View Full Version : Sample rate
stigma
11-07-2008, 08:37 AM
Problem iz nepaznje. Prilikom konvertiranja matrice koju sam dobio na mail a na koju sam trebao snimiti solo dionicu greskom sam odabrao 40 umjesto 44.1 khz :ups:. Kako bi mogao konvertirati svoju snimku da se slaze sa matricom? Da nesnimam opet, jer ispalo je prilicno dobro. Hvala unaprijed:)
Boki_R
13-07-2008, 09:56 AM
Podici samplerate ne bi trebalo da je veliki problem. Resample audio u bilo kojem editor programu. Imaces nesto kao hi-cut na 20k umesto na 22k (cini li ti to razliku?)
stigma
13-07-2008, 12:45 PM
Vjerovatno nisam dobro objasnio:). Matricu sam konvertirao izvan sekvencera na 40 i onda import u Cubase, a svoje dionice snimio u sekvenceru na 44.1. Malo je zamrseno, probao sam po nekoj logici ispraviti gresku ali ne ide..
google
13-07-2008, 02:56 PM
Da li sam te dobro razumeo? Promenila se brzina originalne matrice i sada se ne slaze tempo snimljenih instrumenata sa "originalnom matricom" koja je na 44.1 ?
dvuckovic
13-07-2008, 03:18 PM
Do sad si vec mogao opet da snimis :)
stigma
13-07-2008, 04:40 PM
Da li sam te dobro razumeo? Promenila se brzina originalne matrice i sada se ne slaze tempo snimljenih instrumenata sa "originalnom matricom" koja je na 44.1 ?
Tako je, neslaze se tempo niti key..
@dvuckovic
vjerojatno cu morat sve nanovo/?/. Solo dionica ukupno traje oko 1:30 min sa vise layera..
dvuckovic
13-07-2008, 06:01 PM
Jbg, nekad je najpametnije prihvatiti zajeb i ne gubiti vrijeme na trazenje alternativnih rjesenja... :)
Vjerovatno nisam dobro objasnio:). Matricu sam konvertirao izvan sekvencera na 40 i onda import u Cubase, a svoje dionice snimio u sekvenceru na 44.1. Malo je zamrseno, probao sam po nekoj logici ispraviti gresku ali ne ide..
Nista , prekonvertuj iz jedne u drugu , ali u opcijama nemoj da obelezis da ti vraca fajlove u pocetni tonalitet ....
Pozdrav
Boki_R
14-07-2008, 12:40 PM
@MAX - ta mogucnost postoji, ali nisam siguran da ce mu ostati ista boja instrumenta ukoliko bude transponovao na taj nacin.
Svega toga ne bi bilo da je Pera otisao pravo u policiju... Kad je midi unstrument u pitanju, uvek pored audio trake treba sacuvati i MIDI zapis. u mnogome olaksava bilo kakav recover. Ako je zvuk iz klasicnih izvora, nema druge nego ponovno snimanje.
@MAX - ta mogucnost postoji, ali nisam siguran da ce mu ostati ista boja instrumenta ukoliko bude transponovao na taj nacin.
Svega toga ne bi bilo da je Pera otisao pravo u policiju... Kad je midi unstrument u pitanju, uvek pored audio trake treba sacuvati i MIDI zapis. u mnogome olaksava bilo kakav recover. Ako je zvuk iz klasicnih izvora, nema druge nego ponovno snimanje.
A zasto ne bi ostao , samo skunes opciju da on sam vraca pitch i brzinu ..... i sve ok .... ne kapiram zasto se sve ovo toliko komplikuje ?
Pozdrav
stigma
15-07-2008, 06:45 PM
Ako je zvuk iz klasicnih izvora, nema druge nego ponovno snimanje.
Ovo je jedino upalilo... :wink::D. Mislim da nije moguca konverzija a da zvuci uredu, da je midi to je vec druga stvar...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.