View Full Version : Stylus problem u FLStudio
silzg
07-07-2008, 08:14 PM
Prvo bih pozdravio ekipu sa foruma. Vidim da je forum bogat informacijama pa se nadam da će jo? duuugooo ?ivjeti! :wink:
Sad bi pre?ao na problem.
U zadnje vrijeme mi se često de?ava kada ?elim snimiti flstudio projekt u kojem sam koristio stylus da mi flstudio izbacuje poruku da je do?lo do problema u snimanju stylusovih postavki i da se one neće snimiti.
Kompletan projekt je snimljen osim stylusa.
Kada nakon toga ponovno otvaram projekt, stylus je resetiran. Nema niti jednog loopa na njegovim kanalima i onda zna? ?to ti slijedi! :banghead:
Tra?enje i editiranje svih onih loopova po sječanju.
Čini mi se da flstudio ima problema u komunikaciji sa stylusovim kanalima.
Ali dok radim sa stylusom prije snimanja sve radi, bez ikakvih problema ?aljem stylusove kanale na kanale flstudio mixera.
Već su i windowsi bili reinstalirani ali se i dalje često (ne uvijek) de?ava taj problem.
Na webu nisam na?ao nikakvih podataka o tome problemu.
Ima li tko kakvu ideju?
Hvala.
Sasha Fishter
07-07-2008, 10:04 PM
mozda je demo?!
silzg
07-07-2008, 10:08 PM
mozda je demo?!
:grin:
Možda jesam lud al nisam blesav!
Everbeatz
08-07-2008, 02:26 PM
Koji FL Studio koristis? 7,8..?
silzg
08-07-2008, 02:37 PM
Fl 7
vasko
08-07-2008, 10:03 PM
pa to se normalno desava da ne radi na nekim pluginovima
sacuvaj presets na samom pluginu
je li,kakvu ti ovo metal-soul-elektroniku radis?
Tribal_kg
08-07-2008, 10:31 PM
Proveri na sajtu proizvodjaca da li je uopste testirano u Frutiju.. Znam da mnogo plug-inovi nisu podrzani i ne rade kako treba. Meni radi sasvim normalno u sedmici..
silzg
08-07-2008, 11:54 PM
ovo mi je prvi plug sa kojim imam problema u flstudio a nigdje na webu se ne spominje taj problem.
Izgleda da ću morati exportirati loopove u wav i bilje?iti koji su bili za daljnje midi izmjene ili naći neku adekvatnu zamjenu.
Ima li neki vst koji funkcionira na ovakvim principima i da ima takve tipove drum loopova?
silzg
08-07-2008, 11:59 PM
pa to se normalno desava da ne radi na nekim pluginovima
sacuvaj presets na samom pluginu
je li,kakvu ti ovo metal-soul-elektroniku radis?
ha,ha,ha...zanimljivo si to rekao!
pa nema veze sa metalom bez obzira ?to nekad koristim gitare. Zapravo, napravio sam jednu obradu od beastie boysa koja je u metal-electro shemi ali sve ostalo nema veze sa metalom.
Imam puno stilova kroz ?ivot navučenih pa nekad kombinacijom svega toga ispadne ne?to takvo ?to si čuo.
Tribal_kg
09-07-2008, 01:17 AM
Uvek nadje neki vsti koji mi zadaje probleme dok npr. u Nuendu isti radi savrseno. Mozda da probas neku drugu verziju Stylus-a..
silzg
09-07-2008, 06:08 PM
Uvek nadje neki vsti koji mi zadaje probleme dok npr. u Nuendu isti radi savrseno. Mozda da probas neku drugu verziju Stylus-a..
Prije neki dan sam dobio sa zvučnom originalni Cubase LE. Čini mi se da ima sve osnovne funkcije koje mi trebaju pa ću se početi ponovo privikavati na njega.
Tribal_kg
09-07-2008, 09:56 PM
Prilicno je ogranicen ali daleko od toga da ne moze da se radi. ;)
silzg
09-07-2008, 10:07 PM
ma sku?io sam da ima samo 2 vst slota i 2 insert fx. ?ta mogu sa time?
Tribal_kg
09-07-2008, 10:53 PM
Pa.. Jedino da exportujes instrumente kako bi ucitao nove. Npr. Bass, i bubanj exportujes u .wav pa ih uvezes u projekat kao audio fajlove, a ucitas nove vst instrumente. Isto tako i sa efektima. Imas i onu freeze funkciju za instrumente.
silzg
09-07-2008, 11:00 PM
ma exportirat ću ja LE i importirat SX! :D
daj mi reci za?to radi? sa nuendom koji je cubase-u toliko sličan ali ipak sa slabiji od cubase-a? Mislim, ako već zna? u nuendu raditi onda zna? uglavnom i u cubase?!
Tribal_kg
09-07-2008, 11:15 PM
Radio sam u Cubase-u ali mi je pravio probleme kad nije trebalo i onda sam presao na Nuendo i tu se zadrzao. A o razlikama izmedju Cubase-a i Nuneda ima dosta tema. Prekopaj malo forum. Ne bih rekao da je slabiji. ;)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.