, (http://www.m-audio.com/products/en_us/FastTrackPro.html)kao apsolutni best buy! :wink:
Jedna je od najprodavanijih u klasi i bićeš sigurno vrlo zadovoljan!
Cena je oko 145€, ne sme biti preko 150, i treba insistirati na toj ceni kod dilera!
Focus je takodje vrlo dobar!
Poz'
P.s. često editujem svoje postove pa povremeno kucnite f5...
psionic
17-02-2012, 07:21 PM
Ma m-audio nije uopste los u tom cenovnom rangu, samo pazite - vecina tih jevtinijih modela ne moze na visem sample rateu od 48 KHz da radi...
Bockie
17-02-2012, 08:00 PM
24-bit/96kHz audio interface with dual mic/instrument preamps
http://www.m-audio.com/products/en_us/FastTrackPro.html
jimitom
18-02-2012, 12:09 PM
Ma m-audio nije uopste los u tom cenovnom rangu, samo pazite - vecina tih jevtinijih modela ne moze na visem sample rateu od 48 KHz da radi...
Zapravo mogu sve koje su spomenute u vezi s mojim pitanjem: za M-audio nas je uputio Big Bockie, TC Konnekt 6 posjedujem pa odgovorno tvrdim da snima besprijekorno na puuuno više od 48, a i za Scarlett 2i2 piše '' 96 KHz, 24-bit conversion''.
Uglavnom ljudi, frend će pazariti ili M-audia Fast Track Pro iz oglasnika ili Focusrite Scarlett 2i2 novi. Hvala na pomoći ljudi, kao i uvijek!!:grin:
psionic
18-02-2012, 05:07 PM
Zapravo mogu sve koje su spomenute u vezi s mojim pitanjem: za M-audio nas je uputio Big Bockie, TC Konnekt 6 posjedujem pa odgovorno tvrdim da snima besprijekorno na puuuno više od 48, a i za Scarlett 2i2 piše '' 96 KHz, 24-bit conversion''.
Uglavnom ljudi, frend će pazariti ili M-audia Fast Track Pro iz oglasnika ili Focusrite Scarlett 2i2 novi. Hvala na pomoći ljudi, kao i uvijek!!:grin:
Mislio sam na M-Audio jevtinije interfejze. Ok, ovaj fast track radi, ali slabiji m-audio modeli znaju da rade i na manje, samo podsećam - trebalo bi obratiti pažnju...
Binarius
02-03-2012, 04:57 PM
Da ne postvaljam novu temu...
Pre svega apsolutni sam pocetnik... jeste da od srednje skole klepam po fruity loops-u, ali tu je sve uvek pocinjalo i zavrsavalo se... a od tada ima skoro 12-13 godinica.
To je vise za mene hobi, nego neko ozbiljno bavljenje muzikom :)
Moj problem je sledeci... imam lap top koji naravno ima integrisanu zvucnu...
Kako god probao da podesim fuity loops, cim dodam neke "komplexnije" synth-ove ili nakacim neki efekat na odredjeni kanal, dolazi do krcanja, sekcanja, izuvijanja zvuka... kontam da je resenje u kupovini externe zvucne kartice... danas sam ceo dan citao o tome i poprilicno sam zbunjen, jer sam pronasao par modela do 200e sa svakojakim cudima i dodacima koji meni u principu nece trebati, ili ja ne znam da li trebaju...
Da rezimiram... meni treba externa zvucna, sa podrskom za midi, i da mi na njoj pravljenje muzike u Fruity Loops-u, Reason-u... ne predstavlja muku...
Znaci nikakve varijante za live snimanje gitara, bubnjeva, vokala...
Hvala :)
Bockie
02-03-2012, 05:08 PM
Da ne postvaljam novu temu...
Pre svega apsolutni sam pocetnik... jeste da od srednje skole klepam po fruity loops-u, ali tu je sve uvek pocinjalo i zavrsavalo se... a od tada ima skoro 12-13 godinica.
To je vise za mene hobi, nego neko ozbiljno bavljenje muzikom :)
Moj problem je sledeci... imam lap top koji naravno ima integrisanu zvucnu...
Kako god probao da podesim fuity loops, cim dodam neke "komplexnije" synth-ove ili nakacim neki efekat na odredjeni kanal, dolazi do krcanja, sekcanja, izuvijanja zvuka... kontam da je resenje u kupovini externe zvucne kartice... danas sam ceo dan citao o tome i poprilicno sam zbunjen, jer sam pronasao par modela do 200e sa svakojakim cudima i dodacima koji meni u principu nece trebati, ili ja ne znam da li trebaju...
Da rezimiram... meni treba externa zvucna, sa podrskom za midi, i da mi na njoj pravljenje muzike u Fruity Loops-u, Reason-u... ne predstavlja muku...
Znaci nikakve varijante za live snimanje gitara, bubnjeva, vokala...
Hvala :)
Iskreno, ne znam ni da li će taj problem (krckanje itd) biti rešen kupovinom karte, jer po svoj prilici je to zbog 2 stvari:
Prva je laptop, brzina procesora,kolicina RAMa itd... To - jbg... Nema nekih pametnih rešenja... Kupiš bolji...
Druga i najverovatnija instanca je to da treba da povećaš latenciju do max vrednosti, ako nemaš potrebu za sinhronim snimanjem.
To se radi (obično) u samoj aplikaciji koju koristiš, ja sad za fruity ne znam, ali options-nešto pa nadji
"audio driver latency" ili nešto na tu temu pa povećaj (stavi na NAJVEĆU vrednost).
Proveri SADA krckanje i zapinjanje!
Binarius
02-03-2012, 05:25 PM
Kad latency ode na gore,onda se pojavi kasnjenje sa ulaza, bilo da je klavijatura,bilo da je tastatura i to kasnjenje od skoro 2 sekunde... ja mogu to da resim upisivanjem nota po editoru, ali neke stvari mi je jednostavno lakse da odsviram, pa eventualno napravim po koju korekciju u editoru... u tome je trik... inace kad je latency na max tada je sam zvuka iz fruity loops-a ok i kristalno jasan ( skoro uvek)... ono sto me dalje brine je to sto lap top nije krsina...( 4GB rama, Dual Core E5200 2x 2.5 Ghz, ostalo nije ni bitno...)
U pon. instaliram na poslu jednu FOCUSRITE SCARLETT 2i2, pa se javljam sa utiscima, izabrao sam je za masinu koja se koristi kao "trakas", bez probe, limitiran cenom,sa puno poverenja u ime, (ne secam se da se napravili los komad...bilo cega?) Za sada samo spoljni utsak: Izgleda kao da mozes da je bacis iz aviona, razbijes boss pedalu, i nastavis sa radom.
jimitom
06-03-2012, 10:12 PM
U pon. instaliram na poslu jednu FOCUSRITE SCARLETT 2i2, pa se javljam sa utiscima, izabrao sam je za masinu koja se koristi kao "trakas", bez probe, limitiran cenom,sa puno poverenja u ime, (ne secam se da se napravili los komad...bilo cega?) Za sada samo spoljni utsak: Izgleda kao da mozes da je bacis iz aviona, razbijes boss pedalu, i nastavis sa radom.
Hej, frend je na kraju kupio Scarlett 2i2 prije nekih 2 tjedna. Kartica radi perfektno, ?to je i za očekivati kako si i sam napomenuo. Under the hood je standardna Focusrite kvaliteta, nema nikakvih problema s driverima, latencijom, kompatibilno?ću, a sama izrada je jeb..a. Cijena također i vi?e nego pristojna.
Hej, frend je na kraju kupio Scarlett 2i2 prije nekih 2 tjedna. Kartica radi perfektno, ?to je i za očekivati kako si i sam napomenuo. Under the hood je standardna Focusrite kvaliteta, nema nikakvih problema s driverima, latencijom, kompatibilno?ću, a sama izrada je jeb..a. Cijena također i vi?e nego pristojna.
I meni je stigla, nije mi za preterano zahtevan posao, ali sam potpuno odusevljen! Svi bagovi isprevljeni u v.2 driveru, radi savrseno, a cena je smesna! Nema respad krkljavih potova kao na m-audio kartama, konektori prvoklasni preampovi ozbiljno upotrebljivi. Topla headache free preporuka!
alavuk
15-03-2012, 07:56 AM
Topla headache free preporuka!
takodje ! ioako imam saffire usb 6 ... vec 3 meseca samo razmisljam o muzici ne dal me laze karta i sl. ...
takodje ! ioako imam saffire usb 6 ... vec 3 meseca samo razmisljam o muzici ne dal me laze karta i sl. ...
Lol, moram i ja da priznam da iako me motu sluzi odlicno i neuporedivo je mocniji, bilo je povremenih trzavica... Pocinjem da razmisljam o promeni lojalnosti u korist nekog jaceg Focusrite-a za glavni interface.
Filip_
23-03-2012, 06:46 PM
Scarlett 2i2 nema Midi in/out koji je decku (kako je sam rekao u postu) potreban...Imam M-audio Fast track pro...podrska i drajveri na zavidnom nivou...za cca 160e po meni jako dobar izbor sa Midi podrskom...
Pozz :D.
Smoukey
23-03-2012, 10:57 PM
Pozdrav, novi sam ovdje tako da nemam namjeru u startu puno gnjaviti, tako da ću odmah preći na pitanje, a upoznavanje ću ostaviti za neka bolja vremena :D
Naime bavim se hip-hop muzikom i imam namjeru da pravim mini home studio.Eh sad, ja znam da ovo nije ta tema, ali u pitanju je zvučna karta.Prekosutra idem po nju, a to je M-Audio Delta 44.
Mene usvari zanima, ako neko ima iskustva na koje se sve načine može vezati sa mixerom, tj. koji je najbolji način.Uglavnom je imam namjeru koristiti za snimanje vokala.Imam Behringer Xenyx 802 mixer i sE2200a mikrofon.
Da konkretiziram: Da li ja mogu vezati mixer sa zvučnom pomoću RCA kablova tj. preko CD/TAPE IN & OUT-a, tako da ide jedan kabal u INPUT i jedan u OUTPUT zvučne karte ili moram ići sa klasičnim 7mm send-ovima sa MAIN OUT-a mixera na INPUT&OUTPUT zvučne sa po 2 7mm ulaza.
Usput budi rečeno imam gadan osjećaj da sam zakomplikovao čitavo pitanje...:shock:
Ako je lakše ovako:" Kako da spojim Behringer Xenyx 802, sE2200a, M-Audio Delta 44 međusobno i sa računarom?"
Unaprijed hvala na odgovoru, i izvinjenje na komplikovanju... :)
Izbegni rca, vezi to balansiranom vezom, preko sendova, da bi imao kontrolu na sva 4 ulaza, a ako radis samo sa 1 mic, onda mozes i room out ili main out da posaljes na m audio.
NPR.:
ulaz: sE2200a- Xenix kanal 1-Xenix main out- delta in (stereo bal.) Room na monitore
izlaz: delta sterou out 1,2 na xenix 3 ili 4 stereo kanal.
alavuk
24-03-2012, 09:10 AM
m-audio 44 nema rca vec trs ! :)
Da konkretiziram: Da li ja mogu vezati mixer sa zvučnom pomoću RCA kablova tj. preko CD/TAPE IN & OUT-a, tako da ide jedan kabal u INPUT i jedan u OUTPUT
Nema, ali zato behringer, ljuta sprava ima, nebi li nekome palo na pamet da tako veze I/O i pojaca behringerov krasni shuumm i buzz...:wink:
Smoukey
24-03-2012, 04:47 PM
Naravno da Delta nema, ali kao što Khan reče zato Behringer ima, ja možda jesam glup, ali nisam toliko da dajem 200 eura za kartu, a da ne znam kakve ulaze i izlaze ima.
Zato i postoji ovo http://www.bswusa.com/assets/product_images/large/hosa_ypr102.jpg
Ja sam postavio pitanje sa razlogom i kad sam ga postavljao očekivao sam odgovor na njega, što mi je Khan dao, a ne pokušaj ruganja.Nisam ja brate apsolutni početnik.Nemoj ovo shvatiti kao uvredu, ali brate beze ti je brate da ostavljaš ovakve postove...
Budi mi pozdravljen
Smoukey
24-03-2012, 04:51 PM
Khan brate hvala za ovo, sad mi je sve jasno, samo nisam znao da se šum može javiti zbog RCA, niti da Behringer ima taj "krasni šum".Mislim, bio sam ja svjestan da on ne može biti sad neke velike kvalitete zbog svoje cjenovne kategorije, ali se nadam da će me Delta koliko-toliko "popraviti"... :/
@smoukey Nije alavuk sigurno hteo da te vredja, nema potrebe za reakcijom. To je bilo za mene, nije provalio da pricam o mixeru a ne o karti. Samo opusteno.
Smoukey
25-03-2012, 10:30 PM
Ma bilo mi je malo krivo, i bio sam nervozan, mislim sry ako sam nešto :/
Evo karta je stigla, send kablove naravno još nisam nabavio jer sam danas zadnju kintu bacio na zvučnu.Eh sad mene zanima, a kad si već spomenuo taj šum, koliki će mi ustvari šum praviti Behringer prokletinja, jer ako budem morao kupovati novi mixer bojim se da će Xenyx letiti u...nebitno sad, nazad u tvornicu XD...
Jer imam osjećaj da se mogu pomokriti na Deltu ako će me mixer zezati...
A sve to sam isključivo nabavio radi snimanja vokala jer se bavim hip-hop-om, a svi vrlo dobro znaju da je nama vokal itekako bitan...
Tribal_kg
26-04-2012, 04:43 PM
Daleko sam od početnika ali rekoh da pitam na ovoj temi.
Gde sve mo?e da se kupi Focusrite Scarlett 2i2?
Re?io sam da kupim ovaj interfejs ali na?alost, Artist ga trenutno nema i ne znaju tačno kada će nabavljati. Lyra takođe nema.
Ima li neke alternative ovom interfejsu? Gledao sam M-Audio MobilPre ali Focusrite ima bolju izdradu i mnoooogo bolji dizajn uređaja.
Pozdrav
Evo i ja sam u potrazi za nekakvom zvučnom alii neznan puno o njima i jbg. neman koga pitat pa me evo vama na muku :rotfl:..
U istoj san prilici ka i kolega Binarius u ovom (http://www.rumski.com/forum/showpost.php?p=324263&postcount=21) postu..
*Zanima me dali je externa u pravilu bolja od PCI kartice ako su u istom cjenovnom rangu?
*Dali bi externa " Yamaha audiogram 3 " bila ok za te potrebe ili imate nešto bolje za cijenu do 150E? može i Pci.
Ps. radim na kompu..
:beer:
BladeR
14-07-2012, 11:14 PM
Pozz!
Trazim zvucnu karticu koja bi odgovarala. Mogu dati do 300 eura.Ali bi narucija najprije iz artista u zg. Brzo dođe...
Za oko mi je zapela Focusrite Saffire PRO 24,mogu i 14. ali ovo je samo malo skuplja a daje malo vise opcije koje bi mi mogle zatribat.
Bavim se produkcijom elektronike svasta...
I vjerovatno cu snimati malo bongose i slicne perkusije...
Sad imam internu emu 0404 ,ali me neko zujanje muci,pa sam mislija uzet firewire,ali unaprijeđenje toga mi odavno triba...
Ako neko ima savjet,dobro ce mi doci jer nemam iskustva...
I mislim prikljucit 2 para monitora-yamahe hs50m i krk vxt8
Hvala :wink:
Imam malu dilemu oko kupovine focusrite scarletta 2i2 zvucne. Po karakteristikama mi savrseno odgovara, ali citam po webu da ljudi imaju problem sa instrumentalnim ulazom? Kazu da im se pojavljuje cliping na ulazu čak i kad smanje gain skroz do kraja. Neki kazu da tek kad smanje i onaj gain(volume neam pojma) na gitari da tek onda dobiju pristojan signal bez klipanja. Pitanje koje me muci, da li se smanjivanjem tog volumea na gitari sta gubi? Naručio sam vec zvucnu i uskoro bi trebala stici, da nisam mozda uranio sa kupovinom prije nego li se neko drugi zaje** ili oni nemaju pojma kako koristiti uređaj?
Kartica radi k'o sat! Ljudski faktor moze svasta misteriozno da proizvede... nemas brige!8-)
*Zanima me dali je externa u pravilu bolja od PCI kartice ako su u istom cjenovnom rangu?
Ne, to nije pravilo, ali je prednost spoljne u tome sto verovatno ima kvalitetnije i/o, narocito ako je visekanalna, laksi je pristup kontrolama i portabilnost. Dodatni problem sa pci uredjajima je kompatibilnost sa novim kompjuterima, naime, to polako odlazi u istoriju...
*Dali bi externa " Yamaha audiogram 3 " bila ok za te potrebe ili imate ne?to bolje za cijenu do 150E? mo?e i Pci.
Ps. radim na kompu..
:beer:
Deluje kao pristojan komad, mada nemam iskustva sa istom. U tom cenovnom rangu pogledaj Focusrite, M Audio i Prosonic proizvode, pa odluci prema potrebama, neces pogresiti. Ako uzmes Yamahu, kazi i nama kako radi!:wink: Poz!
ljubicasta
15-12-2012, 02:11 PM
Zdravo, trebam savet za kupovinu eksterne kartice, kao pocetnik. Imam laptop lenovo thinkpad e320: Intel-Core i3, 2.3GHz, 4GB ram, hdd na 7200 obrtaja.
Koristila bi mi za live nastup, rad sa semplovima i dodavanje efekata na mikrofon u realnom vremenu. Makar sa dva ulaza (mirkofon & laptop).
Sta preporucujete za budzet do 90EUR? polovno ili novo (svejedno). hvala!
npr. nasao sam za taj novac M AUDIO DELTA 44, da li bi ona bila dovolja? I da li ima predpojachanje za kondenzatorske mikrofone?
Dobrodosla u ekipu!
delta 44 nema preamp. Nije bas lako u tom budzetu naci nesto sa dovoljnim performansama za to sto radis, mala latencija je vrlo bitna.
Mozda Safire Scarlet 2i2 jos i najbolje odradi, (nov je malo preko 1oo) ili ako nadjes nesto polovno /safire, presonius, e mu, tc.../
ljubicasta
15-12-2012, 05:53 PM
Hvala puno.
Ako uspem da povecam budzet, sta bi mi bilo pametnije:
M-Audio Fast Track Pro, sto se nudi na forumu za 100eur
ili, ako uspem da oborim cenu na 120, za:
http://www.kupujemprodajem.com/Esi-DuaFire-high-grade-24-bit-96kHz-3895999-oglas.htm
Imao bih vise poverenja u M-Audio Fast Track Pro. Samo proveri da li su ispravni svi potovi, da ti ne krcka i ne gasi svaki put kad pipnes nesto...
ljubicasta
15-12-2012, 06:36 PM
I jos samo, ukoliko odlucim da ne rizikujem sa polovnim da li mi potrebe zadovoljavaju nove (95-100eur):
M-Audio-Fast-Track-USB i MAFT usb II?
Posluzice necemu, ali bih tesko mogao da preporucim kupovinu. To su prilicno slabi interface-i... Tvoja je muka, ali bolje skupi jos malo, nego da potrosis lovu, pa da se posle smaras...
Sta mislis o E-MU 0204 USB? (oko 90 u Artistu)
Pazi, on daje 15V na fantomu, pa zavisno od toga koji cond. mikrofon koristis, moze da se desi da ne radi.
ljubicasta
15-12-2012, 07:15 PM
E pa onda bih stvarno odbacio te jeftinije varijante...
I izgleda da sam uspeo da dobijem ESI Dualfire za 120, i da li stoji kao sto kaze vlasnik:
Imam skoro novu karticu najnovije generacije, koja moze sve to, i vise od toga! Ima vrhunski mic preamp sa Phantom napajanjem, gitarski line preamp, cetiri izlaza, ima ogroman interni bafer(koji radi nezavisno od procesora u compu), moze da podnese otvaranje 48 i vise instrumenata u Kontakt 5 i ostalim pluginovima, radi u Real Time sa svim efektima, ima hi-end AD/DA konvertere itd.itd. Za uzivo je vrh! Ima najnovije drajvere za sve sisteme, cak i za Pro Tools! Izradjena je od izuzetno dobrog brusenog aluminijuma itd. Upotrbljavana je bukvalno pola sat u kucnim uslovima, kao nova je. Originalno pakovanje, prateca oprema, CD-i sa drajverima itd. Ova kartica je placena 189.Eur. pre dva-tri meseca. Vec sam ti napisao da je bukvalno kao nova, a radi bolje od nekih zvucnih karti koje kostaju vise od 600.Eur!
Mami me to sto je skoro nova (vidim u inostranstvu nova je 280), ili ipak da idem sa 2 god staru M-Audio Fast Track Pro za 100?
Ok i EMU, stvarno slabo znam, ako mozete i nju novu da mi uporedite sa ostalim ponudama, pa da se odlucim izmedju ove tri varijante?
hvala!
alavuk
15-12-2012, 09:57 PM
jes ti ljubicast ili ljubicasta ? elem uzmi focusrite karte za tu kintu...
ljubicasta
15-12-2012, 11:06 PM
Ma boja je ljubicasta, ja sam plav... Hvala, sad tek ne znam sta da radim! :grin:
nbgdnikola
17-12-2012, 09:59 PM
Ljudi imam dilemu oko zvucne kartice,naime pre 2 godine sam imao m-audio audiophile 192 koju sam koristio ono u "rekreativne svrhe" tipa pustanje muziku i malo sam radio neke beat-ove,i pokvarila mi se kartica (mislim da sam jedini kome se pokvarila m-audio kartica) posto sam je dobio iz USA nisam ovde mogao da pronadjem servisera (niko nece da se petlja sa pci karticama ),bacio sam pik na esi maya44 usb?!? jel ima neko iskustva sa ovom stvarcicom ?Koristio bih je iskljucivo za pravljenja beatova kao i za snimanje gitare...
budzet mi je ogranicen :)
pozdrav
alavuk
18-12-2012, 11:08 AM
koristio bi je iskljucio za nikakvo snimanje :)))))) tj slusanje muzike i neko ceprkanje , imam je i dan danas ali rca ulazi su malo po meni smesni ... jedino ako mozes da iskoristis optiku koju ima u sebi ...
upomoć ljudi.
potreban mi je VST za Live svirku,
nista specijalno Klavir + pad (kontakt grand, bass + klavir).
Imam laptop Toshiba AMD Dual Core E-450 1,65 Ghz
Ram 4GB DDR3 (1,333Mhz)
HDD 500GB (5400rpm) SATA
kupio sam externu zvucnu Presonus Audiobox USB
i vidim da od latencije nista nisam smanjio. :cry:
Da li neznam da podesim ?
Mnogo ocekujem ?
ili sam bacio pare ...
hvala
diviner
27-08-2013, 10:54 PM
A kolika ti je latenca ? Za te jeftinije USB audio interfejse je obicno minimum 10ms, sto je opet ok za neke ne tako "precizne" svirke...
eve konkretno,
Kontakt 5, Galaxy Viena Grand,
(Concern grand+Analog Pad)
Latency
Procesing 23.2ms Output 46.4ms
Sample rate 44100
Asio Config: System Performanse, Relaxed
i dalje mi zakida...
diviner
28-08-2013, 01:56 PM
A kada povecas preko 23ms (sad da zaboravimo da to vec nije prijatno za zivu svirku), da li onda radi bez ikakvog problema?
Skini ovaj mali programcic pa provjeri da nemas neki problem sa latencijom citavog sistema (zna da se desi zbog nekompatibilnosti memorije recimo):
http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml
hvala na odgovoru,
okacio sam logg
diviner
29-08-2013, 03:38 PM
Ovo mi se cini mnogo velik latency... trebalo bi da imas maksimum 150/200 us ... mada, nisam radio sa amd lapovima, pa je moguce da je to ok za taj chipset/procesor.
E sad, tesko je pogoditi sta ga uzrokuje (moze biti chipset, moze biti memorija). Probaj ako imas dva memorijska modula u laptopu da izvadis jedan, nekad to pomogne...
Nisi mi odgovorio na ono drugo pitanje (u vezi vece latencije od 23ms)?
od 23 neznam vise da ga podesim...
cackao sam i bufer od 6 do 240 i nista.
Buni me samo Driver....
Imam mogucnost biranja samo Asio...
mislio sam da treba driver audiobox-a ???
psionic
30-08-2013, 12:08 AM
od 23 neznam vise da ga podesim...
cackao sam i bufer od 6 do 240 i nista.
Buni me samo Driver....
Imam mogucnost biranja samo Asio...
mislio sam da treba driver audiobox-a ???
Nisi nam rekao koji program koristis kao VST host ?
Ako se nista ne desava menjanjem bafera i ako si na Cubaseu ili ako imas Cubase instaliran, sasvim je moguce da si odabrao ASIO DirectX full duplex drajver ili onaj Generic low latency - greskom... Izvini ako ovo zvuci kao trivijalno resenje, ne znam stvarno na kom nivou znanja si, ali eto - proveri da je selektovan pravi drajver, nesto sto u nazivu ima Presonus i ASIO...
hvala momci na trudu...
nemam ni jedan Vst host . Za sada sam koristio samo Kontakt 5 i Grand 2 (samostalno).
Hteo sam da probam sa karticom sto sam dobio
Studio One ver.1 (a imam i ver.2-narodnu).
Na desktop-u imam Cubase 5 - on mi sluzi za obradu.
Laptop trebalo bi da sluzi za live svirku. Usput, sta preporucujete
izmedu ova dva (moje misljenje je Studio One ima buducnost, mada....)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.